İkinci eş olanlar var mı aranızda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farzedelim ki evlendiniz ve Allah korusun ayrıldınız.. Ne malum aynı adamın senin için de bir başkasına acidigim için evlendim demeyeceği?? Ben olsam guvenmezdim. Hele hele böyle birisi için ailemi karşıma bile almazdım.. Bir de not düşmüssun ama bence senin de kafanda soru işaretleri var gibi..

Bir de hem eski eşini sevmediğini söylüyorsun hem de onun gibi heyecan duymazsa diye korkuyorsun... Çelişkili bir duygu hali...

ben bu cümlelere inanmıyorum ya..benim için çok şeyden vazgeçti, benim peşimden çok koştu.

eeee bütün erkekler kızların peşinden koştu, benimkide benim peşimden koştu şimdi ne oldu, kedi köpek gibi olduk :KK53: saç baş yoluşuyoruz.:KK14:

bence bu adam sana birşeyleri eksik anlatıyor. :KK14:

öncelikle demek istiyorum ki anneler herşeyi senden çok önce sezerler.Emin ol anneciğin razı gelse de sırf sen istediğin için yapıcak, onayladığı için değil..bunu kendi annemden de biliyorum yaşadıklarımdan.

örneklere gelince bir arkadasımda bekardı ve daha önce evlilik yapan biriyle evlendi.Hemen hemen her anlarına flort ettıklerı donemde sahit oldum.Kız kardeşimden farklı değildir.Aralarındaki ilişkiye gelirsek, eşi ilk eşini sözde hiç kötülemedi yani sizin bakış açınızla aynı şekilde gördü canım arkadaşım.Ama fark etmediği eşinin hoşlandım,evlendik ama yürümedi geçinemedik baheneleriydi.Şöyleki arkadaşım tesadüfen boşanmalarının gerçek yüzünü ögrendi,kadının açtığı nafaka davası sayesinde.Adamin söylediği gibi aşık olmadım sevdim sadece saygı duydum falan hepsi hikaye çıktı...eski eşinin başka birisiyle olmasına tahamül edemediğinden evli olduğu halde çeşitli sebeplerle hep huzursuzluk yarattı.O sevgililik döneminde deli divane adam değişti hop diye.arkadaşımda zaten basında sızın dusunduklerınızı dusunup kendı kendıne sındırmıstı sozde durumu ona asık nasılsa diye ama oyle olmadı.dedınız ya bende cok sey yaptım dıye tahmın etııgım gıbıyse arkadasımda yaptı hepsını kı bence daha fazlasını.adamda unuttum sana guvenıyorum dedı.noldu sonra bır bız kadınlar degılız unutmayan erkekte ısıne nasıl gelıyorsa pat dıye hatırlar herseyi.Bunu defalarca yuzune vurdu kızın.özelliklede eskı ese kızıp huzursuzluk yarattıgı donemde arkadasım ne oldugunu sordugunda..emin olun erkek arkadsınızda bır problem yasadıgınızda sende boyle yaptın ben agzımı acmadım yanında oldum sana yaranılmaz dıcek.hatta daha acısı senın aılene benı ıstemedı sen onlar ıcın benı kırmıstın sımdı neyın afını yapıyosun dahı dıcek.yasanmıstır. ıyıce dusun derım.

dıger bır ornekte gelen bosanma davalarından.öncelıkle soylemelıyım kı bız sıg bır toplumuz.ozellıklede kadınlarımız herseye sabreden ınsanlar.herseyı sıneye cekıp kendımıze affetmek ıcın nedenler yaratabılıyoruz.Bu yuzden bır kadının bosanması için herseyin gercekten çekilmez olması gerekiyor.evet gercekten suclu olan kadınlarımızda var ama asla bı ılıskıde bır erkek ak kasık olacak kadar masum degıldır bunuda unutmayın lutfen.

gelen bir dava bey efendının ıkıncı evlılıgı kadının ılk evlılıgı bırde cocukları olmus.Kadının anlattıgına gore kı cok gencti.evlenene kadar bın dereden su getırmıs adam.yumam olsun ben huzuru askı sende buldum masalına ınanmıs kadıncagız.bebegım olsun cocuklarımın annesı ol...kadın defalarca uzaklasmak ıstemıs ama sonunda oda kendını kandırmıs.sonra ne mı olmus malum hıkaye ılk sene hersey guzel sonra yavas yavas eve gec gelmeler,sarhos olup kafayı kırıp eskı esı arayıp kufurler,bunun nedenıne gelınce evdekı her tartsımayı adamın eskı esıne baglaması...kadının degıl bak ozellıkle dıkkat edın kadın eskı esın lafını dahı yapmıyor cunku tanımıyor.ama adam sen olsaydın benı sole mutlu etseydınde bosanmasaydım bunlar olmazdılara kadar gıtmıs...neyse kadın gene susmus 3 sene kadar bu arada cocuk olmus duzelır belkı baba olmak hayalıydı ben onun cocugunun annesıyım modunda.ama hıc bırsey degısmemıs.cocuk ılgıden uzak kalmıs yerı gelmıs annelıgıne laf yemıs...sonuc olarka bosandı tek celsede..ama gıden genclıgı hayallerı oldu ve cok pısman keske dınleseydım annemı dugun gunum bıle yalvardı bana demıstı hıc unutmam.

