ikinci çocuk ağır geldi ;(

Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen mutlu olur.

Ben de 30 lu yaşlarda anne oldum. 20 li yaşlarda da anneydim.
Ama bu çocuklar hep böyle kalmayacak ki illa ki büyüyecek böyle kalmayacak.
Evimizin altın topları gün gelecek
Anne ben odamdayim yalnız kalicam biraz diyen ergen tip olacaklar.

Hani bir laf vardır ya essekten duseni essekten dusen anlar diye..
Benim 2.bebeğim de kaza oldu ve benim kadar kazara hamile kaldim diyenleri eleştiren kimse yoktur herhalde.
Aralari tam 19 ay hayatimin en zor 1 yilini gecirdim.1 yasina gelene kadar pndemi dolayısıyla evde çalıştım ama siz bana sorun calismayi, cocuklara bakmayi,ev isi yapmayı yoğunluktan kahvalti bulasiklarini aksam yemeğini ocaga koyduktan sonra hallderdim.
İlk oglumdaki ilgi alaka herseye titizlenme 2. Oglumda angarya gorulmesi,hayata isyan,keske erkek olsaydimlara kadar giden ozenmeler ohoo.
Su an normal calismaya basladim ikiside kreste annemde kayınvalidem de yaşadığım şehirde ama olmadi bakamadi ikiside.
Kayınvalidem esim bazen kasitli şubede başladığımı istesem evden çalışmayaca devam edebileceğimi ima ettiler ama oyle olmadigini 1 kez acikladim gectim.Cocuksuzken cocuklu arkadaslarim işyerinde dinleniyoruz derlerdi hadi canım derdim.Ama simdi bakıyorum haklilar 😆
Ben okuyup calistigim icin evde hic durmadigim icin sanirim cok zorlandim 1 senede bile.Allah calismaya alışıp işsiz kalan ev hanimlarina yardim etsin diyorum. Bence kendinizi hazir hissettiginizde çalışın insanin kendi parasını kazanması evlatlarina o parayla birseyler satin almasi kadar harika bir sey yok

Annelik zor ama sadece çocuğu annenin üstüne atmak ve babalık yapmayan bir kocayla yasamak anneyi yıpratır.insan olarak bir saat bile verilmezse sana bunalirsin.bende bu şekilde büyüttüm değil 30 lu yaşların bence hayatını çocuğa veriyorsun.ama ben çok seviyorum bazen pişman olduğun, olmadığın zamanlar oluyor .bazen seni öyle mutlu ediyorlar ki mis gibi kokuyorlar ve sen koklayinca içinde kelebekler uçuşuyor. utandiriyorlar ,kizdiriyorlar ,korkutuyor ,aglatiyorlar çok acayip bir duygu on yüzden saçma sapan ve karışık yazdım sonuç olarak çocuk anne olmak çok çok çok zor ama onların sevgisi ve verdiği mutluluk çok çok çok ................

Benim oğlum hiperaktivite büyüdükçe azaldı ama küçükken çok hareketliydi ben onunla bebeklikten beri gezdim çok seviyorum gezmeyi evi de severim ama kışın hava ısındıkça kanım kaynar durmak istemem alistirdim onu o hareketli çocuk elimi tutar bırakmazdı mizmixlik yapmazdi yine gidelim diye şehir dışına değil ama İstanbul da ikimiz gezerdik eş yok araba yok çocuk dışarı çıkmak icin engel olmadı kaka yaptı çiş yaptı yanında yedek vardı değiştim geri dönmedim gittiğim yerden offf buda demedim karlı ben öldüm çocuk var diye evde otursam ya panik atak ya depresyon olurdum komşu akraba da yok çünkü siz pes etmeden deneyin oda uyar hoşuna gider

Çok afedersiniz ama evde evladınızla ilgilenmek angarya geliyor işte milletin ağız kokusunu çekmek cazip geliyor. Ben bunu hiç anlayamıyorum. Bebek sizin ruh halinizi onun hakkındaki düşüncelerinizi hissettiği için mızmız dır bence.
sizle çok farklı düşüncelere yapıya sahibiz. O yüzden en iyisi ben yazmayayım. Size kolay gelsin
O kadar saçma ki yazdığınız. Kadının bir tel destekçisi yok. Çalışıp kendi dünyasını biraz evden uzak tutmak istemesinin nesi anormal. İnsan bu. Yeri gelir kendi evladı bile onu bıktırabilir.bazı kadınları hiç anlamıyorum. Bir kadın anne olunca onun evladına tapıp kendini unutmasını bekliyorlar. Ne yapsın peki konu sahibi? Evde boğulmaya devam mı etsin

