Aşırı kıskançlık zamanla düzelir mi?

Kıskançlık zamanla düzelen bişey bizzat yaşadımda,Özgüvensizlik çok zor.Ve erkek arkadaşınızınki tamamiyle özgüvensizlik.Ömür boyuda bu özgüvensizlik sorunu düzelmeyebilir.Bu anlamda sana sürekli sıkıntı yaratmaya devam ediceğini düşünüyorum.

Evet, aklım hala eskisinde ama inan o da en az bunun kadar manyaktı. Zaten ona dönemem, dönmem de daha cok uzulurum cunku. Kalbim acıyor, kafam cok karısık, bazen kendimi vicdansız hissediyorum.

Madem 1 numara da kotu, donme ona da, illa ona git demedim ki.

Şu an aşırı psikopatlıkları dışında her sey guzelken benim durup durup kendi icimde sorun yaratmam şımarıklık gibi geliyor

Cumle garip degil mi adam asiri psikopat. Sevmiyorsan sevmiyorsundur, bunun neresi simariklik? Bu isler zorlamayla olmuyor.

Etrafımda birkaç arkadasım "bu saatten sonra bu kadar sevilemem" diye biraz da mantık evlilikleri yapmaya baslayınca kendimi bir garip hissettim

Sen daha 22 yasindasin be kizim, asktan umit kesmek icin cok genc degil misin? Mutlaka asik olacagin baska biri cikar karsina.
Evlnmek icin evlenmek her yasta yapilabilen bir eylem, sonucta ihtiyacin olan sevmedigin biri. O da her yasta bulunuyor ama 22de sevmediginle evlenmek kendini tabuta koyup civileri elinle cakmak bence.

Yani ortada aslinda 2 durum var:

1. Sen sevmiyorsun, adam sevilmedigini biliyor, garip bir durum, iliskinin bir tabani yok. Acimayla ask olmaz.
2. Herif zirdeli. Normal birini yarabandi yapip vicdan azabi cekseydin bir nebze anlardim. Ille de yarabandina merakliysan baska yarabandi bul.

Nerden baksan elinde kalir, burdan bakinca sacma sapan bir durum olarak gorunuyor.

Bence sen eskiyi s..tiret toptan. Bu herifle de baglarini kes, git kafani dinle, kariyere yogunlas, sosyalles daha cok disari cik ki eskiye kafayi sarma. (nacizane fikrim).

Ayy gece gece mutlu oldum mesajını okuyunca valla tesekkür ederim :) söyledigin her sey kelimesi kelimesine doğru gerçekten. Şu an hicbir sey yapmıyorum okulum da bitti, çalışmıyorum da, babam çalışmamı istemiyor diplomamı alıp duvara astım:) Hayatımdaki tek uğraşım yeni yerler bulup fotoğraf çekmekti onda da bu cocuk burnumdan getiriyor benim peşimden geliyor ben de gelecegim tek fotograf cekme falan diyor.
Evet gerçekten illa bu donemi atlatmak icin birini bulmam gerekiyorsa daha normal birini bulabilirdim ama ben ona o gözle bakmadım hic, ama bu psikopatlıkları yuzunden ondan sogudum ve sorguladım ilişkimizi.
Çevremdeki insanlar kim daha önce evlenecek, kimin düğünü şurada olacak vs kafasında insanlar olduğu icin hic öyle amaclarım yokken kendimi baskı altında hissetmeye basladım. Son yıllarda kime güvensem beni üzdüğü icin bu cocuk bana mucize gibi geldi. Kıskançlıkları yuzunden sogudum diye dusunurken sonra da bazı eksiklikleri fark ettim. Saygı yok, tutku yok, istek yok... Ben sinemaya gitmeyi seven bir insan degilken onunlayken surekli sinemaya gitmek istiyorum cunku en azından daha az vakit gecirmis oluyoruz, bilmiyorum, bunu arkadasım söyledi bana mesela, haklı da.

aşırı kıskançlık yaş ilerledikçe ilişki oturdukça daha sağlıklı boyutlara geçiyor ama içinde paranoya sürekli şüphe gibi şeyler varsa gittikçe kötüleşiyor. yani kıskançlığı hastalık boyutundamı yoksa toyluğundan kaynaklımı onu ayırt edin bence. yoksa bugün havuzda havlunu çıkarma der yarın bikini giyersiniz. sahiplendikçe sakinleşir.
hummm, benimki hem hastalık boyutunda bence çünkü kimse uc yasındaki cocuktan dolayı kavga çıkarmaz, ama toylugundan da kaynaklı cunku benim eskisinin yasının buyuk oldugunu biliyor ve bazen yasından buyuk davranmaya calısıyor ama olmuyor kendisi de farkında degil bunun. ben kıskanclıgı törpülensin bana guvensin diye basta biraz taviz verdim ama olmadı. ben o bana guvensin de bu kadar bunaltmasın diye geri adım attıkça o abarttı.