neyse buraya kadar sıktım canını hep olumsuzluklardan bahsettım.mutlu olan bır arkadasım daha var bebek beklıyor sımdı.ama bana gore o bıraz farklıydı.Adam deli divane olmadı ona hıç.alttanda almadı hıcbırseyı.cunku kendınden emındı ve ılk evlılıgını hata olarak gormuyordu.bunun ezıklıgını hıc tasımadı.oyuzdende arkadasım hıc buna takılma ıhtıyacı duymadı.hersey sıfırdı ıkısı ıcınde.ılk evlılık konusunu acıldıgında kı konusu sadece ısler resmıyete dokuldugunde acıldı..ben kımseye masallar anlatmadım.kımseyıde kandıramam evet asık oldum cok sevdım evlendım.3 sene evlı kaldım cok guzel gunlerde yasdım cok kotulerınıde.ama bende cok uzdum cok hırpaladım.olmam gerketıgınde yanında olamadım oda yaptı ama ben hep hak ettım saygımızı yıtırdık ve bıttı bosandık.herkes ıcın yenı bır hayat basladı.bende buna senınle devam etmek ıstıyorum.cunku bılıyorumkı ben artık kendımın daha ıyı farkındayım. bunu herkesın ıcınde yanı ıstemeye geldıklerınde soyledı.
allah bozmasın ben daha bır gun olsun kıyasa gırdıgını ve ılk evlılıgı yuzunden ımada bulundugunu gormedım.ama arkadasımda hıc bu konuya gırme ıhtıyacı hıssetmedı.huzursuz olsa emınım oda dayanamaz sızın gıbı ırdeler bu ıkıncı kadın konusuna takardı.

gelelım benım fıkrıme..cok yakından sahıt oldugum daha bır suru olayı goz onune alırsam,sizin kafanızda bence bır guvensızlıklık bır supe olusmus ve bunun nedenını kendınız dahaı bulamamıssınız.ustunu kapatıyorsunuz kotulemedıkı,yapmadı ole dıyerek ama bence bıraz daha dusunun...
ben neler yaptım affettı onun gıbı bır adam kaldırmazdı sana guvenıyorum demesıne pek ınanmayın,yarın oburgun degıstıgınde ılk onlarla vurucak sıze..bunu bende yasadım cok acı oluyor.cunku yaptıgın fedakarlıkları hep bu sustugu seyle ne yapıyosunkı sen e getırıcek.
bırde ya bana ınandırıcı gelmeyen seyler var hanı bır kadın affedersınız o yolun yolcusu degılse ve fazla rahatsa anca bır anlık gaflete duser.Bakıre kendını sakınmıs bır kadın,gercekten asık olmadan karsısındakınden o guvenı almadan teslım olmaz.sevgılınıze gelınce eger bır anlık olsa yasıcak baskasınıda bulurdu bence.ana kapılması ıcın helekı bakıre oldugunu bıldıgı bır kadınla azda olsa ayaklarının yerden kesılmıs olması lazım.yada cıdden serefsız olması lazımkı kanına gırsın.alınmayın lutfen ama bunlar benım fıkırlerım.
bence enıne boyuna dusunun ıkıncı kadın ıkıncı evlılık degıl bence mesele..bır adam bırseylere kı agır seylere goz yumuyosa sadece sevgisınden degıldır.bır seylerın yuku vardır omzunda mahcuptur ort bas edıp uste cıkma cabasındadır karsındakıne hıssetırmeden.nedense ısın ıcındeyken gormeyız bıraz dısardanda bakmak lazım...

kırmamısımdır umarım senı ama enıne boyuna dusun bence kafanda suphen varkı bıze soylemesende.ıkıncı es olma durumunu onemsıyosun.eger emınsen takılıcak bır durum degıl...ama once emın ol.ılk olmak onemlı degıl bence son olmak onla el ele olmek en guzelı...ama emınsen guzel yoksa sen sadece 2 olursun ne son ne ılk..

