İkinci eş olanlar var mı aranızda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ilk eşle konuşmadan ya da birini konuşturup bilgi almadan asla boşanmış bir erkeğe güvenmemelisin.

yok ben evlenip boşanmadım benim ilk evliliğim eşimin ikinci evliliği. canım neyin altta kalması anlamadım çoğu insan gibi mutlu olmayı hayal ederek evlenmiş anlaşamamışlar ayrılmışlar neden bu kadar kendini de onunla yarıştırma çabası içindesin anlamadım. sen işin cinsellik boyutunu mu düşünüp kıskanıyorsun ? adam karısıyla tabii ki cinsellik yaşayacaktı.

adamın canını acıtmanın manası yok ne yapacaksın sen de mi gidip biriyle birşeyler yaşayacaksın sırf eşit olmak için yapma Allahını seversen

Ne güzel de anladınız. Yarıştırmak... problemim bu sanırım. Zaten buna benzer bir şey yapmıştım acı çeksin diye biriyle beraber olmadım ama çok çektirdim şimdi hakkı var :KK43: Cinsellik boyutunu umursamıyorum çünkü çoğu erkek ya da kadın evliliği beklemiyor artık bakir erkek bulmak ümidim de yok benim zaten. Tek sorun ettiğim acaba benimle ilk defa aşk evliliği mi yapacak dediği gibi aynı heyecanları o da yaşayacak mı ve en değerlisi ben olacak mıyım? Hep inandığım bu oldu ama annem konuşunca sarsıldım biraz, aklıma fikirler soktu böyle... Bir de neden bilmem düşününce geçmiş bile olsa kıskanıyorum. Başka bir kadına eşim demiş diye. Deliricem, saçımı başımı yolasım geliyor. 100 mesajım olsa size kesinlikle yazardım...

Eski nişanlımla evlensem ben de 2.eş olacaktım.Hatta 3. çünkü arada çok kısa süre evli kaldıgı biri daha varmış.İlk eşiyle boşanmasına neden olan evlendiği kişi.Tabii ki esas neden o kadın değil o son nokta olmuş,sıgınacak birini bulmuş bizimki o güvenle boşamış 1. yi. 2.nin aklı başına çabuk gelmiş.kısa sürede boşanmışlar.

Ben de 24 yaşındaydım aşık olduğumda.Herkese kabul ettirmiştim,nişanlanmıştım deli gibi seviyor ve istiyordum da evlenmeyi.Ama olmuyorsa bir hayır vardır.Nitekim o iş için yurtdışına gitti ,araya başka olaylar girdi ve o kadar aşık olup evlenmeyi isteyen ben,kendim terkettim adamı :)

Geleleim seninle benzer yönlere,onun da ilk evliliği pek isteyerek olmamışmış,ailesi istemişmiş,aslında aşk yokmuş arada,kadın zaten pek pasaklıymıs ( bu kısmı biraz doğru olabilir,çünkü çocukları aldığımızda,pek özenli temiz falan olmuyorlardı,kendi arkadaşları da bu konudan pek yakınırlardı,bu da bence sebep degıl,cok rahatsızdı madem kadın tutsaydı temızlık vs ıcın )

Aradan zaman geçip bizim önümüze engeller çıkıp evliliğimiz ertelendikçe,ben de aşk heyecanıyla göremediğim şeyleri görmeye başladım.
Hiç kimse kimseyle zorla evlenmez,hele ki iki kişinin de eli ekmek tutuyorsa,iyi kötü eğitimleri varsa.Mutlaka isteyerek evlenmişlerdir,ki zaten ilk eş boşanmamak için ortalığı yıkmış.Adam sevmese bile kadın seviyormuş demekki,her ne sebeple olursa olsun boşanmak istemiyormuş.

Senin sevgilin kadınla ilgili olumsuz şeyleri sadece sen rahatla diye söylüyor.Bir de kendini aklamak,biraz mazlum rolüne sokmak için.O kadar yüce (!) gönüllü ki; kadın ortada kalmasın vs diye evleniyor kadınla sevmediği halde.Külliyen yalan,kimbilir kadınla birlikte olmak içinne numaralar çevirdi.Bu sırada sen de ona acıyacaksın tabii,vah zavallı istemediği bir evliliğe mecbur olmuş diyerek.A bir de esas sevdiğine kavuşamamıştı,çok çok yazık(mazlum rolü).O öyle değildir,diğerini elde edemediği için aklında içinde kalmıştır da ondan.

