- Konu Sahibi minizurafa
-
Hayir yazlari bizde kaliyor.İlk eşinden olan kızı sizinle mi yaşıyor?
Şimdiden onun stresi basmış sizi. Öncelikle bu durumu çözmeniz lazım. Böyle bir gerçeğin varolduğunu kabullenmelisiniz. Çocuk hele ki.kız çocupu bebeği ve sizi eşinizden kıskanır. Onu kazanma yoluna gitseniz. Geleceği için stres yapıp eşinize yansıtıyor olabilir misiniz?Hayir yazlari bizde kaliyor.
Yaptiklarimi saymaya kalmayacagim ama beni endise eden o degil beni endise eden esim temmuzun ortasinda 1 aylik izne ayrilacak ve bu izinde surekli ailesinin yanina gitmek isteyecek ve dunya masraf olacak cunku hic ama hic istekler bitmiyor. Yani kizi olayini takmiyorum bile ben onu oyle kabullendim ve vicdanim cok rahat kazanmak icin bir deveye hendek atlatmadigim kaldi. O yuzden dedim ya suan hazmedemedigim ailesinin beni salak yerine koymasi. Nasilsa bu kiz iyi niyetli sesi cikmaz bi yolarken. Peki niye boyle dusunuyorlar onu da soyleyeyim annesigilin evi cop ev gibiydi. Oturduklari koltuklar m.o kalmisti sanki. 2 sene once esime dedim uzuluyorum annelere istersen koltuk takimi alalim aldik. Mutfak dolaplari yoktu kaynanamin hersey yerlerdeyi kirli ve daginikti mutfaga girilmiyordu. Sadece eskiden koylerde olurdu ya raf gibi oyle kucuk bir sey vardi tezgahin ustunde. Bende heralde mutfak dolaplari olmadigi icin bu kadar kirli ve daginik bu mutfak acidim ve onuda yaptirdik esimle 1 sene once ama bu sene gittigimde ne goreyim mutfakta dolap var ama hersey yine yerlerde ve mutfak cok pis. Tiksindim nasil orda yemek yapiyor diye. Ben mutfaga su icmeye bile giremiyorum heryer heryerde. Acidim kisacasi uzuldum ve elimden geleni yaptim. Ama bir tesekkur bile duymadim belki ogluna etmistir bilemem belki oglunun yaptirdigini onun aklima geldigini dusunmustur. Kisacasi iyilik yaptim enayi gorundum.Şimdiden onun stresi basmış sizi. Öncelikle bu durumu çözmeniz lazım. Böyle bir gerçeğin varolduğunu kabullenmelisiniz. Çocuk hele ki.kız çocupu bebeği ve sizi eşinizden kıskanır. Onu kazanma yoluna gitseniz. Geleceği için stres yapıp eşinize yansıtıyor olabilir misiniz?
Tercihleri beraber yaptik ama acik olan yerleri yazdik ve cogunlukla Ankara vardi diger yerler iyi degildi. Esimin ailesi 3 saatlik mesafede bir ilcede. Biz ailesinden uzaktayken hic boyle degildi uzaktayken pek bulasmiyorlardi bize ya da ben farketmemistim bilemiyorum. Buraya gelince surekli aramalar surekli istekler yakiniz ya daha kolay esim yetisir doye dusundu kaynanam. Herseyin basi kaynanam. O yonetiyor evdelileri de. Esimi oyle yaglarki evin babasi esim sanki oraya gidince pervane pesinde kaz gelen yerden tavugu esirgemiyor aklinca. Digerleri cocuklarina esime verdigi kadar deger vermiyor. Cunku onlar calismiyor duzenli isleri paralari yok.Tayin isterken size sormadı mi ve bunlar baska şehirde yasanmiyormuydu anlamadığım olan bu sene içinde mi oldu yani geçen seneler sıkıntı yokmuydu. Eşiniz bırakıp bir kac ay gitmeniz lazım ki aile nasıl olunur anlasın. Gercı sizinde dediğiniz gibi. Bu adam eski eşinden de bu olaylar yüzünden boşanmış olabilir. Bu erkek aileler ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum
Gecen senelerde hic bir sikintimiz ve dogru duzgun tartismamiz bile yoktu. Cok nadir tartisirdik. Olan bu sene oldu.Tayin isterken size sormadı mi ve bunlar baska şehirde yasanmiyormuydu anlamadığım olan bu sene içinde mi oldu yani geçen seneler sıkıntı yokmuydu. Eşiniz bırakıp bir kac ay gitmeniz lazım ki aile nasıl olunur anlasın. Gercı sizinde dediğiniz gibi. Bu adam eski eşinden de bu olaylar yüzünden boşanmış olabilir. Bu erkek aileler ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum
Yalnız siz tartışamıyorsunuz bile.Gecen senelerde hic bir sikintimiz ve dogru duzgun tartismamiz bile yoktu. Cok nadir tartisirdik. Olan bu sene oldu.
