İkinci eş olanlar var mı aranızda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.659
Merhabalar, ben yeni üyeyim ve ufak mı büyük mü bilmem ama bir derdim var…

1.5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Aramızda olumsuzluklar, tartışmalar, kavgalar oldu zaman zaman evet hiçbirşey mükemmel olamıyor zaten ama benim en çok taktığım daha önceden evlenmiş, boşanmış olması… Üzerinden 4 yıl geçmiş.

Bunu son 2 aya kadar dert etmemiştim çünkü işlerin ciddiye gittiğini fark edemedim sanırım ve bana evlenme teklif ettikten sonra aileme de açtım bu mevzuyu ama sıcak bakmadılar. Annem “dul bir adamla mı evleneceksin, tüm aile kahrolur” gibi laflar etti Bunda bu kadar kötü ne var anlayamadım? Babam yine daha ılımlı yaklaştı, büyük konuşmayayım ama şu an böyle bir şeyi onaylamıyorum, dul bir adam sana aşık olmaz, kullanılmandan korkuyorum ve görüşmeni istemiyorum dedi. Sanırım ciddi olduğumuzu görmesi gerekiyor ikna olması için ama annem “mümkün değil” ve “asla” diyor. Hatta ağlıyor, üzülüyor. Evi görseniz, sanki cenaze çıkartıyorlar sanırsınız.

Aramızda yaş da var o yüzden de dertli annem. İlle de 2-3 yaş büyük biriyle olmalıymışım. Seviyorum, diyorum anlatamıyorum ki annem böyle laflar edince benim de aklıma dul olması konusunda şüpheler girdi sanırım ya da zaten içimde bir kıskançlık vardı bilemiyorum

O kadınla evlenmeleri de şu şekilde olmuş. Ondan önce üniversite aşkına aşıkmış, bu aşkı ona büyük bir kazık atmış (ne olduğunu sormadım) ve başkasıyla evlenmiş. O zaman yıkılmıştım dedi. Hemen 1 sene sonrasında da eski eşiyle evlenmiş. Çünkü anlık bir hisle birlikte olmuşlar, kadın da bakireymiş, bırakırsam tam bir pislik olurdum bir hata yaptım cezasını böyle çektim, ortada bırakamazdım dedi. Hiçbirşey hissetmiyordum değil ama evlenmek için doğru bir insan değildi, hiç aşık oldum evlenmek istedim gibi olmadı evliliğimiz. Son gün, düğün günü bile evlenmek istemiyordum, terk etmek istiyordum onu dedi. Ben de daha fazla kurcalamadım, adını, sanını nerde yaşadığını mesleğini falan öğrenmek istemedim, istemiyorum.

Hayatında aşık olduğu ilk kadın bu üniversite aşkı ikincisi benmişim. Aynı şekilde ben de daha önceden bir kez aşık oldum ama hiç evlenmedim… Hayatındaki gelmiş geçmiş en çok değer vermiş olduğu, kıymet biçtiği kadın benim… Buna inanıyorum (benim için çok şeyden vazgeçti, çok koştu peşimden, yaptıklarıma rağmen vazgeçmedi ki hiç iyi şeyler yapmadım ona karşı çok ayıbım oldu ki bunlara rağmen ben sana güveniyorum diyor hala&#8230 ama sanırım onaylanmaya ihtiyacım var.

Evlilik benim için çok kutsal bir kurum ve fazlasıyla büyütüyorum onu gözümde. Ya ben ikinci baskı gibiysem, ya hiç ona biçtiği değeri bana biçmezse (hoş değer biçtiği de yok ama böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi sonuçta onu eşi konumuna soktu, imzayı ilk onunla attı, ona gelinlik giydirdi, alyans aldı aşık olmasa da o konuma ilk onu getirdi neden beni beklemedi diye düşünüp duruyorum konusunu açsam umursamaz ama üniversite aşkının konusu açılsa ona öfke duymuş olduğunu, zamanında aşık olmuş olduğunu kabul eder evliliği o derece umrunda değil) ya benim kadar heyecan duymazsa evlilik için… Gerçi benden çok daha hevesli, gözleri parlıyor 2 aydır sürekli bundan ve çocuk sahibi olma hevesinden (çocuğu yok) bahsedip duruyor, ne yalan söyleyeyim ben de evlenip çocuk sahibi olmaya pek hevesliyim… Oğlum olsun istiyorum ama rüyamda kızımızı filan görüp duruyorum :))