Ben zamanla benim nişanlımın ilk eşi ,nişanlımın canını yakmak için maddi manevi zarar vermeye çalışıp bu arada çocukları da kullanıp maalesef onlara da zarar verirken ne kadar kızsam da bir yandan da şunu düşündüm,kadının canı ne kadar yanmış ki gözü çocuklarını bile görmüyor,oysa çocuklarının ruh sağlığı için böyle davranmaması gerekirdi.Bu durumda kadını da sucladıgım yerler olsa da , gözümde melek olan sevgilimin de fazlasıyla hatalı olduğunu ancak zamanla idrak edebildim.Çok ekstrem durumlar haricinde sanmıyorum ki bir taraf tamamiyle suçsuz olsun boşanmalarda,mutlaka her iki tarafta da hata vardır.Çoğunlukla aldatma vs gibi durumlar nedeniyle erkeklerde daha çok olsa da.

her konuda güvenim tam,derdim 2. eş olmak diyorsun.Bence her konuda tamamen güvensen böyle bir takıntı oluşmazdı sende.Zaten yaşı büyük olduğu için ,evlenmiş oldugu için ,kaderını de onceden bılemedıgı ıcın senı beklemesı gıbı bır durum sözkonusu olamaz :) Seni bekleyip eski eşiyle evliyken birlikte olmamak gibibir şey de olamayacagına göre ?? gayet normal bir durum,bunu kıskanıyorsan bence altında baska seyler vardır.

Bu arada 2.evliliğini yapan çok tanıdığım oldu.Erkekler rahat bir yaşam için,düzenleriş olsun diye evli olmayı tercih ediyorlar.Eski nişanlım gibi aldatma vs gibi nedenlerle boşananlar ,maddi olarak da epey kayba ugradıkları için yeri gelip aklımolsa bosanmazdım diyorlar.Bunu o çevreden 2. evliliği olan çok kişiden duydum çünkü.Bir kere ilk eşleri boşanmaya razı etmek için ellerinde ne varsa vermişler,şimdi dönüp baktıklarında 2. eşle de durum pek farklı değil( aslında kendi davranısları,kişilikleri her iki evlilikte de aynı oldugu için
durumlar cok farklı değil)O zaman durup düşünüyorlar işte,ne gerek vardı düzenimi bozdum,elimdekı mallardan oldum,bır de nafaka veya diğer tarafta kalan çocuk için ekstra harcamalar yüzünden belim büküldü diye :)
Yanlış anlayanlar olmasın boşanma durumunda vicdan azabıyla ya da çocukların sevgi,güven ihtiyaçlarını babalara fazla harcama yaptırarak gidermye çalıştıkları için yapılan alışveriş,hediye ,verilen para vs den bahsetmek istedim.Evli olsalar çocuklara o kadar harcama yapmayacaklar normalde.Bu yüzden şimdiki aklım olsa bosanmazdım da dıyor çogu.
Tabii ki seni elinde tutmak için sana çok ıyı davranıyordur sımdı.Çünkü bir düzene bir evliliğe ihtıyacı var,evlilik ne demek yasamıs,iyi camasıtı yıkanmıs,utulenmış,önüne 1-2 kap sıcak yemek konmus aksamları,düzenli bir cinsel hayatı olmus.Tabıı kı bu konfora tekrar kavusmak ısteyecek.Tabıı mumkunse bu ,kendınden genc,körpe,gözü acılmamıs,delı gıbı asık bırıyle olursa yeme de yanında yat :)

Çok yazdım belkı ama ,inan aileni dınlemen gerekıyor.Eger çok aklına takılmasaydı bunlar buraya konu acmaz ortalıgı yıkardın evlenmek için (benım yaptıgım gibi)Duymak ıstedıklerını yazayım bıraz da:
Tanıdıgım bir çift var mutlu olan,
ama her ıkısının de 2. evlılıklerı,her ıkısının de ılk evlılıkten cocugu var,hatta sımdı torunları var.2.evlılıklerınde tam tencere yuvarlanmıs kapagını bulmus :) yanı sartlar esıt ,davul bıle dengı dengıne :)
Umarım hata yapmazsın ve bu adamla evlenmezsın.Her ne sebeple olursa olsun ,eskı eşının arkasından konusan adam adam degıldır bunu unutma,yarın senın ıcın de baskasına konusur boyle.

