ikinci çocuk ağır geldi ;(

Sağolun.. 28 haftalık hamileyim teşhis spina befida ve hidrosefali olduğunu söylediler
20 haftalık ayrıntılı ultrason da cikmadimi normal kontrol demi söylediler psikolojik destek almalisin eğer öyleyse çok iyi olur bebek doğmadan biraz daha toparlanmış olursun devlette vardir randevu almaya çalış bende üç yıl rehabilitasyonda öğretmenlik yaptım etkilendim ama bu kadar olduğunu bilmiyodum sürekli aklımda bu düşünce var rüyamda görüyorum gün içinde hep aklımda benimde destek almam gerekiyor gidicem bende

Şu anda Bunalmışsınız anlıyorum çocuğunuz da bakması için rica etmediğiniz anneniz, aradan geçen yıllardan ve yaş ilerledikten sonra iki çocuğa birden nasıl destek olacak

Evet Pandemi de hepimiz bunaldık hatta bebeğim vs olmamasına rağmen neredeyse 1,5 yıldır hiç evden çıkmadım

Sürecin sorumlusu bebeğiniz değil ama onu da hayatınıza entegre etmelisiniz

Gençliğim geçiyor serzenişiniz var ama çalıştığınızda gençlerinizi yaşamınıza yine çok da zaman oluşmayacak iş saatinde iş, ev saatinde çocuklar bence biraz daha büyüdüğünde Daha bağımsız bir hayatla gençliğinize Geri döneceksiniz

Eşiniz daha önce istemediği için iş konusunu takıntı haline getirmişsiniz gibi geldi bana.
Baska konuda da yazmıştınız, hali hazırda bir mesleğiniz yok. Gireceğiniz işler uzun mesaili olacak büyük ihtimalle.
Tek çocuğunuza bakmayan anneniz iki çocuğa uzun saatler bakabilecek mi? 2 çocukla çalışınca gençliğiniz geri mi gelecek?
Çalışmayın demiyorum ama çok fazla takılı kalmışsınız bu duruma. Ve fazla beklentiniz var çalışmayla ilgili.

Çocuğunuzun şu yaşadıklarınizda hiç suçu yok. Sizin gerginliğiniz da ona geçiriyordur farketmesenizde. Yaşadığınız doğum sonrası depresyon da olabilir. Bir uzmandan yardım alın.
Küçük çocuğunuz biraz daha büyüyene kadar şu anki şartlarınızı kabul etmeniz lazım. İşe girseniz de girmeseniz de bir süre zorluğu devam edecek çünkü.

Son düzenleme:
Ayrıntılı ultrason da hiç çıkmadı ben bir hafta önceye kadar sağlık bir kız bebek olarak biliyordum tesadüfen rutin kontrolde bebeğin kafasında genişlik olduğunu farketti doktorum ve başka hastaneye sevk etmesiyle çıktı hersey

Is yok arkadasim ben de senin gibi asiri bunaldim cocugum bir yasindayken bakan olsa da biraksam dedim ve yillarca bebek ozlemi cekmistim. Hadi 3 olsun diye diye bekledim simdidi de korona var kimse bakmak istemiyo zaten krese de gonderemiyorsun zor yani. Ve gercekten is yok. Sikma canini zaten su an bakan olsa bile is yok. Cok tekrarladim dimi:)

Testler mr falan çekiyolar yaptılar mı sanada belki değildir ikili uclude de cikmamis inşallah yanlış teshistir

7 yaşında ve 2 yaşında 2 kızım var ve çalışıyorum ve ahhh keşke eşimin maaşı daha yeterli olsaydı ve çalışmak zorunda kalmasaydım kızlarımı ben büyütebilseydim
çok büyük nimet elinizdeki aslında hele şu pandemi döneminde
ben çalıştığım için büyük kızımı her okul açık olduğu gün aklım onda kala kala gönderdim okula ve okuldan virüs kaptı ve çok ağır geçirdik
ben evde olsaydım kızım online derslerine girseydi belki bu süreci daha sağlıklı atlatırdık
evet 1 yaş zor bi dönem ama yürümeye başlayıp biraz daha çevresini anlayabildiği döneme girdiğinde büyük çocuğunuzla arkadaş olmaya başladıkça biraz daha nefes almaya başlarsınız

