• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetin Reklamları

Hayır işt e benim bahsettiğim de rahatsız oldum bu sesten demek inançlı insanı rahatsız etmesin. Sizler lafımı farklı yere çekmek için uğraşıyosunuz ya da yanlış anladınız bilmiyorum. Arkadaş demişti ki benim gördüğüm bütün chpliler ezan sesinden rahatsız oluyor. bir insan neden ezan sesinden rahatsız olur ki.. Ezan sesi kulağıma güzel gelmek zorunda değil. bunu içimde de tutmam. Yani demek istediğim bunu sorgulamaya gerek mi var oluyorsa oluyor oluyor işte. Rahatsızlığını dile getirmekte neden bir sakınca olsun. Bunun chpyle ne alakası var ya. Chpye oy verip de bu ülkede müslüman olmayan çok azdır zaten..

Ben çan sesinden çok korkuyorum, rahatsız oluyorum, uykumun en tatlı yerinde bölünmesine sinir oluyorum vs vs Almanya'da bunu söylediğim hiç kimse bana aaa bir insan bu sesten niye rahatsız olur demedi. Haklısın dendi bitti.

Aynı şekilde sabah ezanları benim için işkence. Çocukluğumda her ezan sesinde çığlıklarla uyanırdım çünkü evimiz caminin yanındaydı. Bir de o ev fatihteydi. Düşünün. Hepsi birbirine karışır o tam bir gürültü kirliliğidir ki o boyutuna hiç girmiyorum şu an. Onun çözümü zaten belli. Merkezden okuma vs.. Hala o sesten korkuyorum, ürküyorum, duymak istemiyorum. Ama ben ezan sesinden rahatsız oluyorum dediğimde bana kimse pis chpli nesinden rahatsız oluyosun demesin, o ses huzur verici bir ses demesin.

Sorun insanların inançlarını özgürce yaşaması değil ki. Ya da ben bunu dedim diye ezanı susturmam da söz konusu değil. Eğer birileri bir gün öyle bir çabaya girerse hiç de destek falan vermem. Bu ülkede bu yüzden üzülecek milyonlarca insan varsa eğer.. Zaten susturulsun kesinlikle demedim demem. Ama "rahatsız oluyorum" bu kadar net.

valla ben chpli kısma zaten katılmıyorum
bu şekilde insanların damgalanmasına da sinir oluyorum
ülkede nedense chpliler müslüman olmaz gibi bi yargı var bazılarında
bi de akpli olmayanı dinsiz ilan eden şuursuzlar çıkabiliyo
çok anlamsız ve saçma buluyorum bunu herkesin dini kendinedir sonuçta

konuya gelince ben sadece yurtdışında da böyle olduğunu söylemek için yazdım
yani çoğunluğun dini neyse ona uyuluyo azınlıklara göre hareket edilmiyo
o açıdan rahatsız olsanız da yapacak birşey yok diyorum sadece

sen sadece rahatsızlığını dile getirmişsn zaten
ben okutulmasını istemiyosun diye düşündüm
ama bazı arkadaşlar çok sert bi şekilde eleştiriyo bu da hoş değil bence o zaman da bu konuda hassas insanlar kırılabiliyo
(senin için yazmıyorum bu arada)
bazıları bir yerde bunu protesto için camiyi bile basmıştı okutulmasın diye öyle hatırlıyorum
ben aslında tarz girişimleri saçma buluyorum işte inançlara saygı derken bundan bahsettim

Son düzenleme:
1.kimse halkın çoook da sevdiği için oy verdiğini düşünmesin akp ye.
2. sol hükümetlerin bi iş yapabildiği görülmemiş şimdiye kadar.
bu ikisi çok büyük etken.

chp zihniyetini değiştirmediği sürece oy moy alamaz.

Ben de diyorum kimse çooook sevdiğimiz için oy verdiğimizi düşünmesin chp'ye. aynı senin tam karşı pencereden diyorum hep bunu.. Chp zihniyetini değiştirmiyor ama oylarımızı veriyoruz. Çünkü seçim barajı elimizi kolumuzu bağlıyor. Akp'nin karşısında muhalefet biraz kalabalık olsun belki işe yarar tek tük adam çıkar diyoruz. İktidaar ne kadar mükemmel olursa olsun muhalefet şart. Yoksa yönetim diktatörleşiyor..

Ben de diyorum kimse çooook sevdiğimiz için oy verdiğimizi düşünmesin chp'ye. aynı senin tam karşı pencereden diyorum hep bunu.. