- 23 Eylül 2010
- 6.359
- 1.917
- 248
- Konu Sahibi gadjo dilo
Hayır işt e benim bahsettiğim de rahatsız oldum bu sesten demek inançlı insanı rahatsız etmesin. Sizler lafımı farklı yere çekmek için uğraşıyosunuz ya da yanlış anladınız bilmiyorum. Arkadaş demişti ki benim gördüğüm bütün chpliler ezan sesinden rahatsız oluyor. bir insan neden ezan sesinden rahatsız olur ki.. Ezan sesi kulağıma güzel gelmek zorunda değil. bunu içimde de tutmam. Yani demek istediğim bunu sorgulamaya gerek mi var oluyorsa oluyor oluyor işte. Rahatsızlığını dile getirmekte neden bir sakınca olsun. Bunun chpyle ne alakası var ya. Chpye oy verip de bu ülkede müslüman olmayan çok azdır zaten..
Ben çan sesinden çok korkuyorum, rahatsız oluyorum, uykumun en tatlı yerinde bölünmesine sinir oluyorum vs vs Almanya'da bunu söylediğim hiç kimse bana aaa bir insan bu sesten niye rahatsız olur demedi. Haklısın dendi bitti.
Aynı şekilde sabah ezanları benim için işkence. Çocukluğumda her ezan sesinde çığlıklarla uyanırdım çünkü evimiz caminin yanındaydı. Bir de o ev fatihteydi. Düşünün. Hepsi birbirine karışır o tam bir gürültü kirliliğidir ki o boyutuna hiç girmiyorum şu an. Onun çözümü zaten belli. Merkezden okuma vs.. Hala o sesten korkuyorum, ürküyorum, duymak istemiyorum. Ama ben ezan sesinden rahatsız oluyorum dediğimde bana kimse pis chpli nesinden rahatsız oluyosun demesin, o ses huzur verici bir ses demesin.
Sorun insanların inançlarını özgürce yaşaması değil ki. Ya da ben bunu dedim diye ezanı susturmam da söz konusu değil. Eğer birileri bir gün öyle bir çabaya girerse hiç de destek falan vermem. Bu ülkede bu yüzden üzülecek milyonlarca insan varsa eğer.. Zaten susturulsun kesinlikle demedim demem. Ama "rahatsız oluyorum" bu kadar net.
valla ben chpli kısma zaten katılmıyorum
bu şekilde insanların damgalanmasına da sinir oluyorum
ülkede nedense chpliler müslüman olmaz gibi bi yargı var bazılarında
bi de akpli olmayanı dinsiz ilan eden şuursuzlar çıkabiliyo
çok anlamsız ve saçma buluyorum bunu herkesin dini kendinedir sonuçta
konuya gelince ben sadece yurtdışında da böyle olduğunu söylemek için yazdım
yani çoğunluğun dini neyse ona uyuluyo azınlıklara göre hareket edilmiyo
o açıdan rahatsız olsanız da yapacak birşey yok diyorum sadece
sen sadece rahatsızlığını dile getirmişsn zaten
ben okutulmasını istemiyosun diye düşündüm
ama bazı arkadaşlar çok sert bi şekilde eleştiriyo bu da hoş değil bence o zaman da bu konuda hassas insanlar kırılabiliyo
(senin için yazmıyorum bu arada)
bazıları bir yerde bunu protesto için camiyi bile basmıştı okutulmasın diye öyle hatırlıyorum
ben aslında tarz girişimleri saçma buluyorum işte inançlara saygı derken bundan bahsettim
Son düzenleme: