İKİNCİ EVLİLİĞİM ÇOCUK YAPMALIMIYIM ???

Bebek olursa eşim üstüme çok düşer,öyle böyle değil demişsiniz de eşiniz daha 10 yaşındaki evladının üstüne düşmemiş ki sizinle evlendiğinde çocuk 3 yaşındaymış yani bebekmis.evladinin üstüne dusmeyip evlenince babaanneye gönderen bir adam sizin üstünüze mi düşecek.sirf eşinizden ilgi görebilmek için çocuk yapmayı düşünüyorsunuz,evliliğinizde sorun teşkil eder diye kızınızı anneanneye birakmissiniz.esiniz çocuğunuzdan önce geliyor.esiniz için ilk çocuğunuzu birakmissiniz,şimdide eşiniz için 2.cocugu yapmayı planliyorsunuz.hersey eşiniz için.diger 2 çocuğa çok uzuldum

Herkeze merhaba,2.evliliğim 7 senedir sürmektedir,benim 1.evliliğimden 19 yaşında kızım var eşimin ise 1.evliliğinden 10 yaşında oğlu var çocuklarımız yanımızda değil annenne ve babanne tek oldugundan onların yanındalar.7 senedir gelgitler içerisindeyim yaşım 37 eşim benden 3 yaş küçük bazen çocuk olsun çok istiyorum lakin korkularım var iyi bir gelecek verebilirmiyiz özlük üveylik olurmu ,1.evliliğim çok sorunlu oldugu için ya başıma yine öyle şeyler gelirse (aldatma dayak sorumsuzluk)birtane daha çocuğu babasız büyütme gücünü kendimde görmüyorum 7 senedir eşimden tek şikayetim sinirlenince bağırması küfür etmesi başka bir sorun yaşamadım ama ya yaşarsam korkusu var hep içimde ve çocuk evde olursa bağırmalardan korkar psikolojısı bozulur diye düşünüyorum eşim çok istiyor o hep çocuk nasıbıyle dogar kafasında,kızıma haksızlık yaparmıyım acaba benim evlenmemi anlayışla karsıladı destek oldu ama içinden neler düşünür bilemiyorum kızım ben hep mutlu oluyum ister yeni bi çocuk fikrinide ben mutlu oluyum diyip kabul ederse onun omuzlarına çok ağır yükmü veririm ben özel bir firmada yönetici olarak çalışıyorum doğum yapıp işten çıkamam bu bizi maddi açıdan çok zora sokar gelgitlerim çok fazla lütfen fikirlerinizi benimle paylaşırmısınız
İsterseniz empati yapamadığımı düşünün, isterseniz dar kafalı olduğumu ama bir çocuk kaç yaşında olursa olsun anne babaya ihtiyaç duyar . En başta ikinci evlilik yapılırken ilk konu çiftin çocukları olmalı bence. "Çocuklar nenelerde" fikri bana ters onların çocukları değil onlar bakmak zorunda da değil. Ebeveynleri kim ise o yükümlüdür. He şartlarınız elvermez bakamazsınız babasına verirsiniz. Aynı şey eşiniz için de geçerli çocuğu annesine verebilir babaannesine değil. Çocukla yapılan evliliklerde ben evlilik kararında ilk önceliğin çocuk olmasından yanayım. Tamam gençmişsiniz ama siz kendi seçiminizin bedelini ödediniz ayrılarak, ya çocuk onun ebeveynden uzak büyümesi neyin bedeli ?

Siz şu an halihazırdaki çocuklarınızı çalıştığınız için yanınızda barındıramıyorsunuz peki ya yeni gelen ne olacak ?Onun diğer ikisinden de fazla bakıma ihtiyacı var. Artı 7 seneye rağmen emin olamadığınız bir evliliğiniz var , çocuğun maddi sıkıntı da getireceğini de siz söylüyorsunuz. Yaşadıklarınızı ve yaşayacaklarınızı düşünürsek ben asla böyle bir cendereye sokmazdım kendimi yani çocuk falan yapmazdım .Fikrim bu yönde.

