İlişkide kıskanç olmamak .benmi tuhafım?

Aldatir demedim sizin gibi biriyle bukadar konusma yeter. Herkesin fikrine saygi duymayi ogrenin !
Siz esinizi kiz arkadaslariyla gorusturun. Bu sizin sorununuz tekrar ii gunler

Niye saygı duyayım desteklemediğim saçma gelen fikire? Saygı gösterebilirim tabi ki ancak karşıdan da saygı görürsem. Mesajlarınız duruyor, geriye gidin bakın alıntıladığım mesajlarda bariz kendi cümlelerinizle aldatılırsın dediniz. Benim bir sorunum yok ki, sizin var. Size de mutlu günler tekrar.

Aldatılırsın dediniz daha ne diyecektiniz sevgili cool bağyan

Siz de özgüvensizlik güvensizlikle suçluyorsunuz.
Tek doğru siz değilsiniz.
Sizin doğrularınız eşinizin doğrularıyla örtüşüyor ve sorun yaşamıyorsunuz.
Cok mükemmel bir evlilik gibi anlatmanıza rağmen, bana göre ruhsuz bir evlilik sizinki.
Ama bana göre. Sizi bağlamaz. Siz mutluysanız önemli olan bu.

Nasıl başka huylarımız insandan insana çok değişken olursa bu da aynısı.
Özgüvensizlik etiketi yapıştırmanız çok itici.
Daha önce de yazdım, daha yürümeyen konuşamayan bir bebek dahi annesini kıskanır. Özgüvensiz bebekse demek

Evet oğlaklar kıskanç olur genelde
Ama ben böyleyim işte
Aşırı rahat
Eskiden biraz vardı kıskançlık ama yaşla birlikte yok oldu

Evet kesinlikle
Her gün dib dibe fenalık gelir bana
simdiden bikmis gibisin. Insan ilk basta bikacagi akla gelmez..
Aynen canim babami kiskanirim karakterim oyle dedim.. kadin anlamiyor acikla diye tuturmus.. bide utanmadan kendi kendine haklı kılıyor..

Arkadaslar aramizda evliyalar var

Saka bir yana hepimiz insaniz aklimizdan zaman zaman kotu dusunceler gelebilir.Kiskanclik gibi..Onemli olan hislerimizi kontrol altina alabilmek.Nefsimize uymamak.

Insani ozellikleri yok saymak ne kadar saglikli bilemiyorum.Orta yollu olmak gerek bana gore.

Bebek annesini kıskanmaz, annesiyle ya da bakım verenle güvenli bağlanmadığı için ayrılma sorunu yaşar. Örneğiniz yanlış malesef.

Çevremden takdir gören, sorunsuz, kavgasız, gürültüsüz, keyifli bir evliliğim var. Mükemmel midir bilmem, öyle bir iddiam yok zaten. 13 yıldır bir aradaysak ve hala birbirimize bağlıysak sanmıyorum ki ruhsuz olsun. Kavga, kıskançlık, kısıtlama insanların beynine aşk ve tutku olarak kodlandığı için size ruhsuz gelmiş olabilir, normaldir.

Kıskançlığa güven sorunundan farklı mantıklı bir açıklama getirirseniz kabul edeceğim. İnsan psikolojisi ilgi alanımdır, severim farklı fikirler duymayı. Ancak mantık içermeli.

Arkadaşlar her şey dozunda olmalı. Aşırı kıskançlık da hiç kıskanmamak da anormal. Ama şu da bir gerçek ki kıskançlığın altını deşerseniz iki şeyden biri ile karşılaşırsınız(veya her ikisi ile): güvensizlik ve bencillik.

Güvenli bağlanmadığı için ?
Annesi odadan çıksa ağlamayan fakat kucağına başka bir bebek alınca ağlayan bir bebekten bahsediyorum :) cok saçma bi açıklama olmuş.
Kıskançlık=kavga mı? :)
Bence siz farklı boyutta bir kıskanmadan bahsediyorsunuz.
Hayvanlardan bile eşini kıskananlar var yahu. Nasıl insanın içinde zaten var olan bir duyguyu bu kadar yabancılarsınız?
Bakın sinirlenmek doğaldır. Hakkınız yendiğinde sinirlenirseniz bu sağlıklı bir insan oldugunuzu gösterir. Fakat gidip şiddet uygularsanız yani aşırıya kaçarsanız bu normal kabul edilmez.
Eğer hiç sinirlenmezseniz de bu da sağlıklı olmadığınızı düşündürür.
Burdan kıyas et.
Fazla ve eksik olması sorun olan bir duygu bu da...

Agzina saglik..

Biz kıskançlığı yanlış algılıyoruz. Eşim iş yerinde çalışanları ile kadın erkek fark etmeksizin sohbet eder, kıskanmam. Neden kıskanayım? Mesela bir kere çalışanlardan bekar bir hanımefendi eşim öğle yemeğine çıkarken bir şey istemiş, eşim de birkaç tane almış (yiyecek), kadın facebookta paylaşmıştı, "Ben istedim bir tane, X bey aldı beş tane. Patron gibi patron," diye. Bunu neden sorun edeyim? Bir kere de gece bir mekandayız, bir kız eşime bakıp duruyor. O zamanlar da yüzük takıyoruz, belli yani evliyiz. Fark ettim, sahiplenme göstergesi hareketlerde bulunmadım (eşim böyle durumlarda direk sahiplenme moduna girer). Sadece karşımdaki kadının yüzsüzlüğüne sinir oldum. Görüyorsun evli, evli olmasını geçtim yanında bir partneri var biraz edep yani. Eşim veya başka bir erkek bir kadına baksa yine sinir olurum, kıskanır mıyım, bilmiyorum. Kendime saygısızlık olduğunu düşünürüm öyle bir şeyin. Dizi izliyoruz, açık seçik sevişme sahneleri bazen anadan üryan. Sadece eşim karşı cinse karşı rahatsız olacağım derecede samimiyet gösterirse kıskanırım galiba.