Neden canini acitiyorsun ki adamin

Madem senin gozunde eksik

Ardina bakma bitir

Unutma can acitanin cani acir

Ben empati kur derim sana ya sen olsaydin

olmamis bitmis bir evlilik icin bu kadar sorgulansaydin

Kirilir yipranirdin o seni istesede sen istemezdin artik

Eger seviyorsan assla birakma derim

Sorunada cevap vereyim

Evet bekar oldugu halde bosanmis biriyle evli kuzenim

Aslinda aşkevliligide degil

Kuzen issizdi adamin durumu iyi kacirmiyim dedi

Yedi yil oldu

Kocasi kralice gibi yasatiyor kizi

Hatta vay be dedigim zamanlar oldu

Kismet

Nasil yani ya?

Adam 1 yil once bosanmis,
siz 4 Yildir birliktesiniz
ve adamin 5 yasinda cocugu var !

Yani seninle esini aldatmis

Bence de boyle bir adamdan gozun korksun!

arkadasim bosandiktan bir senne sonra tanismislar 4 senelik iliskileri var

yani adam cocugu olunca birakmis kadini

baska da bisey demiyorum bunlari sadece ben mi dusunuyorum

ya siz sormuyormusunuz cocuk olur olmaz neden bosandiniz? cocuguna bakiyorrmusun ben sana cocuk yapsam beni de mi birakicaan

cocugunu dusunmeyen beni mi dusunur demiyor musunuz ??

Ne güzel de anladınız. Yarıştırmak... problemim bu sanırım. Zaten buna benzer bir şey yapmıştım acı çeksin diye biriyle beraber olmadım ama çok çektirdim şimdi hakkı var :KK43: Cinsellik boyutunu umursamıyorum çünkü çoğu erkek ya da kadın evliliği beklemiyor artık bakir erkek bulmak ümidim de yok benim zaten. Tek sorun ettiğim acaba benimle ilk defa aşk evliliği mi yapacak dediği gibi aynı heyecanları o da yaşayacak mı ve en değerlisi ben olacak mıyım? Hep inandığım bu oldu ama annem konuşunca sarsıldım biraz, aklıma fikirler soktu böyle... Bir de neden bilmem düşününce geçmiş bile olsa kıskanıyorum. Başka bir kadına eşim demiş diye. Deliricem, saçımı başımı yolasım geliyor. 100 mesajım olsa size kesinlikle yazardım...

benim eşim biz evlenirken gayet heyecanlı ve mutluydu tabii ben de. benim eşim öyle aile zoruyla falan evlenmemiş kendisi evlenmeyi kafaya koymuş ve ondan hiç beklemediğim bir şekilde görücü usülü evlenmiş bu demek değil ki eski karısını sevmemiş sevmiş ama aralarında çok başka sorunlar çıkmış hem eşim hem de eski eşi tecrübesiz genç zamanlarında çok fazla düşünmeden ve de tanımadan evlenmişler sonra sorunlar büyüyünce çözülemez hale gelince ayrılmışlar. ben eski eşiyle irtibata geçmedim açıkçası çünkü çok uzun bir süre tanıma evresinden geçtim her halini gördüm değerlendirdim. sinirini, kızgınlıklarını,sevinçlerini vs. tabii hala çok çok tanıyorum diye iddialı bir laf etmem sonuçta evli çiftler 30 sene sonra bile birbirlerinin yeni yeni huylarını keşfediyorlar.

kısacası bekar biriyle de evlenseydin yine aynı kaygıları yaşayacaktın seninkinin tek farkı düğün dernek yapıp ev dizip imza atıp bir yola başkoymuş birinin neden bundan vazgeçtiğiyle ilgili detaylar haklısın da tek bildiğim şey kendini sevgilinle yarıştırmanın eski evliliğiyle de kıyaslamanın yanlış olduğudur. mesaj hakkın dolduğunda bana istediğin zaman yazabilirsin :KK66:

ama burada yazılanları da dikkate al eski eşiyle konuşmadan evvel ufak bir çevre soruşturması ardından da dolaylı ya da direkt olarak eşiyle konuş çünkü 1,5 yıllık ilişki çok da uzun bir süre değil tanımak için bence.

Bu olabilir bunu isteyebilirim ama önce sakinleşmem lazım bunları kafamdan atıp sakin bir şekilde bu isteğimi dile getirmeliyim.

sakın ola sakın aileni bir erkek için asla karşına alma çünkü ben 2 kez evlendim bunu anladım degmez hiç bir erkek degmezzz burda çok güzel yorumlar var onları dikkate al benceee

bak bunlara cevap verebılırım.belki bıraz gözunu acmaya yardımcı olur

Hayır ilk defa seninle aşk evliliği yapmayacak.Çünkü senin gibi bir aşk yaşamak için fazlasıyla tecrübeli,Eğer o da hiç evlenmemiş,seninle aynı yaşlarda olsaydı.Bakire bir kızla evlenmeden önce birlikte olup,o şekilde evlenmiş olmasaydı bu dediğin olurdu.Bunu bekaret bu adam , ilk eşi ve cevrelerı ıcın onemlıymıs bu yuzden yazdım.

Aynı heyecanları o yasamaycak tabıı kı de,sen ılk kez nıkah gunu almanın ,ılk kez saglık kontrolu yaptırmanın heyecanını yasayacaksın,o zaten bu prosedurlerı bılıyor olacak.Bakınız Ali Ağaoglunun babalık heyecanının soran muhabıre verdıgı cevaba :)

En değerlisi sen olmayacaksın.Çünkü zaten bu bir değerlilik yarışı değil.Ama madem bir sıralama ıstıyorsun,bence bu adam kendini içinde bir yerlerde o kadına karsı hep suclu hissedecek.Sense kosa kosa kendı ayagınla gıdıp evleneceksın adamla, herseyı bılerek.Anlasmalı bosanmıslar,mallar mülkler verılmıs kadına.Sence o kadra seyı,çok düşüncelı olduıgundan mı verdi,yoksa fazlasıyla hatalı oldugu için,belkı kendını temıze cıkarıp kadın magdur kalmasın dıye mı verdı,ya da belkı aldattı kadını veya baska bır sey oldu acıga cıkmasın dıye verdı? bunu ancak eskı esı ve kendısı bılır.Kımse bosu bosuna malını mulkunu vermez.Hatta haksız oldugu halde kadından mal kacıranlar var bır suru.

Sorunada cevap vereyim

Evet bekar oldugu halde bosanmis biriyle evli kuzenim

Aslinda aşkevliligide degil

Kuzen issizdi adamin durumu iyi kacirmiyim dedi

Yedi yil oldu

Kocasi kralice gibi yasatiyor kizi

Hatta vay be dedigim zamanlar oldu

Kismet

Beni kraliçe gibi yaşatacağına şüphem yok 1.5 yıldır yaşatıyor da şu an bana karşı bir yanlışı yok şükür. El üstünde tutar, arada kavgalarımız oluyor ikimiz de hiddetleniyoruz ama hep gönlümü alır, küçük olduğumu bilir ondan büyüklük yapar. Bana şöyle gibi geliyor biz kadınlar kızıyoruz erkekler bekareti sorgulayınca ama ben geçmiş evliliğini büyütüyorum bu da onun kadar saçma bir tabu oluyor benim için sırf evliliği önemsiyorum diye.

