Aşırı kıskançlık zamanla düzelir mi?

önce bundan ayrılmakla başlayın o zaman. hayat zaten çok kısa zaten çok zor bir de üstüne zorlaştıran dahada çekilmez hale getiren bir adamla en güzel yılları harcamak neden?
eski iliskimde cok yalnız kaldıgımı hissediyordum. belki de simdi tekrar yalnız kalmaktan korkuyorum. beni cok sevdigini bilmesem bir dakika daha devam etmem. bencillik etmek de istemiyorum ama bir yandan da diyorum ki kendimi dusunup sevmiyorum diye ayrılırsam da cocuga yazık biraz şans versem bir sey kaybetmem. öyle yani kafamda deli sorular.. ama eğer sabrımı zorlayan bir hareket daha yaparsa artık bitirmek icin daha kararlı olacagım burada yazılanlardan sonra bazı seyler biraz daha netlesti kafamda, sonuca dair

eski iliskimde cok yalnız kaldıgımı hissediyordum. belki de simdi tekrar yalnız kalmaktan korkuyorum. beni cok sevdigini bilmesem bir dakika daha devam etmem. bencillik etmek de istemiyorum ama bir yandan da diyorum ki kendimi dusunup sevmiyorum diye ayrılırsam da cocuga yazık biraz şans versem bir sey kaybetmem. öyle yani kafamda deli sorular.. ama eğer sabrımı zorlayan bir hareket daha yaparsa artık bitirmek icin daha kararlı olacagım burada yazılanlardan sonra bazı seyler biraz daha netlesti kafamda, sonuca dair
sevmediğiniz birini sizi seviyor diye yanınızda tutmak baktığınızda merhametli bir hareket gibi görünsede aslında zalimlik. bırakın acı çeksin her gün sevilmediğini hissettiği bir ilişkide olmaktan daha kolay. belki o da kendisini sevecek sahiplenecek birini bulur ve mutlu olur. hepsini geçtim hayatınızı başkalarını değil kendinizi mutlu etmek için yaşayın. başkalarını asla mutlu edemezsiniz.

sen kendını onu yerıne koy hoslandıgın biri sana boyle soyleseydı ne hissederdin gerci sen bu adamdan da hoslanmıyosun oyle bı sorun var ortada:KK14:
hoslanmıyorum demeyelim de hoslanıyorum sayılır calısıyorum yani:) ama sorunun cevabı evet kafayı yerdim ben de.......

Dediklerin doğru ama ben vaktimi harcadığımı düşünmüyorum çünkü bu ilişki benim hayatıma mani olmuyor ben yalnızken veya eski sevgilimleyken nasılsam simdi de öyleyim o yuzden kendimi kısıtlama durumum olmuyor.

Evet, tekrar diğerine sarmaktan cok korkuyorum cok zor atlattım sayılır cunku, ama ben onu bana bir destek, bir dayanak olmadan atlacagıma inanmıyorum, o kadar güclü değilim, evet ona zaafım var ona karşı zayıf ve acizim bunun kendim de farkındayım. Şu an doktora yapsam mı diyorum yoksa çalışsam mı ama inan hicbirini yapacak güç bulamıyorum kendimde. Tez yazıyordum, onda bile yazarken ekrana dalıp gidiyordum öyle. Çalışsam desem tecrübem sıfır, babam olmadan bir yere de giremem, babam da istemiyor zaten.

Sürekli kendime uğraş buluyorum ama bu erteleyerek ya da yerine bir şey koyarak geçmiyor. Belki de bende takıntı oldu, hastalık oldu. Şimdi diyorum ki en azından duzgun bir ilişkim var, eskisi kadar ölüp bitmesem de belki zamanla olur, hala şans vermem gerektiğini dusunuyorum, beni oyalıyor diye dusunup haksızlık etmek de istemiyorum iyi bir insan cunku ama sonrasında dedigin gibi olmasından da korkuyorum :KK43:

Dediklerin doğru ama ben vaktimi harcadığımı düşünmüyorum çünkü bu ilişki benim hayatıma mani olmuyor ben yalnızken veya eski sevgilimleyken nasılsam simdi de öyleyim o yuzden kendimi kısıtlama durumum olmuyor.