ben iş bulayım annemde deneme aşamasında olsun beni yarı yolda bırakmaz belki.
peki kreslerin genel fiyatı nedir biliyor musunuz ....yani çok pahalı gibi ...benim en fazla alacağım askeri ücret olur ...çoğu oraya gidecek yinede degermi ?
Askeri değil, asgari. O maaş için, hele de kreş/bakıcı parası verecekseniz bebeğinizi bırakmaya değmez. Hepimiz bunalıyoruz, çok da haklıyız ama sanki biraz abartmışsınız. Öldüm bittim ben moduna girmeye gerek yok. Sevginizi bebeğinizden esirgemeyin. Dünyaya gelmeyi o tercih etmedi, sizin dikkatsizliğiniz yüzünden oldu.

alti sene ilk çocuğumu tek başına büyüttüm bu süreçte hep işe girmek istedim aile desteği göremedim bırakıp işe gitmek konusunda eşimde kreslere kesinlikle karşı çıktı hep önüme durdu hiç destek olmadı calisan anne olmama böyle senelerin geçti tam umudum yeniden doğdu iş arayışına çıktım derken hiç beklemedigim zamanda iş başvuruları arasında hamile kaldım:KK43: kaza kurbanı oldu ..(.olmaz olmaz demeyin oluyor bende hep öyle derdim bu ayrı bir konu !!)
neyse hamilelik doğum evde durma bunalımlari derken zar zor bebeğimi bir yaşına getirdim şükür. bu süreçte büyük çocuğun online eğitimi ve bebek bakımı beni epey yıprattı daha önce konu da açmıştım ....şimdi hep aklımda şu kaldı istemsizce bebeğim olmasaydı çok rahat bir hayatım olacaktı 7 yaşındaki kızımla zaten arkadaş gibi olduk neredeyse bana hiç zararı yok ....TM gençliğimi yaşamaya baslayacakken şimdi de bebek. bu düşünce beni annelikten soğutmaya başladı ... pişmanlık duygusu :KK43: ne yapacağımı bilmiyorum.....gezmeye gidiyoruz kızım giyiniyor ediyor hallediyor ama şimdide bebeği hazırlamak , zaten hiç durmuyor çok mızmız :KK43: ne yani diyorum şimdi de otuzlu yıllarım mi yanacak ? hani benim gençliğim diye içimde beni mutsuz eden düşünceler var. bu da beni vicdanen rahatsız ediyor bebeğime karşı ama zamanı tutamıyorum . yasayamadigimi hissediyorum ...arkadaşlarım bir cafede toplanıp beni de cagardiklarinda bir saatlik bari ev ve çocuk ortamından kurtulmak istiyorum ama bırakacak kimse yok ailelerden pek fayda yok. bebeğimle gittim öyle ortaama ama burnumdab geldi kustuu ağladı durmadı emmek istedi ... ha ev ha dışarısı ne farkeder ....ne yapicam ben lutgen bana fikir verin. eşime akşam bir saatligine bırakıyorum bazen takılıyorum anlik iyi geliyor sonra yine rutin.
sanki hayatı kaçırıyorum , gençlik elden gidiyor yasayamadan , ve tutamıyorum zamani :KK43:
kreşe versem 1 yaş için çok erken ....tamam güzel bir iş bulsam isim otursa yerine kalıcı olarak çalışacağımi bilsem biseler düşünebilirim ama ilk etapta iş bulmam gerek ....annemde kış ayı evde olduğundan bir deneriz bakalım sen iş bak dedi . ise girersem düzelir mi herşey ? canım sıkkın ...:KK43:
Ben şuan ikinciye hamileyim yaklaşık bir hafta önce bebeğimin Ağır engelli olduğunu söylediler doktorlar ve ben bundan bir hafta öncesine bu haberi almamış haline dönmeyi çok istiyorum çocuğum doğduğunda sapasağlam doğduğunu hayal ederek uyuyorum demek istediğim tek derdiniz kendinize vakit ayırmamak olsun boş ver ilk kızınız nasıl buyuduyse o yavrunuzda büyür yeter ki içinizdeki o yaşam ve gençlik enerjiniz sönmesin yaş sadece rakam boş verin gerçekten..