Söylediklerinin yalan olması için bir sebep yok ama kendi kendimi hele ki onu tırmalayıp, beynini kemirmekten yoruldum. O da fazlasıyla üzülüyor. Hem ailemin hem benim tepkilerimize… Sen hayatımda öptüğüm ilk kadınsın, dudakların değmesi öpüşmek değildir der hep. Senden önce hayatıma kadınlar girdi ama hep sana sarıldığımda kalbim böyle atıyor diyor ki haklı bayanlar görseniz nefesi kesiliyor sanki 1.5 yıl sonra bile hala azalmadı o kalp atışları…

Ben bu ikinci eş olma sendromunu nasıl aşabilirim, ailemi nasıl ikna edebilirim… İzin olmasa da ben kafama koydum, evlenmek istiyorum ama bu yolla olması hoşuma gitmiyor. İstiyorum ki en mutlu günümde yanımda olsunlar, çünkü daha önceden ailem seçimlerim konusunda beni birkaç kez yalnız bıraktı ve bu beni üzdü. Şimdi beyaz gelinliğimle iken yanımda olmalarını istiyorum… Bu yüzden ikna etmek için öncelikle bu ikinci eş olma sendromunu aşmam gerekiyor sanırım değil mi? Çünkü bunu aşmadan evlenirsem sürekli gün yüzüne çıkartırsam hiç mutlu olamayız… Bu bir erkeğin bayana bakire değilsin tavrı takınması gibi saçma bir tabu oluyor sanırım benim için, ben bunu nasıl aşabilirim?

Aranızda var mı böyle bayanlar? İkinci eş olan, ya da bu konuda bana yardımcı olabilecek birkaç kelime bir şey söyleyecek olanlar?

Rahatlamaya, konuşmaya, dertleşmeye çok ihtiyacım var…

EDIT: Ben sevgilime inanıyorum sorunum bu değil sorunum ikinci eş olma sendromunu kaldırmamda yardım istiyorum ayrıca ailemi nasıl ikna edeceğimi düşünüyorum lütfen konu sapmasın...

Son düzenleme:
aranızda kaç yaş var ki?
eğer fazlaysa iyi düşün bencede..
annen sadece dul oldugundan mı istemedi?
yaşı büyükse vede dulsa tuhaf görünebilir ama önemli olan mutluluk tabiki..

İkinci eş olmak mesele değil de bir erkeğin evlendiği kadını yermesi ne kadar kötü. Sen onu eş seçip evlenmişsin, sırf başka bir kadının egosunu okşamak icin aynı yataga girdiğin kadını iki kelimeyle nasıl harcarsın?

Ben olsam böyle bir adama güvenmem. Dik dursaydı, evlendim ama yürümedi deseydi daha delikanlıca olurdu.

Aranizda kac yas fark var.

Merhaba arkadaşım ben de aynı senin durumunda hatta daha da berbat durumdayım sevgilim benimle tanışmadan 1 sene önce boşanmış onu da severek almıştı ama kızın ailesinin kızını yanına istemesi üzerine(bu arada başka sehirdeler kızın ailesi)sevgilim işini bırakıp gitmek istememiş kızda boşanmak istemiş ve boşandılar da bizim ilişkimiz se 4 senedir devam ediyor ama ailem en başından beri istemiyo aramızda eğitim farkı var biraz brn kısmet olursa bu sene üniv mezunu olacam oda üniv terk benden 6 yaş büyük ve şoförlük yapuyo ailem hicbirsekilde olmaz diyorlar bizde bu sene düğün düşünüyoruz ama ailemin rızası olmadığı için de biraz içim buruk doğrusu galiba boşanmış kişilerle evlenmek herkes tarafindsn hoş karşılanmıyor galiba ama beni üzeceginden o kadar eminletki bazen benimde gözüm korkmuyor değil hani

Biz seninle konuşalım arkadaşım ya ben yeni üyeyim mesaj atamıyorum maalesef sende varsa atar mısın Benimkisi yine eğitimli, kültürlü falan ama annem nuh diyor peygamber demiyor. Mutlu olamazmışım bu yaş farkıyla hele ki dul adamla evleneyim diye mi yetiştirmiş beni Ben güveniyorum sevdiğim adama ama ailem de mutlu olsun bu seçimimden istiyorum, öylesi daha güzel olmaz mı şenlikli bir düğün? seninkinin çocuğu var mı?

on yaş fazla değilki, aile açısından bakıldığında ''dul'' fikri iyi olmayabilir tabii ama tek sorun buysa mutlu olacağınıza inanıyorsanız aşılablir bence

Annem ve babam arasinda da 10 yas fark var yas farki diyince 15 _20 yas var sanmistim.Ailen sadece evlenip bosandigi icin mi istemiyor yoksa baska nedenler mi var.

Bizimkilerde de 10 yaş var ama annem mutsuz olduğu için babamın yorgun tavrını yaşa bağlıyor direk olarak Halbuki karakteriyle alakalı babam sakin bir insan annem de aksi gibi capcanlı. Yaş farkı ve dul olmasını sebep gösteriyor annem, birkaç kez de kavga ettik ağladım onu gördü o yüzden de önyargısı olabilir ama her ilişkide var kavga, tartışmalar

benimde malesef yeni üyelik canım ozeldrn yazamıyorum.daha evet 1 çocuğu var 5 yaşında bir kız annesinde kalıyor bizimkiler onun ilerde gelip mirasi bolecegini bile diyorlar olmaz diyorlar eş kıymeti bilmez diyorlar diyolarda diyorlar anlayacağın ama biz onunla çok mutluyuz bi onu görmüyorlar akrabalar olumlu karsilamsxmis beni bole biriyle evleneyim diye mi okutmuslar gör canım daha neler neler

Sen tabii onu daha iyi taniyorsun, ama bana sanki yasli dul bir adam genc ve bekar bir kizi kandiriyormus gibi geldi.
Tabiiki seni yerlere göklere sigdiramiyacak, ama elde edene kadar...evlendikten sonra cok sey degisir.
Zaten eski karisi hakkinda nasil konusuyor baksana, sanki kadinla evlenmekle lütuf etmis.
Bosanmislar iste, bir insanin hayatiyla oynamis resmen, bunami güveneceksin?

Ben dul erkeklere hic inanmiyorum, sanki her sözleri yalanmis gibi geliyor.
Sanirim cok fazla dul erkeklerin hikayelerine ras geldigim icin olmali.
En son arkadasimin üc senelik erkek arkadasida dul bir adam, hep arkadasima derdim tamam iyi birine benziyor, ama iyi birisi olsaydi, eski karisiyla bosanmazdi.
Kadinlar, heleki türk kadinlari, kolay kolay bosanmazlar, dikkatli ol derdim.
Oda hep eski esini kötülermis arkadasima.
Simdi evlenmek isteyince ailelerle ahbaplariyla iyice tanistikca meger bu karisini dövermis, hem kendi calismazmis hemde calisan kadinida dövermis aileme yeterince saygi göstermiyorsun diye.
Kadinda dayanamamis bosanmis. Arkadasim hala sok´da ne yapacagini bilmiyorum, üc senedir onu el üstünde tutan birisi, ama tabii...kiz bekar, güzel, okumus, genc...ona boyun egmek lazim, öyle eski karisini dövdügü gibi olmaz, erkeklerde akilli.

Ama iste, dedigim gibi, evlenene kadar. Bence pisman olursun, heleki yas farkida varmis, annende razi degilmis, annelerin genelde icine dogar, benim anneannemde zamaninda anneme cok yalvarmismis kizim yapma etme evlenme bu adamla diye babam icin. Iki sene küs kalmislarmis, telli duvakli gelin oldugu halde, anneannem annemin göremedigini görmüs meger.
Annem hala onun pismanligini yasar, annemi dinlemedim hayatim mahvoldu diye, 52 yasinda ama babam yüzünden ömrü türlü cilelerle ve aglamakla gecti, hic gün yüzü göremedi kadin, kendi görmedigi gibi biz cocuklarda cok cektik.

Evlenecegin adam ilerde cocuklarininda babasi olacak, ailene damat olacak, bence en iyi en saf en güzel insan olmali hayatinda tanidigin en mükemmel adam olmali, ama dul erkekmi?

Valla karisi öldüyse tamam yazik derim, karisi aldattiysa hadi onuda anlarim, karisi terk ettiyse hadi onada eyvallah ama yok seninkinin anlattigi gibi diger konulardan bosandik vs cok yalan var isin icinde sanki.

Son düzenleme:

Bunun egomu şişirmek için olduğunu düşünmüyorum öyle olsa önceki kadına deliler gibi aşık olmuş olduğunu da itiraf etmezdi ki? değil mi? sevmeden de olsa kaldıramıyorum aklıma geldikçe bu konum benim için önemli, bunu nasıl aşabilirim hala bir fikir vermedi kimse ikinci eş olan bayanları da bekliyorum topiğe

Söylediğiniz konularda şüphelerim var ama şurayı düzeltelim kadını kötülemiyor ki zaten o sadece sevmeden olduğunu söylüyor, mecbur kaldığını, yalan söylediğini düşünmüyorum ilk aşkını da o ilk aşkıyla evlenmek istediğini de anlattığı için ancak ikinci eş olma sendromunu aşamıyorum kafamda, sürekli gündeme getiriyorum huzursuz oluyoruz, bitmiş gitmiş, onun için bile ama ben bitiremiyorum şaka gibi, trajikomik...