Bak redvelvetcan, ben de aynen senin gibi dusunuyordum ama simdi farkli dusunuyorum geriye baktigimda.
1. Bu adama mental enerjini yatiriyorsun.
2. Bu herifle gezdigin, bulustugun zaman= israf, ziyan. O zamanlarda onun yerine baska mekanlarda bulunsan belki gercek askinla tanisacaksin.
3. Bu herifle gecirdigin zaman=ziyan. Kendi vaktinden caliyorsun, kendine yatirim yapacagin zamani sevmedigin birine ziyan ediyorsun. Bu herife verecegin zamanla git daha iyi tez yaz, daha cok sey ogren, daha cok spor yap.....anlatabildim mi?

Sen su an ziyan olarak gormesen bile, gereksiz bir herife harcadigin zamana 3 yil sonra yanacaksin. Ben yandim cunku.

Sirf yalniz olmamak icin birine tutunmak dunyanin en yalniz duygusu. 2 kisilik yalnizlik rezil bir duygu, kendini iyice berbat, zayif, aciz , igrenc hissediyorsun bir zaman sonra. Yanindaki adama bakip keske onun yerinde sevdigim biri olsaydi diyip, kendine aciyorsun. Sevmedigin biriyle olmak asla yalnizliga ve mutsuzluga care degil. Sen mutlu musun simdi ?

Baskasi olmadn kafamdan eskiyi atamam demissin. Hayatinda baskasi var, atabildin mi??? Sevmedigin biri unutturamaz.

Çalışsam desem tecrübem sıfır, babam olmadan bir yere de giremem, babam da istemiyor zaten.

Neden baban olmadan bir yere giremezsin anlamadim, sen bir hic misin? Elinde yuksek lisansin var. Calismaya baslamak istiyorsan git basla, akademik istiyorsan hemen doktoraya basla. Tecruben yoksa da yok, yuksek lisansin avantaj, mutlaka bir seyler bulursun.
Sen master mezunu ev kizi misin????? Baban istemezse de istemesin, o istemiyor diye sen hayat boyu evde mi oturcaksin? Bir soylenir, iki soylenir, sonunda kabul eder ya da etmez kendi problemi.

Redvelvet, yazdiklarin nasil diyeyim master mezunu cayir cayir bir genc kizin yazacaklari gibi degil, ilkokuldan zorla alinmis, sindirilmis, pencereden bakmasina izin verilmeyen bir ev kizinin yazdiklari gibi. Bir silkelen kizim bence, kendine gel, yazdiklarini bir oku, acziyet akiyor. Ben senin aciz, zayif, zavalli bir insan oldugunu dusunmuyorum. Sen kendi onunu kendin kesiyorsun bence. Kimse seni sindirmiyor, sen kendi kendini bir kafese hapsetmis yasiyorsun, kendine yazik ediyorsun. Senin derdin iliski vs den once ilk etapta, hayatta ne yapacagin olmali ve ona gore bir yol cizmelisin derim. Hayatindaki problem bu herif ya da beriki degil, kendiniz aciz gormen ve pasif kalman, bunu degistirmedigin surece her iliskin birbirine benzer, mutlu olamazsin. Dedigim gibi ben senin zavalli, aciz, gucsuz vs oldugunu dusunmuyorum, bir sekilde kendini sen pasif birakiyorsun bence.

Son düzenleme:
Kıskanç aşırı kıskanç kişilerin ,kişilik bozukluğu oluyor. Takip etmek gibi, biseyler arastirmak gibi, ha bire biseyler didiklemek gibi.. bunlardan sizin haberiniz olmuyor yahut cok cok sonra olabiliyor. Kıskanç insan manyak oluyor dengesiz oluyor. Hayati zehir ediyor.evet beni seviyor cook seviyor vs diyebilirsiniz fakat sevgi başka bi konumda.Karisini yol ortasinda sana neden baktı diye döven insan psikolojileri bozuk.aman sen etek giyme sakın diye yasaklar getiren muhtemelen kiskancliktan sakınır, halbukisi sapıktir o başkalarinin bacaklarina baktigi icin tüm erkeklerinde etegi giyen kisiye bakacagini düşünür sapkinliktir. Kıskançlık saplantılı bi durum. Tavsiyem kesinlikle koşarak uzaklaşın...
evet araştırdıgını söylemişti ama bu cok rahatsız etmedi beni ben de onu arastırdım az cok. yalnız bana ısrarla eski sevgilimin adı soyadı, yaptığı iş nerede oturdugu vs soruyordu, ben de en sonunda kızdım bağırdım bir daha konuyu konusmak istemedigimi söyledim ama bu konuyu hala ara sıra soruyor. bir yere gidince donerken iki araba donuyorsak da ben eve gidene kadar pesimden geliyor once benim eve geliyoruz ben giriyorum sonra o kendisi giriyor. belki de o koruma icgüdüsüdür bilmiyorum. ama kıskanclık konusu kesinlikle öyle dogru soyluyorsunuz. benim iliski anlayısım bu diyip sıyrılıyor. ben ters tepki verince de ben ruh hastası mıyım ne diyorsun diye cıkısıyor.