Kıskançlık zamanla düzelen bişey bizzat yaşadımda,Özgüvensizlik çok zor.Ve erkek arkadaşınızınki tamamiyle özgüvensizlik.Ömür boyuda bu özgüvensizlik sorunu düzelmeyebilir.Bu anlamda sana sürekli sıkıntı yaratmaya devam ediceğini düşünüyorum.
evet özguvensizlik bence de var benim eski sevgilimden dolayı oldugunu dusunuyorum. zaman gectikce unutur alısır diyecegim de o bana guvensin diye ben taviz verdikce abarttı. o yuzden artık ben de asırı bunalmaya basladım.

Ben yanlis anlamisim o zaman kusura bakma:oops:
Bence duzelmez bu adam cunku basit kiskancliklar degil bunlar uzgunum ama manyaklik, hastalik derecesinde. Minnacik yegenden kiskanmak nedir? Arabanin camlarini film ile kapattirmak nedir? Asiri fazla bu. Oyle etegime, makyyajima karisiyor gibi bi kiskanclik degil. O yuzden duzelir diyorsan bosuna bekleme bence
Evet gerçekten dusununce cok manyakça şeyler.. Norml bir kıskanclık degil:KK43: o normal kıskanclıkları da var onlara ek bir de bunlar. guvensin diye elimden geleni yaptım belki düzelir törpülenir diye ama olacak gibi de degil.

evet özguvensizlik bence de var benim eski sevgilimden dolayı oldugunu dusunuyorum. zaman gectikce unutur alısır diyecegim de o bana guvensin diye ben taviz verdikce abarttı. o yuzden artık ben de asırı bunalmaya basladım.

Yani eski sevgilinizin yaşının büyük olması onun size daha çokyettiğini düşünüp kıskanmasına sebep olabilir bu normalde,erkek adam olarak bunu bu kadar dile getirmekten utanıp rahatsız olmaması özgüvensizlikki oda düzelicek şey değil.Bence açık açık konuşun,eğer bir daha eski defterleri açarsa ilişkinize devam etmiceğinizi söyleyin.Belki işe yarar.

hummm, benimki hem hastalık boyutunda bence çünkü kimse uc yasındaki cocuktan dolayı kavga çıkarmaz, ama toylugundan da kaynaklı cunku benim eskisinin yasının buyuk oldugunu biliyor ve bazen yasından buyuk davranmaya calısıyor ama olmuyor kendisi de farkında degil bunun. ben kıskanclıgı törpülensin bana guvensin diye basta biraz taviz verdim ama olmadı. ben o bana guvensin de bu kadar bunaltmasın diye geri adım attıkça o abarttı.
3. ve normal bir tane bulsanız? :)

Ben direkt soruna cevap vereyim.. Kıskançlık da dahil olmak üzere hiçbirşeye zamanla düzelir gözüyle bakma, çünkü düzelmez. Değiştiririm değil, katlanabilirim diyorsan o kişiyle yola çık. Aksi takdirde kendini kandırırsın redvelvetcake'cim :KK51:

Bir de bilmem alir misin ama ufak bir tavsiyem var.

Ben sevmedigim biriyle sirf iyi bir insan diye birlikte oldum, 21 yasimdan 22ye kadar mi ne.

Hayatimdaki en buyuk israf o 1 yil oldu. Bunu ilerleyen zamanlarda daha iyi anladim. Ilerde sen de umarim ziyan ettigin zamana yanmazsin. Zira zaman en degerli sey. Bu herifle ziyan ettigin zamani gezerek harcasaydin belki, hayatinin erkegiyle tanisacaktin.

Ben herifin manyak olmasini gectim, bu yarabandi olayi aslinda kendine zarar. Kendini gelistirecegin zamani ziyan ediyorsun. Degerli vaktini sevmedigin biriye heba ediyorsun.

Sen diger herife sarmaktan korkuyorsun, onun yerine guclu olsan, kafani oyalayacak bir seyler bulsan keske. Yarabandi tutmak hem sacmalik, hem zayifik ve acizlik, isin kolayina kacmak. Keske bu boslukta oldugun ani firsat olarak gorup degerlendirsen.

Lakin oyle bir gun gelecek ki, isin kolayina kacmak artik seni kurtaramayacak, cikip gercekle yuzlesmek zorunda kalacaksin. O gun ne kadar erken gelirse o kadar iyi. Sana tavsiyemi yazdim, odak nktan kendin olsun ve mutlaka calis. Mutlaka bir ise gir, git gorusmeleri yap, bir yere girdigin zaman da babana karsi dur. Hayat boyu evde oturacak halin yok ya?

Keske dediklerimi dinlesen.

