- 19 Mart 2019
- 516
- 446
- 36
Bebeklerle koskoca insanları kıyaslamanız çok komik bir kadın arkadaşıyla kahve içen eşinizi kıskanmanız normal değil diyoruz biz örnek verdim bu arada bizzat sizden bahsetmiyorum .Çalıştığı işyerindeki kadınlardan durduk yere kıskanan ortada hiç bir neden yokken tüm hemcinslerini potansiyel tehlike gören kadınların kıskançlığıyla bir anne bebek ilişkisini kıyaslamak cidden komik ben ortada bir flörtleşme varsa eşimden taraf ama o zaman kıskanırım tabi ki kadının teki eşime asılıyorsa eşimden bi tepki yoksa ne dert etcem niye kıskanayım adamı tanıyorum güveniyorum yani ( evli değilim ) :) kıskanmak bazı durumlarda normal ama gerçekten olan bir olay varsa normal :)
Bazı insanlar kıskanç olmamakla gevşek olmayı birbirine karıştırıyolar burada anladığım kadarıyla.. Bizim gibi kıskanç olmayan insanlar çoğunlukla partnerleri kıskanılacak bişey yapmayan kişiler oluyo.. Mesela benim eşim kıskanılacak bişey yapmadıki bu güne kadar neden kıskanayım.. Mesela kimseyle işi dışı fiziksel temas kurmaz (başka bi kadına eli kolu oynamaz sarılmaz etmez el ele gezmez çoğunlukla öpüşmez), tüm kadın arkadaşlarıyla beni yakınen tanıştırmıştır çoğuyla ailecek görüşürüz, kimseyle canım cicim bebeğim konuşmaz, akşam belli saatten sonra iş dışında telefon mesaj gelmez, gece kulübü gibi yerlere gitmeyi pek sevmez, birlikte gitsek de 2 saatten fazla durmaz eve gelmek ister, ben arkadaşımla çıkıyorum sen de çık dediğimde evde kafa dinlemeyi tercih eder, aynı şehirde olduğumuz tüm planlara beni dahil etmek için her türlü taklayı atar (adamı maça bile bensiz zor gönderiyorum), şehir dışı iş seyahatleri ve akşam yemek veya eğlencelerinde beni sık sık arayıp ortama dahil etmeye çalışır asla ulaşılmaz olmaz, dışardayken hiçbir zaman şarjı bitmez (bunların hiçbiri benim talebim değil). Şimdi biri bana söylesin ben bu adamı niye kıskanayım ki? Zaten kıskanacağım bi hareket yapan adamın da benim hayatımda yeri 1.cide sarsılır, 2. de yıkılır
O zaman neyi kıskanıyosunuz ki işte anlaşılmayan durum bu zaten?Aynii benimki... ben kiskancim ama dedigin gibi kiskanilacak hic bi durum yapmiyor.. sadece karakterimden oturu kiskanc oldugumu biliyorum. Cok sahipleniyorum benim olanlari..
Bebekleri örnek vermemin nedeni zaten insanın içinde olan bir duygu olduğunu söylemek içindi.
Ben gerçekten kıskanan birisiyim ama bunun için hiç kavga etmedik. Çünkü eşim çizgisini koruyan biri. Bu çizgi dediğimiz şey de kişiden kişiye değişiyor. Eğer sizin çizginiz eşinizin kıskanma çizgisini aşmıyorsa kavga olmaz.
Konu sahibimiz kıskanç olmadığı için sorun yaşıyor, kıskanç oldugu için değil. Bunu da dikkatinize arz ediyorum efem :))
Demek ki , kıskanç olmamak = mutluluk değil,
Esas olan kendinize uygun biriyle birlikte olmanız.
Bakın kendinizle çelişiyorsunuz :) eşiniz çizgisini koruyan biriyse kıskanacak birşey de yok demektir öyle değil mi kıskançlık her insanın tabi ki içinde var buna katılıyorum ama ortada bir sebep varken anlatabildim mi acaba :) çok seviyeli sadık olan eşimi niye durduk yere kıskanayım yani
hahahahahahaBenim eski sevgilide yurtdışına gitmiş her 5 dakikada bir video çekip atıyor görütülü arıyor sebep o yokken ben de kız arkadaşlarımla haftasonu denizli tatile çıkmışım diye :) bana diyor ki bak ben sana her anımı video atıyorum sen niye atmıyorsun niye atayım sen de atma ben öyle birşey istemedim ki senden dedim eee belki aldatırım dedi salakdedim aldat burdan nasıl müdahale edeyim napim ben sana yani sen beni sevmiyosun diye küstüydü bütün manyaklar beni bulur zaten
Bakın kendinizle çelişiyorsunuz :) eşiniz çizgisini koruyan biriyse kıskanacak birşey de yok demektir öyle değil mi kıskançlık her insanın tabi ki içinde var buna katılıyorum ama ortada bir sebep varken anlatabildim mi acaba :) çok seviyeli sadık olan eşimi niye durduk yere kıskanayım yani
Kiskaniyormuyum kiskancim. Kiskanilacak durum olsa kiskanirim. Babamida kiskanirimO zaman neyi kıskanıyosunuz ki işte anlaşılmayan durum bu zaten?
