ikinci çocuk ağır geldi ;(

Sandriyon nasılsın?
Annenle durumlar nasıl?
Biraz rahatlayabildin mi?
Selam canim iyiyim cok sukur

Tam 18gun gorusmedik, 2 erkek kardesim var bana cagirdim. Annemi tedavi ettirelim her seansini birimiz oderiz diye anlastik. Yaptigim hicbisey onun gozunde degere binmiyo ama Allah rizasi icin evlat gorevimdir diye yapiyorum.

Insallah biseye yarar. Aslinda icimde okadar cok sey varki soylemek istedigim, ama soyleyemiyorum. Biraz gecsin ilk seansi haftaya, yavastan icimdeki hissettiklerimi soyleyim diyorum.

Boyle iste....
Inan cok sevindim halimi hatrimi sormana, sokakda uzun zamandir gormedigin kisiyle karsilasirsin ya oyle ki sevindim cok sagol

Allah kolaylık versin
Ben calismiyorum okadar zorlaniyorumki aklimdan hep calisan bebekli anneler geliyo.
Hamileyken annemin psikolojik siddetinden isten ciktim ogun bugundur calismiyorum, bebegim 11 aylik oldu.

İki gündür aklımdasın, burada rastlayınca hemen atladım :)
Ya bir dost tavsiyesi olarak gör, hazır annen tedaviye başlıyor, sen de bir destek alsan rahatlamak için annen için yada sen sorunlusun diye değil. Şimdi ister istemez beklentiye gireceksin annem düzelecek, geçmişten pişmanlık duyacak diye hevesleneceksin, gönlüne göre olmazsa yine sen yıkılacaksın. En azından beklenti duymamana yardımcı olur. Sen çok akıllı bir kadınsın, gerçekten, kendin için doğru olana karar verirsin, benimki bir fikir yalnızca.
Umarım tedavi bir işe yarar kardeşim.
Ama çok umutlanma
Uzak kalmaya devam et, ondaki değişime göre davranırsın.
Çocuklar da iyidir İnşaallah.
Kopmayalım arada konuşalım özlemişim seni :)

Benim suan 11 aylik bir bebegim var dunyalar tatlisi cok seker. Ama tek sorunuluz bana asiri duskun yani birakin odadan cikmayi kanape degistirince bile agliyo, boyle boyle buyucez valla yeri geliyo sinirden oturuo aglayasim geliyo isyanlara giriyorum icimden ama yapacak bise yok bise degismicek
Daha nekadar boyle olabilirki diyorum
Hadi 5 6 ay hadi 1 yil olsun
Bu surecte kendimden gectim
Olsun huzurul olsun diyorum

Canim ben dogumdan 3 4 ay sonra annemin davranislarindan dolayi gittim zaten.

Ihtiyac duydugumda yine giderim bu konuda kendimi skmam. Sorunluda olabilirim, ben bir insanim yardim almak ayip degil ben senin dedigini anladim Canim kotu dusunmedim.

Gercekten degismezmi ?
Bir umut diyorum belki diyorum. O 18gun boyunca hep aileme vakit ayirdim hafta sonu esim coluk cocuk hep gezdik. Ama icim rahat degildi acaba napiyo diye dusunuyodum

Kizimdan aliyodum haberlerini.
Arkadasina kardeslerimi kiskandigimi soylemis, resmen sok oldum
Asla asla kiskanmadim kendime sordum defalarca mi acaba dedim.

Cocuklar iyi, biz tatile gidicez onun heycani var. Esimin kizida gelecek :)
Cok tesekkur ederim güzel msjin icin cok mutlu oldum

herkes ayni saglam psikoloji de olmak durumunda degil ki..
hayat bir çizgi degil ki. herkesin yasadigi üst üste sorunlar olamaz mi.
kimseyi yargılayamazyiz ki.. şikayet degil ama bunalmış olamaz mi..
ben de sizin gibiyim cogunlukla evladıma. nimet bana derim hep. ama bu arkadas cok yipranmis olamaz mi.
oturduğum yerden bir baskasını nasıl yargılarım ki.
ben boyleyim herkes de benim gibi olsun. öyle dusunsun?

sinirden oturup aglayasim geliyo isyanlara giriyorum icimden.. demissiniz..
bu o kadar insani bir durum ki..empati yapmayan anlayamaz.
2 yil yapisik gezdik biz de.. arkadaslarimin çocuklarına kaynaşmaz kuzum, yakama yapisirdi anne diye.. annesinin cani..