Yok kimseye alınmadım tabii ki yorumları da okuyorum yazanlar için teşekkür ederim. Ben dün daha derinlemesine konuştum kendisiyle. Zaten sürekli dalgın oluşumdan anladı bir derdim olduğunu. Anlatmak istemedim ama ısrar edince döktüm içimdekileri. Söylediklerinizi de söyledim ikna etmek için ya da kötülemek için söylemiyorsun değil mi de dedim.

Neden ikna edeyim kötüleyeyim anlatıyorum olduğu gibi ikimiz de birbirimiz için büyük hataydık. Heyecanlı olmak ne demek hayatımın en kötü en zorlama günleriydi. Tek mutsuz olan da ben değilim bence ikimiz de birbirimize göre hataydık. Bir gün olsun alyans takmadım, alyansımız bile olmadı sen ne mutluluğu ne heyecanı diyorsun. Herkesle evlendiğim kadınla bile tek başıma mücadele ediyordum ailemle onun ailesiyle bana neden bunları hatırlatıyorsun anlattırıyorsun ki sürekli biz mutluyuz. Sen heyecanın ne demek olduğunu bilmiyorsun ben sana sarıldığımda, öptüğümde kalbimin nasıl attığını biliyorsun işte heyecan o demek. Seninle evlenirken mi heyecanlanmayacağım dedi.

Sanırım birbirleri için zorlama olmuşlar biraz. Yani ikisi de mutsuzmuş.

cnm bunlar bence problem bile olmamalı senın ıcın, farzetki bir sevgılısı oldu ayrıldı, ki sevgilin net bir biçimde anlatmıs basından gecenleri.. herkesin basına gelebilir.. sen sormussun ıkıncı es sendromu falan ama adam ztn bır evlılık yasamamıskı sartlar olaylar belkı kadın onu zorlamıs bu evlılıge.. cok asık oldugu bır kadın yada ne bıleyım hala eskı es rahatsız eder ozmn durum degısır tabi.. bence sıkıca sarıl mustakbel kocana ona askını hıssettır..

hem atalarımızın bır sozu var : '' seytan bile adamın ıkıncı karısı olsam dermiş'' :KK1::KK1::KK1:

yani heryonden sanslısın :KK1::KK1::KK52: mutluluguna bak tatlım gerısı bos sımdıden cok mutluluklar dılerım sana guzelim :KK54:

Haklısın işte tek fark bir imza ben evlilik kurumunu önemsediğim için ve annemin sözleri üzerine biraz şüpheye düşmüştüm... şeytan neden öyle dermiş merak ettim şimdi ne güzel bir sözmüş öyle o :KK1: ay hadi inşallah bir de ailem ikna olsa

Ayni senin gibi dusundum desem...
Sanırım erkekler bunu yapıyor. Keske konu sahibi arkadas sevdiği adamin ilk esini dinleyebilse.

Ama yine de hayırlısı olsun diyorum ben. Umarim mutlu olursunuz. Aile konusunu bence o kadar buyutme. Onlar once karsi cikar ama sonra bi bakmissin ailenin en sevilen damadi olmus:)

Nasıl ikna edebilirim ki acaba :26: Zamana mı bırakmalıyım ben biraz sabırsızım galiba

Yazan tüm arkadaşların yorumlarını tek tek okudum ve
Konunuz dışında saptırılmış birşey bulamadım.

Siz ısrarla ben sadece nasıl kabulleneceğimi ve ikna edeceğim konusunda yorum istiyorum.
(Güvenme , inanma emin olma gibi sorunlarım yok )Başka bir yorum istemiyorum demişsiniz.

Fakat sizin atladığınız ve herkesin yakaladığı şu :
Güvenme inanma emin olma konusunda endişeniz olmamış olsaydı eğer, İkinci eş olmayı nasıl aşıcam diye düşünmezdiniz.
Bu yüzden yorum yapan arkadaşlar korkunuzun kaynağını bulmaya çalışmış.

Öyle bir sorunum yok. İlk olma takıntısı geliştirdim annemin dedikleri üzerine kısa bir süreliğine. Olsa ilk ben kabullenir ve çözmeye çalışırım. Ve sağolsun yaşayanlar varmış benim gibi yüreğime su serpti söyledikleri ve sevdiceğimle olan konuşmam da rahatladım. Annem beni korkutmaya çalışıyor sanırım biraz. Mutlu ve güzel bir evlilik değildi ki sendromuna gireyim, ilk aşk evliliği benimle olacak hem de tüm heyecanıyla ve mutluluğuyla artık bunu söyleyebiliyorum gönül rahatlığıyla :)

Şimdi geriye ailemi ikna etmek kaldı:KK31:

Yok kimseye alınmadım tabii ki yorumları da okuyorum yazanlar için teşekkür ederim. Ben dün daha derinlemesine konuştum kendisiyle. Zaten sürekli dalgın oluşumdan anladı bir derdim olduğunu. Anlatmak istemedim ama ısrar edince döktüm içimdekileri. Söylediklerinizi de söyledim ikna etmek için ya da kötülemek için söylemiyorsun değil mi de dedim.