sevgiliniz kıskançlığı abartmış ama nedeni sizin hala karşı tarafı sevmeniz. Burada ki yazınızdan hemen anlaşılıyor. bir sevgiliniz var ama bu sevgilinzden daha çok eski sevgilinizi sevdiğinz cümlelerinzden belli. Karşı tarafta bunu hissettiği için ayrılamadığı için rahatsızlığını kıskançlık göstererek yansıtıyor.
Bu mantıkla yaklaştığınız sürece karşı tarafa aşık olma gibi bir durum zor. Çünkü ilk yapmanız gereken geçmişi tamamen bitirmek. Bence boşuna zaman kaybı. Ayrılın ve gerçekten sevebileceğiniz insanı bekleyin. Sırf sevilme ihtiyacınızı karşılamak için ne kendi zamanınızı alın ne de karşı tarafın.

sevmediğiniz birini sizi seviyor diye yanınızda tutmak baktığınızda merhametli bir hareket gibi görünsede aslında zalimlik. bırakın acı çeksin her gün sevilmediğini hissettiği bir ilişkide olmaktan daha kolay. belki o da kendisini sevecek sahiplenecek birini bulur ve mutlu olur. hepsini geçtim hayatınızı başkalarını değil kendinizi mutlu etmek için yaşayın. başkalarını asla mutlu edemezsiniz.
evet cok dogru, o yuzden her gun o vicdani muhasebeyi yapıyorum. bir yandan ona uzuluyorum bir yandan da o uzulmesin diye kendim üzülüyorum. cok ikilemde kaldım. o kadar cok duygusal konusmalar yaptı ki karsımda, onu bırakırsam mahvolur gibi geliyor ve cok uzuluyorum

sevgiliniz kıskançlığı abartmış ama nedeni sizin hala karşı tarafı sevmeniz. Burada ki yazınızdan hemen anlaşılıyor. bir sevgiliniz var ama bu sevgilinzden daha çok eski sevgilinizi sevdiğinz cümlelerinzden belli. Karşı tarafta bunu hissettiği için ayrılamadığı için rahatsızlığını kıskançlık göstererek yansıtıyor.
Bu mantıkla yaklaştığınız sürece karşı tarafa aşık olma gibi bir durum zor. Çünkü ilk yapmanız gereken geçmişi tamamen bitirmek. Bence boşuna zaman kaybı. Ayrılın ve gerçekten sevebileceğiniz insanı bekleyin. Sırf sevilme ihtiyacınızı karşılamak için ne kendi zamanınızı alın ne de karşı tarafın.
evet dogru soyluyorsunuz. bir yandan ona haksızlık yapıyorum bir yandan da kendime. ama baskası olmadan da eskisini atlatabilecegime inanmıyorum, cok zor geliyor. o yuzden sans vermeyi dogru buluyorum, beni cok seviyor cunku. nankörlük etmek de istemiyorum...

Üzerinde hiç düşünmeyin merhamete kapilmayin. Kapıyı sonsuz kapatin. Pişman olmayacaksiniz. Çünkü ciddn ruh hastasi oluyorlar. Hatta mumkunse onun sizden ayrilmasini saglayin.sonra saplantilari doğrultusunda tüm manyakliklari yapabiliyorlar. Allah yardimcijiz olsn

Eski sevgilinili kiskanmasi bence gayet normal onun hakkinda soylediklerine bakarsak.
Gerisi sacmalik. Bu kadar kiskanclik, bu kadar kisitlamak, aglamaklar... bunlar sevgi degil piskopatlik.
evet biraz da öyle, cok abartıyor ben onu bırakmayayım diye psikolojik baskı kuruyor resmen bir nevi. dogru.