Peki siz bırakıp gitseniz eşinizi arkanızdan gelir mi yuvam dağılmasın diye yoksa umursamazmiGecen senelerde hic bir sikintimiz ve dogru duzgun tartismamiz bile yoktu. Cok nadir tartisirdik. Olan bu sene oldu.
İnşallah o vicdanından vurulmaz bı gün.Biz yardim edelim Allah da bize yardim eder ama sanirim onun ailesine gelince boyle. Saf degil cok mantikli zeki cakaldir. Kolay kolay kandiramazsin ama vicdanlidir o da sanirim ailesine karsi olan bir vicdan
Yazık ediyorlar milletin gül gibi kızlarınaYoruldum...
Nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum ama yazsam sanki rahatlayacagim. 4 yillik evliyim. 3 yildir dogudaydik. Bu yil esimin memleketine tayinimiz cikti bir yildir da bu sehirdeyiz.Gecen yaz dogum yaptim 10 aylik bir bebegim var. O yazdan beri lohusa halimle surekli esimin ailesi tarafindan sinaniyorum. Elimden geleni yapiyorum ama yok yaranilmiyor. Biz merkezdeyiz onlar ise 3 saat uzakta bir ilcedeler. Gecen yaz geldik bu sehire lohusa halimle gelenle gidenle bir de kaynanamin memnunuyetsiz yuz ifadesiyle o da yetmezmis gibi gorumceyle o da yetmezmis gibi ilk esinden olan kiziyla 2 ay ugrastim. O halimle ev isi hizmet tasinma bebek hepsi elime bakiyordu. Esimi anlayisli sanirdim ama yeni tanidigimi farkettim. Ailesi gunubirlik yasayan her seyi bizden bekleyen en ufak sikinti da esimi arayan bagimli bireyler. Esimden baska iki tane kayinbiraderim var koca adamlar bos beles evde oturuyorlar. Ben ve esim calisiyoruz. Eve cok para girdigini dusunerek surekli annesi aglak tonda oglum kardesin universiteye gidecek nasil yapacagiz yok dayinin durumu cok kotu intihar edecek ona bi el uzatsan. Yok abinin isi yok 2 cocuga bise alamiyorum hem karisiyla da ayrilar..vb uzar gider. Kayinpederim bebegim dogunca gormeye bile gelmedi. Dugunumu kredi cekip esimle yaptik. Benim ailem surekli destek oldu. Esimin ailesinden bir cop bile gormedim. Durumlari yok diye onceden ustunde bile durmuyodum. Hatta uzaktayken tanimamisim kaynanam cok iyidir agzi var dili yok derdim. Yakina gelince anladimki ailesi esimin yakasini birakmiyor her gun ariyor annesi . Arasin tabi ama surekli bi istek bir sikayet. Tabi isteyken ariyor aksam saatlerindeyken haftasonu oldugun da arazamaz ben yaninda olurum diye.
