İkinci çocuk konusu

karamelcikolata

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2021
479
1.035
35
Bir oğlum var 2 yaşını yeni geçti. Herkes 4 5 yaşına gelince yap bir tane daha diye söyleyip duruyor. Bu gün yine hastanede bir kaç teyze tek mi bu deyip arkasından yap bi tane daha dedi (heryerde aynı mevzu) 😀 içlerinden birisi iki tane var üçüncüyü yapmadığıma pişman oldum yanımda gelirdi şimdi dedi. Teyze dedim diğerleri nerde biri okuyo biri atandı vs dedi. Bende ikisi durmamış yanında üçüncüde gelmezdi seninle buraya gerek yok fazla çocuk stresine dedim doğru dedi 😀 nedir bu çocuk muhabbeti anlamıyorum. Sizlerdede mi durum aynı. Yani çocuklar bence sigorta gibi görüldüğü için isteniyor. Bence anne baba isterse çocuk yapılmalı. Kardeş olsun diye veya iki çocuk olsun diye değil. Ama bunu en yakından en uzağa kimseye anlatamıyorum. Eşimde doğal olarak bunlardan etkileniyor ve istiyorda. Bebek seviyorum ama hem maddi hem manevi ikinci bir çocuk çok zor. Oğlumu yalnız büyüttüm ve büyütüyorum çok zorlandım. Ama baskılar beni yoruyor. Daha şimdiden böyle herkes ilerisini düşünemiyorum. Birde acaba gerçekten 2. Çocuğu yapmazsam pişman mı olurum diye düşünmeden edemiyorum. Oğluma kardeş olsun diye yapmam istesede yapmam çünkü çocuk işi anne babanın bileceği iş. Ama işte eşime haksızlık olurmu onu düşünüyorum bazende. Tek verilecek bir karar değil neticede. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Tek çocuk büyütüpte ikinci olmadığı için pişman olan varmı? Birde instagramda çok doğuran çiftler var. Eşim görünce bende böyle kalabalık sofra seviyorum falan diyor ama işin zorluklarını görmüyor. Bende severim kalabalık ama işte çocuk işi zor değil mi sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Son düzenleme:
Ben iki çocuk istedim hep. Bebeğim 6.5 aylık. Eğer maddi olarak ikinci çocuğuma birebir aynı imkanları sağlayabilecek, acil durumunda kenarda kullanacak parayı ayarlayabilecek, oğlumdan hiçbir şey kısmadan ikinci çocuğuma imkan sağlayabilecek olursam ikinci çocuğu yaparım. Bu da yüzde 0.0001 gibi bir ihtimal oluyor 😀 Hayat, belli olmaz. Bu şartlar sağlanmadan 2. çocuk yapamam.

Benim de her gün kafamda sorduğum soru eşim de istiyor kızım hiç istemiyor kızımın da kardeş duygusunu tatmasını çok isterdim biz kardeşlerimle evde çok güzel vakit geçirirdik ama kızım için kendimde o gücü bulamıyorum.

İlk çocukta tek başınıza çok zorlandıysanız ve eşiniz yardımcı olmadıysa hiç girmeyin o işe ama eşiniz size yardımcı bebeğiniz olduğunda sizinlede ilgilenecekse ve tabii maddi durumunuz varsa hiç durmayın yapın. Kardeş güzel şeydir

Bende hep iki çocuğum olsun istiyordum. Doğumda canım fazla yanıp, bir ay yatar pozisyonda oturduktan sonra bir de o halde kolik gazlı bir bebek sahibi olunca vazgeçtim. Maneviyat ve maddiyat gerçekten bu durumlarda çok onemli.

Henüz çocuğum yok ama bu konuda benim görüşüm: evim arabam varsa, iki çocuğa da oda sunabiliyorsam, ikisine aynı kalitede hayat sunabiliyorsam iki çocuğum olabilir. İkisini aynı odada tutacaksam, evde kendilerine ait özel alan olmayacaksa yanlış buluyorum. İkinci çocuk, ilk çocuğa haksızlık oluyor bu noktada. Ben böyle bakıyorum

Hamile kalmadan önce bu bebekten sonra bir tane daha hemen yaparız diyordum daha doğmadı bile 3-5 korunma yöntemini birlikte düşünüyorum 😅
Hayır.
O kardeşlik olayları eskidendi. Hem ne malum iyi anlaşılacağı birbirine taban tabana zıt anlaşamayan çok çocuk var. Sırf biri yalnız kalmasın diye yapmak cok bencilce gelmeye başladı düşüncesi..ayrıca maddi olarakta değil manevi kendimden daha fazla ödün vermek istemediğime karar verdim bir taneyi alır giderim gezerim her yere sığarım ama 2 küçükle bu imkansız 1 her yere sığar 2 sığmaz

Biz eşimle karar verdik ama bizi en çok etkileyen kızımız oldu çünkü okulda herkesin bı kardeşi var nasıl bişi acaba diyip durdu ve en son ablama siz çok şanslısınız üç kardessiniz teyze diyince netleşti kafamızda ve ben ablamla hergun kesin konuşurum kızımda bunu gördükçe ilerde bende kardeşimle böyle konusurmuyum diyordu çok şükür bı kardeşi oldu ama tabiki maddi manevi sizin karar vermeniz lazım biz ikisinede eşit imkanlar sağlamaya çalışıyoruz zaten hayat şartlarıda mecbur kılıyor imkanların kısıtlı olmasına.Ama yapmasaydim kesinlikle çok pişman olurdum kendi adıma hem abim hem ablam var iyiki diyorum her zmn iyiki annem üçümüzu de doğurmuş 🫣

2 kızım arasında 13 ay var. Ne çektiğimi bir ben biliyorum. Göbeğimin yarısı yanık. Ellerimde mecal kalmamıştı, çay bardağını tutamadım 🙁
Eşim kendi tek çocuk olduğu için hayatı boyunca kardeş eksikliği hissetmiş. İkinci onun zoru ile oldu. İlerde inşAllah birbirlerine kol kanat gererler. Çektiğim bu zorlukların başta türlü telafisi olmaz.
Rabbim herkesin çoluğuna çocuğuna güzel yazgı nasip eylesin 🙏🏻

X