Çocuk gelişimi mesleğim, bu konuda tartışmayalım isterseniz çünkü bağlanma modellerini ve güvenli bağlanma aşamalarını anlatacak ne yer var burada ne zaman. Ama isterseniz okuyup araştırabilirsiniz.

Sinirlenmem de ben pek. Çevrem sinirleri alınmış kadın der bana. Ruhsuzsam demek. Evliliğim de ruhsuzdu ya zaten. Benim ruhsuzluğumdan kaynaklanıyor olabilir. Hakkım yendiğinde hakkımı ararım, sinirlenmek bana bir şey kazandırmaz.

Ortada bir sebep yoksa, çok çapkın bir insanla birlikte değilseniz, sizi aldatan, gözü dışarda, her gördüğü kadınla flörtleşen bir adamla birlikte değilseniz kıskanmak sağlıklı bir duygu değil. Diğer türlüsünü de kıskanmak yerine hayatınızdan çıkartırsınız olur biter. Sırdan bir ilişkide, sıradan sadık bir insanı kıskanmak güven sorunudur. Aile bireylerini kıskanmak orta çocukluktan itibaren yine güven sorunudur, her duygu durumunun insan psikolojisinde bir açıklaması vardır.

Eşin karşı cinse rahatsız olacağın şekilde samimiyet gösterse kıskanır mısın yoksa kızıp ileri düzeylere gelirse durum, ilişkini sorgulama aşamasına mı geçersin?

Güvenli bağlanma derken ne demek istediğinizi anladım, bu konu hakkında da okumuştum. Benim bahsettiğim durumla alalası yok güvenli bağlanmanın.

Bende kova burcuyum ve hiç kıskanmadım

Bebeklerle koskoca insanları kıyaslamanız çok komik bir kadın arkadaşıyla kahve içen eşinizi kıskanmanız normal değil diyoruz biz örnek verdim bu arada bizzat sizden bahsetmiyorum .Çalıştığı işyerindeki kadınlardan durduk yere kıskanan ortada hiç bir neden yokken tüm hemcinslerini potansiyel tehlike gören kadınların kıskançlığıyla bir anne bebek ilişkisini kıyaslamak cidden komik ben ortada bir flörtleşme varsa eşimden taraf ama o zaman kıskanırım tabi ki kadının teki eşime asılıyorsa eşimden bi tepki yoksa ne dert etcem niye kıskanayım adamı tanıyorum güveniyorum yani ( evli değilim ) :) kıskanmak bazı durumlarda normal ama gerçekten olan bir olay varsa normal :)

Bazı insanlar kıskanç olmamakla gevşek olmayı birbirine karıştırıyolar burada anladığım kadarıyla.. Bizim gibi kıskanç olmayan insanlar çoğunlukla partnerleri kıskanılacak bişey yapmayan kişiler oluyo.. Mesela benim eşim kıskanılacak bişey yapmadıki bu güne kadar neden kıskanayım.. Mesela kimseyle işi dışı fiziksel temas kurmaz (başka bi kadına eli kolu oynamaz sarılmaz etmez el ele gezmez çoğunlukla öpüşmez), tüm kadın arkadaşlarıyla beni yakınen tanıştırmıştır çoğuyla ailecek görüşürüz, kimseyle canım cicim bebeğim konuşmaz, akşam belli saatten sonra iş dışında telefon mesaj gelmez, gece kulübü gibi yerlere gitmeyi pek sevmez, birlikte gitsek de 2 saatten fazla durmaz eve gelmek ister, ben arkadaşımla çıkıyorum sen de çık dediğimde evde kafa dinlemeyi tercih eder, aynı şehirde olduğumuz tüm planlara beni dahil etmek için her türlü taklayı atar (adamı maça bile bensiz zor gönderiyorum), şehir dışı iş seyahatleri ve akşam yemek veya eğlencelerinde beni sık sık arayıp ortama dahil etmeye çalışır asla ulaşılmaz olmaz, dışardayken hiçbir zaman şarjı bitmez (bunların hiçbiri benim talebim değil). Şimdi biri bana söylesin ben bu adamı niye kıskanayım ki? Zaten kıskanacağım bi hareket yapan adamın da benim hayatımda yeri 1.cide sarsılır, 2. de yıkılır

Eşin karşı cinse rahatsız olacağın şekilde samimiyet gösterse kıskanır mısın yoksa kızıp ileri düzeylere gelirse durum, ilişkini sorgulama aşamasına mı geçersin?
Elbette kızarım, ciddi soru işaretleri oluşur kafamda. Son kısmı yazarken annem aradı, aceleyle yazdım son cümleyi telefon çalarken.

Aynii benimki... ben kiskancim ama dedigin gibi kiskanilacak hic bi durum yapmiyor.. sadece karakterimden oturu kiskanc oldugumu biliyorum. Cok sahipleniyorum benim olanlari..

Reactions: H M
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…