İLİŞKİM KONUSUNDA KAFAM KARIŞIK / RİCA ETSEM OKUR MUSUNUZ FİKRİNİZE İHTİYACIM VAR.

oybenneregidemm

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
114
63
Merhabalar,
Kimseye hiçbir şey anlatamıyorum. İçimi buraya dökmek istiyorum.
1 senelik karşı tarafın sevdiğinden emin olduğum bir ilişkim var. Süreç kısa gelmesin çünkü bir çok şey yaşandı.
Ama aramızda son 3 aydır problemler var. Küçük büyük tartışmalar oldu.

Ben bu zamana kadar evlilik hayali kurmadım. Her zaman kariyer kadın modundaydım ve bu şekilde ilerliyordum. Fakat sevgilimle tanıştığımda uzun süreden sonra birini sevebildiğimi hissetmek (duygularım öldü sanıyordum eski ilişkimde aldatıldım ve travmatikti), onun bana karşı olan yaklaşımı, alıp beni göklere çıkarması ve bunu ilişkinin uzun bir sürecinde devam ettirmesi, diğer erkekler gibi olmaması, güvenilir ve net olması gibi gibi bir çok şeyden kaynaklı ben evlilik düşünmeye başladım. Fakat evlilik konuşan çoğunlukla oydu. İşte kendi aramızda 2025 eylüle falan düğün düşünüyorduk. Ta ki sevgilimin abisinin ocak 2025 den itibaren o tarihlerde yurtdışında olmasına kadar. Duruma inanılmaz canım sıkıldı çünkü başkaları yüzünden (aslında burada da olabilecek bir durumdu) 1 seneye ertelemiştik tüm hayallerimizi. Birde aramızda 120 km var. Yani öyle yakın oturmuyoruz, bazen yurt dışına iş için gidiyor ve 2 hafta olmuyor. Bu 1 sene, bu hayatı başkaları için yaşamak demekti. Basta çok üzüldüm, ağladım. Heveslendim çünkü. Beni en çok etkileyen olaylardan biri ise aile yemeğinde sevgilim evlilik durumunu açtığında, abisi kendi eşinde mevcut olmayan tüm durumları kardeşine yöneltmiş. Örneğin ben bu sene mezun oldum ve direkt çalışmaya başladım. Kendi eşi evlendikten 1 sene sonra mezun oldu ve çalışmıyor. Beni ilgilendirmez tercihi fakat sevgilime dönüp benim için işte mezun oldu mu ki, evlendikten sonra çalışacak mı sende bu soruların cevabı var mı falan gibi sorular yöneltiyor. Üstüne tabi ben olsam acele etmem, ne acelen var gibi söylemlerde bulunuyor. Sevgilim 28 yasında :) Annesi de abisine katılıyor falan. Yani aslında beni tüm noktalarımla kıran durum bu oldu. Hem hevesim kırıldı hem de benim ailemin daha hevesli olup onun ailesinin böyle yapmasına kırıldım. Olayın can alıcı kısmı zaten burada başladı.

İkinci ve en önemli konumuz ise kültür farkımız. Kimseyi bu noktadan sonra kırmak istemem arkadaşlar. Irkçı vs değilim fakat farklarımız olduğundan bahsediyorum. Sevgilim Kürt ben Türküm. Bu ilişkinin başından beridir bildiğim bir şey ve sorun etmiyorum. Fakat ilişkinin başında söylediğim bir durum var: ..... şu parti bana çok ters. Öyle bir durumda yokum vs. Neyse 10 ay geçti ilişkimizin üzerinden, bir gün oyun oynarken bana bir bir şey söyledi. Dedi ki benim siyasi görüşüm aslında şu... Anlayın. Bende dedim ki nasıl yani o da bana gizlediğini ve onu tanıdıktan sonra bunu gözardı edebileceğimi söylediği için böyle bir şey yaptığını, başından söylemiş olsa bu ilişki diye bir şey olmayacağını bildiğini vs vs söyledi. Neyse ben o kadar hayal kırıklığına uğradım ki, asla yakıştıramadım. Asla konuşamadım. Neyse yüz yüzeydik ve tatildeydik. Normale döndük. Stresten o kadar midem bulandı ki. Affınıza sığınarak kustum. Günüm çok kötüydü. (Bu konudaki düşüncelerimi anlatayım. Aileler tam tersi olan bakış açısındalar. Benim için bu sorun değildi çünkü bizimkiler baya uzaktalar. Ailesinin bu görüşte olduğunu da biliyordum fakat umursamıyordum çünkü onun düşüncesi bu değildi diye bakıyordum. Fakat o bu şekilde söylediğinde beynimden aşağı kaynar sular döküldü, kendimi salak gibi hissettim. Dediğim gibi bana da çok ters olan şeyler alenen artık belli olan bir partiyi desteklememek ama söylediğim gibi herhangi bir ırkla, etnik grupla bir derdim yok)