Dediklerin doğru ama ben vaktimi harcadığımı düşünmüyorum çünkü bu ilişki benim hayatıma mani olmuyor ben yalnızken veya eski sevgilimleyken nasılsam simdi de öyleyim o yuzden kendimi kısıtlama durumum olmuyor.

Evet, tekrar diğerine sarmaktan cok korkuyorum cok zor atlattım sayılır cunku, ama ben onu bana bir destek, bir dayanak olmadan atlacagıma inanmıyorum, o kadar güclü değilim, evet ona zaafım var ona karşı zayıf ve acizim bunun kendim de farkındayım. Şu an doktora yapsam mı diyorum yoksa çalışsam mı ama inan hicbirini yapacak güç bulamıyorum kendimde. Tez yazıyordum, onda bile yazarken ekrana dalıp gidiyordum öyle. Çalışsam desem tecrübem sıfır, babam olmadan bir yere de giremem, babam da istemiyor zaten.

Sürekli kendime uğraş buluyorum ama bu erteleyerek ya da yerine bir şey koyarak geçmiyor. Belki de bende takıntı oldu, hastalık oldu. Şimdi diyorum ki en azından duzgun bir ilişkim var, eskisi kadar ölüp bitmesem de belki zamanla olur, hala şans vermem gerektiğini dusunuyorum, beni oyalıyor diye dusunup haksızlık etmek de istemiyorum iyi bir insan cunku ama sonrasında dedigin gibi olmasından da korkuyorum :KK43:

Yani eski sevgilinizin yaşının büyük olması onun size daha çokyettiğini düşünüp kıskanmasına sebep olabilir bu normalde,erkek adam olarak bunu bu kadar dile getirmekten utanıp rahatsız olmaması özgüvensizlikki oda düzelicek şey değil.Bence açık açık konuşun,eğer bir daha eski defterleri açarsa ilişkinize devam etmiceğinizi söyleyin.Belki işe yarar.
cok mantıklı. bir daha öyle bir sey söylerse bitirecegim derim. belki o zaman duzelir. tesekkur ederim cok iyi fikirmis:)

Kıskanç aşırı kıskanç kişilerin ,kişilik bozukluğu oluyor. Takip etmek gibi, biseyler arastirmak gibi, ha bire biseyler didiklemek gibi.. bunlardan sizin haberiniz olmuyor yahut cok cok sonra olabiliyor. Kıskanç insan manyak oluyor dengesiz oluyor. Hayati zehir ediyor.evet beni seviyor cook seviyor vs diyebilirsiniz fakat sevgi başka bi konumda.Karisini yol ortasinda sana neden baktı diye döven insan psikolojileri bozuk.aman sen etek giyme sakın diye yasaklar getiren muhtemelen kiskancliktan sakınır, halbukisi sapıktir o başkalarinin bacaklarina baktigi icin tüm erkeklerinde etegi giyen kisiye bakacagini düşünür sapkinliktir. Kıskançlık saplantılı bi durum. Tavsiyem kesinlikle koşarak uzaklaşın...

Ben direkt soruna cevap vereyim.. Kıskançlık da dahil olmak üzere hiçbirşeye zamanla düzelir gözüyle bakma, çünkü düzelmez. Değiştiririm değil, katlanabilirim diyorsan o kişiyle yola çık. Aksi takdirde kendini kandırırsın redvelvetcake'cim :KK51:
katlanamayacağımı biliyorum :KK43: belki bana güvenebilecegini anladığı zaman kendi hareketlerini biraz törpüler daha düzgün davranır diye umudum var ama ondan bile şüpheliyim. hep diyor ben zor bir insanım diye ama ben bu kadar zindan edecek kadar abartacağını dusunmemmistim

Eski sevgilinili kiskanmasi bence gayet normal onun hakkinda soylediklerine bakarsak.
Gerisi sacmalik. Bu kadar kiskanclik, bu kadar kisitlamak, aglamaklar... bunlar sevgi degil piskopatlik.

hata sende eski sevgılım soyle eskı sevgılım boyle onu dugunume cagırırım falan dıyerek adamı manyak etmişsin :KK14:
off valla ben onunla basta arkadastık falan dertlestik diye öyle anlatmıstım. gerçi dedigimin de arkasındayım hala:) valla evlenirsem cagırırım:) bilseydim böyle olacagını bu kadar ayrıntılı anlatmazdım

off valla ben onunla basta arkadastık falan dertlestik diye öyle anlatmıstım. gerçi dedigimin de arkasındayım hala:) valla evlenirsem cagırırım:) bilseydim böyle olacagını bu kadar ayrıntılı anlatmazdım
sen kendını onu yerıne koy hoslandıgın biri sana boyle soyleseydı ne hissederdin gerci sen bu adamdan da hoslanmıyosun oyle bı sorun var ortada:KK14:

X