bir de yaşı büyüyene kadar sizçıkamıyorsanız arkadaşlarınızı çağırın, özellikle çocuklu arkadaşlarınızı çocuklar birbirleriyle takılır sizde arkadaşlarınızla kafa dağıtırsınız

evde olsam hemen ikinciyı yapardım. kızım tam abla olma yaşında.(6) ama ne yazık ki cesaret edemiyorum. çalışıyorken çocuk bakmak çok çok zor. hasta oluyor izninden gidiyor izinler sadece kötü günlere ayrılıyor. yaz gelmiş köy, deniz yapacaksın işe gidiyorsun . çocuk da kreşe(en güzel en iyi kreş diye de bir şey yok bu arada. çok matah değil öğretmen komutuna uymaları .minicik bedenlerin koşması zıplaması gerekirken. yazın güzel bir nevi ama kışın sandalye tepesinde akşama kadar.) iş stresi ister istemez eve yansıyor. yemek yapmak belli saate sıkıştırıyorsun. Allahtan eşim yardım edyiorda kolaylıyorum. eşi yardım etmeyenler çok daha kötü. özendiğiniz yana yakıla ağladığınız durum bu. belli yaşa gelince zaten sizden kopup gidecekler. sabır selamet diliyorum eşinize ve size.

40 yasindayim.
2 yil ben baktim çocuğuma, öyle yıprandım ki. cok güzel duygu tamam ama tek bakmak yorucu. anne bittigini hissediyor, yasam enerjisi kalmıyor bazen.
uyuyunca dinleniyoruz sadece, zengin insanlar neden yıpranmaz çünkü evde yatılı bakici vs rahat ediyorlar, bizlerde o olmuyor.
eger maddi imkan varsa eve yarim gunde olsa bi yardimci gelsin.
yoksa aileden birileri destek olsun.
baktınız cok yıpranıyorsunuz bakici tutup ise gidin.
tamam cocugun anneye ihtiyacı var da annenin de saglikli bi ruh haline ihtiyacı var.
not: mızmız demissiniz, bunlar agiza aliskanlik yapabilir, aman dikkat diye yazdım..

Çocuğumu tek başına büyüttüm lafını hiç anlamam o sizin çocuğunuz tabiki siz büyüteceksiniz anne veya kv hiç mecbur değil. Ben uzun zamandır korunuyorum doğum kontrol hapı mesela saat kurdum 2 dk bile geçirmiyorum saatini hiç bir problem yaşamadım çünkü ben çocuk büyütecek biri değilim kendim mutsuz çocuk mutsuz
Allah korusun olursa da hiç düşünmem aldırırım çünkü onu mutsuz edeceğimi biliyorum bana ihtiyacı olan bir varlığın sorumluluğunu başkasına yükleyerek ne ona ne de çevremdeki insanlara eziyet edemem.
Size önerim sabredin ve lütfen çocuğunuzu mutsuz etmeyin gerekirse destek alın. Akşam 1 saat de olsa eşiniz ilgileniyormuş bırakın mutfağı işi gücü 1 saat yürüyüş yapın kulaklığınızı alıp emin olun çok iyi gelecek. Sizi anlıyorum kırıcı olduysam özür dilerim ama bebeğinizin bir suçu yok o size muhtaç ve sizin gerginliğiniz onu çok mutsuz eder.

Testler mr falan çekiyolar yaptılar mı sanada belki değildir ikili uclude de cikmamis inşallah yanlış teshistir
Fetal mr dediler bende sordum ne farkediyor diye doktor beyni çok etkilenmismi diye bakıyoruz dedi birde beyincigi gözükmüyor demişti doktor belki fetal mrda çıkardı bilmiyorum onu da yaptirmadim

Sonuna kadar haklısın çünkü hiç desteğin yok
Çalışmanı öneririm gerekirse tüm maaşın kreşe yada bakıcıua gitsin ama çalış. Sana çocuk şöyle muhteşem, analık böyle kutsal falan diyemem hayatım boyunca çocuğu ömrün en güzel zamanlarını heba eden bir uğraş olarak gördüm, o yüzden de çocuğum yok zaten. (Mutlaka doğurunca seviliyordur anneler taşlamasın beni) En başta eşin biraz destek olmalı, nefes alman gerek, sende insansın, kimse de mükemmel değil.

