İçimi dökmesem boğulacağım!

minizurafa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
187
174
103
Yoruldum...
Nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum ama yazsam sanki rahatlayacagim. 4 yillik evliyim. 3 yildir dogudaydik. Bu yil esimin memleketine tayinimiz cikti bir yildir da bu sehirdeyiz.Gecen yaz dogum yaptim 10 aylik bir bebegim var. O yazdan beri lohusa halimle surekli esimin ailesi tarafindan sinaniyorum. Elimden geleni yapiyorum ama yok yaranilmiyor. Biz merkezdeyiz onlar ise 3 saat uzakta bir ilcedeler. Gecen yaz geldik bu sehire lohusa halimle gelenle gidenle bir de kaynanamin memnunuyetsiz yuz ifadesiyle o da yetmezmis gibi gorumceyle o da yetmezmis gibi ilk esinden olan kiziyla 2 ay ugrastim. O halimle ev isi hizmet tasinma bebek hepsi elime bakiyordu. Esimi anlayisli sanirdim ama yeni tanidigimi farkettim. Ailesi gunubirlik yasayan her seyi bizden bekleyen en ufak sikinti da esimi arayan bagimli bireyler. Esimden baska iki tane kayinbiraderim var koca adamlar bos beles evde oturuyorlar. Ben ve esim calisiyoruz. Eve cok para girdigini dusunerek surekli annesi aglak tonda oglum kardesin universiteye gidecek nasil yapacagiz yok dayinin durumu cok kotu intihar edecek ona bi el uzatsan. Yok abinin isi yok 2 cocuga bise alamiyorum hem karisiyla da ayrilar..vb uzar gider. Kayinpederim bebegim dogunca gormeye bile gelmedi. Dugunumu kredi cekip esimle yaptik. Benim ailem surekli destek oldu. Esimin ailesinden bir cop bile gormedim. Durumlari yok diye onceden ustunde bile durmuyodum. Hatta uzaktayken tanimamisim kaynanam cok iyidir agzi var dili yok derdim. Yakina gelince anladimki ailesi esimin yakasini birakmiyor her gun ariyor annesi . Arasin tabi ama surekli bi istek bir sikayet. Tabi isteyken ariyor aksam saatlerindeyken haftasonu oldugun da arazamaz ben yaninda olurum diye.
Ilk esinden olan kizi ise huysuz dogal olarak ters davraniyor ne yaparsam yapayim ters. Artik onu oyle kabullendim. Ama annesi beni toplasam bu sehre geleli 2 kere aramistir o da is olsun aradim diye. Ne arar ne sorar . Babasi sanki dilsiz agzi var dili yok kayinpederimin karisi ne derse o. Aileci degilim diyen esim memeleketine geldik geleli aileci oldu. Surekli kavga ediyoruz biktim bagirmalarindan asagilamalarindan. Bi tane abisi var surekli bizde aliyordu solugu bosanmis ve 2 cocugu var. Cocuklarini alip bizde kalmak icin planlar yapiyor. Daha bu bayram evimize ne kadar maas girdigini soyluyordu kaynanamla kendisi. Dedim o kadar maas girmiyor. Kaldiki yeni ev aldik yuklu kredi odeyecegiz ama umurlarinda degil. Ben odadan cikiyorum annesi basliyor oglum dayinlarin durum cok kotu. Sanki bizim ev aldigimiz dunya borca girdigimizi bilmiyor. Biktim artik. Hayattan sogudum. Surekli esimin ailesiyle gizli gizli konusmasindan ben ya banyodayken ya evi supururken annesiyle fisir fisir konusmasindan biktim. Yaz icin planlar yapmasi ailesiyle gecirmemizi istemesi ama benim ailemin lafi acilinca agzini acip bise dememesi . Ailemi hic bi zman memeleketlerine davet etmemesinden biktim. Sanki ben onun esi degil hizmetcisiyim. Boyle olacagini bilseydim keske..
Dertlesecek konussacak kimsem yok bu sehirde suan izindeyim belki ise baslayinca kafam dagilir. Ama tek bildigim esimi artik taniyamiyorum. Haftaya annem gelecek bir hafta kalacak acaba onunla bende memlekete mi gitsem diyorum..
Akil verin bana kizlar cildirmama az kaldi.
O kadar cok sey var ki yaz yaz bitmez. Ben kisaca ozet gectim.
Bu aralar sunu da dusunmuyor degilim belki de esim ilk esiyle ailesi yuzunden ayrildi. Muallaktayim...

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum. Eşiniz ailenize ve size karşı böyleyse nankörmüş. Keşke tayin isteyebilseniz. Size tavsiye edebileceğim bütçenizi ayırmanız ve kendinizi ezdirmemeniz.

