İçimden hiç iş yapmak gelmiyor

Ben geleyim hemen bi yandan utü bi yandan bulasik camasirr baska ne lazimmdiii

Şaka bir yana sicaklardandir. Bende de oluyor gecen 1 bardak yikamaya üşendim ya kavanozla su içtim

Bana göre bir kadın her zaman mükemmel olmalı.gerek üstü başı kendi bakımı bilgisi yeteneği evi işi hatta kocasıyla ilişkisi. Dışını sık bir günde yap herşeyi
Her zaman mükemmel kadın?
Hamilelik+doğum+logusalık+ çocuk bunları birde uykusuzlukla çarptık

Sonuç= Mükemmellik dediğimiz şey üst baş ev temizliği değildir
Bunları yapabiliyor olmak zaten mükemmel ötesi birşeydir.

Bende öyleydim hatta senden beter ama hergun düşünüyordum ben yapmasam kim yapacak eninde sonunda yine ben yapacam bari tam batmadan daha beter olmadan biraz yukumu hafifleteyim. Ve sağolsun eşimde çok anlayışıydı bu konuda haftada iki gün tatili vardı her hafta derdi bugün temizlik yapalım yarında güzelce gezelim yorgunluğumuzu atalım o öyle yapınca herşeyi yapıyordum

Iftara misafir almaniz sartmydi siz bu durumdan yeni cikmisken bir sure uzanip kafa dinleseydiniz keske 3 5 gun hic bisey sizin morelinizden daha kiymetli degildir

belki de dağınıklık yada yapmanız gereken işler/temizlik yapılmadığı için böyle hissediyorsunuzdur.
aşırı titiz değilim, ama ev daima düzenli ve temiz olsun isterim.
aksi durumda ruhum daralıyor, yaşayamıyorum evde. her şey gözüme gözüme batıyor.

Önce dağınıklık varsa onu toplayarak başlayın. Ev derli toplu olsun. Bekleyen ütüler varsa onu halledin. Ertesi gün evin günlük temizliğini yapın. Hareketli bir müzik açın hem dans eder hem işinizi yaparsınız. Sonraki gün en az eşyası olan odadan ince temizliğe başlayın. Rahat rahat birer gün (bir günde 2 oda da temizlenebilir) tüm odaları temizleyin. 3 ya da 4 güne bir tekrar genel temizlik yapın. Ne yazık ki bir yeri temizlerken diğer odalar en azından koridor, banyo, mutfak tekrar kirleniyor. Tum odalari bitirdikten sonra sırayla balkonlar, mutfak, banyo ve tuvaleti halledin. Şimdi size uzuuun geliyor biliyorum ama bir başlasanız arkası gelir.

Kadın mükemmel olmalı, ev mükemmel olmalı fikrine katılmasam da derli toplu, ortalama bir temizliği olan ev sizi de mutlu hissettirir.

Eğer acele temizlik yapmak istiyorsanız. Bir sepet alın ve oda oda gezin. O odanın görünüşünü bozan herşeyi o sepete koyun. Kitap gazete kıyafet tabak bardak ıvır zıvır. Sepeti vaktiniz olduğunda yerleştirmek üzere bir arka odaya bırakın. Sonra hızlıca süpürme silme toz alma.

Çocuksuz ev nasıl dağılıyordu sahi unutmuşum :) dağınıklık insanı psikolojik olarak daha kötü hissettiriyor, benim için öyle en azından.

Tek günde yapmak zor gelebilir özellikle oruçsan , 2-3 güne yay yapılacakları ve günlük plan yap. Bir iki tane temizlik videosu izlersen motive olabilirsin.

Evlilikte tek hoşlanmadığım şey ev işi yapmak. O sorumluluk duygusu bitiriyor beni. 3 yıl oldu evleneli ben hala alışamadım açıkcası. Tamam evim pis değil ama içimden gelerek de yapmıyorum. Yardımcı çağırıyorum sıkışınca böyle gidecek sanırım değişeceğimi de sanmıyorum yapım böyle galiba herkes beni böyle kabullendi

