İkinci eş olanlar var mı aranızda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla asmaktan baska carem yoktu cunki ben herseyi bilerek evlendim yani gordumki benim uzulmemle kafama takmakla birsey degismicek bende boyle yasamaya artik kendimi alistirdim tabi bazen aklima gelmior degil ama artik biliyorumki hersey olmus bitmis ama tekrar soyluyorum cocuk olmadigi icin bence senin isin daha kolay , şuda varki evlenmek nasil haksa bosanmakta bi okadar hak o yuzden 10 dusun 1 karar ver ama tam karar ver sonradan pisman olma .

kızlaar kızlar ailelerinizi dinleyin derim tek sözüm o size. sonra ah vah işe yaramıo. bi tanede insan gelsin desnki ailem eşimi hiç istemedi ama aradan yıllar geçti ben çok mutluyum eşimle hep haklı çıkıyolar hep.

sakın ola sakın aileni bir erkek için asla karşına alma çünkü ben 2 kez evlendim bunu anladım degmez hiç bir erkek degmezzz burda çok güzel yorumlar var onları dikkate al benceee

ayrica adam karaktersiz nee olursa olsun acidim da evlendim dermi insan

hem ayni bahaneler seni seviyomus da hata yapmis onunla evlenmekteymis de yok kizin bekaretini almis da

adam gibi bari duzgun yalan uydursunlar disimi kiracam burada

Kuzenim 2 kez boşanmış, 8 yaş büyük biriyle ilk evliliğini yapacak... Hiç sendromu falan da yok =)
Beni neden beklemedi psikolojisinden çıkın, siz neden şu an tanımadığınız X kişisini beklemiyorsanız, o da o yüzden beklememiş...
İnsanlar bir kez yanlış bir evlilik yaptı diye hayatları kararmak zorunda değil diye düşünüyorum

Erkek olsaydım evlenmemiş kız arardım.......çünkü çabuk kandırırsın.........kimse değişmiyor.......sadece ikinci evliliğinde biraz daha kamufle etmeye başlıyor.......aldatıyorsa bunu öğle aralarına sıkıştırmaya çalışıyor.......bir öncekine şiddet uyguladıysa yenisine psikolojik şiddet uygular
Anca ne zaman duruluyor......yaşı kemale erdiğinde.....bundan daha iyisini bulamam dediğinde.......tıpkı yukardaki örnekteki gibi 44 yaşında yirmili yaştaki bir kıza karşı evcimen olmaya karar vermiş

Ne yap et niçin boşandıklarını öğren.....

ben de aslında bu konulara pek sıcak bakmam ama seninki çok da mantıksız gelmedi.çocuğunun olmaması da aslında çok iyi.ikinizin bir çocuğu olduğunda evliliğiniz de oturur.1.eşin asla gölge olacağını sanmıyorum ilişkinizde sen onun sevgisinden eminsen,bu konuda endişen olmasın bence.amaq tabi şu var.ailesinden bahsetmemişsin.onun ailesi ne düşünüyor bu konuda.onlarda da isteksizlik varsa huzursuzluk olur o zaman işte.istekliyseler bile onların da nasıl insanlar olduğuna bak.evlilikte aile de çok önemli.acaba önceki evliliğin bitmesinde ailesinin etkisi hiç oldu mu.bunu da konuş derim.

Eski nişanlımla evlensem ben de 2.eş olacaktım.Hatta 3. çünkü arada çok kısa süre evli kaldıgı biri daha varmış.İlk eşiyle boşanmasına neden olan evlendiği kişi.Tabii ki esas neden o kadın değil o son nokta olmuş,sıgınacak birini bulmuş bizimki o güvenle boşamış 1. yi. 2.nin aklı başına çabuk gelmiş.kısa sürede boşanmışlar.

Ben de 24 yaşındaydım aşık olduğumda.Herkese kabul ettirmiştim,nişanlanmıştım deli gibi seviyor ve istiyordum da evlenmeyi.Ama olmuyorsa bir hayır vardır.Nitekim o iş için yurtdışına gitti ,araya başka olaylar girdi ve o kadar aşık olup evlenmeyi isteyen ben,kendim terkettim adamı :)

Geleleim seninle benzer yönlere,onun da ilk evliliği pek isteyerek olmamışmış,ailesi istemişmiş,aslında aşk yokmuş arada,kadın zaten pek pasaklıymıs ( bu kısmı biraz doğru olabilir,çünkü çocukları aldığımızda,pek özenli temiz falan olmuyorlardı,kendi arkadaşları da bu konudan pek yakınırlardı,bu da bence sebep degıl,cok rahatsızdı madem kadın tutsaydı temızlık vs ıcın )

Aradan zaman geçip bizim önümüze engeller çıkıp evliliğimiz ertelendikçe,ben de aşk heyecanıyla göremediğim şeyleri görmeye başladım.
Hiç kimse kimseyle zorla evlenmez,hele ki iki kişinin de eli ekmek tutuyorsa,iyi kötü eğitimleri varsa.Mutlaka isteyerek evlenmişlerdir,ki zaten ilk eş boşanmamak için ortalığı yıkmış.Adam sevmese bile kadın seviyormuş demekki,her ne sebeple olursa olsun boşanmak istemiyormuş.

Senin sevgilin kadınla ilgili olumsuz şeyleri sadece sen rahatla diye söylüyor.Bir de kendini aklamak,biraz mazlum rolüne sokmak için.O kadar yüce (!) gönüllü ki; kadın ortada kalmasın vs diye evleniyor kadınla sevmediği halde.Külliyen yalan,kimbilir kadınla birlikte olmak içinne numaralar çevirdi.Bu sırada sen de ona acıyacaksın tabii,vah zavallı istemediği bir evliliğe mecbur olmuş diyerek.A bir de esas sevdiğine kavuşamamıştı,çok çok yazık(mazlum rolü).O öyle değildir,diğerini elde edemediği için aklında içinde kalmıştır da ondan.

Ben zamanla benim nişanlımın ilk eşi ,nişanlımın canını yakmak için maddi manevi zarar vermeye çalışıp bu arada çocukları da kullanıp maalesef onlara da zarar verirken ne kadar kızsam da bir yandan da şunu düşündüm,kadının canı ne kadar yanmış ki gözü çocuklarını bile görmüyor,oysa çocuklarının ruh sağlığı için böyle davranmaması gerekirdi.Bu durumda kadını da sucladıgım yerler olsa da , gözümde melek olan sevgilimin de fazlasıyla hatalı olduğunu ancak zamanla idrak edebildim.Çok ekstrem durumlar haricinde sanmıyorum ki bir taraf tamamiyle suçsuz olsun boşanmalarda,mutlaka her iki tarafta da hata vardır.Çoğunlukla aldatma vs gibi durumlar nedeniyle erkeklerde daha çok olsa da.

her konuda güvenim tam,derdim 2. eş olmak diyorsun.Bence her konuda tamamen güvensen böyle bir takıntı oluşmazdı sende.Zaten yaşı büyük olduğu için ,evlenmiş oldugu için ,kaderını de onceden bılemedıgı ıcın senı beklemesı gıbı bır durum sözkonusu olamaz :) Seni bekleyip eski eşiyle evliyken birlikte olmamak gibibir şey de olamayacagına göre ?? gayet normal bir durum,bunu kıskanıyorsan bence altında baska seyler vardır.

Bu arada 2.evliliğini yapan çok tanıdığım oldu.Erkekler rahat bir yaşam için,düzenleriş olsun diye evli olmayı tercih ediyorlar.Eski nişanlım gibi aldatma vs gibi nedenlerle boşananlar ,maddi olarak da epey kayba ugradıkları için yeri gelip aklımolsa bosanmazdım diyorlar.Bunu o çevreden 2. evliliği olan çok kişiden duydum çünkü.Bir kere ilk eşleri boşanmaya razı etmek için ellerinde ne varsa vermişler,şimdi dönüp baktıklarında 2. eşle de durum pek farklı değil( aslında kendi davranısları,kişilikleri her iki evlilikte de aynı oldugu için
durumlar cok farklı değil)O zaman durup düşünüyorlar işte,ne gerek vardı düzenimi bozdum,elimdekı mallardan oldum,bır de nafaka veya diğer tarafta kalan çocuk için ekstra harcamalar yüzünden belim büküldü diye :)
Yanlış anlayanlar olmasın boşanma durumunda vicdan azabıyla ya da çocukların sevgi,güven ihtiyaçlarını babalara fazla harcama yaptırarak gidermye çalıştıkları için yapılan alışveriş,hediye ,verilen para vs den bahsetmek istedim.Evli olsalar çocuklara o kadar harcama yapmayacaklar normalde.Bu yüzden şimdiki aklım olsa bosanmazdım da dıyor çogu.
Tabii ki seni elinde tutmak için sana çok ıyı davranıyordur sımdı.Çünkü bir düzene bir evliliğe ihtıyacı var,evlilik ne demek yasamıs,iyi camasıtı yıkanmıs,utulenmış,önüne 1-2 kap sıcak yemek konmus aksamları,düzenli bir cinsel hayatı olmus.Tabıı kı bu konfora tekrar kavusmak ısteyecek.Tabıı mumkunse bu ,kendınden genc,körpe,gözü acılmamıs,delı gıbı asık bırıyle olursa yeme de yanında yat :)

Çok yazdım belkı ama ,inan aileni dınlemen gerekıyor.Eger çok aklına takılmasaydı bunlar buraya konu acmaz ortalıgı yıkardın evlenmek için (benım yaptıgım gibi)Duymak ıstedıklerını yazayım bıraz da:
Tanıdıgım bir çift var mutlu olan,
ama her ıkısının de 2. evlılıklerı,her ıkısının de ılk evlılıkten cocugu var,hatta sımdı torunları var.2.evlılıklerınde tam tencere yuvarlanmıs kapagını bulmus :) yanı sartlar esıt ,davul bıle dengı dengıne :)
Umarım hata yapmazsın ve bu adamla evlenmezsın.Her ne sebeple olursa olsun ,eskı eşının arkasından konusan adam adam degıldır bunu unutma,yarın senın ıcın de baskasına konusur boyle.

