İkinci eş olanlar var mı aranızda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan boşanmış bir insanla evlenmek noktasına geldiğinde bunları biraz düşünüyor.
Ben de düşündüm, hissettim bazılarını.
Ama evlendikten sonra önemi kalmıyor, 2. eştir diye kimlik filan vermiyorlar; hatırlamıyor bile insan.

Ama eski eşi hakkındaki laflar benim de çok hoşuma gitmedi; hata yaptıysa bunalımdaydım, hata yaptım dese yeterli, yok beraber oldum, yok hiç sevmedim bilmem ne... Sizin içinizi rahatlatmak için de bunları söylüyor olabilir ki siz de bayağı hoşlanmışsınız hikayeden, sizinle hiç alakası olmasa bile...

Ayrıca yaşınız kaç? Ailenizin itirazında bence bu da önemli bir nokta olabilir. 35 yaşında kendin gibi bekar bul demeyebilirler ama 20 yaşında derler ki bence de bir ölçü haklılar.

Örnek var mı demişsiniz , var , içinizi rahatlatacak ise yazayım ama ...Ben bu tür konuların '' oluyormuş bizde yaptık '' örnekleri yerine iki tarafında birbirini çok çok iyi tanımasından geçtiğine inanırım.

En yakın arkadaşım 27 yaşında ilk evliliğini 44 yaşında 3 evlilik yapmış biri ile yaptı .Aile istemedi , o aşığım dedi . Öyle böyle derken 7 yıldır evliler . Bildiğim kadarı ile de gayet mutlular.Daha da önemlisi aile kendi evlatlarından ( aslında yaşıt sayılırlar neredeyse damatları ile ) ayırmayacak kadar seviyor adamı.

Ha şimdi ben bu örneği yazdım diye , bu doğru bir örnek değil elbette . Özellikle yaş farkı kısmı .

Ama ayrılmış insanların tecrit odalarına kapatılmalarını , ayrılan ayrılanla evlensin denilmesini de doğru buluyorum .İnsanlar talihsizlikler yaşayabilir , eşlerinden ayrılabilir . Bu bir ömür boyu onların peşinden gelmemeli bence.

Arkadaşım senin derdin ne yaş farkı
Ne evlenmiş boşanmış olması
Nede ailenin karşı çıkması
Senin derdin 'onun' ilki olmaman.
Yalnız dikkat edersen ilk eşide pek talihli bir hatun değilmiş anlaşılan ki ardından böyle konuşabiliyor.

Evlenip boşanmak ayıb değil ama kimse böyle anılmayı istemez.
Onun ilki olamamak çok zoruna gidiyorsa düğünde eşine kızmızı kuşak bağlamazsın olur biter.

Son düzenleme:
Ausenciacigim aynen bende senin gibi düşünüyorum ayrıldılar diye illede dünyanın en kötü adamı olacak değil ya elbet içinde iyileri vardır iyice tanıdıktan sonra sevip sevildikten sonra ha ilk ha ikinci olduğunu bile hissetmezsin arkadaşında gayet iyi cesaret etmiş valla hem yaş farkı hem 3. Evlilik biz ikide bu kadar düşünüyoruz o sevgisinin peşinden gitmiş helal olsun valla

Ki benim verdiğim örnek oldukça uç ...Bir değil , iki değil , üç değil...Arkadaşım 4. evlilik .

Eşlerimiz tanıştı , ailece tatile gittik . Yani 34 yaşındayım , kötü insanı anlarım heralde . Adam eşinin ve 2 evladının üzerine titriyor.

Bilemedim yani :26:

Madem o kadar iyi idi ,ilk üç evliliği neden yürümemiş denebilir . Kim bilir belki de her birinde yaşadığı tecrübeler onu bu hale getirmiş , ancak olmuştur adam.

