- 22 Temmuz 2014
- 127
- 58
-
- Konu Sahibi oybenneregidemm
Kayınvalide işi çözüldü gibi çünkü eşi ile barıştı...Sizin iş bu kadar şeyden sonra bile olsa evlendikten sonra patlarsın yani ayrılırsın şöyle açıklayayım eğer ki bu parti ırk meselesini halletseniz bile kayınvalide ile aynı evde yaşayacağınız için evlendikten sonra çok kötü patlarsınız gençliğinizi yakmadan yollarınızı ayırın.
Bende öyle anlatamıyorum. Pişman oluyorum düzelince. Ya da o zaman daha öfkeli oluyorum anlatırken duygu fazla geçiyor. Bence de içinde kalmalı insanın.Arkadaşlara anlatmak gereksiz zaten. Ben kime ne anlattıysam pişman oldum ve bana karşı kullandıkları için de değil. İnsan duygusal anında zayıflasiyo bazen mantığını kaybediyo sonra işler düzelince keşke hiç anlatmasaydim diyorum ben. Dertler paylaşıldıkça azalır vs ben katılmıyorum önemli konularda içinde tutmak daha iyidir ailen haric.
Çok teşekkürler. Haklısınız, zaman her şeyin ilacı. Biraz daha sonra cesaretleneceğimi düşünüyorum. Soğumaya başladım, eskisi gibi hissetmiyorum. Allah İnşallah sizin de kalbinize göre verir.Üşenmedim hepsini okudum. Allah sizi Bi dertten kurtarmış yatın kalkın şükredin bence. Ha bu sevip de ayrılmanın verdiği depresif tabloya gelince, ben de zamanında dibine kadar yaşadım. Artık nefes alamıyorum gibi de geldi kimseyi sevemem evlenemem gibi de. Ama geçti. İnanın hersey geçiyor. İnsanlar en sevdiklerini toprağa gömüp bi süre sonra hayatına devam edebiliyorsa bu mu gecmeyecek? Bu süreci yaşayın uyuyun ağlayın ne yapıyorsanız yapın. Sonunda olayı sindirip ayağa kalkacaksınız ve eskisinden daha güçlü olacaksınız. Geriye bakmayın kendinize bu iyiliği yapın yeter ki
İşte ben onu beni salak yerine koydun dediğimde de kabul etmedi... sdkhfksdhfs kültür farkıAdam gerçek siyasi görüşünü beyan ettikten sonra destan yazmaya devam etmenize gerek yoktu; bu kültür farkı falan değil çünkü.
+1Ben aslında şu partiliyim dediği yerde evlilik ilişki arkadaşlık dostluk ne varsa yıkar geçerim. Sen evlensen çocuğun olsa o çocuğu öyle bir düşünce empoze ederek büyütmeye kalkacaklar. Zaten bu parti mevzusundan sonrasını okumadım bile. Aklın varsa aynı kafa yapısında olduğun bölücü olmayan bir insanla evlen.
Birisinin terör yanlısı ve sempatizanı olması kültür farkı değildir.İşte ben onu beni salak yerine koydun dediğimde de kabul etmedi... sdkhfksdhfs kültür farkı
Kayınvalide işi çözüldü gibi çünkü eşi ile barıştı...
Zaten muhtemelen patlarım diye düşünüyorum.
Size anlatılmaz anlayacağınız yok toz pembe gözlükler takmışsınız. Bambaşka bir ataerkil kültürden bahsediyoruz. Terör sempatizanı bir aileden ve eşten bahsediyoruz. Allah korusun savaş çıksa sizin abiniz babanız herkes gibi savaşa gidecekken belki de körükleyecek bir adamla evlenmeyi düşünüyorsunuz. Ne sevgisi ne aşkı ?? Bu nasıl bir yokluk.Doğru söylüyorsunuz ama devir o kadar değişik ki gerçekten seven birini bulmak çok zor. Bu kadar seven birini bulamaz gibi hissediyorum. Bazen çevremden de sana iyi dayanıyor bu çocuk tarzında tepkiler alıyorum bu yüzden çekiniyorum açıkcası. Evet dediğiniz gibi mesela buluştuğumuzda sorun yok tek basıma kaldığımda hep bunu düşünüyorum. Enerjim sömürülüyor resmen. Çocuk konusu...
Ben bu durumdan sonra şu an eşim olan insanla tanıştım hiç kimseye güvenemem derken o beni inandırdı pes etmeden ugrasti. ve iyi ki bana bunları yapmış da ayrilmisim onunla evlenmemişim diyorum. İnşallah Rabbim sizin de gönlünüze göre birini nasip etsin. Böyle mutsuz olacağımızın aşikar olduğu ilişkileri yaşamaktansa yalnız olmak daha iyi emin olun. Ben o yalnızlığı da göze aldım zamanında ama kendimi kapatmadim size de tavsiyem bu olurÇok teşekkürler. Haklısınız, zaman her şeyin ilacı. Biraz daha sonra cesaretleneceğimi düşünüyorum. Soğumaya başladım, eskisi gibi hissetmiyorum. Allah İnşallah sizin de kalbinize göre verir.
