- 21 Aralık 2022
- 4.630
- 20.562
- Konu Sahibi temizsayfa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hiç yaslanmiyorsun valla ilk 40 gün uykusuzluk biraz yoruyor onun dışında zorluğu yok zaten sürekli uyuyor bebek besleyip gazını çıkar altını al koy uyuyor benim kızım aşırı yaramaz iki çocuğa bedel her gören erkek çocuğu gibi çok hareketli diyor guya kız çocukları güya sakın olurmuş ama anne olunca güç veriyor Allah bende çok endilesiydim plansız bebekti nasıl bakicam yapamam edemem vs kimse de yoktu başlarda yanımda büyüdü bile şimdi 3,5 yaşına geldi de hala canima okuyor kardesi olsa belki beraber oynardı beni biraz salardi
Sinir olacaginiz bı konu yok ortada ben ikiz annesi ile kendimi yaristirmiyorum veya ikiz annelerinin işi daha kolay da demiyorum.her çocuk farklıdır sizde bilmediğiniz bı konuda kolaymış gibi ima etmissiniz.İkiz annesi olarak sizin dediğiniz gibi tek evladınız iki çocuğa bedel olsa bile çocuğunuz ikiz değil İki bebeği aynı anda büyütmek gibi hiç değil.
Birde yakın yaş aralığında cocuk büyütenler hep der benimkilerin arası da su kadar aynı ikiz gibiydi cok fark yok bilmem ne diye aynı olmuyor maalesef ki. İki ayrı bebeği aynı anda büyütüyoruz aynı anda aglıyorlar aynı anda acıkabiliyorlar aynı anda anne istiyorlar vs.
Bu şekilde teselliler verildiğinde işin içinde olan biri olarak bir miktar sinir oluyorum acıkcası aynı kulvarlar degil cünkü
Hatta eşimle espirisini yaparız biraz zaman gecsin bi çocuk daha yapalım da tek cocuk büyütmenin rahatlıgını yaşayalım diye.
Bu dediklerim ilk kırk gün içinde geçerli tek bebekte belki dinlenme fırsatı uyuma fırsatı sogukta olsa yemek yeme fırsatı bulabilirsiniz ama ikiz bebekte o yemegi yiyebildigine şükrediyorsun bazen.
Evet cok zorlayıcı ama çok güzel aynı zamanda eşiniz yardımcı olan biriyse korkmayın üstesinden gelirsiniz. Çok ağlayıp yetemediğimde keske tek olsalardı ya da iki kucagım olsaydı diye cok agladığım zaman oldu ama düşününce ikisinden de vazgeçemiyorsun iyi ki diyorsunuz.
Niye laf sokmak diye düşündüyseniz düşüncemi belirttim bende. Ki sadece ilk yazdığım kısmı size cevap olarak yazdım. Devamını üzerinize almanıza gerek yoktu, o yuzden boşluk bırakmıştım.Sinir olacaginiz bı konu yok ortada ben ikiz annesi ile kendimi yaristirmiyorum veya ikiz annelerinin işi daha kolay da demiyorum.her çocuk farklıdır sizde bilmediğiniz bı konuda kolaymış gibi ima etmissiniz.
Masallah o kadar zor olduğunu yazmissiniz ki bana laf sokacağım derken konu sahibinin sahibinin ilk satirlarda gözü korkar sayenizde
3. Satırda da sinir olduğunuzu belirtmişsinizNiye laf sokmak diye düşündüyseniz düşüncemi belirttim bende. Ki sadece ilk yazdığım kısmı size cevap olarak yazdım. Devamını üzerinize almanıza gerek yoktu, o yuzden boşluk bırakmıştım.
Normal mi oldu . Sezeryan mı ? Masraf boyutu nasıldı ? Birde fetal dna yaptırdınız mı?İkiz annesi olarak sizin dediğiniz gibi tek evladınız iki çocuğa bedel olsa bile çocuğunuz ikiz değil İki bebeği aynı anda büyütmek gibi hiç değil.
Birde yakın yaş aralığında cocuk büyütenler hep der benimkilerin arası da su kadar aynı ikiz gibiydi cok fark yok bilmem ne diye aynı olmuyor maalesef ki. İki ayrı bebeği aynı anda büyütüyoruz aynı anda aglıyorlar aynı anda acıkabiliyorlar aynı anda anne istiyorlar vs.
Bu şekilde teselliler verildiğinde işin içinde olan biri olarak bir miktar sinir oluyorum acıkcası aynı kulvarlar degil cünkü
Hatta eşimle espirisini yaparız biraz zaman gecsin bi çocuk daha yapalım da tek cocuk büyütmenin rahatlıgını yaşayalım diye.
Bu dediklerim ilk kırk gün içinde geçerli tek bebekte belki dinlenme fırsatı uyuma fırsatı sogukta olsa yemek yeme fırsatı bulabilirsiniz ama ikiz bebekte o yemegi yiyebildigine şükrediyorsun bazen.