Ilk esinden olan kizi ise huysuz dogal olarak ters davraniyor ne yaparsam yapayim ters. Artik onu oyle kabullendim. Ama annesi beni toplasam bu sehre geleli 2 kere aramistir o da is olsun aradim diye. Ne arar ne sorar . Babasi sanki dilsiz agzi var dili yok kayinpederimin karisi ne derse o. Aileci degilim diyen esim memeleketine geldik geleli aileci oldu. Surekli kavga ediyoruz biktim bagirmalarindan asagilamalarindan. Bi tane abisi var surekli bizde aliyordu solugu bosanmis ve 2 cocugu var. Cocuklarini alip bizde kalmak icin planlar yapiyor. Daha bu bayram evimize ne kadar maas girdigini soyluyordu kaynanamla kendisi. Dedim o kadar maas girmiyor. Kaldiki yeni ev aldik yuklu kredi odeyecegiz ama umurlarinda degil. Ben odadan cikiyorum annesi basliyor oglum dayinlarin durum cok kotu. Sanki bizim ev aldigimiz dunya borca girdigimizi bilmiyor. Biktim artik. Hayattan sogudum. Surekli esimin ailesiyle gizli gizli konusmasindan ben ya banyodayken ya evi supururken annesiyle fisir fisir konusmasindan biktim. Yaz icin planlar yapmasi ailesiyle gecirmemizi istemesi ama benim ailemin lafi acilinca agzini acip bise dememesi . Ailemi hic bi zman memeleketlerine davet etmemesinden biktim. Sanki ben onun esi degil hizmetcisiyim. Boyle olacagini bilseydim keske..
Dertlesecek konussacak kimsem yok bu sehirde suan izindeyim belki ise baslayinca kafam dagilir. Ama tek bildigim esimi artik taniyamiyorum. Haftaya annem gelecek bir hafta kalacak acaba onunla bende memlekete mi gitsem diyorum..
Akil verin bana kizlar cildirmama az kaldi.
O kadar cok sey var ki yaz yaz bitmez. Ben kisaca ozet gectim.
Bu aralar sunu da dusunmuyor degilim belki de esim ilk esiyle ailesi yuzunden ayrildi. Muallaktayim...
Yoruldum...
Nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum ama yazsam sanki rahatlayacagim. 4 yillik evliyim. 3 yildir dogudaydik. Bu yil esimin memleketine tayinimiz cikti bir yildir da bu sehirdeyiz.Gecen yaz dogum yaptim 10 aylik bir bebegim var. O yazdan beri lohusa halimle surekli esimin ailesi tarafindan sinaniyorum. Elimden geleni yapiyorum ama yok yaranilmiyor. Biz merkezdeyiz onlar ise 3 saat uzakta bir ilcedeler. Gecen yaz geldik bu sehire lohusa halimle gelenle gidenle bir de kaynanamin memnunuyetsiz yuz ifadesiyle o da yetmezmis gibi gorumceyle o da yetmezmis gibi ilk esinden olan kiziyla 2 ay ugrastim. O halimle ev isi hizmet tasinma bebek hepsi elime bakiyordu. Esimi anlayisli sanirdim ama yeni tanidigimi farkettim. Ailesi gunubirlik yasayan her seyi bizden bekleyen en ufak sikinti da esimi arayan bagimli bireyler. Esimden baska iki tane kayinbiraderim var koca adamlar bos beles evde oturuyorlar. Ben ve esim calisiyoruz. Eve cok para girdigini dusunerek surekli annesi aglak tonda oglum kardesin universiteye gidecek nasil yapacagiz yok dayinin durumu cok kotu intihar edecek ona bi el uzatsan. Yok abinin isi yok 2 cocuga bise alamiyorum hem karisiyla da ayrilar..vb uzar gider. Kayinpederim bebegim dogunca gormeye bile gelmedi. Dugunumu kredi cekip esimle yaptik. Benim ailem surekli destek oldu. Esimin ailesinden bir cop bile gormedim. Durumlari yok diye onceden ustunde bile durmuyodum. Hatta uzaktayken tanimamisim kaynanam cok iyidir agzi var dili yok derdim. Yakina gelince anladimki ailesi esimin yakasini birakmiyor her gun ariyor annesi . Arasin tabi ama surekli bi istek bir sikayet. Tabi isteyken ariyor aksam saatlerindeyken haftasonu oldugun da arazamaz ben yaninda olurum diye.