benim eşim biz evlenirken gayet heyecanlı ve mutluydu tabii ben de. benim eşim öyle aile zoruyla falan evlenmemiş kendisi evlenmeyi kafaya koymuş ve ondan hiç beklemediğim bir şekilde görücü usülü evlenmiş bu demek değil ki eski karısını sevmemiş sevmiş ama aralarında çok başka sorunlar çıkmış hem eşim hem de eski eşi tecrübesiz genç zamanlarında çok fazla düşünmeden ve de tanımadan evlenmişler sonra sorunlar büyüyünce çözülemez hale gelince ayrılmışlar. ben eski eşiyle irtibata geçmedim açıkçası çünkü çok uzun bir süre tanıma evresinden geçtim her halini gördüm değerlendirdim. sinirini, kızgınlıklarını,sevinçlerini vs. tabii hala çok çok tanıyorum diye iddialı bir laf etmem sonuçta evli çiftler 30 sene sonra bile birbirlerinin yeni yeni huylarını keşfediyorlar.

kısacası bekar biriyle de evlenseydin yine aynı kaygıları yaşayacaktın seninkinin tek farkı düğün dernek yapıp ev dizip imza atıp bir yola başkoymuş birinin neden bundan vazgeçtiğiyle ilgili detaylar haklısın da tek bildiğim şey kendini sevgilinle yarıştırmanın eski evliliğiyle de kıyaslamanın yanlış olduğudur. mesaj hakkın dolduğunda bana istediğin zaman yazabilirsin :KK66:

ama burada yazılanları da dikkate al eski eşiyle konuşmadan evvel ufak bir çevre soruşturması ardından da dolaylı ya da direkt olarak eşiyle konuş çünkü 1,5 yıllık ilişki çok da uzun bir süre değil tanımak için bence.

mesaj atacağımdan emin olabilirsiniz :) Defalarca evlenme teklif etti ben yanaşmadım. En son öyle bir bakışı vardı ki gözlerimin içine çok çocuksu, parıl parıl işte o zaman inandım. Yanındayken de dert etmiyorum ama boşta kalınca gerim gerim geriliyorum. Eski eşle konuşma konusu beni geriyor. Hiç tanımak, bilmek hatta duymak istemiyorum. Zaten bu gidişle bizim evlilik süresi uzayacak ailem ikna olsun razı olsun istediğim için. Siz peki hiç düşündünüz mü acaba benden daha değerli mi olmuştur o neler yaşamıştır gibisinden? Sizinki severek evlenmiş bir de öyle olsa hepten hazmedemezdim ama size hayran kaldım şu an sevdiğinize sahip çıkmışsınız sonuna kadar.

Anlamadigim sey, erkekler bu kadar zeki degil. Hep ayni yalani soyluyorlar ama biz kadinlar ayni yalana tekrar tekrar kaniyoruz. Askin gozu bu kadar mi kor?

İkinci eş olmak mesele değil de bir erkeğin evlendiği kadını yermesi ne kadar kötü. Sen onu eş seçip evlenmişsin, sırf başka bir kadının egosunu okşamak icin aynı yataga girdiğin kadını iki kelimeyle nasıl harcarsın?

Ben olsam böyle bir adama güvenmem. Dik dursaydı, evlendim ama yürümedi deseydi daha delikanlıca olurdu.

Kesinlikle katılıyorum ailene bir erkek için asla sırt çevirme

burda okadar cok bosananları evlenıp sorun yasayanları okuyoruz kı evlenmek kadar bosanmakta dogal!! tabı sebeplerını durustce bılmek gerek...sasırmıyorum bosananlara evlenenlere oldugu gıbı o yuzden bana bu cok sacma gelıyor..ınsanları bılemeyız sonucta ıyı deyıp evlenıyor herkes ama sonu husran olunca bosanmaktan baska care kalıyor mu allah kımsenın basına vermesın kımse bosanmak ıcın evlenmez...bosanan ınsanlarında bu kadar dıslanmasını hıc anlamıyorum..sonucta kötu bı deneyım yasayan bır ınsanın mutlu olmaya hakkı bıtıyor mu bosandı dıe ne sacma hıc evlenmemıs bırıyle evlenınce mutluluk garantısı mı verılıyor yada...allah herkesın kalbıne göre versın ...hıcbırseyın garantısı yok evlılıgınde ...suda bı gercekkı ıkıncı evlılıgnde mutlu olan cok ınsan var...ınsanları böyle sınıflandırmak yerıne karakterıne bakmak gerekk iyice tanımak gerekk iyi insan kötu ınsan dıesınıflandırmak gerekkk...bi ilişkiye baslanıyorsa herseyı bastankonusup cözmek gerekıyor sonradann böyle soru ısaretlerının olması cok mantıksız gelıyor bana ınsan bırını ya ıstıyordur ya ıstemıyordur...