Üzerinde hiç düşünmeyin merhamete kapilmayin. Kapıyı sonsuz kapatin. Pişman olmayacaksiniz. Çünkü ciddn ruh hastasi oluyorlar. Hatta mumkunse onun sizden ayrilmasini saglayin.sonra saplantilari doğrultusunda tüm manyakliklari yapabiliyorlar. Allah yardimcijiz olsn
ben de biraz bekliyorum bir acıgını yakalarsam belki hani ne bileyim yalanını falan o zaman bahanem olur diye. sonra da uzuluyorum o beni bu kadar severken arkasından böyle hain planlar yapmam hic adil degil diye. ama dogru, o bana hic acımıyor o ps,kopat kıskanclıklarını yaparken

Birde arastirmak derken oyle sizi birilerine sorup sorusturmak degil. Gizli gizli biseyler karıştırmak . Sizin haberiniz yokken takip etmeler vs. Biran önce kazasiz belasiz başınıza musallat olmadan defolur gider inşallah. Inanin ileride daha anlayisli biriylebirlikte olunca şükür edersiniz her gün. Iyi geceler

evet dogru soyluyorsunuz. bir yandan ona haksızlık yapıyorum bir yandan da kendime. ama baskası olmadan da eskisini atlatabilecegime inanmıyorum, cok zor geliyor. o yuzden sans vermeyi dogru buluyorum, beni cok seviyor cunku. nankörlük etmek de istemiyorum...
siz aynı şekilde sevmedikten sonra onun sizi çok sevmesi sizi mutlu etmez. Çünkü karşı taraf sizden öyle sevmenizi bekleyecek ve karşılığı gelmeyecek gelmedikçe de bu tarz kıskançlık gibi sorunlar kavgalar çıkacak. Bu da karşılıklı mutsuz eder.
Bir insanı ya seviyorsunuzdur ya sevmiyorsunuzdur. Ay ben bekliyeyim belki severim diye başlayan bir şey olumsuz sonuçlanır.
Anladığım kadarıyla eski sevgilinizi hala seviyorsunuz ve değer veriyorsunuz. Bir yorumunuzda boşanmış olduğunu söylemişsiniz. Bu yazının bir benzerini ondan okusanız eski karısını unutmak için sizle olduğunu itiraf eden bir yazı okusanız ne hissedersiniz?
Demem şu ki yaptığınız karşılıklı haksızlık. Tek başınıza da unutabilirsiniz. Eğer başka birini unutmak için onu severim umuduyla devam ederseniz ve beklediğiniz gibi olmazsa işte asıl nankörlük o zaman olur. Çünkü giden zaman ve emek olacak ve bunun karşığlını veremeyeceksiniz.

Bu kadar kıskançlıkla zor o iş nasıl seveceksin? Benim sevgilim bi gelse araba camlarını filmle kaplatmış halde aha da böyle :KK57: kalırım.
Tabi senin eski sevgiliyle görüşmende bunda bir etken.
Bekle yeniden aşık olursun elbet.

Bak redvelvetcan, ben de aynen senin gibi dusunuyordum ama simdi farkli dusunuyorum geriye baktigimda.
1. Bu adama mental enerjini yatiriyorsun.
2. Bu herifle gezdigin, bulustugun zaman= israf, ziyan. O zamanlarda onun yerine baska mekanlarda bulunsan belki gercek askinla tanisacaksin.
3. Bu herifle gecirdigin zaman=ziyan. Kendi vaktinden caliyorsun, kendine yatirim yapacagin zamani sevmedigin birine ziyan ediyorsun. Bu herife verecegin zamanla git daha iyi tez yaz, daha cok sey ogren, daha cok spor yap.....anlatabildim mi?

Sen su an ziyan olarak gormesen bile, gereksiz bir herife harcadigin zamana 3 yil sonra yanacaksin. Ben yandim cunku.

Sirf yalniz olmamak icin birine tutunmak dunyanin en yalniz duygusu. 2 kisilik yalnizlik rezil bir duygu, kendini iyice berbat, zayif, aciz , igrenc hissediyorsun bir zaman sonra. Yanindaki adama bakip keske onun yerinde sevdigim biri olsaydi diyip, kendine aciyorsun.

Çalışsam desem tecrübem sıfır, babam olmadan bir yere de giremem, babam da istemiyor zaten.

Neden baban olmadan bir yere giremezsin anlamadim, sen bir hic misin? Elinde yuksek lisansin var. Calismaya baslamak istiyorsan git basla, akademik istiyorsan hemen doktoraya basla. Tecruben yoksa da yok, yuksek lisansin avantaj, mutlaka bir seyler bulursun.
Sen master mezunu ev kizi misin????? Baban istemezse de istemesin, o istemiyor diye sen hayat boyu evde mi oturcaksin? Bir soylenir, iki soylenir, sonunda kabul eder ya da etmez kendi problemi.

