İKİNCİ EVLİLİĞİM ÇOCUK YAPMALIMIYIM ???

3 yasindaki cocugun annesi de muhtemelen konu sahibi gibi evlenip cocugu birakmis, yoksa o "anne" de yok ortada

Allah gecinden versin ama annaanneye birşey olursa kiziniz için planıniz nedir?

Ben çocuğum yanımda değilken sebep olarak is, güç gibi şeyleri koyarken. Ikinci çocuğu nasil yaparım diye vicdanen rahatsız olurum. Yani 2. Çocuğa bakabilirsem işten çıkıp 1. Çocuğu neden yanima almadim. Ayrica kızınızın yerinde olsa size karşı hislerim hiç iyi olmaz .
Çocuk olmasa bile bir cocuk annesinin yanini ister bunda bile icerlemesi lazim.

bu yazdıklarınızdan ben sorumun cevabını alamadım çok üzgünüm
bu yazdıklarınızdan kızınızı neden anneanneye bıraktınız neden hala yanınıza almıyorsunuz cevabı nerede bi söyler misin çok rica ediyorum ben mi anlamıyorum yaa

AÇIK AÇIK YAZDIM İYİ OKUYUN

Evet kiziniz zamaninda hep ayilip bayilmalariniza sahit oldugu icin evlenmenize riza göstermis..aman problem cikmasin diye bile kendini geri cekmis..sizce bunlar iyi seyler mi? Cocuklugunun icine edilmis. Anneanne de vermem diye tutturmus ise bosuna dememistir..ve hala ilk yazdigimin arkasindayim: Sizin ikinci bir cocugu büyütecek kapasitede görmüyorum

AÇIK AÇIK YAZDIM İYİ OKUYUN
emrin olurr

kusura bakma ama yazdığın şeylern hiçbiri kızını bırakma sebebin olmaz
sırf erkekler tarafından rahatsız edildiğin için apar topar evlenmişsin eeee bu ne alaka tamam evlendin madem eşinden de razısın al kızını da yanına

çevreniz şey diye mi takdir ediyor sizi sırtınızı sıvazlayıp ''vayyy aileye bak imreniyoruz anne öksüz kızını bir erkek için basından attı helal beee aşk kadınnnn''
bu sekilde mi?
anlamadım da?

Esinize de bir cift lafim var. Hani öfke kontrolü yok, ama siz diyorsunuz ya cocugu ile ondan cok ben ilgileniyorum diye. Bu dogru ise zaten bastan baba olmayi da hak etmiyor. Bir cocuk öyle "eve nese katsin" "evlilige can katsin" "daha baglanim" gibi sebeplerden de yapilmaz bu arada. Bir varligin tüm sorunlulugunu maddi manevi üstleniyorsunuz. Simdikilerde yok, bundan sonrakilerde de olmaz

Ben okudum. Bir annenin cocugunu bırakması için hiç bir haklı sebebi olamaz. Kaldı ki sizin yazdıklarınızda hiç bir sebep göremedim.. Hadi diyelim zor kurtardınız canınızı tek çözüm evlenmekti ee 12 yasındaki cocugun anne sen git ben kalayım demesini mi kabul ettınız. Kızınız sizden bin kat daha olgun. Hadi anneannede ben bırakmam diyor ee tamam anne o zaman gel beraber yasayalım deseydınız yok olmuyor mu o zaman kusura bakma canımdan vazgecerım evladımdan gecmem ben nereye kızım oraya deseydınız ama neden diyesiniz degil mi..
Bu sitede kaç kadın vardır yıllarca şiddet görüp ayrılan ama evladından vazgecmeyen.. Yada kim bilir kac kişinin annesini bunu yasamıstır hatta meslegı dahi yokken namusuyla calısıp evlatlarına bakan.. Ama bunlar zor olan.. Sanki bunları yasayan tek kadın sizsiniz... He evladını bırakanda tek siz degılsınız o ayrı ne yazık ki toplumda böyle kadın çok.

Farkında mısınız kızınız sanki sizin ebeveyniniz gibi davranmış. Siz o yaşta ayılıp bayılıyorsanız küçücük kızınızın ruh halini düşünemiyorum bile. Bir de etrafınızdaki erkekleri uzaklaştırmak için evlendim demişsiniz. Abarttığınızı düşünüyorum. Tek eşinden ayrılmış kadın siz değilsiniz. Yoksa memeleketimin kadınlarının hali nice olurdu.

