Misafir

Zamanla kimin samimi kimin dedikoducu olduğunu anlıyor ona göre evine gelene gidene karar veriyorsunuz. Mesela eşimin ailesinden biri ben hamileyken bize gelmişti evim tertemiz yemeklerim çeşit cesitti ama kayınvalideme gidip ;" sanki iş bilmiyor ." demiş. Kayınvalidem de ;" yaptığı kendine kadar , hep okul okumuş ,çalışmış senij gibi evde geçmemiş hayatı" demiş 😂 daha da evime almadim. Ama diğer akrabası gelip ; " Sen otur bebeklisin ,bir yardım varsa söyle yapayım" dedi onunla görüşüyorum💃
Kulp bulacak olan buluyor☺️ Güzel insanlarla karşılaştırsın Allah.🙏🏻

Herkese merhabalar yargılamadan okuyacağınızı düşünerek size bahsetmeye karar verdim. 4 aylık evliyim eşimin yaşadığı,ailesinin olduğu çevresinin kalabalık olduğu bi şehre geldim. Küçüklüğümde anne babam çalıştığı için daha sonraları da boşandıkları için aile hayatına bir aile sofrasına bile uzak büyüdüm. Annem hep çalıştı ben de 2 üniversite okudum,evimize öyle çok misafir gelip gitmezdi.Biz de yoğunluktan dolayı çok alışkın değildik gidip gelmeye. Yoğun bir eğitim hayatım olduğu için de mutfağa çok girmedim şimdi yavaş yavaş yemek öğreniyorum.Gelelim asıl konuya, evlendim evim hep düzenli temizdir bu konuda pimpirikliyim. Aynı zamanda çalışan bir kadınım. Ama evimize biri gelecek olsun,kahve olsun yemek olsun aşırı geriliyorum. Eleştirilir miyim öyle mi olur böyle mi olur beceriksiz miyim vs diye. Bu konuyu nasıl aşabilirim bilmiyorum,içimi dökmek istedim. 🥹
İlk evlendigimde her misafir gelişinde evi nasıl temizledigimi hatırlamak bile istemiyorum 😁 zamanla oturur. Şu anda çok yeni olduğunuz için böyle.

Herkese merhabalar yargılamadan okuyacağınızı düşünerek size bahsetmeye karar verdim. 4 aylık evliyim eşimin yaşadığı,ailesinin olduğu çevresinin kalabalık olduğu bi şehre geldim. Küçüklüğümde anne babam çalıştığı için daha sonraları da boşandıkları için aile hayatına bir aile sofrasına bile uzak büyüdüm. Annem hep çalıştı ben de 2 üniversite okudum,evimize öyle çok misafir gelip gitmezdi.Biz de yoğunluktan dolayı çok alışkın değildik gidip gelmeye. Yoğun bir eğitim hayatım olduğu için de mutfağa çok girmedim şimdi yavaş yavaş yemek öğreniyorum.Gelelim asıl konuya, evlendim evim hep düzenli temizdir bu konuda pimpirikliyim. Aynı zamanda çalışan bir kadınım. Ama evimize biri gelecek olsun,kahve olsun yemek olsun aşırı geriliyorum. Eleştirilir miyim öyle mi olur böyle mi olur beceriksiz miyim vs diye. Bu konuyu nasıl aşabilirim bilmiyorum,içimi dökmek istedim. 🥹

Konuşmak isteyen her türlü konuşur o yüzden hiç kimseyi takmam.
Ben elimden geleni yaparım, beğenen beğenir beğenmeyende kendi bilir yapacak birşey yok😄
Sadece buzluğumda genelde mantı ve et- tavuk türü hazır bulunur.
Abur cubur dolabımdada kuruyemiş vs.
Diğer türlü kahveye bi kek çırpmak zaten vakit almıyor.
Ve öyle aşırı süslü sofralarda kurmam yani hiç bir zaman sunum delisi gibi, daha sade samimi sofraları severim.

Siz cafe veya restorant işletmiyorsunuz orasi ev, siz de şef degilsiniz begenmeyen gitsin disarda yesin yani elestirseler ne olacak?
Hayir karsidakiler kim ne vasiflari var ki kendinize puan verilmesinden cekiniyorsunuz? 😄
Umrumda olmaz yemekli misafir zaten almam kolay kolay yemekten cok anlamam fazla kişiye yemek yapamam zaten kahveye vs alirim.

Bence yakın arkadaslarınızla başlayın. Onlar gelsin siz gidin bi tur menünüz bile oturur. Eviniz temiz yüzünüz güler olsun yeter. Gün tabağı yapmaya gerek yok. Önce bi kek bi çayla başlarsınız. Sonra gelenlerin durumuna saatine açlığına göre bi şeyler hazırlarsınız. Bunun için de şu denenebilir bi kaç gün önceden bize gelin diye davet edip beklentiyi yükseltmek yerine mesela keki yapınca birini ararsınız kek yaptım gel çay içelim gibi.