Bazı insanlar kıskanç olmamakla gevşek olmayı birbirine karıştırıyolar burada anladığım kadarıyla.. Bizim gibi kıskanç olmayan insanlar çoğunlukla partnerleri kıskanılacak bişey yapmayan kişiler oluyo.. Mesela benim eşim kıskanılacak bişey yapmadıki bu güne kadar neden kıskanayım.. Mesela kimseyle işi dışı fiziksel temas kurmaz (başka bi kadına eli kolu oynamaz sarılmaz etmez el ele gezmez çoğunlukla öpüşmez), tüm kadın arkadaşlarıyla beni yakınen tanıştırmıştır çoğuyla ailecek görüşürüz, kimseyle canım cicim bebeğim konuşmaz, akşam belli saatten sonra iş dışında telefon mesaj gelmez, gece kulübü gibi yerlere gitmeyi pek sevmez, birlikte gitsek de 2 saatten fazla durmaz eve gelmek ister, ben arkadaşımla çıkıyorum sen de çık dediğimde evde kafa dinlemeyi tercih eder, aynı şehirde olduğumuz tüm planlara beni dahil etmek için her türlü taklayı atar (adamı maça bile bensiz zor gönderiyorum), şehir dışı iş seyahatleri ve akşam yemek veya eğlencelerinde beni sık sık arayıp ortama dahil etmeye çalışır asla ulaşılmaz olmaz, dışardayken hiçbir zaman şarjı bitmez (bunların hiçbiri benim talebim değil). Şimdi biri bana söylesin ben bu adamı niye kıskanayım ki? Zaten kıskanacağım bi hareket yapan adamın da benim hayatımda yeri 1.cide sarsılır, 2. de yıkılır
vallahi yapı meselesi bişey diyemem ama gerçekten kendinize zarar onlara hiç bişey olmuyor (erkeklere yani ) hepsinin canı cehenneme bence bu aralar feminist takılıyorum :)Kıskanırım onu beeen kıskanırım kendimdennnn
malesef güvenmiyorsunuz bi yerde başka bir kadınla kahve içmesini kıskanıyorsanız ortada bir güven sorunu var demektir ha böyle bir durum yoksa zaten kafanız rahat olur tabi : )İçinde var olduğuna katılıyorsan zaten okeyiz
Ben direkt "güvenmeyen insan kıskanır" . "Kıskançlık ruhsal problemdir " diyenlere karşı çıkıyorum. Ben kıskancım diyorsam , şuan halihazırda kıskanma halindeyim demiyorum, eşim bir bayanla oturup bi yerde kahve içse kıskanırım. Ama hiç öyle bir şey de yapmadı. Ben yap desem de yapmaz. Öyle biri. Güveniyorum da ama benim güvenmem kıskançlık huyumu değiştirmiyor. Bu yüzden kıskanırım diyorum.
İşte bu :)Benim eşimin yakın kadın arkadaşları var, sarılır, öper rahatsız olmam. Çünkü benim eşim dokunsal bir insandır, sevgisini dokunarak belli eder. Yanyana oturunca bile bana da çok dokunur ya elimi tutar, ya saçımla oynar ama bir şekilde temas eder. Anneme, ablalarıma da sarılır mesela, huyu bu, Adamı tanıyorum, 25 yıllık akadaşlarından da kıskanmıyorum. Kıskanacak bir sebep bulamıyorum.
Eşimin hobisi müzik. Doğal olarak gerek dinlemek için, gerek arkadaşlarına eşlik etmek için barlarda zaman geçiriyor. Yakın zamanda sahnede de olacak muhtemelen. Bunu kıskanırsam adamı kısıtlamış olurum ki ben de seviyorum o ortamlarda bulunmayı. Onu kısıtlarsam kendimi de kısıtlarım. Kıskanmak yerine güvenmeyi tercih ediyoruz, nerde ve kimlerle olduğumuzu bildiğimiz sürece sorun olmuyor ilişkimizde.
Eşim bir plazada çalışıyor, arı kovanı gibi bir yer. Ara sıra, yemeği beğenmediği zaman bir arkadaşıyla yemeğe gitmesi bir başkasıyla öğle tatilinde kahve içmesi beni rahatsız etmiyor. Bunun kadını erkeği de olmaz benim için, iş arkadaşı iş arkadaşıdır. Bir kısmını tanıyorum ama çoğunluğunu tanımıyorum, tanımam imkansız zaten. Bunları yapmasını engelleyemem, haberim olması yeterli yine. Çevremiz çok geniş, biri gelip de eşini şurda bir kadınla gördüm derse biliyorum diyebilmeliyim.