Başında sevmiyordum bu cümleyi kullandığımda fakat şuan korkuyorum ve seviyorum. Aile yemeği fiyasko tamamen birde daha ben evlenmeden benimle yarışan bir eltinin yanında bu konuşmanın geçtiğini düşünün. Gerçekten sevgi her şeye yetmiyor. Bazen insan anlaşılmak istiyor. Çocuk konusu başlı başına bir sorun zaten. Şuan bu fedakarlıkları yaptım o da farkında sürekli bana kendimle çeliştiğim ve kendime bunu yapmamam gerektiğini bildiğimden kaynaklı iç huzurum olmadığını söylüyor. Aslında o da her şeyin farkında. Eskisi gibi de evlilik konuşmuyor hatta evlilik muhabbetini açmıyoruz bile. Bende aynı düşüncedeyim, eski ilişkim çok kötü 2 sene ve travmatikti. Atlattım. Bunu da atlatırım diye düşünüyorum ama cesaret edemiyorum. Ya hata yapıyorsam diye.Ben şu partiliyimden sonrasını okumadım bile. Siz özellikle söylemişsiniz öyle bir durum varsa yokum diye. Öyle bir durum var ve siz devam ediyorsunuz. En başta siz kendinizle çelişiyorsunuz.
Aile yemeğinde yapılanlar başlı başına terbiyesizlik. Abisine mi kalmış acele edip etmeyeceği?
Nerden tutsanız elinizde kalıyor. Sevgi de her şeye yetmiyor. Yarın bir gün evlenip çocuk sahibi olduğunuz zaman görüş farkınız daha çok ortaya çıkacak. Sizin çocuklarınıza öğretmek istediğiniz şey ile onun ki çok farklı olacak. Bunlar bile başlı başına problem. Size tavsiyem iyi düşünün, kendinizden fedakarlık yaptıkça karşı taraf sizden daha fazlasını isteyecek. Zamanla boş boş duvarlara bakmaya içinizden gelmediği için hiç bişey yapmadan yaprak gibi savrulmaya başlayacaksınız. Kendinizden ödün vermeyin. Öncesinde aldatılmışsınız, travmalarınızı aşıp yeni bir ilişkiye başlamışsınız. Yine yaparsınız. Yine seversiniz ve sevilirsiniz. Hiç birşey sizden önemli degil. Seviyorum diye size uygun olmadığını bildiğiniz biri için hayatınızı mahvetmeyin. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.
Tabi çok sevmek yetmez, söyledikleriniz de çok önemli. Çünkü belli bir süreden sonra aşk kalmıyor yol arkadaşlığı kalıyor. Sosyal hayatımızda çok fazla farklı değiliz. Fakat siyasi görüş, aile yapısı ve kürtlere karşı bakış açısında farklılaşıyoruz. Allah korusun gerçekten. Kısacık ömrümüzde bu kadar stres, sorun ve anlaşılamamak. Fakat bundan sonrası gelenden bu konuda nasıl emin olabilirim? Ben mesela bu zamana kadar böyle bir problemle karşılaşmadım yani siyasi görüş farklılığında olduğum biri olmadı.Evliliklerde hep birşeyi gözden kaçırıyoruz çok sevmek yeter sanıyoruz.Halbuki cinsellik olsun aile olmak olsun yemek yemek olsun iki kafanın uyuşması keyif almasıyla olur .İnsan eşinin en iyi arkadaşı beraber eğlendiği onu en iyi anlayan insan olmalı kadın yada erkek.Botle olmayınca çok zıt kültürler çok farklı yetişmiş insanlar farklı zevkler görüşler nereye kadar birşeyi anlat anlat ama anlaşılama nereye kadar. İşte bu olmadimi böyle evliliklere sahip kadınların gözlerinin içi çökmüş oluyor.Ya sürekli sinir oluyorlar ya birşeyi anlatmaktan vazgeçip çocuk ev yalnız şekilde evli ama yalnız yaşıyorlar.Ya mutsuz oluyorlar.Yani sizi anlamayan beraber uyumu yakalamanız zor oldugu bir ilişkiyi evliliğe çok seviyorum diye götürmek büyük hata.Sonucu toplum için evli kalmaya dönen ruhsuz keyifsiz ilişkiye dönüyor. Tabi nefret ve boşanma olmazsa.Zaten ortada bir yuva yokki.Ksacasi öleceğiz bence bu kadar şansımızı zor ile denemek gereksiz
Evet doğru polis. Zaten babamlara bu durumdan hiç bahsetmeyecektik. Ailesi konusunda elinden bir şey gelmediğini söylediği için. Evet benim içinde öyle. Hatta tartışmamızda teröristsin demiştim.Eğer doğru okuduysam abiniz babanız polismiş. Bu sizde soru işareti bırakacak bir konu değil direk bitirecek bir olay olmalıydı. Öyle bir aileye böyle bir aile sokmak hakarettir. Benim babam emekli i özel harekatçı yıllarını dağlarda geçirdi. Böyle insanları evime sokmayı bırak duyduğum an muhabbeti keserim. Bu ırk meselesi değil. terör örgütünş destekleyen hatta asıl yapısını oluşturan bir olguyu destekleyen herkes benim gözümde teröristtir. Sizin içinde öyle olmalı.