Sonra normale döndük, iş seyahatine çıktı. Bir gün sabah galerimde gezinirken birkaç şey buldum Twitter'ında olan ve biz tekrar tartışmaya başladık. Aynı konudan. Bana siyasi görüşüne devam edeceğini herkesin kendi görüşü olduğunu ve beni değiştirmeye çalışmadığını söyledi. Bildiğim her şeyi unuttum o cümleden sonra. Çünkü ben kendi düşüncelerimi yemişim siyasisini kendilerinden baska kimseye hayır yok diyerek bir kenara atmıştım. Ve o noktadan sonra sanki tercih yapılmış, 2. plana atılmış gibi hissettim. Ben birde sinirli biriyim bazen ağzımı tutamıyorum. Karşımdaki kişi benim canımı yaktığı zaman karşımdakinin bende sözlerimle canını yakmak istiyorum. (biliyorum bu kötü bir durum düzeltmeye çabalıyorum hatta çok çok azalttım diyebilirim bu konuda öneriniz varsa açığım) Ve bu cümleyi duyduktan sonra onu kırmak için konuştum. Çünkü gözümde bitirmiştim. Çok ağır konuştum sonrasında ayrıldık. O da beni o cümlelerimden sonra tamamen bitirmeye yönelik şeyler yaptı. Arkadaşlarına, ailesine anlattı. Ayrıldıktan sonra 2 kere konuştuk, bir gece artık vazgeçmenin eşiğindeydim, yoluma bakacaktım. Kendimi de tanıyorum. O evreyi geçtiğimde artık hiçbir şey beni ilişkiye döndüremiyor. Sabaha kadar konuştuk, yapıcı olan taraf ikna etmeye çalışan taraf bendim. Barıştık fakat hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Karşımda hiçbir şey için çabalamayan, tahammülsüz, her şeye kolayca sinirlenen, düşünmeden konuşan, üzmekten korkmayan, kaybetmekten korkmayan, hevessiz, kırıldığımı söylediğimde bile umursamayan biri oldu.

