Dediklerin doğru ama ben vaktimi harcadığımı düşünmüyorum çünkü bu ilişki benim hayatıma mani olmuyor ben yalnızken veya eski sevgilimleyken nasılsam simdi de öyleyim o yuzden kendimi kısıtlama durumum olmuyor.
Evet, tekrar diğerine sarmaktan cok korkuyorum cok zor atlattım sayılır cunku, ama ben onu bana bir destek, bir dayanak olmadan atlacagıma inanmıyorum, o kadar güclü değilim, evet ona zaafım var ona karşı zayıf ve acizim bunun kendim de farkındayım. Şu an doktora yapsam mı diyorum yoksa çalışsam mı ama inan hicbirini yapacak güç bulamıyorum kendimde. Tez yazıyordum, onda bile yazarken ekrana dalıp gidiyordum öyle. Çalışsam desem tecrübem sıfır, babam olmadan bir yere de giremem, babam da istemiyor zaten.
Sürekli kendime uğraş buluyorum ama bu erteleyerek ya da yerine bir şey koyarak geçmiyor. Belki de bende takıntı oldu, hastalık oldu. Şimdi diyorum ki en azından duzgun bir ilişkim var, eskisi kadar ölüp bitmesem de belki zamanla olur, hala şans vermem gerektiğini dusunuyorum, beni oyalıyor diye dusunup haksızlık etmek de istemiyorum iyi bir insan cunku ama sonrasında dedigin gibi olmasından da korkuyorum
Dediklerin doğru ama ben vaktimi harcadığımı düşünmüyorum çünkü bu ilişki benim hayatıma mani olmuyor ben yalnızken veya eski sevgilimleyken nasılsam simdi de öyleyim o yuzden kendimi kısıtlama durumum olmuyor. Bak redvelvetcan, ben de aynen senin gibi dusunuyordum ama simdi farkli dusunuyorum geriye baktigimda.
1. Bu adama mental enerjini yatiriyorsun.
2. Bu herifle gezdigin, bulustugun zaman= israf, ziyan. O zamanlarda onun yerine baska mekanlarda bulunsan belki gercek askinla tanisacaksin.
3. Bu herifle gecirdigin zaman=ziyan. Kendi vaktinden caliyorsun, kendine yatirim yapacagin zamani sevmedigin birine ziyan ediyorsun. Bu herife verecegin zamanla git daha iyi tez yaz, daha cok sey ogren, daha cok spor yap.....anlatabildim mi?
Sen su an ziyan olarak gormesen bile, gereksiz bir herife harcadigin zamana 3 yil sonra yanacaksin. Ben yandim cunku.
Sirf yalniz olmamak icin birine tutunmak dunyanin en yalniz duygusu. 2 kisilik yalnizlik rezil bir duygu, kendini iyice berbat, zayif, aciz , igrenc hissediyorsun bir zaman sonra. Yanindaki adama bakip keske onun yerinde sevdigim biri olsaydi diyip, kendine aciyorsun. Sevmedigin biriyle olmak asla yalnizliga ve mutsuzluga care degil. Sen mutlu musun simdi ?
Baskasi olmadn kafamdan eskiyi atamam demissin. Hayatinda baskasi var, atabildin mi??? Sevmedigin biri unutturamaz.
Çalışsam desem tecrübem sıfır, babam olmadan bir yere de giremem, babam da istemiyor zaten. Neden baban olmadan bir yere giremezsin anlamadim, sen bir hic misin? Elinde yuksek lisansin var. Calismaya baslamak istiyorsan git basla, akademik istiyorsan hemen doktoraya basla. Tecruben yoksa da yok, yuksek lisansin avantaj, mutlaka bir seyler bulursun.
Sen master mezunu ev kizi misin????? Baban istemezse de istemesin, o istemiyor diye sen hayat boyu evde mi oturcaksin? Bir soylenir, iki soylenir, sonunda kabul eder ya da etmez kendi problemi.
Redvelvet, yazdiklarin nasil diyeyim master mezunu cayir cayir bir genc kizin yazacaklari gibi degil, ilkokuldan zorla alinmis, sindirilmis, pencereden bakmasina izin verilmeyen bir ev kizinin yazdiklari gibi. Bir silkelen kizim bence, kendine gel, yazdiklarini bir oku, acziyet akiyor. Ben senin aciz, zayif, zavalli bir insan oldugunu dusunmuyorum. Sen kendi onunu kendin kesiyorsun bence. Kimse seni sindirmiyor, sen kendi kendini bir kafese hapsetmis yasiyorsun, kendine yazik ediyorsun. Senin derdin iliski vs den once ilk etapta, hayatta ne yapacagin olmali ve ona gore bir yol cizmelisin derim. Hayatindaki problem bu herif ya da beriki degil, kendiniz aciz gormen ve pasif kalman, bunu degistirmedigin surece her iliskin birbirine benzer, mutlu olamazsin. Dedigim gibi ben senin zavalli, aciz, gucsuz vs oldugunu dusunmuyorum, bir sekilde kendini sen pasif birakiyorsun bence.