İkinci eş mevzusunu yaşamadım ama en yakınım teyzem yaşadı..Aynı senin gibi onların 16 yaş var aralarında teyzem bekarmış anneannemler izin vermezler tabi kaçmışlar eniştemle.Bu tür durumlarda benim aklıma ilk şu gelir bu adam size kendi tarafından anlatmışş tamamen suçsuzum sevmedim istemedim evlenmeyi vs vs ama bunu bi de karşı tarafın ağzıyla dinlemek var.Teyzemi merak edersen adam daha önceki karısına neler yaptıysa bin beterini teyzeme yaptı tabi karısının çektiklerini sonradan duymuş annemler..Benden sana tavsiye dikkatli ol iyice araştır tabi bilemeyiz belki çok iyidir ama ailenin onayını almaya bak :KK34:

Canım benim yerinde olsam, ilk evliliğiin gerçekten bitme nedenlerinin neler oldugunu iyice araştırırdım. Onu sevmiyordum,hiç sevmemiştim demesi gerçekçi olmayabilir. ayrıca yasanılan ve bir şekilde bitmiş bir evliliğin ardından ne olursa olsun,"onu sevmiyordum, zaten hiç sevmemiştim ki" demesini bir sorgulayın.

Eğer sevdiginiz adamdan eminseniz,size tavsiyem ailenizde sozu dinlenir akil bir büyüğünüzden yardım istemeniz. Annenizle gerekirse defalarca konusun, ilk defa boyle bir şeyi yapan siz değilsiniz son da olmayacaksınız. Emin olun aşılamayacak bir sorun değil bu.

Umarım cok mutlu olursunuz

arkadasim benim esiminde 2.evliligi ve hatta bir oglu var sen sanslisinki cocugu yok bende cok uzuluyordum ilk zamanlar ama artik takmiorum eger gercekten guveniyorsan , seni gercekten sevdiginden eminsen ailenide bi sekilde ikna edip yuvani kur. Benim sahsi fikrim sudurki ikinci es olunca erkekler daha cok kiymet biliyolar , ben mutluyum cok sukur :nazar: o dusunceleride aklindan cikart dusunmeye vde kendini hirpalamaya gerek yok olmus bitmis kendiniz ile ilgili guzel seyler dusun derim ben Allah hakkinizdan hayirlisini nasip etsin...

arkadasim benim esiminde 2.evliligi ve hatta bir oglu var sen sanslisinki cocugu yok bende cok uzuluyordum ilk zamanlar ama artik takmiorum eger gercekten guveniyorsan , seni gercekten sevdiginden eminsen ailenide bi sekilde ikna edip yuvani kur. Benim sahsi fikrim sudurki ikinci es olunca erkekler daha cok kiymet biliyolar , ben mutluyum cok sukur :nazar: o dusunceleride aklindan cikart dusunmeye vde kendini hirpalamaya gerek yok olmus bitmis kendiniz ile ilgili guzel seyler dusun derim ben Allah hakkinizdan hayirlisini nasip etsin...

Siz nasıl aştınız peki? Kendiliğinden mi geçip gitti? Ben bal gibi farkındayım neyin ne olduğunun da kendime boş zamanda takıntı çıkartıyorum :) O benim yüzümü kara çıkarmaz ama bana boşta kalmak yaramıyor cidden... En değerlisi, kıymetlisi ben olmak istiyorum. O öyle diyor da benim ikna olmam zorlaşıyor biraz annemin laflarından sonra... Senin adına çok çok sevindim ya. Allahtan yok çocuk olsa kadınla muhattap olmamız gerekirdi daha çok yıpranırdım ben ve çocuk konusunda çok istekli zaten ben de öyleyim inşallah buluşacaz ortada bir yerde :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X