Okurken ben Yoruldum memlekete gitme fikrinden vazgeç ortalığı onlara bırakmış olursun daha rahat hareket ederler..eşin de bütceniz neki herkese yetişsin sizde ailesi ile ilgili hiç müdahale etmeyin yine kötü olan siz olursunuz aynı hatayı yaptım haklıyken haksız oldum..eşinizin kızı için bişey diyemiycem evlat neticede öz çocukla anne arasında da sorunlar olabiliyor eşinizde yakında patlama noktasına gelir merak etmeyin manevi hiç bişey yok ama maddi talepler çok en azından kısa zamanda bunların farkına varır varmazsa sizde bişeyler talep edin hangisine yetişecek ki bi yerde yok diyecek

Çalışmayın , Bebeğinizi büyütün, tüm maddi yükü eşinize verin. Üstesinden gelirse geldi gelmezse çok da umursamayin . Sürekli ailesini ve kendi istediğini yapanlarla ugrasamazsiniz, hiç denemeyin . Olmuyor. Kendiliginden kazık yedi yedi yemedi geçmiş olsun size.

İlk işiniz maaş kartınız elinizde olsun.Küçük bir kriz çıkartmazsanız olmaz size söyleyim.Ne o aile bir yerde durur,ne de eşiniz.Evinizi terk etmek şeklinde değil ama,ailenizi ve memleketinizi özlediğiniz için bir süre ailenizin yanına gitmek istediğinizi,hatta eşinizinde sizinle gelmesini istediğinizi söyleyin.Huzursuz ede ede evliliğinizi ve sizi yıpratacaklar bu belli.Pabuç bırakmayın.Maşayı elinize daha da geç kalmadan alın artık.

Malesef gecen yaz tayinimiz buraya cikti. Ve en az 6 yil burdayiz esim subay bende ogretmenim. Esim eminim buranin cikacagini bile bile yazdi burayi

6 yılda sinir hastası olursun.
eşinin anlamasını istiyorsan maaşını kendine sakla. borca gir. araba al. vs. vs.
kendi maaşıyla hem kredi ödesin hem dayısına yardım etsin hem ev geçindirsin.

Memlekette annesigilin evin altinda esimin evi var benimle evlenmeden once dedesinden satin almis kiraya vermis. Simdi onun kirasini universite okuyan gorumceme veriyoruz bir senedir. Keske haketse keske.. Ama sanirim esim ve ailesi benim hakkim olmadigini dusuyorlar cunku esim kiz kardesine her ay o evin kirasini verecegini bile soylemedi. Acaba aynisini ben yapsaydim ne olurdu.
Canim ben yiyince agliyor bu ay para yetmicek diye bebegimin 4 ceyregi vardi annemlerin yaptigi bi kac ay once para yok diye onlari bozdurduk.
O kadar kirginimki o kadar icim soguk ki anlatamam.

Bende cinnet gecirip her seyi soyleyip memlekete gidecegim. Eminim resti ceker ama ceksin artik yoruldum. Nerden kopacaksa kopsun.

Malesef gecen yaz tayinimiz buraya cikti. Ve en az 6 yil burdayiz esim subay bende ogretmenim. Esim eminim buranin cikacagini bile bile yazdi burayi
Yahu birde ogretmensin ceksene restini. Agirligin olsun esine soyle bir daha bu tarz seylerle karsilasirsam sende git ailenle abinle annenle mutlu mesut yasa. Sen ayrilsan gul gibi gevinirsin al bebegini annenle memlekete git biraz umursamaz ol bak nasil kiymete binersin.hos adamin ikinci evliligi dogerindede cocuk varmis belki o resti ceker sana. Sende bunu bildiginden gidemiyorsn sanirim

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum. Eşiniz ailenize ve size karşı böyleyse nankörmüş. Keşke tayin isteyebilseniz. Size tavsiye edebileceğim bütçenizi ayırmanız ve kendinizi ezdirmemeniz.
Evlilikte her sey ortada olmali diye dusunuyordum ama artik ayiracagim . Bizim ihtiyacimiz varken daha bebegime oda yapamamisken ailesine yedirmesine gizli de olsa goz yummucam. Zaten birazcik hakkim geciyosa da helal etmiyorum ailesine.

Inan biomiyorum niye gidemedigimi re
Rest cekemememin tek sebebi var o da bebegim. Esimdeki degisimde buraya geldikten sonra oldu. Egee boyle oldugunu bilseydim o resti coktan cekmistim.

Calismaliyim bi sene ucretsiz izindeydim ama yeni ev aldik inun kredisini odemeye baslayacagiz ben calismadan da olmuyor malesef

Kizi gelecek diye memlekete gidemiyoruz zaten ben gitmek istesemde surat asar. Bilemiyorum ne yaoacagimi.

6 yılda sinir hastası olursun.
eşinin anlamasını istiyorsan maaşını kendine sakla. borca gir. araba al. vs. vs.
kendi maaşıyla hem kredi ödesin hem dayısına yardım etsin hem ev geçindirsin.
Zaten kredi odemesi her ay icin baya yuklu agustosta odemeye baslayacagiz bakalim o zamandan sonra ne olacak onu merak ediyorum. Suan bi sikinti yok hele agustos gelsin o zman gorecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…