Sana her açıdan ışık tutacak yorum budur..
Ayrıca bir yerde bekarete önem veren erkeklere kızıyoruz ama ilk evliliğini kafama takarak
ben de aynı şeyi yapmış oluyorum gibi hissediyorum demişsin, kötü hissetmişsin.

Hayır ben bekarete önem veren erkeklere kızmıyorum.
Ben bayanım bekarete önem veriyorum erkek de olsam önem verirdim.
İnsanın bir doğrusu olur ve ona sıkı sıkıya bağlıdır.
Bekarete önem veren adam gidip onla bunla düşüp kalkarsa evlenmek için bakire kız ararsa kızıyorum ben.
Yoksa kendisini tıpkı eşinden beklediği gibi eşine saklayan erkekler bekarete önem verir bal gibi de haklılardır.

Ama senin sevgilin bekarete önem vermeyen bir tip olsa
sonra kızı ortada bırakmamak için evlendim diye atıp tutmazdı.
Ya da bekarete önem veriyor madem kızı çok düşünüyor, her şeyden evvel kızın günahına giren ben olmayayım diyerek
o kızla evlilik öncesi birlikte olmazdı..

merhabalar, ben yeni üyeyim ve ufak mı büyük mü bilmem ama bir derdim var…

1.5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Aramızda olumsuzluklar, tartışmalar, kavgalar oldu zaman zaman evet hiçbirşey mükemmel olamıyor zaten ama benim en çok taktığım daha önceden evlenmiş, boşanmış olması… üzerinden 4 yıl geçmiş.

Bunu son 2 aya kadar dert etmemiştim çünkü işlerin ciddiye gittiğini fark edemedim sanırım ve bana evlenme teklif ettikten sonra aileme de açtım bu mevzuyu ama sıcak bakmadılar. Annem “dul bir adamla mı evleneceksin, tüm aile kahrolur” gibi laflar etti :KK43: bunda bu kadar kötü ne var anlayamadım? Babam yine daha ılımlı yaklaştı, büyük konuşmayayım ama şu an böyle bir şeyi onaylamıyorum, dul bir adam sana aşık olmaz, kullanılmandan korkuyorum ve görüşmeni istemiyorum dedi. Sanırım ciddi olduğumuzu görmesi gerekiyor ikna olması için ama annem “mümkün değil” ve “asla” diyor. Hatta ağlıyor, üzülüyor. Evi görseniz, sanki cenaze çıkartıyorlar sanırsınız.

Aramızda yaş da var o yüzden de dertli annem. Ille de 2-3 yaş büyük biriyle olmalıymışım. Seviyorum, diyorum anlatamıyorum ki annem böyle laflar edince benim de aklıma dul olması konusunda şüpheler girdi sanırım ya da zaten içimde bir kıskançlık vardı bilemiyorum :KK43:

o kadınla evlenmeleri de şu şekilde olmuş. Ondan önce üniversite aşkına aşıkmış, bu aşkı ona büyük bir kazık atmış (ne olduğunu sormadım) ve başkasıyla evlenmiş. O zaman yıkılmıştım dedi. Hemen 1 sene sonrasında da eski eşiyle evlenmiş. çünkü anlık bir hisle birlikte olmuşlar, kadın da bakireymiş, bırakırsam tam bir pislik olurdum bir hata yaptım cezasını böyle çektim, ortada bırakamazdım dedi. Hiçbirşey hissetmiyordum değil ama evlenmek için doğru bir insan değildi, hiç aşık oldum evlenmek istedim gibi olmadı evliliğimiz. Son gün, düğün günü bile evlenmek istemiyordum, terk etmek istiyordum onu dedi. Ben de daha fazla kurcalamadım, adını, sanını nerde yaşadığını mesleğini falan öğrenmek istemedim, istemiyorum.

Hayatında aşık olduğu ilk kadın bu üniversite aşkı ikincisi benmişim. Aynı şekilde ben de daha önceden bir kez aşık oldum ama hiç evlenmedim… hayatındaki gelmiş geçmiş en çok değer vermiş olduğu, kıymet biçtiği kadın benim… buna inanıyorum (benim için çok şeyden vazgeçti, çok koştu peşimden, yaptıklarıma rağmen vazgeçmedi ki hiç masum şeyler yapmadım ona karşı çok ayıbım oldu ki bunlara rağmen ben sana güveniyorum diyor hala…) ama sanırım onaylanmaya ihtiyacım var.

Evlilik benim için çok kutsal bir kurum ve fazlasıyla büyütüyorum onu gözümde. Ya ben ikinci baskı gibiysem, ya hiç ona biçtiği değeri bana biçmezse (hoş değer biçtiği de yok ama böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi sonuçta onu eşi konumuna soktu, imzayı ilk onunla attı, ona gelinlik giydirdi, alyans aldı aşık olmasa da o konuma ilk onu getirdi neden beni beklemedi diye düşünüp duruyorum :KK43: konusunu açsam umursamaz ama üniversite aşkının konusu açılsa hala öfke duyduğunu söyler evliliği o derece umrunda değil) ya benim kadar heyecan duymazsa evlilik için… gerçi benden çok daha hevesli, gözleri parlıyor 2 aydır sürekli bundan ve çocuk sahibi olma hevesinden (çocuğu yok) bahsedip duruyor, ne yalan söyleyeyim ben de evlenip çocuk sahibi olmaya pek hevesliyim… oğlum olsun istiyorum ama rüyamda kızımızı filan görüp duruyorum :))

söylediklerinin yalan olması için bir sebep yok ama kendi kendimi hele ki onu tırmalayıp, beynini kemirmekten yoruldum. O da fazlasıyla üzülüyor. Hem ailemin hem benim tepkilerimize… sen hayatımda öptüğüm ilk kadınsın, dudakların değmesi öpüşmek değildir der hep. Senden önce hayatıma kadınlar girdi ama hep sana sarıldığımda kalbim böyle atıyor diyor ki haklı bayanlar görseniz nefesi kesiliyor sanki 1.5 yıl sonra bile hala azalmadı o kalp atışları…

ben bu ikinci eş olma sendromunu nasıl aşabilirim, ailemi nasıl ikna edebilirim… izin olmasa da ben kafama koydum, evlenmek istiyorum ama bu yolla olması hoşuma gitmiyor. Istiyorum ki en mutlu günümde yanımda olsunlar, çünkü daha önceden ailem seçimlerim konusunda beni birkaç kez yalnız bıraktı ve bu beni üzdü. şimdi beyaz gelinliğimle iken yanımda olmalarını istiyorum… bu yüzden ikna etmek için öncelikle bu ikinci eş olma sendromunu aşmam gerekiyor sanırım değil mi? çünkü bunu aşmadan evlenirsem sürekli gün yüzüne çıkartırsam hiç mutlu olamayız… bu bir erkeğin bayana bakire değilsin tavrı takınması gibi saçma bir tabu oluyor sanırım benim için, ben bunu nasıl aşabilirim?

Aranızda var mı böyle bayanlar? Ikinci eş olan, ya da bu konuda bana yardımcı olabilecek birkaç kelime bir şey söyleyecek olanlar?

Rahatlamaya, konuşmaya, dertleşmeye çok ihtiyacım var…

edıt: Ben sevdiğime inanıyorum sorunum bu değil sorunum ikinci eş olma sendromunu kaldırmamda yardım istiyorum ayrıca ailemi nasıl ikna edeceğimi düşünüyorum lütfen konu sapmasın...

adam hem daha önce evlilik geçirmiş hem senden 10 yaş büyük hem ailen istemiyor hemde o kadınla çok çirkin bi nedenle evlenmiş.
Ayrıca hala öfke duyar konusu açılınca diyorsun...
öncelikle ailenin onayı yoksa ya ikna olana kadar bekle yada vazgeç derim kesinlikle o adam için silme aileni...
Ikincisi bu adam hala öfke duyuyorsa o kıza karsı hisleri var... Sewmeyen adam ne öfke duyar ne de sewinç bak eski eşinde neden tepkisiz?
üçüncüsü aradaki yas farkı zamanla aranızı açabilir.
Dördüncüsü bu adam evlilik geçirmiş ve senden büyük sen ise hiçbirşey yasamamış evlilik geçirmemişsin.. Cinsel yönden de sorunlar olabilir beklentileri farklı olabilir.
Ve son olarak bu 2. Eş sendromunu atlatmak sandığın kadar kolay değildir iyi düşün umarım herşey istediğin gibi olur

Ben eşmin ikinci eşiyim aramızda 7 yaş var. İlk evliliği 2001-2003 yılları arasında sürdü. Sürdü diyorum çünkü uzaktan bir tanışıklığımız vardı. İlk eşinide tanıyorum evliliklerin bitme nedeninide biliyorum. Biz 2005 yılında birlikte olmaya başladık 2008 de de evlendik. Eşimin ilk evliliğide aşk evliliğiydi üstelik ve bence ilk eşi güzellik olarak benden de güzeldi . İlk eşiylede arasında 6 yaş vardı.
Ama bizim evliliğimizde gayet aşk evliliği. Ailemin tek tepkisi çocuğu varmı ve neden boşanmış oldu. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu yoktu ama olsaydıda ailem karşı çıkmaktan ziyade bana verecekleri nasihat değişirdi. Boşanma sebebide aldatmak , içki , kumar , şiddet vs gibi bir durum değildi. Tamamen erken alınmış bir evlilik kararı sonrası yürümeyen bir evlilik sonucu karşılıklı isteyerek ayrıldılar. Ayrılmışlar demiyorum çünkü iki tarafdanda konuyu biliyorum sadece eşimden dinlemedim. Hatta eşim hiç anlatmaz asla yermez eski eşini ne över nede söver geçmiş geçmişte kaldı ve bitti der.
Ben hiç takmadım eski eşini zaten çok iyi bir evlilik olsaydı bitmezdi diye düşündüm. Üstelik eşimin benimle birlikte olmaya başladıktan sonra hayata bakışı değişti resmen bunu bütün yakın çevresi söyler iyiki bu adamın hayatına girdin diye. Aynı şekilde iyiki oda benim hayatıma girmiş. Üstelik belkide tecrübeli olduğu için hatalarını tekrarlamaz buda bizim evliliğimize olumlu yansımıştır. Ağustosta 5. yılımızı bitiricez evlilik yıldönümümüze yakın bir tarihtede ikinci kızımızı kucağımıza alıcaz inşallah. Bugüne kadar ağzımızın tadını kaçıracak hiç bişey yaşamadık rabbimde bundan sonra yaşatmaz umarım.
Takılmayın geçmişine evlenmemiş olsa ne fark ederdi ki ilk sevgilisiylemi evleniyor herkes. Ayrıca evet ilk evlilik muracatı ilk nikah vs ilkleri benimle yaşamadı belki ama en güzelini benimle yaşadı hem maddi hem manevi olarak daha iyi bir şekilde yaşadı üstelik düğün yapmasak mı ben düğünlerde kasılıyorum diyen adam düğünümüzde ençok eğlenen adam olmuştu. Düğün sonrası sürekli karıcım iyiki seni dinlemişim iyiki bu düğünü yapmışız herşey şahaneydi diye diye bi hal oldu.

Senin egonu tatmin etmiş bu adam, ne zaman seni pohpohlamayı bırakırsa ilişki kendiliğinden biter zaten.

mesaj atacağımdan emin olabilirsiniz :) Defalarca evlenme teklif etti ben yanaşmadım. En son öyle bir bakışı vardı ki gözlerimin içine çok çocuksu, parıl parıl işte o zaman inandım. Yanındayken de dert etmiyorum ama boşta kalınca gerim gerim geriliyorum. Eski eşle konuşma konusu beni geriyor. Hiç tanımak, bilmek hatta duymak istemiyorum. Zaten bu gidişle bizim evlilik süresi uzayacak ailem ikna olsun razı olsun istediğim için. Siz peki hiç düşündünüz mü acaba benden daha değerli mi olmuştur o neler yaşamıştır gibisinden? Sizinki severek evlenmiş bir de öyle olsa hepten hazmedemezdim ama size hayran kaldım şu an sevdiğinize sahip çıkmışsınız sonuna kadar.

inan hiç aklıma gelmedi bende mi var tuhaflık sende mi anlayamadım :) sonuçta evlilik de bir süreç yaşanmış bitmiş önemli olan neden bittiği konusunda net ve gerçek bilgilere sahip olmak. eşimle benim hayat hikayelerimiz birbirine benzer tarzda onun yaşadığı evlilik hariç. eşim benim fikirlerime değer verir hatta çoğu konuda danışır anlayışlıdır hatta çoğu zaman bazı konularda alttan alan taraf hep odur benim sinirli çabuk parlayan bir yapım var :S tabii üstüne lohusa depresyonu da eklenince geçtiğimiz aylarda bayağı çekilmez bir insan olmuştum. yani açıkçası ona mı çok değer vermiş bana mı diye hiç düşünmedim aklıma bile gelmedi :S bence sen eski eşiyle değer kıyaslamasına girme bu çok yanlış senin şu an üstünde duracağın en önemli konu neden bittiği konusunda net bilgilere ulaşmak bence.

canım benim sen şuan kırmızı başlıklı kızsın karşına kurt çıkmış seni yiyecek dikkat et.!!!!!

benimde 1.5 yıllık bir ilişkim vardı .evlenmiş boşanmış bir tanede çocuğu vardı . ama çocuk yanında değildi.eski eşide başka ilde biz başka ildeyiz.evlenmiş boşanmış ve bir çocuğu olduğunu hissetmiyodum.2.5 hafta önce bitirdim ilişkimi.

sen adamın neler yaşamış sevmiş mi şunu bunu yapmışmı ben ikinci eş mi olucam ...vs takılmışsın canım benim.Geç bunları. takılman gereken çok daha ciddi konular var.Sen şuan toz pembe görüyorsun herşeyi uyanacaksın geç olmasın.

bu şekilde evlenmiş ( 2. eş olmuş) bayan yada erkekler vardır mutlulardır ama istisnadır.

benim ilişkimdede herşeyin suçlusu eski eşiydi eski eşinin ailesiydi ...vs.sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermesin kendini.Hatalar karşılıklıdır.Kıza acımış :) güldüm gerçekten cidden güldüm.

Dikkat et kurt seni midesine indirecek....

Afedersin ama uçkuruna sahip olaydı. ne demek acıdım.Sevmeden cinsellik evlilik yuva kurma olur mu ? tabiki olur ama çok nadir.

25 yaşındasın önüne bir sürü kişi çıkacak onlara şans tanı lütfen .

sen sevsen kabullensen tamamdır desen 2. eş olma kaygısı yaşamazdın.Soru işaretlerin var ve her geçen gün artıracak bu adam sende soru işaretlerini.

benim ailemde istemedi karşı çıktılar ...sen bekarsın ona mı kaldın diye ...bozuldum bende ...ama ailemle ilişkimi hiç bozmadım.Talihsizlik herkesin başına herşey gelebilir insanız.hatta bir değil 3 yada 5 evleniriz yaşamın ne getireceğini bilemezsin.

yaşın küçük bende senden 3 yaş büyüğüm.Gerek yok bekarlara fırsat tanı.

kesinlikle ailenin sözünü dinle ..Benim ailem bu evlilik düşünceme ciddi bir set çekmişti.Ama ilişkime bişey demediler.İyi ki evlilik düşünceme set çekmişlerde ben daha yakınen tanımışım.İyiki nişan söz evlilik yapmamaışım.Benimde gözlerim kapanmış ondan başka erkek yok o çok iyi çok seviyo çok ilgili çok çok çok......

2.5 hafta önce maymun bi gözünü açtı şuan kuş gibi rahatım ..ne yapacakmışım dedim nası bişey istemişim ....

çok yakından tanımaya çalış hayatının doğru insanı da olabilir. ama eşinin arkasından konuşması acıdım demesi çok kötü tavır davranış .sana hoş geliyo belkide onu kötüleyip seni tutması ..sen bırakınca senide kötüleyecek .....kurtulda bırak kötülesin...

25 yaşındasın unutma çok gençsin.Daha çok kii çıkacak karşına ve daha iyileri daha kariyer sahipleri ve daha daha daha

kurt seni mideye indirmeden onu fark et

Aileni dinle pişman olmayacaksın......

hiç kimse vazgeçilmez değildir.

kizlar ben boyle konularda cok dusunurum benimde iki kizim var ben asla kizlarimin boyle evlilik yapmasini istemem ama ama diyorum kizlarim isterse kendi kararlari vazgecirmek icinde elimden geleni ardina koymam cunku bir anne olarak ne zorluklarla evlat yetistiriyoruz isterimki benim evlatlarim gibi ilk anlari karsi tarafda yasasin ama ornek olarak kuzenim zamaninda bosanmis adama kacti 1 saat oldu olmadi teyzemle enisdem gitti geri aldilar sonra kiz hayata kustu neyse hic kimsede kactigini duymadi kiz ayni semtten biriyle evlendi daha evlendiginin ilk haftasi dayak yedi yetmedi cehenneme cevrilmis 5 yil gecirdi 1 de oglu oldu bu evlilikden artik pisligin kumar borclari yuzunden adamlar kapilara dayaninca enistte bosandirdi kizini ya kactigi adamma ne oldu cok guzel bir kizla evlendi cokda mutlu enistemle teyzem o zaman dediklerini hic unutmam lanet olsun keske o adamla evli olsaydida kizim bugunleri yasamasaydi bazen anne babalarda kararlari yanlis oluyor canim sen iyice tani kafana yatiyorsa evlen yok ben kaldiramam derse birak gitsin

ikinci eş olma olayı ben sanırım kıyaslanma açısından istemezdim.
ilk eşiyle de illa ki güzel zamanları olmuştur ya da sevdiği şeyler..
" o yatakta böyle yatardı, bu böyle yatıyor."
" aa o peynirli böreği daha güzel yapıyor."
" o sanki anneme daha iyiydi"
yani bunun için olan her olasılık için ben takıntı yapardım sanki. tamam bitmiş ayrılmış ama yine de sessiz düşüneceği kavramların olma olasılığı üzerdi beni.
senin olayında sevgilin inandırıcı olmaya çalışmış. öpüşme meselesinde olduğu gibi. kadınlar duygusallığa bağlar ama erkek için bazen seksin ilk aşamasıdır ve kimi öptüğünün önemi yoktur. o kısım inandırıcı gelmedi bana. buna benzer abartmalar var.
işin, sevgin, mantığın, çevren vs vs örtüşüyorsa ama yaş farkını bilemeyeceğim, o zaman olabilir tabi.

Ben bir kadınım.
Ve eşim benim "ikinci eşim".
Ben daha önce evlenip boşanmış ve çocuğu olmayan bir kadınım.
Eşim daha önce hiç evlenmemiş bir adam.
Şimdi ne var bunda ?
Sorun olacak şey tam olarak nerede ?
İnsanlar evlenip boşanabilir,hayat her yönde değişebilir.
Boşanmış insan "DUL" insan kadın ya da erkek "fişli" mi oluyor ?
Önce beyinler değişmeli.
Kimse ayrılmak için evlenmez.Karşındaki insanın başına neler geldiğini bilemezsin.
Benim eşim bir kere olsun önceki evliliğmle ilgili konuşmadı.Ailesi hiç bir zaman bana ikinci sınıf insan "dul" muamelesi yapmadı.
Erkek ya da kadın.Doğru olan davranış budur.
İnsanların kişiliği medeni hallerinin geçmişiyle belli olmaz.
Bir insan boşanmış diye bir daha sevme evlenme hakkını doldurmuş mu oluyor ?

Ben eşmin ikinci eşiyim aramızda 7 yaş var. İlk evliliği 2001-2003 yılları arasında sürdü. Sürdü diyorum çünkü uzaktan bir tanışıklığımız vardı. İlk eşinide tanıyorum evliliklerin bitme nedeninide biliyorum. Biz 2005 yılında birlikte olmaya başladık 2008 de de evlendik. Eşimin ilk evliliğide aşk evliliğiydi üstelik ve bence ilk eşi güzellik olarak benden de güzeldi . İlk eşiylede arasında 6 yaş vardı.
Ama bizim evliliğimizde gayet aşk evliliği. Ailemin tek tepkisi çocuğu varmı ve neden boşanmış oldu. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu yoktu ama olsaydıda ailem karşı çıkmaktan ziyade bana verecekleri nasihat değişirdi. Boşanma sebebide aldatmak , içki , kumar , şiddet vs gibi bir durum değildi. Tamamen erken alınmış bir evlilik kararı sonrası yürümeyen bir evlilik sonucu karşılıklı isteyerek ayrıldılar. Ayrılmışlar demiyorum çünkü iki tarafdanda konuyu biliyorum sadece eşimden dinlemedim. Hatta eşim hiç anlatmaz asla yermez eski eşini ne över nede söver geçmiş geçmişte kaldı ve bitti der.
Ben hiç takmadım eski eşini zaten çok iyi bir evlilik olsaydı bitmezdi diye düşündüm. Üstelik eşimin benimle birlikte olmaya başladıktan sonra hayata bakışı değişti resmen bunu bütün yakın çevresi söyler iyiki bu adamın hayatına girdin diye. Aynı şekilde iyiki oda benim hayatıma girmiş. Üstelik belkide tecrübeli olduğu için hatalarını tekrarlamaz buda bizim evliliğimize olumlu yansımıştır. Ağustosta 5. yılımızı bitiricez evlilik yıldönümümüze yakın bir tarihtede ikinci kızımızı kucağımıza alıcaz inşallah. Bugüne kadar ağzımızın tadını kaçıracak hiç bişey yaşamadık rabbimde bundan sonra yaşatmaz umarım.
Takılmayın geçmişine evlenmemiş olsa ne fark ederdi ki ilk sevgilisiylemi evleniyor herkes. Ayrıca evet ilk evlilik muracatı ilk nikah vs ilkleri benimle yaşamadı belki ama en güzelini benimle yaşadı hem maddi hem manevi olarak daha iyi bir şekilde yaşadı üstelik düğün yapmasak mı ben düğünlerde kasılıyorum diyen adam düğünümüzde ençok eğlenen adam olmuştu. Düğün sonrası sürekli karıcım iyiki seni dinlemişim iyiki bu düğünü yapmışız herşey şahaneydi diye diye bi hal oldu.

Aynı şeyleri ben de duyuyorum daha şimdiden. Ben onu bulduğumda o kadar dağılmış bir haldeydi ki şu anki haliyle arasında dağlar kadar fark var. Bir erkeğin hayatında kadın olup olmadığı çok belli oluyor gerçekten de. Ay içime sular serptiniz ya şu an çok teşekkür ederim =) Aslında benimki şimdiden çok heyecanlı düğün dernek için (bu eylül-ekim gibi düşünüyorduk kısmetse ama ailem sebebiyle biraz uzayacak gibi süre), bahsederken gözleri parlıyor ama ben nedense onla yaşadıklarını hissetmez diye korktum. gerçi saçma oldu hissetmesin daha iyi terk etmek istiyordum dediği için güzel bir düğün olmasa gerek. beni sevdiğine eminim, ilk aşk evliliğini benimle yapacağına da onu sınayacak çok şey geldi başımıza allah biliyor ya çoğu da benim yüzümden. ben şimdilik hiç karşılaşmak istemiyorum o kadınla bu olay sindirmeye çalışıyorum daha ama söylediklerinizden sonra biraz rahatladım zaten sağolun =)

ben de aslında bu konulara pek sıcak bakmam ama seninki çok da mantıksız gelmedi.çocuğunun olmaması da aslında çok iyi.ikinizin bir çocuğu olduğunda evliliğiniz de oturur.1.eşin asla gölge olacağını sanmıyorum ilişkinizde sen onun sevgisinden eminsen,bu konuda endişen olmasın bence.amaq tabi şu var.ailesinden bahsetmemişsin.onun ailesi ne düşünüyor bu konuda.onlarda da isteksizlik varsa huzursuzluk olur o zaman işte.istekliyseler bile onların da nasıl insanlar olduğuna bak.evlilikte aile de çok önemli.acaba önceki evliliğin bitmesinde ailesinin etkisi hiç oldu mu.bunu da konuş derim.

Ailenin etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü kadının ailesi biraz daha kapalıymış, geleneksel. İki taraf da istememiş zaten, aileler arasında tartışmalar falan olmuş.

Ben bir kadınım.
Ve eşim benim "ikinci eşim".
Ben daha önce evlenip boşanmış ve çocuğu olmayan bir kadınım.
Eşim daha önce hiç evlenmemiş bir adam.
Şimdi ne var bunda ?
Sorun olacak şey tam olarak nerede ?
İnsanlar evlenip boşanabilir,hayat her yönde değişebilir.
Boşanmış insan "DUL" insan kadın ya da erkek "fişli" mi oluyor ?
Önce beyinler değişmeli.
Kimse ayrılmak için evlenmez.Karşındaki insanın başına neler geldiğini bilemezsin.
Benim eşim bir kere olsun önceki evliliğmle ilgili konuşmadı.Ailesi hiç bir zaman bana ikinci sınıf insan "dul" muamelesi yapmadı.
Erkek ya da kadın.Doğru olan davranış budur.
İnsanların kişiliği medeni hallerinin geçmişiyle belli olmaz.
Bir insan boşanmış diye bir daha sevme evlenme hakkını doldurmuş mu oluyor ?

Buraya yazdığınız çok iyi oldu. Gerçi cinsiyetleriniz farklı ama size sorabilir miyim? Hiç eski eşinizle kıyasladığınız ya da değer bakımından eski eşinizi üstün gördüğünüz oldu mu? Bir karşılaştırsaydınız. Ben ikinci sınıf görmüyorum. Bugüne kadar problem de yoktu. Hatta evlenme teklif ettiğinde aileme açana kadar hiç aklıma bile gelmedi kıyaslar mı vs. Ben inanıyordum ona tamamen. Sevmediğine, evlenmek zorunda kaldığına filan ama annem biraz kafama girdi beni de aldı gitti düşünceler şimdi nasıl çözsem diye düşünüyorum

Buraya yazdığınız çok iyi oldu. Gerçi cinsiyetleriniz farklı ama size sorabilir miyim? Hiç eski eşinizle kıyasladığınız ya da değer bakımından eski eşinizi üstün gördüğünüz oldu mu? Bir karşılaştırsaydınız. Ben ikinci sınıf görmüyorum. Bugüne kadar problem de yoktu. Hatta evlenme teklif ettiğinde aileme açana kadar hiç aklıma bile gelmedi kıyaslar mı vs. Ben inanıyordum ona tamamen. Sevmediğine, evlenmek zorunda kaldığına filan ama annem biraz kafama girdi beni de aldı gitti düşünceler şimdi nasıl çözsem diye düşünüyorum

Neden kıyaslayayım ki ?
Kıyaslanacak tarafı olsa boşamazdım zaten değil mi.
Geçmiş , geçmiştir arkadaşım.
Şu an benim eşim benim için ilk sıradadır öncesi yoktur benim için.
Ve ben onu tanıdığım günden beri hep şanslı hissederim kendimi.Bana bu kadar değer verdiği ve bu kadar sevdiği için.
Ve şöyle de bir şey var boşanmış insanın evlilik kararı vermesiyle hiç evlenmemiş bir insanın evlenmek istemesi farklıdır.
Boşanmış insan enine boyuna 40 kere düşünür her şeyiyle bu kararı , ağzı yandığı için.
Ve gerçekten emin olmadan evlenmez tekrar.
Annenide kırma tabi ki ama ortak bir yol bulup uzlaşmaya çalış.
Seni seven bir insanı sırf daha önce evlenmiş diye bu düşünceye kurban etme.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X