• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimden hiç iş yapmak gelmiyor

belki de dağınıklık yada yapmanız gereken işler/temizlik yapılmadığı için böyle hissediyorsunuzdur.
aşırı titiz değilim, ama ev daima düzenli ve temiz olsun isterim.
aksi durumda ruhum daralıyor, yaşayamıyorum evde. her şey gözüme gözüme batıyor.
Kesinlikle öyle insallah o buhrandan kurtulacağım

Ramazan öncesi erteleye erteleye son bir haftayi motor takmis gibi ev temizligi yaparak gecirdim. Biriktikce daha zor. Bide ramazandan 3 gun önce evde kuran okuttum. Ayaklarımi hissetmiyordum. Oyle son dakika yetistirdim. Simdi 2 hafta oldu ama hergun evi duzenledim süpürdüm. Yarin aksam iftar sonrası halilari koltuklari kaldirip toz alcam. Gunduz bir arada camları silcem.

Birde bu ince temizlik oncesi. Sirasiyla yapılacakları not ediyorum. Yapılacakları gorunce bir panik basliyor hizli yapmaya başlıyorum :)

Ramazan öncesi erteleye erteleye son bir haftayi motor takmis gibi ev temizligi yaparak gecirdim. Biriktikce daha zor. Bide ramazandan 3 gun önce evde kuran okuttum. Ayaklarımi hissetmiyordum. Oyle son dakika yetistirdim. Simdi 2 hafta oldu ama hergun evi duzenledim süpürdüm. Yarin aksam iftar sonrası halilari koltuklari kaldirip toz alcam. Gunduz bir arada camları silcem.

Birde bu ince temizlik oncesi. Sirasiyla yapılacakları not ediyorum. Yapılacakları gorunce bir panik basliyor hizli yapmaya başlıyorum :)
Bende Ramazan öncesi hep erteledim son haft yaparım dedim. Camları sildim perdeleri yıkadım. Sonra hep bi yerlere gittim mecburen işler yarım yamalak kaldı. Camlar yağmurdan polenden dolayı aynı oldu :( kapılar mutfak dolapları off gözümde büyüdü yine :)

Çalışmıyorum evdeyim 7 aylık evliyim. Eşimle problemlerimz oldu ailesi zaten başlı başına problem. Ailemin kulağına gitti üzüldüler o sıralarda anneannem rahatsızlandı herkes toplanıp memlekete gitti zaten üzgündü insanlar bide bana üzüldüler.

Neyse düzeldik eşimle sakince konuşmayı başarabildik beni anladı ailesi konusunda hak verdi ve bir daha üstüme gelmeyeceğini söyledi. O aralarda evi çok saldım içimden hiçbişey yapmak gelmiyor resmen elim kolum kalkmıyor. Bugünlerde iftara misafir alacağız bi yerden başlamam lazım ama hiç içimden gelmiyor. Yapsam bi yandan dağılıyor bi yeri toparlarken diğer yerler dağılıyor. Çamaşır ütü derken ve bunları düşünürken bunaldım epey :KK43: siz güzel hanımlardan destek istiyorum..
Sıra ıle basla. Once bir oda sonra bir oda. Bıde mesela carsamba gunu cagır ıftara mecbur yapacaksın Baska yolu yok. Birden benden bir tavsiye cok yenisin ve bak düzelmiş aranız. Eşinle sorunun olabilir aynı evi paylasmak cok Baska ama ailene duyurmasaydın keske. Hersey yoluna girince sen unutursun eşin cunku ama etraf unutmaz. Kimseyi takma. Yavas yavas yap işlerini. Sabah erken kalk cık dısarı Bı tur at. Gel evıne yap ıslerıni