Redvelvet, yazdiklarin nasil diyeyim master mezunu cayir cayir bir genc kizin yazacaklari gibi degil, ilkokuldan zorla alinmis, sindirilmis, pencereden bakmasina izin verilmeyen bir ev kizinin yazdiklari gibi. Bir silkelen kizim bence, kendine gel, yazdiklarini bir oku, acziyet akiyor. Ben senin aciz, zayif, zavalli bir insan oldugunu dusunmuyorum. Sen kendi onunu kendin kesiyorsun bence. Kimse seni sindirmiyor, sen kendi kendini bir kafese hapsetmis yasiyorsun, kendine yazik ediyorsun. Senin derdin iliski vs den once ilk etapta, hayatta ne yapacagin olmali ve ona gore bir yol cizmelisin derim. Hayatindaki problem bu herif ya da beriki degil, kendiniz aciz gormen ve pasif kalman, bunu degistirmedigin surece her iliskin birbirine benzer, mutlu olamazsin. Dedigim gibi ben senin zavalli, aciz, gucsuz vs oldugunu dusunmuyorum, bir sekilde kendini sen pasif birakiyorsun bence.

Teşekkür ederim:KK43: yazdıgını iki kere okudum, biraz kendime geldim diyebilirim. Ne bileyim, kendimi böyle boşuna okumuş gibi hissediyorum, çalışmayacaksam neden okudum yani. Çalışma, okul vs bir yana, evet doğru aslında -kendimi o kadar inandırdım ki güçsüz, hassas, zayıf olduğuma- kendi kendimi sindiriyorum, bastırıyorum. Gerçi şu var, geçen sene gönüllü ders veriyordum ilkokul çocuklarına, huzurevlerine gidiyordum düzenli, hayır işleriyle uğraşıyordum beni daha cok mutlu ediyordu. Ben aslında hukuk mezunuyum, avukat da oldum ama o sektör cok sert, ben o kadar yorucu ve yıpratıcı bir iş de istemiyorum. Ne istedigimi bilsem keske. Son bir senede duygusal olarak o kadar yıprandım ki, o kadar yoruldum ve acı çektim ki, kabuğuma çekildim tamamen, kendimi korumaya calıstım sadece, dinlenmek istiyorum. Bilmiyorum belki de duzenli bir işim olsa kendimi işe verir daha rahat kendime gelirdim, toparlanırdım.

Birde arastirmak derken oyle sizi birilerine sorup sorusturmak degil. Gizli gizli biseyler karıştırmak . Sizin haberiniz yokken takip etmeler vs. Biran önce kazasiz belasiz başınıza musallat olmadan defolur gider inşallah. Inanin ileride daha anlayisli biriylebirlikte olunca şükür edersiniz her gün. Iyi geceler
İnşallah öyle şeyleri yoktur, eğer varsa gerçekten korkutucu. Sağ olun tesekkur ederim size de iyi geceler:KK43:

siz aynı şekilde sevmedikten sonra onun sizi çok sevmesi sizi mutlu etmez. Çünkü karşı taraf sizden öyle sevmenizi bekleyecek ve karşılığı gelmeyecek gelmedikçe de bu tarz kıskançlık gibi sorunlar kavgalar çıkacak. Bu da karşılıklı mutsuz eder.
Bir insanı ya seviyorsunuzdur ya sevmiyorsunuzdur. Ay ben bekliyeyim belki severim diye başlayan bir şey olumsuz sonuçlanır.
Anladığım kadarıyla eski sevgilinizi hala seviyorsunuz ve değer veriyorsunuz. Bir yorumunuzda boşanmış olduğunu söylemişsiniz. Bu yazının bir benzerini ondan okusanız eski karısını unutmak için sizle olduğunu itiraf eden bir yazı okusanız ne hissedersiniz?
Demem şu ki yaptığınız karşılıklı haksızlık. Tek başınıza da unutabilirsiniz. Eğer başka birini unutmak için onu severim umuduyla devam ederseniz ve beklediğiniz gibi olmazsa işte asıl nankörlük o zaman olur. Çünkü giden zaman ve emek olacak ve bunun karşığlını veremeyeceksiniz.
Evet, cok dogru... Diyecek bir sey yok bunun üstüne. Allah inşallah bana doğru yolu gösterir de kimseye zarar vermeden bu olay kapanır gider. İşte bende de hala umut var belki severim diye, burada okuyorum öyle bastan ısınmadı diye ilişkisini bitirip pisman olanları, o yuzden de bıraz korkuyorum.

X