Misafir

Herkese merhabalar yargılamadan okuyacağınızı düşünerek size bahsetmeye karar verdim. 4 aylık evliyim eşimin yaşadığı,ailesinin olduğu çevresinin kalabalık olduğu bi şehre geldim. Küçüklüğümde anne babam çalıştığı için daha sonraları da boşandıkları için aile hayatına bir aile sofrasına bile uzak büyüdüm. Annem hep çalıştı ben de 2 üniversite okudum,evimize öyle çok misafir gelip gitmezdi.Biz de yoğunluktan dolayı çok alışkın değildik gidip gelmeye. Yoğun bir eğitim hayatım olduğu için de mutfağa çok girmedim şimdi yavaş yavaş yemek öğreniyorum.Gelelim asıl konuya, evlendim evim hep düzenli temizdir bu konuda pimpirikliyim. Aynı zamanda çalışan bir kadınım. Ama evimize biri gelecek olsun,kahve olsun yemek olsun aşırı geriliyorum. Eleştirilir miyim öyle mi olur böyle mi olur beceriksiz miyim vs diye. Bu konuyu nasıl aşabilirim bilmiyorum,içimi dökmek istedim. 🥹
Valla ben çok misafir seven birisi değilim, Temizliğe de önem veren bir insanım, birkaç değerli dost ve kız kardeşim hariç gereksiz kimseyi evime almıyorum, mesela geçen hafta kız kardeşim ve 2 arkadaşımı kahvaltıya aldım, o kadar samimi bir ortam vardı ki çayları ben doldurmadım bile , bulaşıklara varana kadar hallettiler sağolsunlar, ben de sadece kızımla ilgilendim , çok da güzel geçti, size tavsiyem eş tarafı ile fazla samimi olmayın, evinize gereksiz insan toplamayın, daha çok yenisiniz zamanla ne demek istediğimi anlayacaksınız...

ilk zamanlar poğaça yapardım kurabiye gibi olurdu tatlılar şerbetsiz.. zamanla gelişiyor merak etmeyin. az ama öz yapın geçin.
misafir ağırlamayı da abartmamak lazım tabi. olduğu kadar. şu anda zaten yoğun bir hayatım var hiç misafire ağırlayacak zamanımda gücümde yok gerekte yok. çok şart değil yani

Yemekteyiz programında değilsiniz kasmayın. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Yine de yemek yapmayı öğrenmek zor değil. İnternetten her türlü tarife ulaşabilirsiniz. Sevdiğiniz ve sizin için yapması zor olmayan bir kaç ikramlık tarif öğrenin, demirbaşınız olsun onları yaparsınız. Ben mesela aniden gelen misafire kahve yanında kaselere hurma, ceviz ve çerez koyuyorum, bir de çikolata. Çayın yanına kısır vs yapıyorum. Hamur işi seviyorsanız, hamur yoğurma makinesi edinebilirsiniz, işiniz çok kolaylaşır. Bir de bir kaç yemek öğrendiniz mi tamam. Zaten zeytinyağlılar ve bir kaç kolay meze her zaman geçerli.

2 yıllık evliyim başlarda aynı senin gibiydim halının püsküllerine kadar dikkat ederdim. Geçti o günler sadece zaman lazım alışmak için. Yeni evlilerde görülüyor bunlar.

Valla kusur arayacak olan da gelmesin bazen olmayınca olmuyor. Ben de çalışıyordum temizliğe ayıracağım gün ve misafir çağırdığım gün aynı gün olurdu, yetişmezdi bi şeyler falan. Evde duracak zamanı bulunca da bebekli biri olarak durdum. Bir dönem geriliyordum gittiğim yerde önüme çok çeşit gelince karşılığını yapamayacağım için şimdi aman lafını edecek olan yapmasın diye düşünüyorum napayım. Ben kimseyi yaptığı kek, börek için sevmiyorum beni de kek, börek için daha az sevecek olan varsa sevmesin.

11 yıllık evliyim hala eve haberli misafir geleceği zaman stresli telaşlı olurum. Eşime de çocuklara da yansır ve bir gerginlik illa olur. Gorumcem 20 küsur yıllık evli onlarda bile durum oyleymis 😅 doğanın kanunu gibi birşey herhalde.

X