- 17 Nisan 2023
- 21
- 5
- 29
-
- Konu Sahibi temizsayfa
Lütfen öyle demeyin onca isteyen var ve olmuyor. Öncelikle şükredin sonra rahat olun onlar doğduğunda bu düşüncelerinizin zerresi kalmayacak. Rızkı veren Allah’tır elbet yetebilirsiniz. Ama öyle düşünmeyin Allah korusun isyan eder gibi. Şu an hamilelikten dolayı hormonlarınız değişiyor bu stres, düşünce normaldir. Kendinizi rahatlatın illaki üstesinden gelirsiniz. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsunBen 13. Hafta ikiz bebeklere hamileyim. 29 yaşındayım. 10. Haftaya kadar tekil sandığımız bebekler ikiz olduğunu öğrendik. Bu duruma hala alışamadım. İnanın bebek isteyen biriydim. 2.5 yıldır evliyiz ama eşimle uzun süredir beraberdik sevgililik dönemimiz uzun sürmüştü okullar yüzünden. Oyüzden evlenincede aile baskıları vs artık çocuk yapalım dedik. Ama ilk hamile olduğumu öğrendiğimde ne sevindim ne üzüldüm. İçimi endişe korku kapladı. Sonra ne olacak cinsiyeti vs derken eşim işten çıkarıldı. Sonra istemedim okadar bekledim . Sıkıntı çekmemek içindedim şimdide işten çıktın aldıralım dedim. Eşim istemedi . Hoş o istesede ben yapamazdım zaten. Biz bunlarla uğraşırken bir de ikiz olduklarono öğrendik. Bu aefer çok üzüldüm. Bir tane olsaydı keşke demeye başladım. Ben nasıl bakıcam nasıl yeticem aileme uzağım. Onlarda bana uzak eşim daha iş bulamado. İlk bebeğim her şeyin tadına varim derken koştur koştur telaşla bir ona bir öbürüne yetişmek zorunda kalacağım. Ev kreşe dönecek sosyal hayatım kısıtlanacak sabrım bitecek nasıl yaparım herkes ikizlerle iki yılı unut yok tek büyütmek imkansız diyor. Kendimi teselli etmeye çalışıyorum sonuçta bunu Allah verdi ben istemedim böylesi hayırmış hakkımda diyorum. Ama gün içinde içimde hep mutsuzluk var ve karamsarlıktan haytımın alt üst olacağı düşüncesinden çıkamıyorum. Tek çocuğum olsa tek başıma onla her yere giderdim ben bile büyütürdüm diyorum. Ama şimdi çok korkuyorum elim kolum bağlı gibi ikiz bebek anneleri benim gibi hissettiniz mi ? Bu hisler geçer mi? Ekonomik olarak çok korkmak gerek mi? Yetişebilir miyim? Sizle dertleşmek istiyorum.