Bebek olursa eşim üstüme çok düşer,öyle böyle değil demişsiniz de eşiniz daha 10 yaşındaki evladının üstüne düşmemiş ki sizinle evlendiğinde çocuk 3 yaşındaymış yani bebekmis.evladinin üstüne dusmeyip evlenince babaanneye gönderen bir adam sizin üstünüze mi düşecek.sirf eşinizden ilgi görebilmek için çocuk yapmayı düşünüyorsunuz,evliliğinizde sorun teşkil eder diye kızınızı anneanneye birakmissiniz.esiniz çocuğunuzdan önce geliyor.esiniz için ilk çocuğunuzu birakmissiniz,şimdide eşiniz için 2.cocugu yapmayı planliyorsunuz.hersey eşiniz için.diger 2 çocuğa çok uzuldum

Ya diyorum ya bu kadin cocuk büyütemez diye. Evlilik güvencesi altinda "olsun", adam daha baglansin diye yapiliyor o cocuklar. Iliski bitince de postaliyorlar cocugu saga sola. Ikinci koca elim cocuguna bakmaz diye de almiyorlar. Yeter ki erkek olsun yaninda.
Bir örnek vermek istiyorum. Esimin hastalarinin arasinda bir cocuk vardi. Annesi iliskide bir sürü siddet görmüstü. Adam cocuga da saldirmaya baslayinca kadin ayrildi, ama cocugu annesine verdi tedavi görmek icin. Yaklasik 1 sene anneanne bakti (anne devamli görmeye gitti hastanede olmadigi zaman), ama sonra kadin cocugunu geri aldi ve kendi bakiyor simdi tekrar. Öyle kadinlara herkes saygi duyar cocugunu bir süre anneanneye birakmak zorunda kalsa bile.Ama sirf erkeksiz yasayamadigi icin birakana degil

Kesinlikle yapma ayrıca kızına çok üzüldüm nasıl ondan ayrı yaşıyorsun aklım almıyor .. neyse kınamak istemiyorum lakin ...bari küfür eden bağıran adama çocuk yapma yahu Allah'tan belanimi istiyorsun ...adam ortada çoluk çocuk yokken bagirip küfrediyorsa ( ki rahat Ken iyiyken en ayısı bile iyi görünebilir) olduktan sonra bir ayıya dönüşüp seni dahi döver..

Bazı konuların insanları kışkırtmak, bam teline basmak için açıldığını düşünüyorum.

Sanki çocuk değil de proje tasarlar gibi, balkonsuz daireye balkon katmak ister gibi çocuk fikri tasarlayıp, evliliğine can katmayı düşünüyor yüce gönüllü annecik !

Bu kadar mükemmel !! anne ve baba tabii ki daha çok üremeli yoksa maazallah yuvanız cansız kalırsa nasıl yaşarsınız ?

Umarım konu hayal ürünüdür ve gerçekle hiçbir alakası yoktur.

kocanin cocugu olmasaydi yap derdim yasin daha gecmeden, onun babalik hakkini elinden alma derdim
Ama onunda var cocugu ve kucuk baskasi bakiyor.. senin kizinda kucuk degil anneannede..bak
Zorunda olursun anlarim calisirsin va baskasi bakar.. hic karsi degilim ama bebek degilki
Kizin neden senin yaninda degil ya da olmadi gecmiste?

eşimin çocuğu 10 yaşında küçük okula gidiyor,kızımda annenneye bakmıyor annenne kızıma bakıyor biz eşimle çalıştığımızdan dolayı yanımıza almamız mümkün değil,kızım bu sene üniverseteye gidiyor şehirdışına ama lütfen yorum yaparken iyi okuyun 30 yaşında dul kaldım ve dul yaşamanın zorluklarının altında ezildim artık da evlendim bir nevi kurtuluş yolu oldu malum ülkemizde tek kadın olmak çok zor yaşadığım memleket mütasıp bir yer ben kızımı yanıma alsam yada eşim alsa ev hali bir bağrışmada anne babalara cephe alınacaktı sonuçta üvey oluyorsunuz yeni bir çocuk bize can katar diye düşünüyorum üzerime çok düşer eşim öyle böyle değil onunda tek kusuru kavga edince küfür etmek
Evladinizi baskasi buyutmus. Yaninizda degilmis. Simdi ikinci cocugun sorumlulugunu nasil alacaksiniz? Cocuklara uzuldum. Calistiginizdan dolayi evladinizi yaniniza almamissiniz. Peki ikinci cocugunuza nasil bakacaksiniz?
Bosaninca nasil zorluklarin altinda ezildiniz? Ben de bosanmis bir anneyim ama o dediginiz seyleri yasamadim.