Gittiğini biliyorum anlatmıştın.
Tam tahmin ettiğim gibisin, sen çok ince düşünceli hassas bir insansın, hani acaba ne yapıyor diyip için rahat etmiyor ya destekle belki bu hislerin ortadan kalkar rahat bir nefes alırsın belki iki gün boyunca anneni düşünmezsin bile.....kendin için çok büyük bir adım attın bana göre sadece işin kolaylaşsın istiyorum. Seviyorum kız seni :) :) :)
Değişebilir belki oda yıllardır böyle bir müdahale bekliyordur, belki gerçeklerle yüzleşmek onu kendine getirecektir. Bunu umuyorum ama açıkçası çok da ihtimal vermiyorum. Kendi annemden edindiğim tecrübeler sebebiyle......tabiki kıskanmadın, bunu ben bile biliyorum, o yalnızca seni suçlayıp kendini aklamaya çalışıyor takma bile....
Çoooook sevindim, İnşallah çok güzel geçer tatiliniz, tadını çıkar, yanında olanlarla ilgilen aklını bulandırma, moral depola, dinlen....ah benim güzel kalpli arkadaşım Allah senden razı olsun, Allah eşininde senin de evlatlarını korusun, valla helal olsun ana gibi anasın, o yavru için de ayrıyeten sevindim. İyi tatiller......

Yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraştık.Ekim ayında tüp bebekle hamile kaldım.Yani o kadar istediğim bir bebek ama şimdiden kendimle ilgili duygulara kapıldım.Belki bunun adı bencillik,bilmiyorum.Ama öğretmenim.Bu sene çalışmadım önümüzdeki yıl da yaşını doldurana kadar yine evdeyim.Sonra anneme emanet.Ama şimdiden içim korku dolu.Gezmeyi,çalışmayı,süslenmeyi,sosyalliği seven biriyim.Demem o ki çocuk var diye kendimizden vazgeçememeliyiz.Biz mutlu olursak onlar da olur.Kendinizden vazgeçmeyin.Gerçekler belki acıdır ama onlar da yetişkin olunca bu fedakarlıklarımızı belki görmeyecekler bile.İşe girin.Bu size çok iyi gelecektir.

Bir de şunu eklemek istiyorum.Çocuğum yokken ben de diyordum yeter ki olsun katlanırım her şeye.Daha kıymetli şey mi var diye?Çocuğunuz var değerini bilin diye.Tabiki Allah isteyen herkese versin ama çocuğun var artık sadece onu düşün,kendinden vazgeç bu bana çok yanlış geliyor.Diyorum ya belki bencillik,ne olduğunu bilmiyorum ama tekrar söylüyorum önce siz mutlu olun.Işığınızı saçın.O zaman çocuklar da daha mutlu emin olun.

Bende resmen yapisik geziyorum bazen birisin bedduasinimi aldim ne diyorum
Sirf bunun icin pediatrimiza gittim, bebekler bu aylarda terkedilme korkusu yasarmis ama 12 ayda ama 15 ayda gecer dedi. Sanirim benimki 15aydan sonra gecer ya hicde belli olmaz aslinda, kalabalik ortama girince belki degisir.

Napim atamam ben dogurdum cocuk beni seviyo napim, sacimi boyama vaktim gecti bakim cok severdim paaaaa nerdeeee krem bana 2ay dayanmazdi. Cocuk dogdugunda almistim 11ay oldu ama krem daha yariya inmemis
Duygu somurgusu yapiyo, cok cekmis biri olarak hep masum gorunuyo.... Kucuk kardesim evlenecek, annemin kendine ait gul gibi evi var gidip onla oturacakmis. Kardesim onu birakmiyomus, resmen Duygu somurgusu...