Bugün ise böyle bir şey oldu. Yurtdışında eskiden her boş vaktinde arardı. Konuşurduk. Şimdi bunu asla yapmıyor, bazen konusalım diye geceleri uyanıyorum. Uykumdan veriyorum. Bugün sabahta beni iş için uyandırdı cumartesi olduğunu unutup. Kalktım uyanayım da konuşalım dedim bana beni sevdiğini ve uyuyacağını söyledi. Türkiyede saat 6.30 orada 22.30 düşünün. Tabi ben dayanamadım daha ne kadar iletişimsiz kalabiliriz dedim, o da bana birbirinden farklı yorumlayınca öyle oluyor. 6.30 da izin gününde uyu diye söylüyorum falan dedi. Sonrasında bana aramızdaki bu genel analaşamamazlık ve sürekli gerginlik durumundan yorulduğunu söyledi. Bende sevgi, saygı ve sabrın eksildiğinden kaynaklı olduğunu söyledim. Bana çok güzel bu ilişkiyi tükettiğimizi, hatamızın her şey yolunda giderken girmememiz gereken konulara girip üstüne bunu aylarca devam ettirdiğimizi, genel olarak kaldıramadığını, aramızda çıkan en ufak tartışmanın gözünde büyüdüğünü eskiden dağları devirebileceğini düşünürken artık kendinde o gücü bulamadığını, iyiyken bir sorun olmadığını ama ufak bir problemde bütün yelkenleri suya indirdiğini, sanki her an bir sorun cıkacak ve biz başa saracağız gibi vs söyledi. Bende bu durumun ilişkiye karşı inancının azaldığından kaynaklandığını söyledim. Artık açık açık konuştum dedim eskiden sen hayatıma girdiğinde sabrımın sonucu allah gönlümdekini verdi diye düşünürdüm şimdi o kadar sorun yaşıyoruz ki insana şüphe doğuyor dedim. Belki de düşündüğümüz, düşlediğimiz insanlar değiliz dedim. Ve bana sende durum daha vahimmiş dedi. Bende benim içimde umut olduğu için burda olduğumu ve çaba gösterdiğimi ama onda bir değişiklik göremediğimi böyle devam etmesi durumunda benden de bir şeylerin artık gitmeye başladığını vs söyledim.

Son zamanlarda kendimi derin bir boşluğun içinde kaybolmuş gibi hissediyorum. Sanki her şey üzerime geliyor ve hiçbir şeyin önemi kalmamış gibi. Sabahları uyanmak, günlük rutinleri yerine getirmek bile zor geliyor. Sürekli melankolik müzikler dinliyorum; sanki duygularımı yalnızca onlar anlıyormuş gibi. Eskiden heyecanla, istekle yaptığım şeyler artık bir yük gibi geliyor. İşten çıkar çıkmaz eve gidiyorum, yemek yiyip duşa giriyorum ve ardından kendimi uykuya bırakıyorum. Ama bu uyku bir dinlenme değil, bir kaçış gibi. İlaçlarımı bile içmeyi ihmal ediyorum, çünkü artık bir fayda sağlayacaklarına dair inancımı kaybettim. İnsanlarla konuşmak istemiyorum; onların sorularına, meraklarına cevap verecek enerjim yok. Sanki dünyayla bağımı koparmışım gibi hissediyorum. Bazen bu durumun geçici olduğunu umuyorum, ama içimdeki bu durgunluk sanki benimle kalıcıymış gibi bir his bırakıyor.Kendimi insanlardan uzaklaştırıyorum, çünkü kimse beni gerçekten anlayamazmış gibi hissediyorum. İçimde bir boşluk var, sanki ne yaparsam yapayım dolmayacak bir boşluk.

Fikrilerinize ihtiyacım var size bu ilişki kurtarılabilir mi? Bir tarafım iki taraflı da kırgınlıkların olduğunu bu yüzden böyle hissettiğimi ama zamana bırakarak çözebileceğimizi. Bir tarafımında da bu ilişkinin artık kurtulamayacağını, yoluma bakmam ve zaman kaybetmemem gerektiğini söylüyor. Aklım ve kalbim arasında eziliyorum. Tüm fikirlerinize açığım.

Ben aslında şu partiliyim dediği yerde evlilik ilişki arkadaşlık dostluk ne varsa yıkar geçerim. Sen evlensen çocuğun olsa o çocuğu öyle bir düşünce empoze ederek büyütmeye kalkacaklar. Zaten bu parti mevzusundan sonrasını okumadım bile. Aklın varsa aynı kafa yapısında olduğun bölücü olmayan bir insanla evlen.

Çok uzun yazmışsınız o yüzden hızlı hızlı atlayarak okudum. Sevgiliniz pkklı mı yani öyle anladım ama hızlı geçtiğimden yanlış anlamış olabilirim. Eğer öyleyse direkt ayrılın.

Onun dışında bu adamın sizi annesiyle yaşamaya zorladığı ve annesiyle birbirine çok bağımlı olduklarıyla ilgili konunuz var. Adamın her şeyi falso bence yol verin gitsin.

Merhaba ben hepsini okudum, yani burada karar tabi ki sizin. Ben de öyle in ırk ayrımları yapan bir insan kesinlikle değilim. Bahsettiğiniz parti terorizm in siyasi hali farkındaysanız. Yüzlerce gencimiz babamız abimiz bu insanların desteklediği örgüt tarafından şehit edilirken, ben asla böyle bir şeyi kabul etmezdim. Bir gazi kızıyım ayrıca belki benim için daha hassas bir konu olabilir.
Bir de evlendiniz diyelim, bu insanın soyadını ve kütüğünü alacaksınız. Bir çocuğunuz olacak belki onun da görüşünü bu şekilde etkileyecekler. Gerçekten bunlara ok musunuz? Bu soruları sorun kendinize.
Anlıyorum çok seviyor olabilirsiniz, ama bu dünya da sevgiden daha önemli şeyler var. Geçmeyecek demeyin geçmeseydi bunca insan nasıl yaşayabilirdi? Nasıl gülebilirdi?

ve sizin başlıkta yazdığınız gibi sorun kesinlikle sizin iletişiminiz değil, bir perde gibi onun arkasına saklanmışsınız gibi hissettim. Hayatınız için geleceğiniz için daha büyük kaygılarınızın olması gerekiyor. Sorun iletişim olsaydı bunu çözerdiniz. Bir ayrılık da girmiş araya, tekrar ısıttığımız bir yemeğin tadı bile aynı olmuyor. Tabi ki istisnalar var ama ben sorunun iletişimden çok parti ve görüş olduğunu düşünüyorum
Bir türk kadını olarak dünyaya ilerde babası ve babasının ailesi yüzünden vatan haini sayılabilecek bir çocuk getirmek istemezdim. Üzgünüm böyle bir ideolojiyi benimseyen adamı da baba yapıp soyunu devam ettirmek istemezdim..

Son düzenleme:
kimse siyasi görüşünü, dünyaya bakisini degistirmez hayatindaki insan bagirdi cagirdi diye. adam kendi ırkından olan o partiyi seviyor iste. sen bir erkek icin kocan icin mesela onlara sempati besleyebilir oy verjr misin? tabii ki hayir. iste o da bir kadın yüzünden yillardir takdir ettigi partiye antipati beslemez. ancak partinin onu cok hayal kırıklığına ugratacak bir sey yapması lazim.
bence siyasi uyumsuzluk bile bosanma sebebi. ben ayni evde malum partili ebeveynlerle yasiyroum. evimizde siyaset konusmak yasak. ama yine de tahammul etmesi cooook zor. her türlü olaya verdikleri tepkiler bile beni sinirlendiriyor

ikinci olarak; abisinin yurtdışında olmasıyla düğünü bir sene ertelemenin ne ilgisi var? abisi kardesine bayiliyorsa gelsin. cok mu zor ucaga atlayıp gelmek iki gun kalip donmek? insanlar sirf keyif icin haftasonu tatiline bjr yerlere ucuyor. abi gelemiyorsa da gelmesin. gelince onunla da yemege cikilir eglenilir. bugun ailesini bu kadar onemseyip düğününü sebepsiz yere 1 sene erteleyen adam yarin anam da anam babam da babam der sana evliliği zikkim eder

üçüncü olarak; bu nasil bir kariyer kadinligi mezun olur olmaz evlenme hayali kuruyorsun bir sene ertelemeye tahammulun yok. kendini tanimiyorsun bence ezbere konusuyorsun kendin hakkinda

dorduncu olarak; "Karşımdaki kişi benim canımı yaktığı zaman karşımdakinin bende sözlerimle canını yakmak istiyorum" demissin. igrenc bir huy. bu ozellik sende oldugu muddetce en harika erkekle de tanissan kendinden sogutursun

besinci olarak; adam cok hakli. siz iliskinizi coktan tuketmissiniz. bu saatten sonra devam etseniz de uzatmaları oynar yine ayrilirsiniz . ya da nisanlanip ayrilirsiniz. ya da en kötü evlenip cocuk dogurup artik hayatinin basrolundekj kisi o degil cocugun olunca gercekleri görür, biraz "cocugum babasiz kalmasin" diye ceker sonra ayrilirsin.
ama asla mutlu olamazsiniz. coook zor sizden olması.
en iyisi yol ver gitsin