Ilk esinden olan kizi ise huysuz dogal olarak ters davraniyor ne yaparsam yapayim ters. Artik onu oyle kabullendim. Ama annesi beni toplasam bu sehre geleli 2 kere aramistir o da is olsun aradim diye. Ne arar ne sorar . Babasi sanki dilsiz agzi var dili yok kayinpederimin karisi ne derse o. Aileci degilim diyen esim memeleketine geldik geleli aileci oldu. Surekli kavga ediyoruz biktim bagirmalarindan asagilamalarindan. Bi tane abisi var surekli bizde aliyordu solugu bosanmis ve 2 cocugu var. Cocuklarini alip bizde kalmak icin planlar yapiyor. Daha bu bayram evimize ne kadar maas girdigini soyluyordu kaynanamla kendisi. Dedim o kadar maas girmiyor. Kaldiki yeni ev aldik yuklu kredi odeyecegiz ama umurlarinda degil. Ben odadan cikiyorum annesi basliyor oglum dayinlarin durum cok kotu. Sanki bizim ev aldigimiz dunya borca girdigimizi bilmiyor. Biktim artik. Hayattan sogudum. Surekli esimin ailesiyle gizli gizli konusmasindan ben ya banyodayken ya evi supururken annesiyle fisir fisir konusmasindan biktim. Yaz icin planlar yapmasi ailesiyle gecirmemizi istemesi ama benim ailemin lafi acilinca agzini acip bise dememesi . Ailemi hic bi zman memeleketlerine davet etmemesinden biktim. Sanki ben onun esi degil hizmetcisiyim. Boyle olacagini bilseydim keske..
Dertlesecek konussacak kimsem yok bu sehirde suan izindeyim belki ise baslayinca kafam dagilir. Ama tek bildigim esimi artik taniyamiyorum. Haftaya annem gelecek bir hafta kalacak acaba onunla bende memlekete mi gitsem diyorum..
Bu aralar sunu da dusunmuyor degilim belki de esim ilk esiyle ailesi yuzunden ayrildi. Muallaktayim...
Evet,böyleleri o günü iple çeker,saati saatine sayar vallahi...Bu iyi bir fikir, biriktirin paranızı, eşinizde bir gelecek göremedim maalesef, en azından kenarda paranız olur. Ama gün için demeyin, tıkanırsınız bir süre sonra, sıkıştırır sizi sana ne zaman gelecek diye. Aileme yardım etmek zorundayım deyin
Şu durumu daha iyi olanın yardım etmek zorunda olması mantığından bıktım. Onun parası var o versin, o alsın, o ödesin... Eeeh! Saçmalık. İçimi sıktınız vallahi. ZorYoruldum...
Evet sindirmis beni farkindayim ve buna dur demem lazimYalnız siz tartışamıyorsunuz bile.
Ne demek eşyalara vurmak, fırlatmak.
Resmen sizi korkutup sindirmiş.
Gelir diye dusunuyorum cunku beni cok sevdigini biliyorum.Peki siz bırakıp gitseniz eşinizi arkanızdan gelir mi yuvam dağılmasın diye yoksa umursamazmi
Bende ailesinden kazik yiyecegi gunu bekliyorum elbet canina tak edecekİnşallah o vicdanından vurulmaz bı gün.
Evet isi ile ilgili kac kere soyledim ama o normal oldugunu dusunuyorEvet, para biriktirmelisin. Öfke kontrol sorunu da var eşinin. Büyük ihtimal işiyle ilgili. Büyükşehirdesiniz sanırım, yardım alsın ikna edin.
Sorguladim her seferinde anlasamadik surekli tartisiyoduk dedi. Kadinda bunun gibi sivriymis sanirim. Dedigine gore oyleKeşke bir şekilde ilk evliliğin bitme nedenini sorgulasaydınız... hadi kardeşi için yardım istemesini anlarım da dayı ne alaka... aile asalak gibi yapışmış, kolay kolay düşmezler üstünüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?