Genel olarak buradaki sorun olayların akışına göre tavır alamaktan kaynaklanıyor. Hayatta hiç bir şey planladığımız gibi gitmez. Önemli olan bunu kabullenip ayak uydurmaktır. Çocuk düşünmüyorken çocuğunuz olmuş. Bu güzel bir sürpriz sayılır. Aniden bir sağlık probleminiz de çıkabilirdi. Yine gençliğim elimden gitti diye yakınmak durumunda kalırdınız. Ortada sağlıklı bir çocuk varken buna göre şartlarınızı düzenlemek o kadar da zor olmasa gerek. İstemeden olsa bile sonuçta çocuğunuza bakmak zorundasınız. Buna yakınmak yerine kabullenerek başlayabilirsiniz. Çünkü yapabileceğiniz başka bir şey yok. İlerde uygun bir yaşta kreşe verip kaçırdığınızı düşündüğünüz hayata başlayabilirsiniz.

Sağolun.. 28 haftalık hamileyim teşhis spina befida ve hidrosefali olduğunu söylediler
Peki başka doktorlara gösterdiniz mi acaba. Onların görüşleri ne idi. Gerçekten çok üzüldüm sanki geç teşhis konulmuş. Lütfen bizim dua grubu var katılın Allah'tan ümit kesilmez. Çok çok üzüldüm isterseniz sizi etiketleyebilirim.

Sıkıntı annelikte değil, sıkıntı destek göremeyişinizde.
Çok haklısınız böyle hissetmekte.
Çocuklara kim bakıyorsa karar daha çok onda olmalı ayrıca, okul hakkında söz sahibi siz olmalısınız.

imzanızı görünce içimden geçirdim ..
Bana uğur olun inşallah şansss
inşallah ben de hayırlısı ise hamileliğimin 7.haftasında olmuş olurummmm en hayırlı en güzel en güzel şekildeee

internette biraz araştırdım sanırım doğum sonrası ameliyatla düzelebilme ihtimali varmış, Rabbim şifasını umarım verir
Rabbim yardımcınız olsun, sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Neden böyle düşünüyorsun evet cocuk bakmak cok zor. Kızımda 2 yıl hele inanılmaz zordu bende hep tek basımaydım. Ama bir o kadarda güzel. İlk cocugun olsa önündeki güzel günleri göremediginden derim ama kızına bak şimdi minikte bir kac yıl sonra sana arkadas olacak ne guzel. Belki böyle düşünmüyorsun ama yazdıklarını okuyunca 1 yasındaki yavrunla hiç bag kuramamıssın gibi çevremde istemeden hamile kalanlar genelde dogumdan sonra kucagına alınca iyiki dogurmusum diyorlar sen en zor zamanları atlatmıssın sımdı onunde 1 bılemedın 2 yıl daha var.
Farklı bir pencereden bak 30 ların basında oldugunu dusunuyorum cevrende arkadasların belki daha evlenmemısken sen böylesi güzel bir duyguyu ıkı kez tattın. Onlar yenı dogum yaptıgında sen zorlu sürecleri atlatmıs yavrularınla sinema keyfi yapıyor olacaksın bu yaşında 3-4 cocuk olmus olsa anlayacagım Yapmıyprsun bunu yap demiyorum seni tanımıyorum sadece yazdıklarından yola cıkıyorum yanlıs anlama şükret ne kadar zor olursa olsun saglıklı iki yavrun var. Rabbim isteyen her kadına bu duyguyu yasatsın inşallah. Eger içinden çıkılmaz bir halde oldugunu düşünüyorsan psikolojık destek alabilirsin iyi gelir eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…