Belli ki cok bunalmışsınız. Bence öncelikle hayallerinizi değiştirin. Söyle ki ilk çocuktan sonra calismak istemişsiniz eşiniz izin vermemiş. 2. Çocuktan sonra krEs çocuk nasıl bakılacakfalan filan ki burada 1 çocuğun da bakilma sorunu olacak. Is ile çocugun okul saati uymayacak diye düşünüyorum.
Yanı kendinizi bogmayın mevcut şartlarda ki hayatınizda mutlu olmaya bakin derim çocuklar için. Çünkü dogmak onların tercihi değildi.
Çalışmak isterseniz zatwn kiziniz büyüyecek o zaman da çalışırsınız. Yada esinizin durumu uygunsa o zaman gezersiniz.
Bazen hayat hep birseyi bekleyerek geçiyor m beklediğimiz sey hic gelmiyor. Ama hayatımız gidiyor. Onun için ben mevcut şartlarda mutluolmayi deniyorum. (Eskiden böyle değildim)

bütün mutsuzluğunuzu yansıtıp, istenmediğini hissettirdiğiniz bir bebeğin gülücükler saçan bir çocuk olması mümkün olur mu zaten ?
hep şunu derim, anne mutsuzca çocuğu da mutsuzdur. sizi iş mutlu edecekse anneniz baksın siz de çalışın. zaten 2 yaş altı kabul etmiyor kreşler bildiğim kadarıyla.
eve makul fiyatlı gelecek bakıcı da olmaz bu dönemde sanırım. en kenar köşe yerlerde bile fiyatlar çok arttı.
en azından anneanne severek bakar, bebek ilgi içinde büyür.

Şuraya çocuğa kek tatlı yapmak mutluluktur yazmışlar ya.. Herkesin mutluluk anlayışı bir değil belki o arkadaşlarıyla kafede oturmak istiyor. Ben de çocukla falan uğraşamam anaç biri değilim sizi anlıyorum madem doğru düzgün destek olmayan bir eşiniz var mecbur annenizle bakacaksınız gibi duruyor, çok karamsar olmayın her şey yoluna girer elbet. İşe başlayın da

Siz bütün düşüncelerinizde haklısınız. Burda hatalı olan eşiniz. Bence işe girmek için diretin. Sizin sorununuz iki çocuk değil sosyallikten uzak kalmak. Maddi durumunuz iyise bakıcı tutun.
Gerçekten ben sizi çok iyi anladım. Çok dua ettim içimden inşallah hem bebeğini rahatça büyütüp hem de mutlu olarak çalışacağın bir işe girersin. hissettim içimden bunu :KK200::KK54:

Zamanla geçiyor,biraz daha sabret. Evet zor ama kendini sevdirmeye başlasın bak o zaman kendine kızacaksin neden böyle düşündüm diye. Benimde 3. oldu hemde spiralle o kadar üzüldüm ağladım ki anlatamam...

Ben şuan ikinciye hamileyim yaklaşık bir hafta önce bebeğimin Ağır engelli olduğunu söylediler doktorlar ve ben bundan bir hafta öncesine bu haberi almamış haline dönmeyi çok istiyorum çocuğum doğduğunda sapasağlam doğduğunu hayal ederek uyuyorum demek istediğim tek derdiniz kendinize vakit ayırmamak olsun boş ver ilk kızınız nasıl buyuduyse o yavrunuzda büyür yeter ki içinizdeki o yaşam ve gençlik enerjiniz sönmesin yaş sadece rakam boş verin gerçekten..
Yaaaa çok üzüldüm 😔 Rabbim sabrını versin inşallah . Kaç aylık hamilesiniz . Engei durumu tam olarak ne olduğu belli mi. Gelen Allah'tan dir. Kuldan olmasın da. Melek o

Sizi anliyorum ama ozaman cok ciddi korunacaktiniz.
Ucundan kiyisindan degil..
Burda olmus, dunyaya gelmis bir bebegi ona buna baksin diye atmak da cozum olmaz. Her halukarda anne ister.. kaldi ki sorumluluk hep sizin. Onu bir baskasina yukleyemeyiz ki🤷‍♀️
Ayrica dogum sonrasi depresyon da olabilir bu.
Psikologa gitmeyi denediniz mi?
Cozum anlik rahatlamalar olmamali.
Sorun derin gibi geldi bana; yani "uff cok bunanldim; aksam bakan olsa da bi disari cikip kafami dagitsam rahatlasam:"
Olayi degil bu.

