İlişkide kıskanç olmamak .benmi tuhafım?

Ardebade

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
3.505
4.026
34
ilişkilerimde çok rahat bir insanım .aşırı bir kıskançlığım yoktur.herkese özel alan bırakılmasından yanayım.bazen yaptıklarım çevremdekileri şaşırtıyor.arkadaslarım çok rahat bırakıyorsun diyor.mesela ben olsam şuna izin vermem buna izin vermem vs .izin almak yada vermek hiç tarzım olan birşey değil.benim ilişkimde erkek arkadasım arkadaslarıyla akşam takılabilir normal kız arkadaslarıyla görüşebilir vs benim içinde öyle.insanlar buna çok şaşırıyor.misal bir arkadasım var çok medeni eğitimli bir kız.o bile sevgilisinin resmine bir bayan arkadası yorum yaptı diye kıyameti koparıyor.ona diyorum ne alaka yapabilir .sen ne rahatsın diyor bana.bende mi sorun var anlamadım.erkek arkadaslarım da başta çok güzel çok farklısın derken ilişki sürünce sahiplenmiyorsun kıskanmıyorsun beni sevmiyorsun sevildiğimi hissetmiyorum diyor.
Şimdi tanışma aşamasında olduğum biri var konuşuyoruz kıskançlığı sevmem falan diyor herkesin özel alanı olmalı ama biliyorum bir süre sonra oda şikayet etmeye başlayacak.
Huyum bu .bana sevmiyorsan kıskanmazsın sen aşık olamıyorsun diyorlar
Haklılar mı bilemiyorum .
Siz kıskanç mısınız bunun dozu nedir?

Aslında karşımdakilere çok güvenmem
Ama öyle bir duygu oluşmuyor bende

Özgüvenli alakalı bir durum sanıyorum.
Bu sizin tarzınız kimse için değiştiremezsiniz ki.
Çok sevmek çok kıskanınca olmuyor sonuçta.
Ama bizim toplumumuzda kıskanmıyorsun sevmiyorsun mantığı var daha çok
Sahiplenmiyorsun diyorlar
Kıskanç kadınlardan yakınılıyor sonra ee sende hiç kıskanmıyorsun oluyor bir süre sonra durum
Şaşırtıcı gerçekten

Cnm Kova burcumusun :) aynı huylarımız çünkü kıskanmam kıskanan erkekle de olamam daralır kaçarım özgürlük çok önemli benim için kendime yapılmasını istemediğim hiç birşeyi karşı tarafa yapmam ama ters tepiyor işte en son sevgilim onu kıskanmadığım için beni güvenilmez buluyordu her daim bir haltlar karıştırıyormuşum gibi hissediyormuş pehhh çok ta umrumda

Ben de sizin gibiyim. Eşimle 6 yıldır birlikteyim bi kere bile herhangi bi kıskançlığım olmadı. Bi de eşim mesleği gereği (make-up artist) güzel kadınlarla çalışıyo ve hergün yüzlerce kadınla da müşteri olarak muhattap oluyo. Bu yapı meselesi bence. Yani tabi her gece barlarda clublerde de gezemez ama bazen iş toplantıları dolayısıyla şehir dışına çıktığında otellerde yeri geliyo akşam eğlenceleri yemekleri oluyo falan yine kıskanmam.. Belki tüm iş arkadaşlarını tanıdığım sevdiğim için bilemiyorum tanımadığım insanlarla hiç takılmadı diyebilirim.

Valla ben de sizin gibiyim .ertrsftakiker odunsun diyorlar :)))

Normal olan sensin, anormal olan onlar. Bir gün karşına senin gibi biri çıktığında o ilişki tadından yenmeyecek kıvamda olacak emin ol.

Kıskançlık sevgiyle alakalı bir sorun değildir. Tamamen güven problemidir. Kıskanan insanlar ya kendilerine güvenmezler ya karşılarındaki insana.

Kendimi kıskanmayan biri olarak değerlendiririm. Ama insanın bir sınır noktası varmış anladım. Misal sevgilimin evine yok kediyi seveyim, yok alkol deneyelim diye gelen kız arkadaş ilk zamanlar bende herhangi bir rahatsızlık oluşturmazken yanımda kurduğu ufacık bir cümle sinirimi zıplatmaya yetti. Kıskanç bi cadı gibi hissediyorum kendimi o kıza karşı artık. Ve bence hoş değil bu kıskanıyor demek ki seviyor mantığı. Doğrusunu yapıyorsunuz.

o kadar doğru davranıyorsunki, inşallah böyle devam edersin...kaçacak yada aldatacak adamı kıskanarak yanında tutamassın...aslında aşırı kıskançlık bazen, adamın aklında olmayan şeyleri tetikliyor...örneğin bir bayandan kıskanıyorsun onu, adamın aklında bile yokken, bu sefer o kıskandığın bayana daha alıcı gözle bakmaya başlıyor...

Evet benimkilerde sevmiyorsun sahiplenmiyorsun ilişkide kendimi yalnız hissediyorum diyor .ilgisizmişim herseyi onlardan bekliyormuşum vs
Oğlak burcuyum ama yükselenim mi Kova bilemedim
İlginç olan başta çok güzel çok coolsun derken ilerleyen zamanlarda sorun çıkarmaları
Bende özgürlüğüme düşkünüm.tek başıma gezmeyi severim mesela sinemaya bile giderim
Sevgilim soruyor ne yapıcaksın bugün sinemaya gidicem diyorum beni çağırmıyor musun bu nasıl iş diyor yahu belki tek kalmak istiyorum o gün .

Ben özel alanım olmasını istiyorum benim ondan öncede bir hayatım vardı .arkadaslarım ilgi alanlarım vs
Bunu anlamıyorlar.seninde olsun diyorum var diyorlar ama sorun oluyor
Umarım bu ilişkimde olmaz.çümkü artık bıktım.işin ilginç yanı başta çok iyi derken sonradan böyle de olmaz demeleri..

Bende sizin gibiyim. Benim gibi düşünen insanlar olduğunu gördüğüme çok sevindim. Sevgilisinden izin alıp bakkala giden, erkek kuaföre gitti diye sevgilisiyle kavga eden, bütün sosyal medya hesap şifreleri sevgilisinde olan arkadaşlarım var. Sizinki ilişki değil cezaevi diyesim geliyor. Eğer bir insan aldatmak isterse istediğiniz kadar baskı altına alın yine de aldatır. Bu yüzden bir insanı bu kadar sıkmak bana yanlış geliyor. Hayatımızda biri var diye kendi hayatımızdan vazgeçmek zorunda değiliz. Herkesin kendine ait bir özel alanı olmak zorunda

Karşılıklı güvenle alakalı bu kıskançlık meselesi. Zaten kıskanmak hoş bir şey değil. Dozunda olmalı. Durduk yere birinden kıskanmak da anlamsız. Tabii yapı meselesi aynı zamanda. Bende kıskançlık var. Ama bu aman aman bir kıskançlık değil. Erkek arkadaşım bir arkadaşının(kız) evine gitti, içim rahattı. Belki başkasının evine gitseydi içim rahat olmazdı çünkü o kızı kardeşi olarak görüyor ve beni de tanıştırmıştı. Ama erkek sayısının daha fazla olduğu bir arkadaş grubu ile buluştuğunda biraz kıskanmıştım. O insanlarla vakit geçirmekten hoşlanıyor benimle vakit geçirmekten hoşlanmıyor diye kendi kendime üzülmüştüm. Aslında kıskanılacak bir şey yoktu ortada. Ama aşırı bir kıskançlık durumu yok.

Bence gayet normalsin. Karşına da senin gibi biri çıktıktan sonra sorun olmadığını görürsün.
Bende kıskanç biri değilim, aslında eskiden kıskançmışım ama bu özgüven ve karşımdakinin her tarafının ayrı oynamasından kaynaklıymış, şimdi aşırı kafam rahat.
Niye hayatı kendime de ona da zorlaştırayım ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…