Siyasi görüş ve kültür farkı bile bile lades demişsiniz. Bazı şeyler en baştan bellidir çünkü görmek istememişsiniz. Bunun dışında ilişkiniz yorulmuş belli ki. Tek taraflı olmaz hele ki erkek sırtlanmadan yükü asla olmaz. Yapacak bi şey yok gibi görünüyor. Kendinizi ayrılığa hazırlayın ve alıştırın. Hayat devam ediyor yaş 28 daha neler çıkar önünüze.

Bide abi konusunu anlamadım ne saçmalamis, gereksiz.

Evet en çekindiğim konu bu maalesef. Şimdi benim ailemde tam tersi onun ailesi de tam tersi bizler neyse ama çocuk nasıl büyüyecek. Zaten o konu konuşulduktan sonra evlilik konusu benim için rafa kalktı.

Evet en çekindiğim konu bu maalesef. Şimdi benim ailemde tam tersi onun ailesi de tam tersi bizler neyse ama çocuk nasıl büyüyecek. Zaten o konu konuşulduktan sonra evlilik konusu benim için rafa kalktı.
Nolur bu insanlarla ilişkini noktala bak daha neler yaşayacaksın sana tek tek anlatmak istemiyorum ama kafa yapısı, geldiği kültür, siyasi bakış, dini inançların uymadığı insanlar bir arada yapamaz.

Yani tam olarak değil dağı desteklemiyor ama siyasi partisini destekliyor. Yanlışlarının olduğunu ama bazı hakları da o siyasi parti sayesinde aldığını söylüyor. İşte dışarıda kürtçe konuşabilmek vs.

Evet bir de anne muhabbetimiz var. O konuda tartışmadığımız için bu konular daha önemli geldi.
Az kaldı. Çırpınıyorum zaten.

İlk 6 ay flört tür herkes sahanedir .Geçin bunu kimsede mükemmel değil.Birakin bu abisine sözünü geciremeyen aile güdümlü füzeyi.En az defolusu olacak ve hiç kimse travmatik yaraları iyi etmez bunun için doktorlar var.Gun sonunda kendinize guveneceksiniz.Destan yazmışsınız halbuki çok sıradan ve size göre olmayan bir ilişki . Kırmak değil fikrim bu öylede olur fazladan dert aramayın yaşamınıza en uyumlu olanla güzel hayat Omurboyu dert mi anlatacaksiniz sevgi anlasamadigin ve bunu çözemediğin yerde bizi terkeden ilk şeydir .

Merhaba okuduğunuz için teşekkür ederim. Evet bunun farkındayım, benimde abim ve babam polis bu arada bazen bende aynı şeyi söylüyorum acaba ben mi çok hassasım diğer insanlar bu konuda takılmıyorlar mı falan diye. Çocuk konusu zaten çok problemli bir konu. İşte kendi dili, kültürü vs bunlar çok problem değil öğretsin bir almanla evlenseydim de bu olurdu fakat siyasi görüş noktasında bunu yapamam. Ben de aynı şekilde düşünüyordum. Ama 10 günlük süreçte çok kötü oldum. Bu kadar kötü olacağımı düşünmemiştim. Dediğiniz gibi zamanla her şey geçiyor.

Dağı desteklemiyor ama içten içe sempati besliyor, bunun tersine kimse beni inandıramaz. Neyse bdv'da siyaset konuşmak yasak, kendinizi kandırmayın bu şekilde yumuşatarak ve yol yakınken vazgeçin.