Son düzenleme:
Ay canım seninle ne çok ortak noktamız varmis meğer benimde annem babamın ikinci eşi ve yaptıklarını çektiklerini hep ons bağladı hadi annelerimiz çekmiş ondan istemiyorlar ya babalar kendileri de dulmuş kendilerine gelince iyi başkasina gelince kotu

benim e$imle aramizda 9 ya$ var 10 de gitsin sen :)
evlenmemi$ ama berbaer ya$ami$ bi kadinla , aylem dul bilse kabul etmezlerdi asla , bende etmezdim galiba .. etrafimdaki herkes bekarla evleniyorken ben neden dul la evleniyim ki diye du$unurdum, halada oyle du$unyorum :) evliligimde sorun olmadigi halde .. toplumun baki$ açisii var bide, ben galiba ona çok takiyorum, herkes ben gibi deildir tabii ..

bizim aramizda ne ya$iyla ilgili nede birliktelgiiyle ilgili ( arada degi$en iki imza sadece evlilikle bence hiç bi fark yok ya$adiginin) bi sorun yok
ha sorun olmuyormu oluyor ama bunlarla ilgili konuda deil :)

ne yapacaksin bilmiyorum ama ayleni ezip geçme, gerekiyorsa bekle bekleyebildigin kadar ama annenin gonlunu etmeden o gelinligi giyme ..
in$ sen 30 o 40 ya$inda deildir :44:

Son düzenleme:
özelden msj attım canım bakarsan sevinirim.

Herkes kendi yasadigini bilir tatlim, sevgilinde ancak kendi tarafindan anlatiyor.
Kadina niye acimiski? Acisaydi bekaretini almazdi evlenmeden önce. Hep yalan, inanma böyle seylere ya.
Eski karisida cokmu merakliymis onla evlenmiyecegini bilse yatarmiydi adamla?
Demek evlilik vaatlerle kandirdi, sonradanda istemedi ama belkide kizin ailesinden korktu, ortaya ciksaydi namus meselesi sonucta bu.
Bizim oralarda kizin bekaretini aldi diye adam gitti kizin sevgilisini öldürdü, oglan evlenecegim abi diye yalvardigi halde. Böyle kolaymi insanlarin namusuyla oynamak.

Hadi onuda gectim, diyelimki tamam ne olduysa olmus, sen gercekten mutlu olacagina inaniyormusun?

Miras konularida hafife alma, benim annemin arkadasi dul bir kadindi ve dul adamla evlendi, adamin ilk evliliginden kizinin üstüne gizliden yaptigi mal mülk yüzünden 8 sene evlilikten sonra bosandilar.
Halbiyse bosandiktan sonra zaten eski karisina ev kalmismis, ama adamin icinden gelmis ve kizina daha cok seyler hediye etmek istemis, ama bunu karisindan habersiz yapmis kizar diye.
Tabiiki kizar kadin, kendisi esiyle calisiyor, gecesini gündüzüne katiyor ve sonuc olarak adam ondan para kaciriyor.

Bir tane teyzemde ikinci es ve neler cekti neler, oda bekardi ama yasi geciyordu 33 yasinda evlendi iste dul bir adamla evlendi, adam üstelik profesör üniverstede okumus bir insan ama ilk karisindan alkolik oldugu icin bosanmis. Sonra tedavi olmus, teyzemle tanismis. Kimse evlenmesini istemeyince, kimseye danismadan gidip nikahini yapti. Cok mu mutlu? Hicde.
Deliyi idare ediyorum diyordu, yinede bir kizi oldu ve 42 yasinda bosandi. Bu aralarda yine konusuyorlarmis, nede olsa cocuk var ortada, iletisimide kopartamiyor. Birde ailesinden hic destek alamiyor, sen kendin yaptin diyor herkes, kimse karismiyor, yalniz kaliyor kadin, yine adama muhtac kaliyor. Aman sana hangi birini anlatayim.

Madem ne olursa olsun asiksin seviyorsun adamla evlenmek istiyorsun ozaman bari pisman olmamak icin en azindan aileni karsina alma, degmezzzz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…