ikinci çocuk ağır geldi ;(

Sizin yerinizde olmak isteyen nice kadın var eminim çok bunaldiniz ama iki evlat var gün gelir iyiki dersiniz biraz yardımcı olan olsa bu kadar bunalmazsiniz.

Olan da dertli olmayan da.. 34 yaşındayım ve calısmasam kafayı yerım gıbı hıssedıyorum, 17 günlük kapanmada buhran gecırdım resmen

Arkadaşım benim de psikolojim sağlam değildi. Ben hasta bir bebek doğurdum. Ben çok hastaydım. Çocuğummu önce ölecek ben mi diye düşünecek kadar dibi görmüştüm. Ama hiç evladımı yük olarak, boğulma nedeni olarak görmedim. Benim kabullenemediğim bu. Doğurup başından atmaya çalışmak çok acı. Ben öncelikle anneye muhtaç bebeğe kıyamıyorum. İstemeden oldu, istemeden doğurdum, şimdide onun yüzünden gençlik gidiyor boğuluyorum diyen bir annenin bebeği olduğunu bir düşünsene.
Yıpranmış olabilir, güçsüz olabilir, bunalmış olabilir, hayalindeki hayatı yaşamıyor olabilir, hepsi kabulüm ama o küçücük ana kuzusunun suçu ne?
Bak anneannenin kuzusu değil,baba kuzusu değil,abla kuzusu değil,bakıcı kuzusu-kreş kuzusu değil, ana kuzusu.
Yargılamak kimsenin haddi değil, herkes görüşünü paylaşıyor, hata gördüğünde eleştiriyor, çok rahatsız edersem sana ne der geçer gider

Allah şifa versin yavrunuza..
benim cocugum da sağlık sorunlarıyla dünyaya geldi. ben de cok üzüntüler yaşadım. kimse destek olmadi.
Sadece demek istediğim herkes ayni saglam psikolojide olmuyor.
neyse gözüm doldu. yazamıyorum ( iyi geceler...

İnşaallah çocuğunuz iyidir. Allah yardımcınız olsun. Duanız için çok teşekkür ediyorum. Daha üstelemeyecem saygı duyuyorum size, yavrunuza ve size tatlı rüyalar :)

ya nekadar güzel anlatmışsınız ....böyle konuarda hemen çocuk sahibi olamayanlar gelip lincliyor bende bunu anlamıyorum ..herkesin sınavı farklı ...benimki annelik depresyonu belkide ..bak sizde aynı şeyi yasamissiniz ve şuan beni anlayabiliyorsunuz ....bende bekarken doktor pko dediğinde cocugum ya olmazsa diye günler ve aglamistim ..ama oldu şimdide bu psikolojide yım

Fetal mr dediler bende sordum ne farkediyor diye doktor beyni çok etkilenmismi diye bakıyoruz dedi birde beyincigi gözükmüyor demişti doktor belki fetal mrda çıkardı bilmiyorum onu da yaptirmadim
Cok geçmiş olsun. Bende şu an 22 haftalik hamileyim ve ikinci kez fetal mr a girecegim. Bebegimde arka beyincik olmadığını söylediler ve gebelik sonlandirma önerdiler. Siz de beyincik yok demişsiniz. Doğurdunuz mu acaba bebeğinizi? Nasıl şu an? Lütfen bana cevap verin şu an o kadar çaresiz bir durumdayım ki.

Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz ve hissediyoruz

Ne güzel 2 evladiniz var şükür deyin..annelik kolay mı?hepimiz bu yollardan geçtik..en az 2 yıl daha bu süreç devam eder.bu süreçte eşinize biraz daha sorumluluk verin..1 saat yerine 3 saat baksın mesela,siz de nefes alın biraz..arada anneden de destek alin..bi bakmışsınız okula başlamış..zaman çok hızlı geçiyor..

Allah yardımcınız olsun inşallah

Ya yıpranmayı çok iyi anlıyorum ama seneler önce yazılmış da olsa bu konudaki ilk mesaj çok içimi acıttı. İstenmeyen, başa bela gibi yansıtılan 1 yaşında bir bebek... İğrenç tabirler kullanasım geldi, "sahip çıksaydınız şeyinize" gibi. Bu kaza kurbanlığını da hiç anlamıyorum, geri çekilmeyle korunduklarını sanıp sonra da kaza diyorlar bir de. Tık diye hamile kalan biriyim ve doğru düzgün korunuyorum hiç kaza olmadı valla şükür.

Bebeğin mızmız olması ihtiyaclarının giderilmesini anlamına geliyor. Bebeğinizin ihtiyaclarını dikkate alın. Yapacak birşey yok dünyaya gelmeyi o secmedi sonuçta. Sizinle benzer nedenlerden dolayı ben de ikinciyi istemiyorum. Kaza vs olursa galiba terapi almam gerekir o denli. Ama bunun acısını bebekten çıkartmayın

Gençliğim elden gidiyor diyorsun da
Gençlik iksiri olsun diye yapmadın herhalde bu çocukları
Erken kalkan yol alır. Erken evlenen de döl alır. Evet artık gençlik heyecanları değil annelik telaşları zamanı. Annelik zaten budur. Sen gideceksin çocukların kalacak dünyada. Hayattan tat alma sırası çocuklarında.

Erken kalkanı anladikta erkek evlenen döl alır ne ya

merhaba, kardeşim de 22 haftalık gebe, blake posh kisti dediler önce, sonra beyinciği göremediler vermis hipoplazi, ne yaptınız siz? sonladırma önerdiler

İlk kızım 2 aylıkken ikincisi 8 aylıllen işe başladım.
Bakıcı desteği kreş desteği ile büyüt et.
Doğunun ücra bi yerinde ailelerden sıfır destek ile büyüttük.
Şimdi büyük kızım 2.sınıf.
Diğeei hala kreşte.
Batıdayız artık.
Hayatımız bi düzene oturdu ama ben çok yorgunum.
İmkanım olsaydı asla çalışmak istemezdim bu dönemlerde.
Ne güzel büyük kızınız kendini kurtarmış biz hala yeme sorunu bazı kaygı sorunları ile uğraşıyoruz bi yandan.
Arada didişselerse güzel oynuyorlar..özetle hayatınızdaki güzelliklerw odaklanın derim.
Kreş ve çalışan anne olmak sandığınız kadar güzel ve kolay değil

korunma yönteminiz ne?

Hayatını sadece çocuklarına adamak zorunda tabiki değil ama çocuk doğurmak zorunda da değil kimse. Annem bakacak diyorsunuz ama siz kendi doğurduğunuza bakmak istemezken yaşlı kadına baktırmak çok itici. O da hayatını sizin bebenize adamak zorunda değil ona bakarsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…