Bazen iletişimim kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü sert bir yapım var. Tabi bence de sadece iletişim değil tamamen fikir ayrılıkları. Vatan haini kısmını bende söylediğimde sadece benim gibi ırkçı olan insanların böyle düşündüğünü vs söyledi.

Terörist sevmemekle ırkçılığın ne alakası varmış acaba bir cevap verebiliyor mu ? Neyse ben diyeceğimi dedim kendi kendinizi yakmaya karar verdiyseniz devam edin ancak ben asla böyle bir ilişkiyi sürdürmem.

Evet değiştirmez orta yolu bulmaz ise bende bu noktada olmayacağım. Çünkü bende ona uygun olmayan bir düşünce tarzındayım. Çok zor söylediğiniz çok iyi anlıyorum.

Abisi eşiyle beraber yurtdışına çıkacaklar bu yüzden burada olmayacaklar, bende yaz düğünü istiyorum. Yani aslında bende aynı fikirdeydim fakat böyle şeyler oldu. Bazen de diyorum ki her işte vardır bir hayır. Bu olayı belki de çok geç zamanda öğrenecektim.

Zaten bu zamana kadar kariyer kadın modundaydım, evlilik düşünmedim demiştim orada. Son 4 senedir okulla beraber çalışıyorum. Ve zaten mezun olur olmaz zor bir iş alanında iş buldum ve tekrardan başladım. Aslında başkaları yüzünden ertelemeye tahammülüm yok. Başında 2026-2027 isteyendim.

Evet çok kötü bir özellik, son zamanlarda biraz daha törpüledim ama sivri dilli olmak cidden çok yoruyor insanı.

Evet tüketildi, bakalım zaten sonumuz ayrılık. Bugün bunu konuştuk ve zaten kimse harekete geçmiyorsa ayrılığı istemiş bu ilişkiyi yeterince benimsememiş olmamız anlamına geliyor. Allah korusun evlilik sonrası benim için daha zor.

Çok büyük lades maalesef. Bu zamana kadar o sırtlandığını artık yorulduğunu söylüyor. Alıştırıyorum. Ve tek başıma yapıyorum bunu. Hiçbir arkadaşıma anlatamıyorum. Çünkü verecekleri tepkiyi de biliyorum. Yanlış seçimim yüzünden böyle bir tepki almak istemiyorum. Yaşım 24 onun 28.

Abi konusunda o süreçte yurtdışında olacak, isteme tanışmada vs olmayacak diye. Çünkü abisi baba figüründe. Aile de baba yok.

Nolur bu insanlarla ilişkini noktala bak daha neler yaşayacaksın sana tek tek anlatmak istemiyorum ama kafa yapısı, geldiği kültür, siyasi bakış, dini inançların uymadığı insanlar bir arada yapamaz.
Bazen bende düşünüyorum. Kötü biri değilim, ayaklarım üzerinde durabiliyorum, çirkin de değilim. Yani zaten aranan özellikler bu. Bazen diyorum ki ne farkı var diğerlerinden. Soğumaya başlıyorum.
Siyasi kafa yapısı çok büyük problemimiz. Kültür falan dert değil inanın.

Yok çok haklısınız kırılmıyorum. Bir arkadaşım bana anlatsa bende sizinle aynı şeyleri söylerdim. Abisinin durumu biraz daha sağlıkla alakalı olunca bir şey diyemedi maalesef. Ben birde sorundan nefret eden biriyim kavga tartışma hiç sevmem ama sonuç böyle.

Dağı desteklemiyor ama içten içe sempati besliyor, bunun tersine kimse beni inandıramaz. Neyse bdv'da siyaset konuşmak yasak, kendinizi kandırmayın bu şekilde yumuşatarak ve yol yakınken vazgeçin.
O kadar haklısınız ki. Bunu bende hissettim. Şöyle ağzından dökülse birkaç şey.

Siyasi bir şeyin mantıklı olup olmaması değil aslında ilişkime yansımasını konuşuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…