Eski nişanlımla evlensem ben de 2.eş olacaktım.Hatta 3. çünkü arada çok kısa süre evli kaldıgı biri daha varmış.İlk eşiyle boşanmasına neden olan evlendiği kişi.Tabii ki esas neden o kadın değil o son nokta olmuş,sıgınacak birini bulmuş bizimki o güvenle boşamış 1. yi. 2.nin aklı başına çabuk gelmiş.kısa sürede boşanmışlar.
Ben de 24 yaşındaydım aşık olduğumda.Herkese kabul ettirmiştim,nişanlanmıştım deli gibi seviyor ve istiyordum da evlenmeyi.Ama olmuyorsa bir hayır vardır.Nitekim o iş için yurtdışına gitti ,araya başka olaylar girdi ve o kadar aşık olup evlenmeyi isteyen ben,kendim terkettim adamı :)
Geleleim seninle benzer yönlere,onun da ilk evliliği pek isteyerek olmamışmış,ailesi istemişmiş,aslında aşk yokmuş arada,kadın zaten pek pasaklıymıs ( bu kısmı biraz doğru olabilir,çünkü çocukları aldığımızda,pek özenli temiz falan olmuyorlardı,kendi arkadaşları da bu konudan pek yakınırlardı,bu da bence sebep degıl,cok rahatsızdı madem kadın tutsaydı temızlık vs ıcın )
Aradan zaman geçip bizim önümüze engeller çıkıp evliliğimiz ertelendikçe,ben de aşk heyecanıyla göremediğim şeyleri görmeye başladım.
Hiç kimse kimseyle zorla evlenmez,hele ki iki kişinin de eli ekmek tutuyorsa,iyi kötü eğitimleri varsa.Mutlaka isteyerek evlenmişlerdir,ki zaten ilk eş boşanmamak için ortalığı yıkmış.Adam sevmese bile kadın seviyormuş demekki,her ne sebeple olursa olsun boşanmak istemiyormuş.
Senin sevgilin kadınla ilgili olumsuz şeyleri sadece sen rahatla diye söylüyor.Bir de kendini aklamak,biraz mazlum rolüne sokmak için.O kadar yüce (!) gönüllü ki; kadın ortada kalmasın vs diye evleniyor kadınla sevmediği halde.Külliyen yalan,kimbilir kadınla birlikte olmak içinne numaralar çevirdi.Bu sırada sen de ona acıyacaksın tabii,vah zavallı istemediği bir evliliğe mecbur olmuş diyerek.A bir de esas sevdiğine kavuşamamıştı,çok çok yazık(mazlum rolü).O öyle değildir,diğerini elde edemediği için aklında içinde kalmıştır da ondan.
Ben zamanla benim nişanlımın ilk eşi ,nişanlımın canını yakmak için maddi manevi zarar vermeye çalışıp bu arada çocukları da kullanıp maalesef onlara da zarar verirken ne kadar kızsam da bir yandan da şunu düşündüm,kadının canı ne kadar yanmış ki gözü çocuklarını bile görmüyor,oysa çocuklarının ruh sağlığı için böyle davranmaması gerekirdi.Bu durumda kadını da sucladıgım yerler olsa da , gözümde melek olan sevgilimin de fazlasıyla hatalı olduğunu ancak zamanla idrak edebildim.Çok ekstrem durumlar haricinde sanmıyorum ki bir taraf tamamiyle suçsuz olsun boşanmalarda,mutlaka her iki tarafta da hata vardır.Çoğunlukla aldatma vs gibi durumlar nedeniyle erkeklerde daha çok olsa da.
her konuda güvenim tam,derdim 2. eş olmak diyorsun.Bence her konuda tamamen güvensen böyle bir takıntı oluşmazdı sende.Zaten yaşı büyük olduğu için ,evlenmiş oldugu için ,kaderını de onceden bılemedıgı ıcın senı beklemesı gıbı bır durum sözkonusu olamaz :) Seni bekleyip eski eşiyle evliyken birlikte olmamak gibibir şey de olamayacagına göre ?? gayet normal bir durum,bunu kıskanıyorsan bence altında baska seyler vardır.
Bu arada 2.evliliğini yapan çok tanıdığım oldu.Erkekler rahat bir yaşam için,düzenleriş olsun diye evli olmayı tercih ediyorlar.Eski nişanlım gibi aldatma vs gibi nedenlerle boşananlar ,maddi olarak da epey kayba ugradıkları için yeri gelip aklımolsa bosanmazdım diyorlar.Bunu o çevreden 2. evliliği olan çok kişiden duydum çünkü.Bir kere ilk eşleri boşanmaya razı etmek için ellerinde ne varsa vermişler,şimdi dönüp baktıklarında 2. eşle de durum pek farklı değil( aslında kendi davranısları,kişilikleri her iki evlilikte de aynı oldugu için
durumlar cok farklı değil)O zaman durup düşünüyorlar işte,ne gerek vardı düzenimi bozdum,elimdekı mallardan oldum,bır de nafaka veya diğer tarafta kalan çocuk için ekstra harcamalar yüzünden belim büküldü diye :)
Yanlış anlayanlar olmasın boşanma durumunda vicdan azabıyla ya da çocukların sevgi,güven ihtiyaçlarını babalara fazla harcama yaptırarak gidermye çalıştıkları için yapılan alışveriş,hediye ,verilen para vs den bahsetmek istedim.Evli olsalar çocuklara o kadar harcama yapmayacaklar normalde.Bu yüzden şimdiki aklım olsa bosanmazdım da dıyor çogu.
Tabii ki seni elinde tutmak için sana çok ıyı davranıyordur sımdı.Çünkü bir düzene bir evliliğe ihtıyacı var,evlilik ne demek yasamıs,iyi camasıtı yıkanmıs,utulenmış,önüne 1-2 kap sıcak yemek konmus aksamları,düzenli bir cinsel hayatı olmus.Tabıı kı bu konfora tekrar kavusmak ısteyecek.Tabıı mumkunse bu ,kendınden genc,körpe,gözü acılmamıs,delı gıbı asık bırıyle olursa yeme de yanında yat :)
Çok yazdım belkı ama ,inan aileni dınlemen gerekıyor.Eger çok aklına takılmasaydı bunlar buraya konu acmaz ortalıgı yıkardın evlenmek için (benım yaptıgım gibi)Duymak ıstedıklerını yazayım bıraz da:
Tanıdıgım bir çift var mutlu olan,
ama her ıkısının de 2. evlılıklerı,her ıkısının de ılk evlılıkten cocugu var,hatta sımdı torunları var.2.evlılıklerınde tam tencere yuvarlanmıs kapagını bulmus :) yanı sartlar esıt ,davul bıle dengı dengıne :)
Umarım hata yapmazsın ve bu adamla evlenmezsın.Her ne sebeple olursa olsun ,eskı eşının arkasından konusan adam adam degıldır bunu unutma,yarın senın ıcın de baskasına konusur boyle.