İkinci eş olanlar var mı aranızda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de eşimin ikinci evliliğiyim. Aynı sorunları ailemle bende yaşadım ama kabul ettiremedim ve evlendim. Ailem bu sebep yüzünden benimle görüşmüyor ama eşimle mutluyum.

peki siz hiç kıskançlık yapmadınız mı? kafanıza takılmadı mı onla yaşamış olabilecekleri...

Her şeyi anladım tamam ama sevmedim demek kötülemek mi oluyor peki? Bir kez daha diyorum kötülemedi hiçbir zaman. Bana yalan söylemeyeceğine de inanıyorum, güveniyorum. Derdim nasıl aşacağım aklıma geldikçe sinir oluyorum, benden önce birisini sevsin sevmesin "eşi" mertebesine getirmiş... beni deli ediyor bu fikir... nasıl aşabilirim bunu?

yazık olan ikinci kadına olmuş bozuk para gibi harcamış kadını resmen

birlikte olduk dıye de evlenmiş guya karşılığını vermiş

evlenip boşanınca artık bekaretini kimse sormaz nasıl olsa

ben bu adamı hiç sevmedim yok gözüm tutmadı.türkiyede hangi normal kadın sevdiğine inanmadan güvenmeden sevmeden birlikte olur bi anlıktı diyebilir ki? bu ancak erkeklerın bır yalanıdır.

bir hırs uğruna başkasıyla evlen onun hayatını mahvet

nasılsa o erkek bak dul olsa bile seven çıkıyor peki ya dul! kalan kadın ne olacak?

onun yuku nasıl ağır. ne vicdansız bu adamlar.sanki çocuk oyuncağı

anneni dinle dengin birini bul yaşı yaşına uygun genç hiç evlenmemiş biri olsun.

detaları irdelememek aşk mı sevgi mi bu mantıklı mı ? kör olmuş gibi görünüyorsun...

nedir yani boşanmış bir adamı irdelememek? akılcı olman lazım genç bir kızsın hiç oluyor mu körü körüne irdelemiyorum hayatımın erkeği demek?

aksine iyice didik didik sorgulaman, gerekirse eski eşle konuşman gerekir.

sen daha önce birini eş mertebesine getirmiş olsan o bekar olsa aşabilirmiydi sence?

sevmediysen niye evlendin derler adama yok zorundaymış yok filanmiş bunlar bahane bence zaten ben hiç eski karıını sevdim aşıktım diyen adam görmedim hep zorundalardır hep şartlardır vs.. o yüzden diyorum sen bunu asla kafandan atamayacaksın ve bu dul adamlar bekar kızların peşindedir amacı senin gençliğinden yararlanmaktır yoksa onca sene kimseye aşık olmayacak da işe bak ki 25 yaşındaki sana aşık olacak. kanmayın bu masallara.

Konunu ben saptirdim sanirim. Sen demedin mi annem yas farkimizi fazla buluyor. Onu nasil ikna edebilirim. Aranizdaki yas farki degismeyecegine gore anneni nasil ikna etmeyi dusunuyorsun. Sen zaten kendin ikna olsan, anneni nasil ikna edecegini dusunmezdin ve buraya da konu acmazdin. Ben yas konusunda gorusumu sundum diye konun sapmadi sekerim. Neyse... Umarim bir sekilde bir cozum bulursun.

Durumu kabullenmekle başlamayı düşünmez misin? Gercegi değiştiremeyeceğine göre başka çaren yok. Hayatından çıkan insanın neyini kiskaniyorsun onu da anlamadım. Onu eşi mertebesine almak ne demek? Çıkarmayın tepenize su adamları ya.

Son düzenleme:
Sorguladım çok zamanında hiçbir fayda gelmedi hep haksız çıktım, utandım karşısında. Yaptıklarımdan sonra da hala benle olmasına şaşıyorum hala evlenmek istemesine çocuklarına anne olmamı istemesine. Bir ömür nasıl çeker beni bilmiyorum ama benim bu fikirleri içimden atmam lazım. Annem zehirlemiş gibi hissediyorum kendimi...

Niye herkes ayrı bir yerden vuruyor anlamıyorum ki? Size demedim yaş farkı zaten konuyla ilgili ama bir çok kişi eski eşini kötülüyor, bu adamdan hayır gelmez vs dedi sizin görüşünüz tamam ama ben bunu sormuyorum burada sorduğum nasıl aşabileceğim ki hiç kötülemedi o kadını, kimi neye ikna ediyorsam artık... Kimse ikna olmasa da olur ben inanıyorum güveniyorum ama kendimce aşamadıklarımla bunları yaşamış olanlardan tecrübeler almak istemiştim konuyu açarken..

Teşekkür ederim! Sonunda biri yardım eli uzattı sorunumla ilgili, insanlara açıklama yapmaktan yoruldum şu an burda...

Benim için o mertebe yüksekti kutsaldı gerçi anlattıklarına bakılırsa olan o kadına olmuş pek kutsal olamamış mertebesi ama ilk eşi olması düşündürüyor sonuçta aşık olmadım dese de tamamen boş da değildim dedi illa ki güzel günleri olmuştur kendi içimde kendimle çelişe kemire yuvarlanıyorum böyle... İnsanlar nasıl aşıp 3., 4. olabiliyor bilmiyorum...

Bu arada birisi kırmızı kuşak bağlamazsın demişti allah razı olsun ondan gülümsedim...

Son düzenleme:

Eğer mutlu olsalardı adı eski es olmazdı degil mı?

Kusak da bağlarsın düğünde yaparsın.

Yasanmisi kabullen, önce sen kabullen sonra aileni ikna et. İnanmadigin bir iliskiye baskalarını da inandiramazsin. Yaşanması gerekiyormuş yaşanmış.

seni kandırmayı başarmış demek ki ohh evlen elin kızıyla sonra git tekrar bekar bir kız al valla hayat ona güzel nedense bu dul adamlar bekar kızlara hep aynı masalları anlatıyorlar ama kendisi bekar siz onun durumda olsanız kabul edermiydi sence?? :)

Haklısınız sanırım tamamen inanıyorum desem de aklıma şüpheler girmiş. Hayır o doğrusunu söyler deyip dediklerini sindirmem gerekiyor eğer doğru erkek olduğuna inancım tam ise güvenmem gerekiyor, ailemi mümkün değil ikna edemem yoksa... teşekkür ederim hem de çok birinin yardım etmesine ve sorumu cevaplamasına çok sevindim.

Son düzenleme:

Ederdi, bu yaptıklarıma etti. Ben de bir kazık attım anlatmak istemiyorum şimdi ama bana büyük yanlışları olmadı. Benim yaptığım baya kötüydü onun gibi biri için. Buna rağmen ben sana güveniyorum dediğinde gözümde daha da büyüdü...

Herkes ciddiye alıyor seni just, inan.

Sorgulama, sorguladikca uzersin kendini.

Yalnız evliliğin neden bittiğini iyi sorgula. Hiçbir kadın -istisnalar hariç- kolay kolay yuvasını yıkmaz.

Herkes ciddiye alıyor seni just, inan.

Sorgulama, sorguladikca uzersin kendini.

Yalnız evliliğin neden bittiğini iyi sorgula. Hiçbir kadın -istisnalar hariç- kolay kolay yuvasını yıkmaz.

Kopmuşlar bir yerden sonra bağları güçlü olmayınca kavga huzursuzluk ailem de istemedi hiç onu onun ailesi de beni iki ev arkadaşı gibi olduk anlaşmalı boşandık dedi kadın taleplerde bulunmuş ev, yazlık faln bitirmişler açıklaması buydu

ben çok kıskanç biriyimdir ama şimdiye kadar eşimin eski eşini hiç kıskanmadım aklıma bile gelmedi yani. o da beni kıskanmıyordur zaten yaşanmış bitmiş.

geçmiş adı üstünde geçmiş bitmiş öğrenmen gerekenleri bilmen lazım gelenleri bildikten sonra gerisini karıştırmanın eşelemenin hiçbir manası yok.

Sanırım siz de evlenip boşanmışsınız. Ben de öyle olsam eşitiz der takmazdım ama sanki bir altta kalma durumu mu diyeyim of yanlış anlaşılacak şimdi bir inada bindi gibi ben de ona çektirmek istiyorum bu hissettiklerimi bunun için de çok canını acıttım çok ayıbım oldu. Nasıl yapılıyor bana da anlatın lütfen

Klasik erkek yalani. Kari koca gibi degildik, ailem istemedi. Sanirim ortada yastan, daha once evlenmis olmasindan daha onemli bir sorun var ve sen bunu goremiyorsun. Ikinci es olman hic onemli degil biliyor musun, ama ilk esi hakkinda ne konustugu cok onemli. Buradaki kimse senin kotulugunu istemiyor. Herkes sana yardim edebilmek icin, baska bir bakis acisiyla bakman icin tek tek yorum yaziyor. Niye yaziyor biliyor musun. Ileride cok gec olduktan sonra farkedip buraya tekrar konu acmaman icin. Sana tek tavsiyem var. Birde ilk esi dinle , birde ondan bu evliligin neden bittigini anla.

Evlenmis ayrilmis olmasi , bir zamanlar onu sevmis olmasi kafana takilmasin. Senden once baska bir kadini seven ama evlenmeyen erkekte mutlaka birseyler yasamistir, birseyler hissetmistir. Bu kafana takilan son sey olmali.

Son düzenleme:

yok ben evlenip boşanmadım benim ilk evliliğim eşimin ikinci evliliği. canım neyin altta kalması anlamadım çoğu insan gibi mutlu olmayı hayal ederek evlenmiş anlaşamamışlar ayrılmışlar neden bu kadar kendini de onunla yarıştırma çabası içindesin anlamadım. sen işin cinsellik boyutunu mu düşünüp kıskanıyorsun ? adam karısıyla tabii ki cinsellik yaşayacaktı.

adamın canını acıtmanın manası yok ne yapacaksın sen de mi gidip biriyle birşeyler yaşayacaksın sırf eşit olmak için yapma Allahını seversen

Kadınla karşılaşmayı hiç kaldıramam sanırım, belki bir gün cesaretim olsa ama ne diyeceğim ki belki o da evlenmiştir biriyle çoktan, kabul eder mi bilmiyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…