Ayyy cok seviniyorum mesajlarini okurken cok sevecensin sende seviliyosun gercekten sanki bir baci gibisin bana
Allah sendende razi olsun okadar sicak ictenki mesajin eriyorum resmen :)
Esimin kizinida 3haftadir gondermiyodu annesi, bu hafta sonu piknige gidicez falan zar zor ikna ettik insallah gelir.

Gelsin benim evimdede gonlumdede kocaman yer var ona, onuda cok dusundum. O kizda annesinden sevgi gormuyo benim gibi.
Neden ya, insan sevdigi cocugu neden sevmez yada neden ayirir yada neden ilgilenmez

Bak konu sahibi ilerde bebeginde senin hakkinda boyle dusunsun konussun istemiyosan idare et ama 1 yil ama 1bucuk yil idare et. Eger idare etmezsen gonlu yarali kalbi kirik bir evladin olacak benim gibi

Baştan sona kadar katılıyorum. Kimse kusura bakmasın valla iğrenç ve miğde bulandırıcı yorumlar. Ben bile okadar çocuklarımdan çeken hem dogumlari hemde bebeik ve hala cekiyorum. Ama asla kekse olmasaydı demiyorum. Tam tersi onlarla nasil vakit ayırırim diye birşeyler buluyorum. En iyi dostlarimda arkadaşlarımda onlar. Vakit ayrılacak kimselerden de hayır yok . Kimse kusura bakmasın ama hem çocuk oldu hemde başından salmak ne bilim yazık o çocuğa da ne günahı var eminim bilseydi böyle düşüneceğini belki oda istemezdi doğmayı .Hepimiz bunaliyoruz anne babaanne bir yere kadar bakabilir. Bu kadar sorumluluk sahibi olamicaksak bir tık daha dikkatli olmakta yarar var bu benim içinde geçerli. Rabbim nasip etmissede bu kadar önlemden sonra ben o çocuğa ayrı bir heyecanlanirim. Acaba neden verdi. Layık gördü yada kötü olayların olmaması için beni o çocukla meşgul mu ediyor diye de düşünürum. Benim ikicisi tamda herkesin gerçek yüzünü öğrendiğim bir zamana denk geldi ve ben o bahaneyle o kişilerle görüşmedim . Ne bilim hep bir ilahi açıdan da bakarım.

Allah kolaylık versin
Ben calismiyorum okadar zorlaniyorumki aklimdan hep calisan bebekli anneler geliyo.
Hamileyken annemin psikolojik siddetinden isten ciktim ogun bugundur calismiyorum, bebegim 11 aylik oldu.
Calişinca en azından sosyalleşme imkanı buluyor insan ne kadar zorlansa da.. tabi ki imkam yoksa yapacak birsey yok ama.. bu günler geçecek Allah'ın izniyle.. zaman ve sabır..

bebek hep bu yasta kalmayacak elbet buyuyecek ılk cocugun dogdugunda da boyle hatta belkı daha cok zorlanmıstın tecrubesızlıkte vardı bu bebegınde aynı sekılde ama daha tecrubenle buyuyecek

zorlanman yorulman bunalman cok normal ama gecıcı bunu bılıyorsun

yılların heba falan da olmadı dunyaya senı sevecek kosulsuz sevecek can getırmıssın buna deger

Calişinca en azından sosyalleşme imkanı buluyor insan ne kadar zorlansa da.. tabi ki imkam yoksa yapacak birsey yok ama.. bu günler geçecek Allah'ın izniyle.. zaman ve sabır..
Ilk cocugumda calisiyodum 15aylikdi krese biraktigimda, hep suclu hissediyodum kendimi. Kreslerde surunuyor yavrum diye dusunuyodum.
Simdi biraz skntili oluyo bazen ama napim gulunu seven dikenine katlanir buda gecer diyorum

Afrikalılar "Bir çocuğu büyütmek için bir köy gerekir." demiş.
Hem o çocuğun hayatı öğrenmesi, hem annenin sağlıklı kalabilmesi için desteğe ve hatta topluma ihtiyaç var.
Bu sorumluluğu başkasına yıkmak demek değil.