Neden ikna edeyim kötüleyeyim anlatıyorum olduğu gibi ikimiz de birbirimiz için büyük hataydık. Heyecanlı olmak ne demek hayatımın en kötü en zorlama günleriydi. Tek mutsuz olan da ben değilim bence ikimiz de birbirimize göre hataydık. Bir gün olsun alyans takmadım, alyansımız bile olmadı sen ne mutluluğu ne heyecanı diyorsun. Herkesle evlendiğim kadınla bile tek başıma mücadele ediyordum ailemle onun ailesiyle bana neden bunları hatırlatıyorsun anlattırıyorsun ki sürekli biz mutluyuz. Sen heyecanın ne demek olduğunu bilmiyorsun ben sana sarıldığımda, öptüğümde kalbimin nasıl attığını biliyorsun işte heyecan o demek. Seninle evlenirken mi heyecanlanmayacağım dedi.

Sanırım birbirleri için zorlama olmuşlar biraz. Yani ikisi de mutsuzmuş.

Genç arkadaşım,ısrarla söylediklerimizi anlamak istemiyorsun.Sana emek verip o kadar uzun uzun yazmış insanlar çevrelerindeki

olayları ,yaşadıklarını,tanık olduklarını.Sadece olumlu yorum yapanların yorumunu beğenmişsin.Gerçekler acı canım.Ne yani adam

sana '' tabii ki severek isteyerek evlendim,o zaman da heyecanlıydım,sırf seni kaybetmeyim diye böyle konuşup,dereyi geçene kadar

iyi davranıyorum.bu yüzden normal şartlarda birlikte olsak affetmeyeceğim şeyleri affeder gibi görünüyorum'' mu diyecekti.

Evlilik neden her ikisi için de zorlama olmuş olsun ki? Bu adam evlenmeden birlikte olduğu için,bekaret yüzünden evlendiğini

söylemiyor mu? Kadın adamı ,adam da kadını sevmiyorsa,aralarında bir ilişki yoksa bu durumda senin erkek arkadaşın kadını yolda

görüp tecavüz mü etti?Hiç mi aralarında duygusal bir şey olmamış? Nasıl inanabiliyorsun buna aklım almıyor.

Adam belki eski kazık yediği sevgilisine inat bu kadınla birlikte oldu,nereden bilebilirsin?Hiç mümkün değil kusura bakma,yok anlık

bir hisle birlikte olmuşlar da,kadı ortada kalmasın diye evlenmiş de.

Aynı benim eski nişanlım,eski eşini hiç sevmiyormuş da başka birine aşıkmıs aslında da,o kadın benimki uzaktayken onu

aldatmıs,baskasıyla olmus da,evliliğinin ilk günü bıle kadını otelde bırakmıs cıkmıs da da da da...Yalan bunlar.Tabii ki çok büyük bir

aşk olmasa bile severek isteyerek evlendiler.Sen göz göre göre kendini kandırıyorsun ve bu adam da seni kandırıyor.O şimdi affettiği

şeylerin hesabını da evlendikten sonra fazlasıyla soracaktır sana emin ol.

Bu arada kimse 2. ,3. evliliklere, boşanmalara,boşanmış erkeklere ya da kadınlara karşı değil.Karşı olunan şey , eski ilişkilerin

kötülenmesi,zorlama vs denilerek yalan söylenmesi,senin gibi yaşı küçük olanları erkeklerin bu şekilde uyutmaya çalışması.O kadar

açıkgörülüyor ki bunlar.Dese ki adam ''Evlendik ,tabii ki iyi sürsün isterdik,ama olmadı beceremedik,ikimizn de hataları

olmustur,ama gecti ,geçmişte kaldı ben yeni bir hayata senınle baslamak ıstıyorum'' amenna.O zaman derdik ki düzgün bir adama

benziyor.Çok istiyorsan aileni ikna etmeye çalış falan derdik.Ama bu şekilde olmaz bu işler,olsa da bir çok mesajda yazıldıgı gibi gelir

devamı hüsrana ugrarsın.Hakkında hayırlısı olsun.

sanki beni anlatıyormuşsun gibi geldi bana. Ailem karşı çıkmadı. annem sadece biraz üzüldü. ben hatta yurtdışından geldim buraya düşün yani.
Sevgilin sana açıkca bazı şeyleri itiraf etmiş olabilir. Fakat suçu eski eşine hiç atmamış. Bu çok dikkatimi çekti. genellikle erkekler kendinde hiç suç bulmazlar ve herşeyi eski eşlerine atarlar. o şöyleydi böyledi gibi.
Hiç değilse güzel açıklama yapmış, tabi nekadar doğru bilemem.

Önemli olan şudur, kendine şunu söyle: Hiç değilse, kızlarla gezip kullanarak atmamış. Hiç değilse evlenmiş ve ne yaptıysa ondan sonra yapmış. nikahsız yapmış olsaydı bu pislikleri?? Sana söylermiydi?? Hiç değilse yarı yolda bırakmak istemedim falan demiş işte.

Bu evlilik sendromunu üstünden at gitsin. Yaşanmış bitmiş. Açık açık söylüyor mecbur kaldığını. Yoksa hiç bir insan sevmediği bir insanla birarada kalmaz inan bana. Demekki sevmediği bir kadınla nikahsız beraberlik yaşamış. uçkuruğuna yenik düşmüş. hatasından ders çıkarmıştır. Heleki eski eşi tasminatla onu süründürmediyse...
Bak arkadaşım, benimki de bu şekil birşeyler yaşamış. Ben eski eşine takılı kalmadım. bazen benimle yaşadığını onunlada acaba yaşamışmıdır diyorum. elbetteki yaşamıştır. önemli olan o şuan eski eşiyle birliktemi değilmi??? aşkından da ölse, onu kazanmaya çalışır. neyse. sen hiç bir erkek için aileni üzme. yarin birgün sendende ayrılabilir. o yüzden ailenin rizasını istersin. Bekle, zaman herşeyin ilacı. acele etmeye gerek yok. eğer sevgilin acele ediyorsa, bunun altında birşeyler aramalısın.

Bence hiiiç sıkma canını. evlendikten sonra başka şeyler çıkıyor ortaya. o yüzden çocuk için hiiiç acele etme.
iyice tart onu. bakarsın duruma göre. benimki de dedi, ben daha önce kimseyi sevmemişim diye. Herşeyi sende gördüm ettim falan filan. bunlar ozaman kulağa hoş geliyordu, şimdi ise çok saçma geliyor. o zamanlar yaşanmışlıklar da güzeldir, fakat kötü bittiği için, iyi hatırlayamıyor insan. benimkide diyordu, sevmiyordum onu, sırf yaşım geldi evleneyim diye ozamanki çıktığım kız arkadaşımla evlendim demişti. laf olsun torba dolsun.

Bile bile lades diyorsun bence sekerim.

"Sevmeden evlendim" bildigimiz hikaye, Allah askina basina zorla silah mi dayamislar da gitmis sevmeden evlenmis? Bekaret zirvasi diye bir de klasik yalan sallamis, e peki evlenecegi olmayan birinin namusuyla oynamis o zaman , yani serefsiz?

Sen bu zirvalara samimi olarak inaniyor musun sekerim? Bence icten ice sen de inanmiyorsun, sadece kendini inandirip burda da insanlardan bu yonde destek ariyorsun.

Biliyorsun Turkiye'de kadinlar kolay kolay bosanmaz. Doven, soven, aldatan, asagilayan erkek varsa canina tak eder; diger sartlarda kadinlarimiz cile ceker. Bosanan erkekler de kapiya konulduktan sonra genelde sunlari zirvalar:

1. Karim aldatti (bariz yalan)

2. Ailesi birlik olup bana hayati dar ettiler (bosanma surecinde ailesi kizlarina destek oldu)

3. Kadinlik yapmiyordu, evi temizlemez, yemek yapmazdi ( palavra palavra, az ye hizmetci tut o zaman )

4. Onu hic sevmedim zaten , ailemin zoruyla evlendim (gerdege gir diye baban basina silah dayadi, iki cocugu da dayin yapti zaten)

vs. vs. bu liste uzar gider.

Adam gibi , karakterli , gercekten anlasamadigi icin bosanan erkek sunu soyler: "Anlasamadik, hayat yollarimizi ayirdi, bosandik." Mert bir sekilde cikar eskiden mahremi olan kadina pislik atmadan ADAM gibi neyse sebep soyler.

Senin adamin da karakteri gayet acik ve net bence, gercekten sevmediyse bile bir ADAM insan eskiden nikahli oldugu birinin mahremini uluorta konusur mu, ona acidim der mi sence?

bence saçma şeylere takılıyorsunuz yaş farkının bence hiç önemi yok eğer kafan karakterin uyuyorsa önemli değil benim kendinden 3 yaş küçük kocası olan bir arkadaşım var adamı yerinden kaldıramaz öyle miskin miskin oturur ayrıca kendine iyi bakan bir adamsa yanında kötüde durmaz ayrıca ömrümüzü allah bilir aynı yaşta evlenipte genç yaşta eşinin vefatı ile dul kalanlar var yani yaş olayı mühüm değil tabii 20-25 yaştan söz etmiyorum en fazla olsun olsun 10-15 olsun:) dul olmasına gelince ailen büyük konuşmasın sanmam ki kimse boşanmak için evlenmez kendilerinin de bekar evlatları var kınamasınlar derim, ama iyice araştırılmalı kızlar doğru söylüyor kadın kolay kolay boşanmaz genelde! iyice araştırılmalı boşanma sebebi o yüzden, toplumda ikinci eş olmanın nesi kötü onu da anlamadım genelde dul kalmak kötü yani birinci eşin durumu dul kaldığı için toplum önünde malesef çok daha kötü, bu yargılar çok saçma yere insanları yoruyor yok dul kadın yok ikinci eş bazen bekar adamlar dul çocuklu kadınlarla evleniyor ve mutlu oluyorlar. herneyse bunlar benim etrafımda gördüğüm şeyler benim şansız teyzem ilk evliliğini kendinden 20 yaş büyük çok iyi tahsili olan görgülü zengin ve artis gibi yakışıklı olan bir adamla yapmış ve adamın 2. evliliği idi 2 sene dayandı boşandı ikinci evliliğini kendinden 2 yaş küçük yakışıklı tahsili çok da iyi olmayan orta halli bir adam ile yaptı bir de çocuğu oldu yine boşandı, sebepler farklı yani evleneceğin insan insan olsun sana ailene kıymet versin kültür farkınız olmasın tahsiliniz ve maddi durumunuz eş olsun vs işte bence önemli şeyler bunlar gerisi boş millet için yaşamayın hayatınızı mutlu olun

Anlaşılan yine duymak istenilenlerin yazılmasının istendiği bir konu daha..
Aileni ikna et arkadaşım..Sonra evlen ve neler olacağını gör.. Beş parmağın beşi bir değil..
Birileri olumlu çıktı ya da olumsuz çıktı diye seninki de aynısı olacak diye bir kaide yok..
Yaşa ve gör...

Sayfalardır farklı görüşleri sunuyorsunuz ki? Sesimi çıkartmıyorum. Çünkü ne kendimi ne sevgilimi açıklamak zorunda değilim. Hem aynen o dediğin cümle gibi su_sisesi adlı arkadaşım herkes bir değil. Ben benimkini tanıyorum büyük ihtimalle de bu evlilik süreci ikna, söz, nişan derken uzayacak. Bazı şeyler sadece iki insan arasında anlaşılır. Hem kusura bakmayın ama benim konuyu açarken ayrılmak gibi bir niyetim yoktu ki :44: öyle olsaydı başkaları sevdiğim hakkında farklı yorum yapıyor diye ayrılacak olsam bunun adı aşk olmazdı. Annem babam razı gelmiyorken vazgeçmedim, geçmeyeceğim de. Bırakmak gibi bir niyetim yok onu. Kimse beğenmesin, istemesin bir ben olsam ona inanan yine vazgeçmem. Herhangi bir yanlışı olmadı, olmamasını da umuyorum. Karısına pislik falan atmadı, atmıyor da. İnatla kötülüyor diyorsunuz, kötülediği falan yok. İki insan birbirini sevmemişse bu kötülemek mi? Ben de geçmişte sevmedim, reddettim bundan bahsedersem kötülemiş mi oluyorum? Yoo.

sanki beni anlatıyormuşsun gibi geldi bana. Ailem karşı çıkmadı. annem sadece biraz üzüldü. ben hatta yurtdışından geldim buraya düşün yani.
Sevgilin sana açıkca bazı şeyleri itiraf etmiş olabilir. Fakat suçu eski eşine hiç atmamış. Bu çok dikkatimi çekti. genellikle erkekler kendinde hiç suç bulmazlar ve herşeyi eski eşlerine atarlar. o şöyleydi böyledi gibi.
Hiç değilse güzel açıklama yapmış,
tabi nekadar doğru bilemem.

Önemli olan şudur, kendine şunu söyle: Hiç değilse, kızlarla gezip kullanarak atmamış. Hiç değilse evlenmiş ve ne yaptıysa ondan sonra yapmış. nikahsız yapmış olsaydı bu pislikleri?? Sana söylermiydi?? Hiç değilse yarı yolda bırakmak istemedim falan demiş işte.

Bu evlilik sendromunu üstünden at gitsin. Yaşanmış bitmiş. Açık açık söylüyor mecbur kaldığını. Yoksa hiç bir insan sevmediği bir insanla birarada kalmaz inan bana. Demekki sevmediği bir kadınla nikahsız beraberlik yaşamış. uçkuruğuna yenik düşmüş. hatasından ders çıkarmıştır. Heleki eski eşi tasminatla onu süründürmediyse...
Bak arkadaşım, benimki de bu şekil birşeyler yaşamış. Ben eski eşine takılı kalmadım. bazen benimle yaşadığını onunlada acaba yaşamışmıdır diyorum. elbetteki yaşamıştır. önemli olan o şuan eski eşiyle birliktemi değilmi??? aşkından da ölse, onu kazanmaya çalışır. neyse. sen hiç bir erkek için aileni üzme. yarin birgün sendende ayrılabilir. o yüzden ailenin rizasını istersin. Bekle, zaman herşeyin ilacı. acele etmeye gerek yok. eğer sevgilin acele ediyorsa, bunun altında birşeyler aramalısın.

Bence hiiiç sıkma canını. evlendikten sonra başka şeyler çıkıyor ortaya. o yüzden çocuk için hiiiç acele etme.
iyice tart onu. bakarsın duruma göre. benimki de dedi, ben daha önce kimseyi sevmemişim diye. Herşeyi sende gördüm ettim falan filan. bunlar ozaman kulağa hoş geliyordu, şimdi ise çok saçma geliyor. o zamanlar yaşanmışlıklar da güzeldir, fakat kötü bittiği için, iyi hatırlayamıyor insan. benimkide diyordu, sevmiyordum onu, sırf yaşım geldi evleneyim diye ozamanki çıktığım kız arkadaşımla evlendim demişti. laf olsun torba dolsun.

Aynen bu cümle işte. Ne eski eşini ne kendisini suçluyor ikisinin bir araya gelmesini bir hata olarak görüyor. İnsanlar birbirlerine uygun olmayabilirler. Benim de ilk aşkım benim için hataydı, bana uygun bir insan değildi. Eğitim, kültür, anlaşma bakımından kötüydük. Evlenip boşanmış olsak bunu ona söylemekten çekinmezdim. Derdim açık açık hataydık birbirimiz için uygun değildik, farklıydık kötüydük vs. Bunun adı da kötülemek olmazdı. Ki söyledim de mutlu olamadık ayrıldık anlattım bunları. Neyse kimseye kanıtlamak zorunda değilim sevdiğimi ama anlamış zem17 adlı arkadaşımız, teşekkür ederim

Son düzenleme:
bu hikayedeki en önemsiz sorun adamın başarısız evlilik yapmış olması

adam, sevdiği aşk duyduğu bi kadınla değil, ex aşkından sonra oluşan boşluğu doldurmak için bir kadınla ilişki yaşıyor

sonra hmm ben bu bakire kızın bekaretini bozdum, bunlan evlenmeliyim deyip sevmediği kadınla evleniyor

(Allah bilir evlilik sürecinde o kadıncağıza yaşattıklarını)

neyse neticede de boşuyor

boşamakla yetinmeyip tüm mahremiyeti de yeni sevgilisine döküyor. namustan bihaber

şimdi tek sorun adam dulmuş

iyi o da güzel

Yorumlarınızı saygı çerçevesi içinde yapmanızı rica edeceğim. Tanımadığınız insanlar hakkında namustan bihaber demek doğru bir davranış şekli olmuyor. Bunu anlatmasa da derdiniz ki vay efendim gizlemiş de söylememiş sana vs Sanki şöyle seviştik böyle güzeldi evimiz vs demiş gibi konuştunuz. Bu kadarını zaten bilmem gerekiyordu, hakkımdır.