Ben yeni evliyken mutfağa dair hiçbir şey bilmiyordum. Çalışmıyordum da, akşama kadar evde kocamın gelip yemek yapmasını bekliyordum 🙈 yazık adamcağız eve girer girmez "çok acıktm" diye darlıyordum bir de 😀

Misafir geldiğinde bir şey yapmam gerektiğini bile bilmiyordum. Binadaki bekar bayan öğretmenleri çaya çağırmıştım. Marketten aldığım kek bisküvi vs onları koymuştum ikram olarak.

9 yıllık evliyim, hala çok becerikli ve pratik sayılmam ama güzel şeyler yapmayı öğrendim. Ama o panik hali hiç geçmedi. Kahveye bile biri gelecek olsa stresten duramıyorum. İlla her yer toplu temiz olacak her şey tam olacak telaşıyla kendimi yiyorum. Bu huyum yüzünden eşim artık kimseyi çağırmamı istemiyor, kendine eziyet ediyorsun diyor.

Ben de çok gerildiğim ve hazırlık yapmaya üşendiğim için misafir sevmiyorum. Çünkü hiçbir zaman hem temizlik hem ikramlık açısından yaptığım şeyler tam anlamıyla yeterli gelmiyor.

Bu durumu yenmeye çalışıyorum,hatta eşim de biliyor gerildiğimi misafir konusunda ona da bahsettim. Aslında yapınca yapıyorum ama pratik olmadığım için daha önce deneyimlemediğim için başkalarını ağırlamadığımız için korkunç geliyor. Bir de mükemmelliyetçiliğin etkisiyle hep her şey çok güzel olmalı moduyla kaçmaya çalışıyorum. Yalnız olmadığımı bilmek mutlu hissettirdi teşekkür ederim vakit ayırıp yazan arkadaşlara.🌸🫠

Ya amaaan! Biz bu kadar ince düşünüp detaylarla boğulurken bir de erkeklere bak. Erkeklerin rahatlığı kimsede yok. Bu konuda biraz onları örnek almak gerek.

Ayrıca bir kusur bulacak olan her türlü kusur bulur. Sen elinden geleni yap, beğenen beğenir beğenmeyen de bir zahmet bir daha o beğenmediği eve gelmesin.

Bu durumu yenmeye çalışıyorum,hatta eşim de biliyor gerildiğimi misafir konusunda ona da bahsettim. Aslında yapınca yapıyorum ama pratik olmadığım için daha önce deneyimlemediğim için başkalarını ağırlamadığımız için korkunç geliyor. Bir de mükemmelliyetçiliğin etkisiyle hep her şey çok güzel olmalı moduyla kaçmaya çalışıyorum. Yalnız olmadığımı bilmek mutlu hissettirdi teşekkür ederim vakit ayırıp yazan arkadaşlara.🌸🫠
Bende de pratiklik yok, çünkü mutfakla aram yok. Ben yiyici gruptanım. 😁

Bazı şeyleri hazır alırsın veya birine yaptırabilirsin.

Öff bir de kimisi pisboğaz oluyor, az yesinler. 😁

15 yıllık evliyim ben bıle bırı geleceği zamn kasılıyorum.. Kımseyı memnun etmeye calısmayın. Yaptıgınızdan, konustugunuzdan, duzenınizden sız memnun olun onemli olan o. Benım mısafır geldıgınde spesiyal tarıflerım vardır. Degısık kolay duyulmamıs ve lezzetli. Onları yaparım genelde. Mesela normal kek yerıne mısır unlu kek gıbı. Sızde bırkac tarıf olusturun guvenır emın sekılde onları yapın. Ozmn ne yapıcam dusuncesı olmuyor hıc
Mısır unlu kekte bıraz kuru dişe dokunur oluyor sankı
Ben rahatsız olmustum
Sizin geri dönutler nasıl

10 yil evli kadın tavsiyesi, misafirlige gittiginde sana yapilanlara bak, o kisiler misafir geldiginde 1 tane dahi fazla birsey yapma.

Burada bir suru misafir konusu ve ipuclari var onlarda bi gezin bi suru tuyo bulursun.

Mutluluklar 💕
🙄Senın mısafır menunu unutamıyorum halen
Aklıma geldikçe de kendımı 27 yerimden bıcaklayasım gelıyo o zamanda oldugu gıbı
Insan yorulur tukenır bıter bok yesinler der isyan eder

Zamanla geçiyor. Sana tek tavsiyede bulunayım, misafir ağırlamaları 'gelin evi' programına çevirip kendini yıpratma. 3 çeşit haberli çay misafiri için yeterli. Yemekli.ise de 8 çeşite çıkmana gerek yok. Ana yemek, pilav vb, çorba, salatamsı bir şey ve tatlı. Pratik yemeklerin tariflerini araştır. Yüz çeşitli sofralara özenme. Baştan burun kıvıran olursa da zamanla alışırlar, kimsenin lafına dedikodusuna takılma.

🙄Senın mısafır menunu unutamıyorum halen
Aklıma geldikçe de kendımı 27 yerimden bıcaklayasım gelıyo o zamanda oldugu gıbı
Insan yorulur tukenır bıter bok yesinler der isyan eder
Aman safi aptallikti o günler, şimdiki aklim olsa zikkimin pekini yesinler derdim ama tabi genc kizlara, yeni evlilere kotu ornek olmak istemedigimden boyle seyler demiyorum 🤣🤣

X