Evet cok zorlayıcı ama çok güzel aynı zamanda eşiniz yardımcı olan biriyse korkmayın üstesinden gelirsiniz. Çok ağlayıp yetemediğimde keske tek olsalardı ya da iki kucagım olsaydı diye cok agladığım zaman oldu ama düşününce ikisinden de vazgeçemiyorsun iyi ki diyorsunuz.
Benim ikizlerim tek kese tek plesantaydı aynı zamanda da serklajlıydım o yüzden dogum planlı gerçekleşti sezeryan 34+6 da doğmaları gerekti.Normal mi oldu . Sezeryan mı ? Masraf boyutu nasıldı ? Birde fetal dna yaptırdınız mı?
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hamilelik hormonları artı benim evhamlı kişilik yapısı birleşince böyle oldum . Kolay bir süreçtende geçmiyorum elbetteki. Ama sonuçta onlar artık benimle. Allah ikisine yetecek kadar sabır güç sevgi enerji maddi manevi kuvvet versin diyorumSize kötü şeyler söyleyen kimseyle görüşmeyin. Ben de hamileyim, hamileliğimin başında biri bana öyle şeyler söyledi ki eşime dedim ki ‘şuan gerçekten hormonlarımın esiri olsam da bu kadını ciddiye alsam bu çocuğu aldırmaya giderdim.’. Demem o ki milletin ağzı torba değil, ne gelirlerse konuşuyorlar. Evet bebek sayısı arttıkça zorlukta artacak ama şöyle düşünün bir yaştan sonra birbirleriyle oynamaktan sizi bırakacaklar.
Herkes bişey diyor, belki de dedikleri gibi olacak belki de olmayacak zaten anneliği ilk defa yaşayacak endişeli olan bi insana böyle abuk sabuk konuşulması hiç doğru değil. O gün o muhabbetten sonra artık bişey diyecek olanı ya susturuyorum ya da dinlemiyorum bile. Keşke o zaman o kadını da sustursaydım ama işte ilk tecrübem oldu diyeyim o saatten sonra bitti benim için başkalarının fikirleri. Siz de dinlemeyin kimseyi, bu sizin hayatınız sizin çocuklarınız olacak, sizin tecrübenizle başkasının tecrübesi asla bir olamaz.
Ayrıca ne insanlar nasıl çocuk bakıyor bu kadar endişeli, düşünceli bir insan olarak siz mi bakamayacaksınız Allah aşkına?
Evet canım tır geçiyor o konuda haklısın.ikilerim var. Ama yani her güzel şeyin zorluğu var bunu kabullenince daha iyi hissedersin . Hiç olmasa evladın hayatında büyük bi boşluk oluyor. tek olmasının da kendine göre zorluğu var hep ona arkadaş olmak zorundasın onunla sen oynamak zorundasin . İlk yıllar zor ama sonrasında rahatlama oluyor .bende biliyorum evet çok isteyen var bende istiyordum ama olunca hazır değilim gibi gelmeye başladı birden anne olmak yaşlanmış gibi iki bebek üzerimde tır geçecek hissi
Seninle tamamen aynı durumdayız ama gecen hafta kanamam oldugunda cok korktum onlara bir sey oldu diyede cok degişik duygular içindeyim ne oldugunu anlamadım hayatım bitti gibi hissediyorumBen 13. Hafta ikiz bebeklere hamileyim. 29 yaşındayım. 10. Haftaya kadar tekil sandığımız bebekler ikiz olduğunu öğrendik. Bu duruma hala alışamadım. İnanın bebek isteyen biriydim. 2.5 yıldır evliyiz ama eşimle uzun süredir beraberdik sevgililik dönemimiz uzun sürmüştü okullar yüzünden. Oyüzden evlenincede aile baskıları vs artık çocuk yapalım dedik. Ama ilk hamile olduğumu öğrendiğimde ne sevindim ne üzüldüm. İçimi endişe korku kapladı. Sonra ne olacak cinsiyeti vs derken eşim işten çıkarıldı. Sonra istemedim okadar bekledim . Sıkıntı çekmemek içindedim şimdide işten çıktın aldıralım dedim. Eşim istemedi . Hoş o istesede ben yapamazdım zaten. Biz bunlarla uğraşırken bir de ikiz olduklarono öğrendik. Bu aefer çok üzüldüm. Bir tane olsaydı keşke demeye başladım. Ben nasıl bakıcam nasıl yeticem aileme uzağım. Onlarda bana uzak eşim daha iş bulamado. İlk bebeğim her şeyin tadına varim derken koştur koştur telaşla bir ona bir öbürüne yetişmek zorunda kalacağım. Ev kreşe dönecek sosyal hayatım kısıtlanacak sabrım bitecek nasıl yaparım herkes ikizlerle iki yılı unut yok tek büyütmek imkansız diyor. Kendimi teselli etmeye çalışıyorum sonuçta bunu Allah verdi ben istemedim böylesi hayırmış hakkımda diyorum. Ama gün içinde içimde hep mutsuzluk var ve karamsarlıktan haytımın alt üst olacağı düşüncesinden çıkamıyorum. Tek çocuğum olsa tek başıma onla her yere giderdim ben bile büyütürdüm diyorum. Ama şimdi çok korkuyorum elim kolum bağlı gibi ikiz bebek anneleri benim gibi hissettiniz mi ? Bu hisler geçer mi? Ekonomik olarak çok korkmak gerek mi? Yetişebilir miyim? Sizle dertleşmek istiyorum.