Bende Ramazan öncesi hep erteledim son haft yaparım dedim. Camları sildim perdeleri yıkadım. Sonra hep bi yerlere gittim mecburen işler yarım yamalak kaldı. Camlar yağmurdan polenden dolayı aynı oldu :( kapılar mutfak dolapları off gözümde büyüdü yine :)
Benimde oyleydi ama dedigim gibi siraya koydum liste yaptim ve mutfak dolaplariyla basladim. Bir gun ust dolaplar bir gun alt dolaplari sildim. Sonra halilari yıkamaya gonderdim. Camlari sildim, perdeleri tülleri yika utule as. Bir kose takimi, bir koltuk takimi sildim elle. Bir gün kapilari cifledim, masa sandalyeleri cifledim. Bir gün buzdolabiyla fırını sildim. En son yerleri silip, toz alip banyo tuvaleti yikayip bitirdim :)

Sıra ıle basla. Once bir oda sonra bir oda. Bıde mesela carsamba gunu cagır ıftara mecbur yapacaksın Baska yolu yok. Birden benden bir tavsiye cok yenisin ve bak düzelmiş aranız. Eşinle sorunun olabilir aynı evi paylasmak cok Baska ama ailene duyurmasaydın keske. Hersey yoluna girince sen unutursun eşin cunku ama etraf unutmaz. Kimseyi takma. Yavas yavas yap işlerini. Sabah erken kalk cık dısarı Bı tur at. Gel evıne yap ıslerıni
BEn aileme bir şey anlatmadım ve eşime bu konuda söz vermesini istedim ama sözünü tutamadı babamla konusmus. Ondan ona derken yayıldı şimdi biz düzeldik ama ailemin hep aklı bende tedirgin :( dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim

Benimde oyleydi ama dedigim gibi siraya koydum liste yaptim ve mutfak dolaplariyla basladim. Bir gun ust dolaplar bir gun alt dolaplari sildim. Sonra halilari yıkamaya gonderdim. Camlari sildim, perdeleri tülleri yika utule as. Bir kose takimi, bir koltuk takimi sildim elle. Bir gün kapilari cifledim, masa sandalyeleri cifledim. Bir gün buzdolabiyla fırını sildim. En son yerleri silip, toz alip banyo tuvaleti yikayip bitirdim :)
Çok teşekkür ederim. Bu sıralamaya bende uyacağım :)

BEn aileme bir şey anlatmadım ve eşime bu konuda söz vermesini istedim ama sözünü tutamadı babamla konusmus. Ondan ona derken yayıldı şimdi biz düzeldik ama ailemin hep aklı bende tedirgin :KK43: dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim
İşte tedirgin olmaları cok dogal canım. Onu demek istedim. Olsun zamanla esin sana daha ıyı davrandıkca unutulacak. Sen kendi kalbini dinle. Hanı derler ya en ıyı Dr kendinsin psikolojik anlamda. Kendını en ıyı tanıyan sensin. Üstesinden gelebılırsın

Zorlaniyorsun ama sonrasi rahatlik emin ol. Ben az once de dedigim gibi yarin akşam halıları koltukları kaldırıldıp silcem, mobilya tozu alcam sonrada camlari silip banyo wc silcem o kadar
Zaten genel yapınca uzun süre götürüyor. Üstün körü yapsam bile temiz geliyor gözüme. Ama ah ah o genel temizlik. Yani başlayana kadar hep üşeniyorum başlayınca gerisi geliyor

İşte tedirgin olmaları cok dogal canım. Onu demek istedim. Olsun zamanla esin sana daha ıyı davrandıkca unutulacak. Sen kendi kalbini dinle. Hanı derler ya en ıyı Dr kendinsin psikolojik anlamda. Kendını en ıyı tanıyan sensin. Üstesinden gelebılırsın
Çok teşekkür ederim canım. Zaten eşimi çok severler ama yine de bi kırgınlık olmuştu arada. İnşallh unutulur coook sağol ❤️

