Ben de eşimin ikinci evliliğiyim. Aynı sorunları ailemle bende yaşadım ama kabul ettiremedim ve evlendim. Ailem bu sebep yüzünden benimle görüşmüyor ama eşimle mutluyum.
daha öncede söyledim yine söylüyorum benim bekar olsam dul adamla evlenmek istemem o heyecanı yaşamış olur benle yeterince heyecanlanmaz sonra bu dul adamlar niye bekar kızların peşinde dulsan git kendin gibi birisini bul dul bayanlar bekar erkeklerle çıkıyormu??
sonra neden boşandığı önemli erkekler boşanmalarda en suçlu taraftır gidip eski karısından öğrenmediğim sürece asla inanmam ben olsam sonra eski karısını kötüleyen adam yarın senin de arkandan neler neler sayar. ben de ailen gibi düşünüyrum. yol yakınken kendin gibi bekar evlilik heyecanını ilk senle paylaşacak birini bul.
Konu saptı gitti ama ya ben inanıyorum sevdiğime ve sonuna kadar arkasındayım tek derdim bu ikinci eş olma sendromunu nasıl aşacağım ve ailemi nasıl ikna edeceğim, bilsem detaylı yazmazdım bayanlar benim güven ve inanma konusunda sorunum yok
Konunu ben saptirdim sanirim. Sen demedin mi annem yas farkimizi fazla buluyor. Onu nasil ikna edebilirim. Aranizdaki yas farki degismeyecegine gore anneni nasil ikna etmeyi dusunuyorsun. Sen zaten kendin ikna olsan, anneni nasil ikna edecegini dusunmezdin ve buraya da konu acmazdin. Ben yas konusunda gorusumu sundum diye konun sapmadi sekerim. Neyse... Umarim bir sekilde bir cozum bulursun.
Durumu kabullenmekle başlamayı düşünmez misin? Gercegi değiştiremeyeceğine göre başka çaren yok. Hayatından çıkan insanın neyini kiskaniyorsun onu da anlamadım. Onu eşi mertebesine almak ne demek? Çıkarmayın tepenize su adamları ya.
Teşekkür ederim! Sonunda biri yardım eli uzattı sorunumla ilgili, insanlara açıklama yapmaktan yoruldum şu an burda...
Benim için o mertebe yüksekti kutsaldı gerçi anlattıklarına bakılırsa olan o kadına olmuş pek kutsal olamamış mertebesi ama ilk eşi olması düşündürüyor sonuçta aşık olmadım dese de tamamen boş da değildim dedi illa ki güzel günleri olmuştur kendi içimde kendimle çelişe kemire yuvarlanıyorum böyle... İnsanlar nasıl aşıp 3., 4. olabiliyor bilmiyorum...
Bu arada birisi kırmızı kuşak bağlamazsın demişti allah razı olsun ondan gülümsedim...
Eğer mutlu olsalardı adı eski es olmazdı degil mı?
Kusak da bağlarsın düğünde yaparsın.
Yasanmisi kabullen, önce sen kabullen sonra aileni ikna et. İnanmadigin bir iliskiye baskalarını da inandiramazsin. Yaşanması gerekiyormuş yaşanmış.
seni kandırmayı başarmış demek ki ohh evlen elin kızıyla sonra git tekrar bekar bir kız al valla hayat ona güzel nedense bu dul adamlar bekar kızlara hep aynı masalları anlatıyorlar ama kendisi bekar siz onun durumda olsanız kabul edermiydi sence?? :)
Haklısınız sanırım tamamen inanıyorum desem de aklıma şüpheler girmiş. Hayır o doğrusunu söyler deyip dediklerini sindirmem gerekiyor, ailemi mümkün değil ikna edemem yoksa... teşekkür ederim hem de çok birinin yardım etmesine ve sorumu cevaplamasına çok sevindim.
Herkes ciddiye alıyor seni just, inan.
Sorgulama, sorguladikca uzersin kendini.
Yalnız evliliğin neden bittiğini iyi sorgula. Hiçbir kadın -istisnalar hariç- kolay kolay yuvasını yıkmaz.
ben çok kıskanç biriyimdir ama şimdiye kadar eşimin eski eşini hiç kıskanmadım aklıma bile gelmedi yani. o da beni kıskanmıyordur zaten yaşanmış bitmiş.
geçmiş adı üstünde geçmiş bitmiş öğrenmen gerekenleri bilmen lazım gelenleri bildikten sonra gerisini karıştırmanın eşelemenin hiçbir manası yok.
Kopmuşlar bir yerden sonra bağları güçlü olmayınca kavga huzursuzluk ailem de istemedi hiç onu onun ailesi de beni iki ev arkadaşı gibi olduk anlaşmalı boşandık dedi kadın taleplerde bulunmuş ev, yazlık faln bitirmişler açıklaması buydu
Sanırım siz de evlenip boşanmışsınız. Ben de öyle olsam eşitiz der takmazdım ama sanki bir altta kalma durumu mu diyeyim of yanlış anlaşılacak şimdi bir inada bindi gibi ben de ona çektirmek istiyorum bu hissettiklerimi bunun için de çok canını acıttım çok ayıbım oldu. Nasıl yapılıyor bana da anlatın lütfen
Klasik erkek yalani. Kari koca gibi degildik, ailem istemedi. Sanirim ortada yastan daha onemli bir sorun ve sen bunu goremiyorsun. Ikinci es olman hic onemli degil biliyor musun, ama ilk esi hakkinda ne konustugu cok onemli. Burdaki kimse senin kotulugunu istemiyor. Herkes sana yardim edebilmek icin, baska bir bakis acisiyla bakman icin tek tek yorum yaziyor. Niye yaziyor biliyor musun. Ileride cok gec olduktan sonra farkedip buraya tekrar konu acmaman icin. Sana tek tavsiyem var. Birde ilk esi dinle , birde ondan bu evliligin neden bittigini anla.
Evlenmis ayrilmis olmasi , bir zamanlar onu sevmis olmasi kafana takilmasin. Senden once baska bir kadini seven ama evlenmeyen erkekte mutlaka birseyler yasamistir, birseyler hissetmistir. Bu kafana takilan son sey olmali.