Rızık Allah'tan benim tek çocuk ama doğana kadar Allah verdi rızkını işlerimiz açıldı kismetiyle geldi.Cocuk korkum olmasina rağmen ikiz bebeklerim olsun içten içe istemiştim tabi mumkun değil bizde ikiz çocuk yok ailede.ayrıca 2 yıl diye boşuna gözünüz de buyutmusler beraber oynayacaklar zaten ilk dogdugunda eşiniz de size destek olacaktırBen 13. Hafta ikiz bebeklere hamileyim. 29 yaşındayım. 10. Haftaya kadar tekil sandığımız bebekler ikiz olduğunu öğrendik. Bu duruma hala alışamadım. İnanın bebek isteyen biriydim. 2.5 yıldır evliyiz ama eşimle uzun süredir beraberdik sevgililik dönemimiz uzun sürmüştü okullar yüzünden. Oyüzden evlenincede aile baskıları vs artık çocuk yapalım dedik. Ama ilk hamile olduğumu öğrendiğimde ne sevindim ne üzüldüm. İçimi endişe korku kapladı. Sonra ne olacak cinsiyeti vs derken eşim işten çıkarıldı. Sonra istemedim okadar bekledim . Sıkıntı çekmemek içindedim şimdide işten çıktın aldıralım dedim. Eşim istemedi . Hoş o istesede ben yapamazdım zaten. Biz bunlarla uğraşırken bir de ikiz olduklarono öğrendik. Bu aefer çok üzüldüm. Bir tane olsaydı keşke demeye başladım. Ben nasıl bakıcam nasıl yeticem aileme uzağım. Onlarda bana uzak eşim daha iş bulamado. İlk bebeğim her şeyin tadına varim derken koştur koştur telaşla bir ona bir öbürüne yetişmek zorunda kalacağım. Ev kreşe dönecek sosyal hayatım kısıtlanacak sabrım bitecek nasıl yaparım herkes ikizlerle iki yılı unut yok tek büyütmek imkansız diyor. Kendimi teselli etmeye çalışıyorum sonuçta bunu Allah verdi ben istemedim böylesi hayırmış hakkımda diyorum. Ama gün içinde içimde hep mutsuzluk var ve karamsarlıktan haytımın alt üst olacağı düşüncesinden çıkamıyorum. Tek çocuğum olsa tek başıma onla her yere giderdim ben bile büyütürdüm diyorum. Ama şimdi çok korkuyorum elim kolum bağlı gibi ikiz bebek anneleri benim gibi hissettiniz mi ? Bu hisler geçer mi? Ekonomik olarak çok korkmak gerek mi? Yetişebilir miyim? Sizle dertleşmek istiyorum.
bende biliyorum evet çok isteyen var bende istiyordum ama olunca hazır değilim gibi gelmeye başladı birden anne olmak yaşlanmış gibi iki bebek üzerimde tır geçecek hissiLütfen öyle demeyin onca isteyen var ve olmuyor. Öncelikle şükredin sonra rahat olun onlar doğduğunda bu düşüncelerinizin zerresi kalmayacak. Rızkı veren Allah’tır elbet yetebilirsiniz. Ama öyle düşünmeyin Allah korusun isyan eder gibi. Şu an hamilelikten dolayı hormonlarınız değişiyor bu stres, düşünce normaldir. Kendinizi rahatlatın illaki üstesinden gelirsiniz. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun
Hiç yaslanmiyorsun valla ilk 40 gün uykusuzluk biraz yoruyor onun dışında zorluğu yok zaten sürekli uyuyor bebek besleyip gazını çıkar altını al koy uyuyor benim kızım aşırı yaramaz iki çocuğa bedel her gören erkek çocuğu gibi çok hareketli diyor guya kız çocukları güya sakın olurmuş ama anne olunca güç veriyor Allah bende çok endilesiydim plansız bebekti nasıl bakicam yapamam edemem vs kimse de yoktu başlarda yanımda büyüdü bile şimdi 3,5 yaşına geldi de hala canima okuyor kardesi olsa belki beraber oynardı beni biraz salardibende biliyorum evet çok isteyen var bende istiyordum ama olunca hazır değilim gibi gelmeye başladı birden anne olmak yaşlanmış gibi iki bebek üzerimde tır geçecek hissi