Bu kadar yılda bir başka kadına tek bir bakışını dahi yakalamadım, beni rahatsız edecek herhangi bir davranışı olmadı, her zaman nerede olduğunu bildim, yalan söyleme huyu yoktur söylese de beceremez zaten, görenin bir daha dönüp baktığı, peşinde kadınların dolaştığı yakışıklılıkta bir adam da değil (bana göre dünyanın en yakışıklısı ama reel olmak bunu gerektirir) sıradan türk erkeği işte. İlgisini sevgisini eksik etmez, hep hissettirir. Niye kıskanayım, neyini kıskanayım?
İşte bu kadar yani diyorumya kıskanılacak bişey yoksa kıskanmazsın zaten, daha doğrusu kıskanmamalısın..Benim eşimin yakın kadın arkadaşları var, sarılır, öper rahatsız olmam. Çünkü benim eşim dokunsal bir insandır, sevgisini dokunarak belli eder. Yanyana oturunca bile bana da çok dokunur ya elimi tutar, ya saçımla oynar ama bir şekilde temas eder. Anneme, ablalarıma da sarılır mesela, huyu bu, Adamı tanıyorum, 25 yıllık akadaşlarından da kıskanmıyorum. Kıskanacak bir sebep bulamıyorum.
Eşimin hobisi müzik. Doğal olarak gerek dinlemek için, gerek arkadaşlarına eşlik etmek için barlarda zaman geçiriyor. Yakın zamanda sahnede de olacak muhtemelen. Bunu kıskanırsam adamı kısıtlamış olurum ki ben de seviyorum o ortamlarda bulunmayı. Onu kısıtlarsam kendimi de kısıtlarım. Kıskanmak yerine güvenmeyi tercih ediyoruz, nerde ve kimlerle olduğumuzu bildiğimiz sürece sorun olmuyor ilişkimizde.
Eşim bir plazada çalışıyor, arı kovanı gibi bir yer. Ara sıra, yemeği beğenmediği zaman bir arkadaşıyla yemeğe gitmesi bir başkasıyla öğle tatilinde kahve içmesi beni rahatsız etmiyor. Bunun kadını erkeği de olmaz benim için, iş arkadaşı iş arkadaşıdır. Bir kısmını tanıyorum ama çoğunluğunu tanımıyorum, tanımam imkansız zaten. Bunları yapmasını engelleyemem, haberim olması yeterli yine. Çevremiz çok geniş, biri gelip de eşini şurda bir kadınla gördüm derse biliyorum diyebilmeliyim.
Bu kadar yılda bir başka kadına tek bir bakışını dahi yakalamadım, beni rahatsız edecek herhangi bir davranışı olmadı, her zaman nerede olduğunu bildim, yalan söyleme huyu yoktur söylese de beceremez zaten, görenin bir daha dönüp baktığı, peşinde kadınların dolaştığı yakışıklılıkta bir adam da değil (bana göre dünyanın en yakışıklısı ama reel olmak bunu gerektirir) sıradan türk erkeği işte. İlgisini sevgisini eksik etmez, hep hissettirir. Niye kıskanayım, neyini kıskanayım?
Eh bizde ayrıldık zaten cnm :) adam birde ünlü yakışıklı karizma ( gerçi yaşlandı artık ) ama gel gör ki kendine zerre güveni yok aslında bulunduğu ortamlardan gördükleriyle kıyaslıyor çoğu şeyi ama beni cidden dibine kadar yorduhahahahahahavalla aldatacak olan insana ordan da burdan da hiçbiyerden de müdahale edemezsin zaten, yapacak insan burnunun dibinde de yapar fizanda da yapar Eşimin benden hiç böyle talepleri olmadı açıkçası benim kendimle ilgili baskıya tahammülüm olmadığını çok çok iyi bilir kendisi esprisini bile yapmaz böyle şeylerin yani ters teper bende çünkü :)
Kiskaniyormuyum kiskancim. Kiskanilacak durum olsa kiskanirim. Babamida kiskanirim
iyi ama hiç kıskanmadığınız birine karşı kıskanç olduğunuz kanısına sizi kaptıran nedir yani onu sormaya çalışıyorum.. Mesela size göre o durum nedir? Babanızı kimden ve nasıl bi durumda kıskanıyosunuz mesela merak ettim?Kiskaniyormuyum kiskancim. Kiskanilacak durum olsa kiskanirim. Babamida kiskanirim
İşte bu kadar yani diyorumya kıskanılacak bişey yoksa kıskanmazsın zaten, daha doğrusu kıskanmamalısın..
iyi ama hiç kıskanmadığınız birine karşı kıskanç olduğunuz kanısına sizi kaptıran nedir yani onu sormaya çalışıyorum.. Mesela size göre o durum nedir? Babanızı kimden ve nasıl bi durumda kıskanıyosunuz mesela merak ettim?