İlişkide kıskanç olmamak .benmi tuhafım?

Bende senin gibiyim. Sosyal medya paylasimin altina kiz yorum yapti diye olay cikartmak bana inanilmaz anlamsiz geliyor. Sosyal medya bir tarafa esim kiz arkadaslariyla telefonda whatsapp da filan da konusup gorusebilir ustune denk geldiysem benden de selam soyle bile derim. Merak bile etmem ne konustu diye.

Esimin tavri da budur. 12 yil once mezun oldugum uzun zamandir gorusmedigim univ erkek arkadaslarimla denk gelip gecenin 3 unde konustugumu bilirim. Bas basa bulustugumu hatta esim olsun olmasin evime geldigini...

Bir film izlerken, sokakta gezerken guzel hatun gorursem esimi durter “hatuna bak benim bile dibim dustu tas gibi” diyebilirim. Ayni sekilde “of anam askim adam ne kas yapmis nasi da yakismis” diye dile de getirebilirim.

İs icin ya da gezmeye ciktiginda, otellerde kaldiginda, hatunlarla gorusuyor diye degil uzak kaliyoruz ozluyorum diye cemkiririm:)

Ozel alanlarin da disinda kendinden ve karsindakinden emin hissetmektir bu. Alsatacagi varsa her turlu imkan olanak mevcut. Kalbi gozu baskasina kayan adamla isim olmaz zaten. Eger benim de baskasina gozum gonlum kayabiliyorsa o evliligin ne anlami kalmis ki.

Ama bir gun bile suphe duymadim ondan. 11 yildir hayatimda. Bence insanlar kendini sorgulamali.

kıskançlık bzim en cok kavga etme sbebimiz. ben malsef çok kıskancım eşime hep karışıyormm. hele akşam çıkması filan bana çok gereksiz geliyo. o da bana özgüvensizsib diyip duruyo. ciddiye almıyodum ama olabilir mi cidden. akşma kadar internetten araştrma yapıyrm. en son okudum yazı da şu https://www.simapsikoloji.com/ciftler-arasindaki-kiskanclik/
bnim gibi düşünen var mı başka

X