Farkında mısınız kızınız sanki sizin ebeveyniniz gibi davranmış. Siz o yaşta ayılıp bayılıyorsanız küçücük kızınızın ruh halini düşünemiyorum bile.
ayılıp bayılıyor ama kocişkosuna yapamıyor bu nazını
cocuk yapayım üstüme düssün diyor e be kadın anana kızına sana acısınlar diye ayılıp bayılıyordun cocugun korkutup durdun kocana niye yapamıyorsun sallamıyor heralde ilgi için cocuk istiyor demezler mi adama

kızınız annesine annelik etmek zorunda kalmış. üzüldüm.
annesi o durumda olan her çocuk ebeveyn olup çocukluğunu yaşayamadan büyük oluyor.
o kızın olgun olması değil olgun olmak zorunda kalması. yoksa eminim o da karar vermek zorunda kalmadığı bir çocukluk ve ergenliği olsun isterdi.
ve bu yazdıklarınızın hiçbiri anneannesinin yanında yaşamasına bahane değil.
aynı evde yaşamakla kapı komşu olmak arasında fark var.

Ürene merakı adam eve bağlansın, küfür etmesin, kendini düzeltsin diye. Yoksam konu sahibesi basbayağı sorumsuz çocuk yetiştirecek kapasitede biri asla değil.

Konu sahibi siz eşinizle haksızsınız. Kimse sizin tekrar evlenmenize bir şey demiyor. Ama evlenince anneniz torunumu bırakmam dediğinde siz de ben de evladımı bırakmam diyecektiniz. Diyememişsiniz. Eşinizin oğlu da babaanne kucağında büyüdüyse büyüdü. Bundan sonra babasının evinde büyüyecek demeliydiniz. Doğru olan budur. Yoksa 2.ye evlenmişsiniz bilmemne bunlar çok doğal, normal durumlar.

Sonuçta eşiniz de siz de anneleriniz çocuklarınıza el koyunca kuzu gibi boynunu eğen insanlarsınız. Çocuk yapmak biraz dikbaşlılık gerektirir. Gerekirse tüm dünyanın karşısında korumanız gerek yavru demektir. Siz çok uygun değilsiniz çift olarak çocuk bakmaya. 2.yi yapmayın bence.

Eşinizin oğlunu bu kadar düşünüyorsanız neden açtığınız konunun başında önün duygularını da onemseyen, merak eden tek bir cümle yok?Sadece kızınızla ilgili var. Ki o baya büyümus 19 yaşına gelmiş diğeri cocuk daha. Babaneyle de altlı üstlü mu oturuyorsunuz? Çocuklara bakışınıza herkes hayran kalıyorsa orda diğer insanlar ne yapiyo hiç anlamadim

biz eşimle çalıştığımızdan dolayı yanımıza almamız mümkün değil,

Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri. Siz inanıyor musunuz bu söylediğinize?
Çalışan bütün anne babalar çocuklarını başka yere mi atıyorlar? Koca dünyada çalışan tek insan siz misiniz?

"Duldum, dulluk zor" vs de işin bahanesi. Olayı dramatikleştirmeyin.
Yıl olmuş 2021, yönetici pozisyonunda çalışan biri böyle söylüyorsa ohooo...
Hiçbir eğitimi, mesleği olmayan kadınlar çatır çatır boşanıp bakıyorlar çocuklarına.
Eş bulunca çocukları başınızdan atmışsınız işte karı-koca. Sunduğunuz bahanelere de ancak kendiniz inanırsınız.
Var olanlara bakmamışken "yeni bir çocuk mu yapsak" diyorsunuz, hayret bir şey.

Yoo yazmadın, anneanneye niye bıraktığını ve evlenince almadığını yazmadın.
Allah bin kere razı olsun sizden
dalga geçer gibi büyük büyük harflerle yazdım işte oku diyor bi de, utanmadan aklımla oynuyor resmen ama Allahtan siz de yazmadığı konusunda benimle hemfikirsiniz :)

hayır benim anlamadığım koca çocuğa bakamamış çalışıyorum diye bebeğe nasıl bakacak
hiç mi akıl yürütemiyor da geliyor böylesi bi konu açıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…