Yaaaa çok üzüldüm 😔 Rabbim sabrını versin inşallah . Kaç aylık hamilesiniz . Engei durumu tam olarak ne olduğu belli mi. Gelen Allah'tan dir. Kuldan olmasın da. Melek o
Sağolun.. 28 haftalık hamileyim teşhis spina befida ve hidrosefali olduğunu söylediler 😔

Kendinizce haklısınız, yıllar geçiyor hissi bende de oldu çoğu zaman. Ben ikinciye cesaret edemedim, kaza da olmadı çok şükür. Anneniz bakacaksa işe girmek mantıklı tabi, kreş bu dönemde zor. Bakıcı ucuza bulmak imkansız neredeyse.

Ama siz bu bıktım, yoruldum hissiyatını yaşarken eşiniz ne yapıyor? İşten geldiği gibi alsın çocukları o ilgilensin. İş bölümü yapın o kızınızla oyun oynarken ödev yaparken siz bebeğinizle sakinleşin. Ya da o bebekle vakit geçirsin siz kızınızla. Bütün yazdıklarınızda haklısınız ama bebeğinizi istemediğinizi, yorulduğunuzu vs hissettirmek onun mızmız, huysuz bir çocuk olmasına sebep oluyordur. Güveni, sevgiyi, huzuru bu yaşlarda hissettirmezseniz çocuğunuza ileride neler yaşar kim bilir. İmkanınız varsa bi ne istediğinizi bulmak, sakinleşmek için uzman yardımı alın. Siz böyle mutsuzken mutlu çocuk yetiştirmeniz çok zor. Tabi ki kendimizi bir kenara atmayacağız, hayatımız bitmiş gibi hissetmemeliyiz ama dünyaya getirdiğimiz çocuğun kendini istenmeyen hissetmesine de neden olamayız. Bir denge kurmak zorundayız bana göre.

Guzel anne, oncellikle sunu unutmaki, sen mutsuz olursan bu direk bebegine yansir...

herkes kendince farkli yorumlarda bulunmus. Ama bence sizin terapi almaniz, belki bakis acinizi ve ruhsal durumunuzu iyiye dogru degistirebilir.

dogum sonrasi lohusa sendromu 2 yila kadar surebilirmis.. uzerine pandemi eklenince taze anneler ciddi anlamda zorlandi.

eger imkaniniz varsa lutfen bir psikolok destegi alin ve sonrasi saglikli bi rota cizin kendinize ❤️☺️

Sizin öfkeniz çocuğunuza değil eşinize karşı bence. İşe girmeniz eşiniz tarafından engellenmiş ve çocuğunuzu bahane etmiş şimdi çocuk büyüdü işe gireyim dediğiniz anda tekrar hamilelik haberini duyunca sarsılmışsınız. Çocuğunu kreşe verip çalışan binlerce kadın var. Siz önce eşinizin kafa yapısını değiştirmeye çalışın.

İşe girince aldığınız maaş çocuğun kreş masrafına gitse dahi sosyal bir hayatınız olur, sigortanız işler

Sonucta öyle ya da böyle 4 yas olunca toparlıyorum 5 olunca baya akıllanmış oluyor. Zaten 1 yas bitmiş ortalık da karısık Suan. Bebek olmasa da cok hareketli zaten olmayacaktınız. Tam bebek büyütme zamanı.

İkinci olmasa rahat olurdum düşüncesi doğru değil. O gelmese Baska biraey olacaktı yine bunlaryasanacaktı. Belki bebek belayı defetti bilemezsiniz. Belki bebek olmasa Dısarı cıktıgınızda kaza gecirip sakatlanacaktınız sonucta böyle düşünün. Bebek size bir hediye belki ondan güleceksiniz.

Ben de 3. Ye gebe oldugumu öğrendiğimde iki tane var bu neden gelsin ki diyordum. Sonra Allah ya o ikiden birini alsa ne yaparım dedim. İkiye 3 e karar veren Rabbim bize bunu vermiş. Sizinki zaten sizin iradenizin dışında bu demektir ki böyle ol ası gerekiyordu oldu. Bebegin tadını cıkarın.

Küçük iki ay sonra üç yaşına girecek ve hala kesintisiz gece uykularına geçemedik. Ben ne zaman uyuyacağım... gündüz yat uyu demeyin. Çalışıyorum, büyüğün okulu var, yemeği çamaşırı kim yapacak.. eşim yoğun çalışıyor. fiziksel ve zihinsel anlamda tükendim. A alonedark18 sadece ben değilim çocuk büyüten deyip kendini teskin etmen için yazdım

X