çalışıyorum
eşimin işi yoğun ve yorucu ondan çok fazla ev işinde destek göremiyorum ama çocuklarla ilgileniyor.
evde iki çocuk olunca zaten ipin ucunu bırakamıyorum.
sürekli çamaşır yıkanıyor ütü yapılıyor. çamaşır asma katlama işini sağ olsun bakıcımız hallediyor.
ütüyü ben yapıyorum akşamları çocuklar uyuduktan sonra tv ya da müzik eşliğinde. haftada bir ya da iki.
evin içinde sürekli bir iş hali oluyor tabi.
elektrikli süpürge ve mopla günlük temizlik yapamasam da günaşırı yaparım.
eğer büyük temizlik yapacaksam ben önce dolap içleriyle başlarım. mutfak haricindeki bütün dolapları elden geçiririm.
mutfağa ara ara cumartesi sabahtan el atarım.
tabi siz yeni evlisiniz ve çocuk yok. dolayısıyla saklanacak ya da düzenlenecek evrak, kağıt, oyuncak vb yok.
mesela geçtiğimiz hafta kışlıkları yıkadım hurçlara koydum kaldırdım, yazlıkları çıkardım kısa programda yıkadım ütüledim. yorganları vakumlu hurçlara koydum. baza dolap vs. temizledim örtülerini yıkadım yerleştirdim.
botları kaldırdım ayakkabılığı temizledim düzenledim. bunun için işten yarım gün izin aldım çünkü çocuklarla yapmaya kalksam iş sürekli bölünüyor ve uzuyor.
klozetleri lavaboları işten geldiğimde çamaşır suyu ve banyo spreyleriyle temizliyorum hızlıca.
banyo dolaplarında lüzumsuz şeyler bırakmıyorum ara ara oraları da toparlıyorum. küvet ve kabini de haftada bir ya da iki yıkıyorum doğrusu.

bakıcımız gün içinde yemek yapıyor mutfağı derli toplu bırakıyor. rica edersem çamaşır yıkıyor ( makineye ben koyuyorum o çalıştırıyor ve asıyor) çok kırıntı döküntü olursa arada süpürüyor.
bunun dışında ara ara özellikle camlar için yardımcı geliyor ama düzenli değil.
mesela geçen hafta misafirim gelecekti ve ramazan olunca kimseyi bulamadım. kendim sildim salonun camını.

bunun dışında çocuklarla ilgileniyoruz tabii. onlarla oyun oynuyoruz.
yemekte ufaklığa destek olmak gerekiyor hala.
süt, meyve hazırlıyoruz, banyosu, uyku öncesi kitabı, büyük anaokulunda ama okuma öğrendiği için okuma yazma çalışmasına destek olmak vs gibi sorumluluklarımız var.

bu yazdıklarımı ben akşam saatlerine ve haftasonu genelde yarım güne sığdırmaya çalışıyorum.
biraz pratiklik kazanmak gerekli..
benim kuralım evde her şeyin bir yeri olması. kullanıldıktan sonra yerine konması..
her şeyin bir dolabı ya da bir gözü var. aktif kullanılmayan eşya kaldırılır.
düzen varsa süpürmek silmek çok zor gelmez.
elbette çocuklar asker gibi değil ev sürekli dağılıyor ama onlara da oynadıktan sonra toplamayı öğretiyorum.

en önemlisi ruh hali elbette.
ama hayat bırakmaya, salmaya gelmiyor.
evlilik böyle bir şey. bunlara odaklanıp kendi hayatınızı başkalarının düşüncelerine göre yön vermemelisiniz.
saygıyı korumak lazım belli bir mesafede olmak da iyidir.
kalbinizi temiz tutun, kimseye zarar vermediğinizden emin olun içiniz rahat olsun..
sonrasında kafa da rahatlıyor emin olun.

Cocukdan once yaparim ya dursun derdim de simdi geceleri mutfak piril piril zaman buldukca is kalmasin yarina diye heryeri temizliyorum temizlik yapma hevesi gelsin istiyorsaniz cocuk yapin:))

aç bi hareketli muzık evde dans et cidden iyi geliyo.
eşinle aranı düzeltıysen iş tamamdır bence , ailesi kısmına takılma emin ol yasamayan yok hele bir de yakın oturuyosunuz . yenisin daha rayına oturur.. önemli olan eşinle arana soğukluk girmesin.

İnşllah rayına oturur bana umut verdiniz çok teşekkür ederim

Ben geleyim hemen bi yandan utü bi yandan bulasik camasirr baska ne lazimmdiii

Şaka bir yana sicaklardandir. Bende de oluyor gecen 1 bardak yikamaya üşendim ya kavanozla su içtim
Ah çok teşekkür ederim size kıyamam hamiş olduğunuzdan :)) galiba sıcaklardan ve moral bozukluğundan. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…