Son düzenleme:
En yakın arkadaşım da evlenip ayrılmış bir adamla evlendi. Adam karısından ayrılmaya çalışırken tanıştılar, boşanma bittiğinde sevgililerdi ve hemen akabinde de evlendiler. Yanlış bir ilişki olduğunu düşündüm hep, onaylamadım. Adam arkadaşımdan eğitim olarak bir nebze aşağı, adamın eski karısı adamla denk bir kültürel seviyede. Arkadaşım ise hekim. Aradaki bağlantıyı kurun diye detay veriyorum. Dediğim gibi adamın yeni doğmuş bebeğini ve eski karısını bırakıverip arkadaşımla yani genç, güzel, meslek sahibi bir kadınla evlenmesi fırsatçılık olarak göründü gözüme. Ailesine de öyle oldu ki arkadaşım uzun süre küs kaldı ailesiyle, ailesi bunu reddetti, evden ayrılmak zorunda kaldı filan henüz evlenmeden. Her neyse, yanlışlardan bir demet vardı kısaca bu ilişkide ama arkadaşım sebat etti, kulaklarını tıkadı ve bu adamla evlendi. Yaklaşık 4 yıl filan oldu sanırım ama henüz bir mutsuzluklarını duymadım, olduğunda bana anlatır gizlemez ancak ilişkilerinde bir pürüze tanık olmadım hiç. Adam sevdiğini söylüyor, kız sevdiğini söylüyor ve geri kalanlar önemsiz oluyor. Arkadaşımı ne zaman bıraktım kınamayı ve ona destek olmaya ne zaman başladım biliyor musunuz? Bana, "kusurları olabilir ama onunla mutluyum, beni mutlu ediyor, bir gün biterse diye bakamam yaşadığım şeye, biterse biteceği güne kadar mutlu olmak istiyorum" demişti. Mutlu olmak isteyen insan olur, mutlu olmak istemeyen kişiye de her vesile bahane. Buradaki binlerce yorum değil sizin içinizdeki aşk gerçek olan şimdilik. Kim ne derse desin sizin içinize sinerse yaşayacaksınız ve göreceksiniz. Hatasıyla, sevabıyla. Şimdiden kendinizi yemenin, tırnaklarınızı kemirmenin gereği yok.
Sevgiler ve mutluluklar..

Son düzenleme:
bence bu konunun boyle bır ortamda acılması yanlıs cunku sen ne yasadın sevgılınle sana karsı tavırlarını herseyını samımıyetını sen bılırsın.ne kadar anlatsanda dısardan gorunen farklıdır ıcerden gorunen farklıdır.benımde sevgılım bosanmıs ıkı cocugu var aılem ıkna olmuyor onu kotu bırı olarak goruyor.ama benım ablamda bosanmıs esınden cunku her zaman ısler yolunda gıtmez ıyı sanıp guvenır evlenırsın soradan kaldırılamıcak sorunlar cıkar bosanırsın bu ablamı kotu bırı yapmadıgı gıbı sevgılımıde kotu bırı yapmaz.sevgılımı 4 yıldır tanıyorum konusacak bırıbırını tanıyacak cok zamanımız oldu cocuklugundan berı aılesı arkadasları eskı esı ıle neler yasadıgını en ufak ayrıntıya kadar bılırım.bu yuzden ona guvenıyorum ve dısardan bakınca evet benıde kımse onaylamıyor ıkı unv mezunu ısı olan duzgun gorunumlu bırıyım bula bula bunu mu buldun dıyor dıcekte herkes.ama bır ınsanı bosanmıs dıyede dıslayamazsın bu durum benım basımada gelebılırdı ama ben kotu bırı oldugum ıcın olmazdı bu karsımdakıyle anlasamadıgımdan bırbırımıze ıstedıgımız huzuru mutlulugu veremedıgımızden olurdu.ha bu demek degıl bosanmıs her erkek yada kadın masumdur cok ıyıdır.bunun kararını sadece o ınsanları tanıyanlar verebılır.sana sevgılınden ayrılda demem ben evlende demem.onu sen tanıyorsun soyledıklerınde ne kadar samımı sen bılıyorsun.tıpkı benım sevgılımı benden ıyı kımsenın tanıyamıcagı gıbı.ben ona guvenıyorum ınanıyorum enler yasadıgını bılıyorum.sana soleyecegım aılenı yınede ezıp gecme anne bana hakkı buyuktur onları guzellıkle ıkna etmeye calıs ben ole yapıyorum cunku dort yıldır beklıyorum gerekırse omrumun sonuna kadarda bekleyecegım eger sevıyorsan gercekten onu ıstıyorsan fedakarlık edeceksın mecburen.aılende elbet pes edecektırler en azından sıze bır sans vereceklerdır dıye dusunuyorum.ıkıncı es olmayı takmakta sacma bence eger eskı esını sevıyor olsaydı senın yanında olmazdı senın yanındaysa kacıncı oldugunun ne onemı var.sende sonucta ondan once bırını kalbıne koydun ıs sadece tenlere dokunmak degıl kı bırıne dokunursun gecer gıder kalıcı olan kalptekı ızlerdır.eger sevgılının kalbınde eskı esınden bır ız yoksa sen zaten bırıncısın demektır.Allah yardımcın olsun sana hayırlı olanı nasıp etsın.bence ıcını ferah tut sevgılını tanıdıgına samımıyetıne emın ol.gerısı hıkaye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X