Çalıştığınız için çocuklara anneanne babaanne bakıyor yenisi olunca kim bakacak?
Bakmayacağınız çocukları yapmayın ya.
Sonra da neden ruh sağlığı bozuk toplumuz. Oluruz tabii.
Kızına baktırmayı düşünüyor sanırım. Onun omuzlarına ağır yük mü veririm diye yazmış.

Konuyu okuyunca; mâlum yangında, yavrularını terk etmediği için yanan hayvancağızın fotoğrafı geldi gözümün önüne. O hayvansa sizin gibiler tür olarak hangi kategoriye giriyor? İnsan hangi şartta olursa olsun yavrusunu anne baba sevgisinden nasıl mahrum eder? Aynı insan sanki bir kez olsun anne babalığı başarabilmiş gibi, ikinci kez çocuk sahibi olmayı hangi yüzle isteyebilir? 6 yıllık öğretmenim ben. Şu 6 yılda annesinden babasından fiziken ya da manen ayrı düşmüş yüzlerce çocuğum girdi hayatıma. Maddi durumları, başarı potansiyelleri, çevre koşulları ne kadar iyi olursa olsun, gözlerinden okunan o eksiklik, tavırlarına yansıyan o örselenmişlik... Öyle bir yaralıyorsunuz ki o masumları, ne eğitim ne rehabilitasyon, ne başkasının sevgisi iyileştiremiyor onları. Savrulup duruyorlar kendi dünyalarında.Ban sebebi mi bilmiyorum; buraya, sizin gibi mahlukatlara lanet olsun demek için geldim. Allah kahretsin sizi ve sizin gibileri...

Herkeze merhaba,2.evliliğim 7 senedir sürmektedir,benim 1.evliliğimden 19 yaşında kızım var eşimin ise 1.evliliğinden 10 yaşında oğlu var çocuklarımız yanımızda değil annenne ve babanne tek oldugundan onların yanındalar.7 senedir gelgitler içerisindeyim yaşım 37 eşim benden 3 yaş küçük bazen çocuk olsun çok istiyorum lakin korkularım var iyi bir gelecek verebilirmiyiz özlük üveylik olurmu ,1.evliliğim çok sorunlu oldugu için ya başıma yine öyle şeyler gelirse (aldatma dayak sorumsuzluk)birtane daha çocuğu babasız büyütme gücünü kendimde görmüyorum 7 senedir eşimden tek şikayetim sinirlenince bağırması küfür etmesi başka bir sorun yaşamadım ama ya yaşarsam korkusu var hep içimde ve çocuk evde olursa bağırmalardan korkar psikolojısı bozulur diye düşünüyorum eşim çok istiyor o hep çocuk nasıbıyle dogar kafasında,kızıma haksızlık yaparmıyım acaba benim evlenmemi anlayışla karsıladı destek oldu ama içinden neler düşünür bilemiyorum kızım ben hep mutlu oluyum ister yeni bi çocuk fikrinide ben mutlu oluyum diyip kabul ederse onun omuzlarına çok ağır yükmü veririm ben özel bir firmada yönetici olarak çalışıyorum doğum yapıp işten çıkamam bu bizi maddi açıdan çok zora sokar gelgitlerim çok fazla lütfen fikirlerinizi benimle paylaşırmısınız
Bişey olmaz cnm adam sadece küfürler edip bağırıyor, ne olacak ki zaten bu bizim ülkemizin normu, küfürsüz, hakaretsiz adam mı olur , doğurun tabi ...

Ne kadar dusuncelisiniz . Doğmamış çocuğun psikolojisini düşünmek yerine 12 yasından 19 yaşına kadar annesiz babasız anneanneyle büyüyen kızınızı düşünseydiniz keşke. Kınamıyorum yargılamıyorum evet şartlarınızı da bilmiyorum ama şu yazdığınız konuyu okuyup içimden tamamen böyle yazmak geldi cunku dışardan cok sacma gözüküyor.

Nasıl bir anne 9 ay karnında taşıdığı yavrusunu bırakır ben de bunu anlamıyorum?
Yastığa yattığınızda evladınızın başka bir çatıda yuva özlemi çekerken uyuduğunu düşünmüyor musunuz? Vicdan azabı çekmiyorsunuz ki bakmadığını kızınız yerine yeni çocuk doğurma kararsızlığınızı konuşuyorsunuz.

X