inanın 40lı 50li yaslarda arkadaslarınızla bol bol vakit gecirecek ise gidecek alısverise cıkıp dolasacak gezecek vaktiniz olacak ki, hic üzülmeyin su an zor bir donemden geciyorsunuz ondan boyle her sey ustunuze gelmis gibi, zaten dısarı cıkmaya gezmeye niyetiniz var bol bol cıkın bebeginiz de sosyallesmeye alıssın onunla cıkarsınız hem, bence cok sanslısınız hem de diger cocugunuzun buyuyup okula basladıgı donemde bir bebeginiz olmus ikisi yasları yakın olsa cok daha zor olurdu

Çok sevinirim etiketlerseniz.
Ben 27 haftalıkken öğrendim evetbgec teşhis konuldu nasıl oldu bende anlamadim farklı bir doktora gittim o da aynısını dedi

Ilk cocugumda calisiyodum 15aylikdi krese biraktigimda, hep suclu hissediyodum kendimi. Kreslerde surunuyor yavrum diye dusunuyodum.
Simdi biraz skntili oluyo bazen ama napim gulunu seven dikenine katlanir buda gecer diyorum
Öyle.. Allah sağlık versin evlatlarımıza.

Tüm düşüncelerinizde çok haklısınız. Bunalmakta, sıkılmakta, annelikten sıkılmakta da... Dürüstsünüz bu hislerinizde. Ben çoğu kadının açıkcası anne olduğundan ötürü pişmanlığı olduğunu, keşkelerinin ağır bastığını düşünüyorum. Ama bunu kolay kolay hiçbir kadın dile getiremiyor yiyeceği linçten, kınamadan dolayı.
Yerli yabancı annelikle ilgili forum sitelerinin çoğu bundan dolu valla.
Annelik kutsal değil, anneler tüm zorluklarla baş edebilen, heryere yetişebilen bir süper kahraman olmak zorunda değil, kendinden vazgeçercesine yaşamak, kendinden vazgeçip sevmek zorunda değil. Zaten sağlıklısı da bu değil.
Anneliği öven, bebek sahibi olamadığı için bu hislerinizi küçümseyenlerin sizi manipüle etmesine de izin vermeyin.
Herkesi yolu farklı. Şu forumda gördüğüm en sinir bozucu şeylerden biri annelik ve çocuk mevzularında zorlandığını söyleyenlere, dertlerini dile getirenlere 'ama bak benim çocuğum yok, olsa da bu dert bende de olsa' diyenler.

Neyse benim tavsiyem iş bakmanız
İş şu zamanda ha denilince bulunan birşey değil ne yazık ki
Şimdiden başlayın. Yanlış bilmiyorsam 2 yaşında kreşe başlatılabiliyor. O zamana da kreşe başlatın. Sizin bu konuda dominant olmanız gerekiyor. Eşim istemiyor deyip kabullenmeniz gerekmiyor. Tüm gün evde bakan o değil sosyal hayattan mahrum kalan da o değil. O yüzden bu konuda sizin fikrinizin daha önemli olduğunu bilsin. Bu konuda baskıcı olun.

Ben şunu anlamadım.
7 yıl boyunca çalışmamışsınız, eşiniz de buna sıcak bakmamış.
Tek çocukla yapamadığınız bir şeyi iki çocukla nasıl yapacaksınız?
Üstelik elinizde belli bir mesleğiniz veya zanaatınız yok anladığım kadarıyla.
İnsanların istekleri, hevesleri olmasını anlıyorum ama biraz gerçekçi bakmak lazım.
Kendini gerçekleştirmek için ille de çalışmak, para kazanmak, sosyalleşmek isteyen biri bunca yıldır bunun bir çaresini bulurdu diye düşünüyorum.
‘Küçük bebeğimi istemeden dünyaya getirdim, bana engel oluyor’ ana fikri sizin savunma mekanizmanız daha doğrusu olumsuz duygularınızı / düşüncelerinizi yansıttığınız unsur olmuş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…