Yine ben mükemmelimciler gelmiş:işsiz:
Günaydın:KK51:
Onlar kendini kandırıyor ancak bir kadin mukemmel olmalıymış peh peh pehhhh
Vallah 2 evladim cok yogun çalışan bir eşim var hatta 3 gün şehir dışına cıktı yine cocuklarla kaldim kimsem yok yeni bir şehre taşındım evi görmen lazim tam bir rio karnavali tadinda beni hiç anlatmiyim durumlar leyla
2 doğum yaptim gobek fitigi ameliyati oldum bu sene de bel ve boyun fitigi cikti cok cok zorlaniyorum artik kilo aldim veremiyorum o eski halimi cokkk ama cok özlüyorum su anda ama aksama kadar 2 cok hareketli cocuk ve 7 24 bakimlari bende
Şimdi ben nasil mükemmel olayim cesit cesit.yemek hazirlayim makyaj yapip susleneyim inanir misin bazen gunlercr aynaya bakmadigim oluyor ve hic umrumda bile degil mukemmel olmak
Tek istediğim bir an önce hayallerimi gerceklestirmek kitap kahve keyfi yapabilmek eşimle biraz daha zaman geçirebilmek oldugum kadarıyla mutluyum işte napiyim

10246070_230377730485242_1898525776_n.jpg

Yeni evlisiniz çok fazla dağınıklığınız olmaz.
Yaşadığınız sorunlardan dolayı biraz çökmüş elinizi eteğinizi çekmişsinizdir herşeyden.

Bir silkelenin kendinize gelin.
Şöyle bir süpürün silin.
Sonra rutine bindirirsiniz. İki kişinin dağınıklığı çok olmaz. Çamaşırı ütüyü çok biriktirmeden halledersiniz.
Olur oturur rayına.
Allah mutluluk versin Hoppa

Vallah 2 evladim cok yogun çalışan bir eşim var hatta 3 gün şehir dışına cıktı yine cocuklarla kaldim kimsem yok yeni bir şehre taşındım evi görmen lazim tam bir rio karnavali tadinda beni hiç anlatmiyim durumlar leyla
2 doğum yaptim gobek fitigi ameliyati oldum bu sene de bel ve boyun fitigi cikti cok cok zorlaniyorum artik kilo aldim veremiyorum o eski halimi cokkk ama cok özlüyorum su anda ama aksama kadar 2 cok hareketli cocuk ve 7 24 bakimlari bende
Şimdi ben nasil mükemmel olayim cesit cesit.yemek hazirlayim makyaj yapip susleneyim inanir misin bazen gunlercr aynaya bakmadigim oluyor ve hic umrumda bile degil mukemmel olmak
Tek istediğim bir an önce hayallerimi gerceklestirmek kitap kahve keyfi yapabilmek eşimle biraz daha zaman geçirebilmek oldugum kadarıyla mutluyum işte napiyim
Allah yardımcın olsun canım
Eşin yoğun çalışıyor sen 2 çocuğun herşeyine yetiyorsun bundan âla mükemmel olunmaz zaten
Süslenmekle 10 çeşit yemekle mükemmel olunmaz anca egolu olunur😃

Hayatın her alanında liste yaparak çalışmak beni çok motive ediyor.
Temizlikten önce liste yapıyorum,

Mesela;
Salon: halıyı sil,perdeyi yıka, kitaplığı temizle
Yatak odası: kışlıkları kaldır,baza ve gardırop düzeni vs.
Sonrasında temizlik için alacağım malzeme listesini çıkartıyorum.

Bebeğim olduğu için her gün bir oda olacak şekilde temizlik yapıyorum,
Halıları ve koltukları oğlumla sildik, eğlenceli oldu
Camları ve perdeleri eşim halletti sağolsun
Mutfak için erkenden kalkıp yaptım ve bir buçuk gün sürdü
Ben oğlumu da fazla aksatmamak ve çok yorulmamak için yavaş yavaş yaptım bahar temizliğini.
Gerçi yine de epey yoruldum ama neyse,temiz evin kokusu ve yapılacaklar listesinin yanlarına tik koymak epey mutlu ediyor :)

Sizde eşinizden destek alarak her gün bir odayı temizleyin,yeni gelin evi bebek doğana kadar çokta kirlenmiyor zaten,halledersiniz inşallah
Kolay gelsin :)

Mühim olan mutlu olmak zaten. Allah çocuklarınızı size bağışlasın bugünler de unutulur :)

Back