Nasıl oldun durumun iyidir inşallah. Bebeklerin kaç haftalıkSeninle tamamen aynı durumdayız ama gecen hafta kanamam oldugunda cok korktum onlara bir sey oldu diyede cok degişik duygular içindeyim ne oldugunu anlamadım hayatım bitti gibi hissediyorum
İnşallah öyle olur . İşin içinden çıkamadığım çok anlarda ağlıyorum kocama bağrıyorum. Onunla çok tartışıyorum. Sinir krizine giriyorum bebeklerim inşallah bir zarar görmüyordurMerhaba güzel anne adayı öncelikle sana bu endişenden dolayı olmayanlar var şükret falan diyecekler sen onları takma ben de olmayanlar kısmındayım. Ve sana asla kızmadım çünkü endişelenmek yetememe duygusu bunlar sen artık bir anne olduğun için içgüdüsel hisler Üçüncü tüp bebek tedavisi için gün sayıyorum. İlk transferimde 2 embriyo koydular. Ahh nasıl korktum ikisi de tutarsa, tek eşim çalışıyor kira ve giderler nasıl olacak,bbebek ihtiyaçları olacak napıcaz diye endişelerrr vs derken çattt kocaman negatifi aldım oturdum ağladım. Biri bile tutmamıştı. Artık endişem yok, rabbim iki tane de verse bir tane de verse bin şükür gerçekten Evet zor bence ikiz bakmak ama bir süre annen gelir kaynanan gelir hiç yoktan kız arkadaşın varsa gün içinde o gelir. Aslında biliyor musun çok insan olumca her kafadan bir ses çıkıyor lohusalıkta bir de sinir cinnet sebebi boşver uzak olmak eeennn iyisi Hallolur dünyaya gelen büyüyor. Bebek arabası puset beşik gibi şeyleri ikinci el alırsınız. Kıyafetlerin bir kısmını görümce kayınlar ve kardeşlerde varsa çocuk oralardan halledilir. Bebek rızkıyla geliyor gerçekten içini rahat tutmaya çalış. Bu süreçte inşallah eşin rahat bir işe girer de en azından kafan biraz daha rahatlar. Ya aslında ikiz veya tek bebek ilk dönemler için farksız bence doyur uyut bitti asıl problem arada yaş farkı olan iki çocuklu ailelerde. Yaş farkıdnan dolayı kıskanmalar mı dersin ilgi bekleyen biri küçük biri büyük bebe mi dersin... Bunlar aynı anda büyüyecekler birbirine kanki olacakalr miss gibi .. rabbim sağlıklarla doğurmayı nasip etsin, üzme kendini
Hiçç ağzınızın tadını bozmayın, size bir de değil iki mucize nasip olmuş. El birliğiyle büyürlerİnşallah öyle olur . İşin içinden çıkamadığım çok anlarda ağlıyorum kocama bağrıyorum. Onunla çok tartışıyorum. Sinir krizine giriyorum bebeklerim inşallah bir zarar görmüyordur
14 haftalık . Durumları iyi bebeklerin çok sükür daha buyuk laflar edip nasıl bakılacak edilecek diye aglayıp sızlanmıyorum korku yasadıktan sonra her sey allahtan bakamayacak olsak rabbim nasip etmezdi alıstırmaya calıstırıyorum kendimiNasıl oldun durumun iyidir inşallah. Bebeklerin kaç haftalık
14 haftalık . Durumları iyi bebeklerin çok sükür daha buyuk laflar edip nasıl bakılacak edilecek diye aglayıp sızlanmıyorum korku yasadıktan sonra her sey allahtan bakamayacak olsak rabbim nasip etmezdi alıstırmaya calıstırıyorum kendimi
Amin allah bana da nasip etsin metanetli olmayı14 haftalık . Durumları iyi bebeklerin çok sükür daha buyuk laflar edip nasıl bakılacak edilecek diye aglayıp sızlanmıyorum korku yasadıktan sonra her sey allahtan bakamayacak olsak rabbim nasip etmezdi alıstırmaya calıstırıyorum kendimi
Tek yumurta ikizi mi bebekler? Nasıl görememiş. İnsanlar istiyor ama olmuyor, lütfen şükredin. Bütün duygularınız negatif ve olumsuzluk üzerine. İlk aylarda böyle düşünmeniz gayet normal ama bunlardan bir an önce kurtulmalı ve sağlıklı ve güzel bir gebelik geçirmeyi, sağlıkla kucağınıza almayı dilemelisiniz. Ben ikiz annesiydim ama maalesef bebeklerimden biri doğumdan sonra hayata tutunamadı. Korkmayın. Kucağınıza aldıktan sonra içinize gelen cesarete siz bile şaşıracaksınız. İnşallah sağlıkla doğarlar
Erken doğumNeden vefat etti bebeğiniz