Anlıyorum sizi hormonlardan dolayı bu endişe normaldir emin olun ama geçecekbende biliyorum evet çok isteyen var bende istiyordum ama olunca hazır değilim gibi gelmeye başladı birden anne olmak yaşlanmış gibi iki bebek üzerimde tır geçecek hissi
Hayırlı olsun öncelikle ama ikiz gebelik iki kese olmuyor mu nasıl o kadar geç anlaşıldı ? Siz ilk ne zaman doktora gittiniz kiBen 13. Hafta ikiz bebeklere hamileyim. 29 yaşındayım. 10. Haftaya kadar tekil sandığımız bebekler ikiz olduğunu öğrendik. Bu duruma hala alışamadım. İnanın bebek isteyen biriydim. 2.5 yıldır evliyiz ama eşimle uzun süredir beraberdik sevgililik dönemimiz uzun sürmüştü okullar yüzünden. Oyüzden evlenincede aile baskıları vs artık çocuk yapalım dedik. Ama ilk hamile olduğumu öğrendiğimde ne sevindim ne üzüldüm. İçimi endişe korku kapladı. Sonra ne olacak cinsiyeti vs derken eşim işten çıkarıldı. Sonra istemedim okadar bekledim . Sıkıntı çekmemek içindedim şimdide işten çıktın aldıralım dedim. Eşim istemedi . Hoş o istesede ben yapamazdım zaten. Biz bunlarla uğraşırken bir de ikiz olduklarono öğrendik. Bu aefer çok üzüldüm. Bir tane olsaydı keşke demeye başladım. Ben nasıl bakıcam nasıl yeticem aileme uzağım. Onlarda bana uzak eşim daha iş bulamado. İlk bebeğim her şeyin tadına varim derken koştur koştur telaşla bir ona bir öbürüne yetişmek zorunda kalacağım. Ev kreşe dönecek sosyal hayatım kısıtlanacak sabrım bitecek nasıl yaparım herkes ikizlerle iki yılı unut yok tek büyütmek imkansız diyor. Kendimi teselli etmeye çalışıyorum sonuçta bunu Allah verdi ben istemedim böylesi hayırmış hakkımda diyorum. Ama gün içinde içimde hep mutsuzluk var ve karamsarlıktan haytımın alt üst olacağı düşüncesinden çıkamıyorum. Tek çocuğum olsa tek başıma onla her yere giderdim ben bile büyütürdüm diyorum. Ama şimdi çok korkuyorum elim kolum bağlı gibi ikiz bebek anneleri benim gibi hissettiniz mi ? Bu hisler geçer mi? Ekonomik olarak çok korkmak gerek mi? Yetişebilir miyim? Sizle dertleşmek istiyorum.
Doktorum dikkatsiz davranmış. 7. Haftada gittim belli olurmuş ozaman görmemiş. Sonra doktorumu değiştirdim. Ama 4. Haftada şehir dışında bir devlet hatanesine gitmiştim ozaman ilk bebeğin kesesi görünüyordu kalo atışı yoktu. Sonra 7. Haftada onun kalp atışını duymak için gidince ikinci bebeğide görebilirsik ama doktor farketmesi hemen muanemi bitirdi zatenHayırlı olsun öncelikle ama ikiz gebelik iki kese olmuyor mu nasıl o kadar geç anlaşıldı ? Siz ilk ne zaman doktora gittiniz ki
İki kese var mıymış yani yoksa tek yumurta ikizi mi ? İki keseyi görmemesi tuhaf geldiDoktorum dikkatsiz davranmış. 7. Haftada gittim belli olurmuş ozaman görmemiş. Sonra doktorumu değiştirdim. Ama 4. Haftada şehir dışında bir devlet hatanesine gitmiştim ozaman ilk bebeğin kesesi görünüyordu kalo atışı yoktu. Sonra 7. Haftada onun kalp atışını duymak için gidince ikinci bebeğide görebilirsik ama doktor farketmesi hemen muanemi bitirdi zaten
Çift yumurta nasıl görmedi bizde anlamadıkİki kese var mıymış yani yoksa tek yumurta ikizi mi ? İki keseyi görmemesi tuhaf geldi