Kimi adamlar ancak 40 dan sonra olginladirmis belki de o da 40 dan sonra olgunlasanlardan bide yaşadıklarından ders alıp duzelmustir belkide ne mutlu onlara ki mutluluğu yakalamışlar

Sevgili arkadaşlarım benimle tanışmadan 1 yıl önce kusura o zaman 1 yaşındaymış boşandığında yani toplamda 5 sene önce boşandılar

Degi kusura bakma arkadaşım.
Yanlış anlamışım sadece ben de degilmişim :)

Yahu kötülemez hiçbir zaman neden kötülüyor deyip duruyorsunuz, sevemedim boş değildim ama aşık olmadım dedi aşk çok üst mertebe bir şey hiçbir zaman hakkında ileri geri konuşmadı konuyu saptırmayın nolursunuz ya ben nasıl aşabilirim bunu hazmedebilirim saçmalıyor muyum ne düşünmeliyim onu düşünüyorum ve bu konuda yardım istiyorum benim sevdiğim onu suçlamıyor kendi başına yapmadı sonuçta bu işi o kadın neden suçlasın

Hikaye hep neden aynı olur.
Aynısını bende dinlemiştim zamanı vaktinde birinden.Evlilik öncesi ilişki sonra ortada bırakmamak için evlenmeler ama hiç istememeler zorla gönülsüz,kötü geçen bi evlilik ama nedense bir çocukta yapılır kadın kötü ama her gece beraber olunur vs vs...Hep suçlu eski eştir mutsuz bi evliliktir bla bla...

Böyle bi hikaye yazan erkek bana hiç inandırıcı gelmez arkadaşım.Adam gibi anlataydı ne olup bittiğini amenna.Ailemi dinle hiç yanılmaz onlar

25..........................

yaşınız küçük değil belki aileniz o yüzden karşı çıkıyor diyecektim..
bence ailenizin sözünü dinleyin emin olun onlar ileriyi görebiliyorlar..
yok vazgeçmem diyorsanızda iyice tanıyın her sözünü her hareketini inceleyin bazen deneyin..

peki nasıl aştınız? ya da hiç aklınıza gelmedi mi sizden önce onunla yaptıkları ben bunları düşününce çıldırıcak gibi oluyorum hala bir yerde beraber fotoğrafları var mıdır, alyansları nerdedir atmış mıdır yemek yaparken gidip arkasından sarılmış mıdır yemeklerini seviyo mudur vs vs biliyorum dışardan çok saçma duruyor ama taktıkça takıyorum artık ona yansıtmamakta zorlanıyorum ve ilişkimizi öldürmekten korkuyorum

Bu konuda gordugum , kadin 20 yse erkek 30 olabiliyor, kadin 25 se erkek 35 olabiliyor ama kadin 30 sa erkek 40 olamiyor. Bu ne bicim bakis acisidir. 30 yasini gecen kadinlar evlenmediyse gitsin kendini bir yerden atsin. 35 ustu ise mumkunse hic nefes almasin. Onlar ben dahil her seyin en kotusune layik cunku.

Konu sahibi ben aranizdaki yas farkini fazla buldum. Ileride sorun yaratacak asil odur, ikinci es olman degil. Mumkunse iyice kafanda tart . Kalbinle degil, mantiginla hareket et.

Son düzenleme:
Konu saptı gitti ama ya ben inanıyorum sevdiğime ve sonuna kadar arkasındayım tek derdim bu ikinci eş olma sendromunu nasıl aşacağım ve ailemi nasıl ikna edeceğim, bilsem detaylı yazmazdım bayanlar benim güven ve inanma konusunda sorunum yok

Anladım...

Atabildiğin zaman yazarsın, istersen!!

yazarım elbet umarım beni unutmazsınız çünkü yardım edebilecek bir insan olduğunuzu düşünüyorum :) benim sorunum ikinci olmayı çözmekle başka detaylar umrumda değil ben güveniyorum ona, o benim hayatımın erkeği ama 2 aydır hayatı zehir ettim ona bunu acilen çözmem lazım bir yardım çağrısı yapıyorum lütfen detayları irdelemeyin ben bile irdelemiyorum...

daha öncede söyledim yine söylüyorum benim bekar olsam dul adamla evlenmek istemem o heyecanı yaşamış olur benle yeterince heyecanlanmaz sonra bu dul adamlar niye bekar kızların peşinde dulsan git kendin gibi birisini bul dul bayanlar bekar erkeklerle çıkıyormu??

sonra neden boşandığı önemli erkekler boşanmalarda en suçlu taraftır gidip eski karısından öğrenmediğim sürece asla inanmam ben olsam sonra eski karısını kötüleyen adam yarın senin de arkandan neler neler sayar. ben de ailen gibi düşünüyrum. yol yakınken kendin gibi bekar evlilik heyecanını ilk senle paylaşacak birini bul.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…