Neden vefat etti bebeğinizTek yumurta ikizi mi bebekler? Nasıl görememiş. İnsanlar istiyor ama olmuyor, lütfen şükredin. Bütün duygularınız negatif ve olumsuzluk üzerine. İlk aylarda böyle düşünmeniz gayet normal ama bunlardan bir an önce kurtulmalı ve sağlıklı ve güzel bir gebelik geçirmeyi, sağlıkla kucağınıza almayı dilemelisiniz. Ben ikiz annesiydim ama maalesef bebeklerimden biri doğumdan sonra hayata tutunamadı. Korkmayın. Kucağınıza aldıktan sonra içinize gelen cesarete siz bile şaşıracaksınız. İnşallah sağlıkla doğarlar
Bebek rızkıyla gelir, hiç de öyle karalar bağlanacak bir durum yok. Allah kaderlerini göstermesin doğunca kendini paralarsın tek bir göz yaşına için gider. Şu an korkuyorsun bilmediğin duygular. Çok da isteyerek planlı bir gebelik değil anladığım keşke böyle bir risk almasa idiniz. Ama şu an bebişler geliyor eğer sağlıklı şekilde gebelik sürerse tabi. Kolay diyemem ama iki seneyi de unut diye bir şey yok. Yetişmeyi de öğrenirsin eşin de destek olur hallolur her şey.Ben 13. Hafta ikiz bebeklere hamileyim. 29 yaşındayım. 10. Haftaya kadar tekil sandığımız bebekler ikiz olduğunu öğrendik. Bu duruma hala alışamadım. İnanın bebek isteyen biriydim. 2.5 yıldır evliyiz ama eşimle uzun süredir beraberdik sevgililik dönemimiz uzun sürmüştü okullar yüzünden. Oyüzden evlenincede aile baskıları vs artık çocuk yapalım dedik. Ama ilk hamile olduğumu öğrendiğimde ne sevindim ne üzüldüm. İçimi endişe korku kapladı. Sonra ne olacak cinsiyeti vs derken eşim işten çıkarıldı. Sonra istemedim okadar bekledim . Sıkıntı çekmemek içindedim şimdide işten çıktın aldıralım dedim. Eşim istemedi . Hoş o istesede ben yapamazdım zaten. Biz bunlarla uğraşırken bir de ikiz olduklarono öğrendik. Bu aefer çok üzüldüm. Bir tane olsaydı keşke demeye başladım. Ben nasıl bakıcam nasıl yeticem aileme uzağım. Onlarda bana uzak eşim daha iş bulamado. İlk bebeğim her şeyin tadına varim derken koştur koştur telaşla bir ona bir öbürüne yetişmek zorunda kalacağım. Ev kreşe dönecek sosyal hayatım kısıtlanacak sabrım bitecek nasıl yaparım herkes ikizlerle iki yılı unut yok tek büyütmek imkansız diyor. Kendimi teselli etmeye çalışıyorum sonuçta bunu Allah verdi ben istemedim böylesi hayırmış hakkımda diyorum. Ama gün içinde içimde hep mutsuzluk var ve karamsarlıktan haytımın alt üst olacağı düşüncesinden çıkamıyorum. Tek çocuğum olsa tek başıma onla her yere giderdim ben bile büyütürdüm diyorum. Ama şimdi çok korkuyorum elim kolum bağlı gibi ikiz bebek anneleri benim gibi hissettiniz mi ? Bu hisler geçer mi? Ekonomik olarak çok korkmak gerek mi? Yetişebilir miyim? Sizle dertleşmek istiyorum.
Sizinde ilk çocuklarınız mıydıTek başıma baktım hemde öyle 40 gün yanımda birileri de durmadı. 4. gün kalktım süpürge tuttum. Eşim akşam 18:30’da geliyordu ben yemek yiyip mutfağı topluyordum akşam 20’de çocuklar gece uykusuna yatıyordu yani eşimin de 1.5 saatlik yardımı oluyordu ama tek başına ikiz bakan bir sürü anne var, yanınızda biri olması şart değil. Aksine, yanında 1-2 ay yardımcısı olan arkadaşlarım sonra tek bakamadılar.
2 değil hayatımın 2,5 yılını nasıl yaşadım bilmiyorum şuan 2,5 yaşındalar ve 1 yıl daha rahat olmam muhtemelen. Bugün markette mama gördüm 250 liraydı, biz 7 aydan sonra günde 1 paket mama bitiriyorduk. Yani kesinlikle kolay değil.
Amaaaa bir gülüşleri var ki, annem diyişleri, öpüşleri..Göz açıp kapayana kadar geçiyor hepsi. Çok zor ama çok da güzel ikiz annesi olmak. Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin inşallah bebekleriniz.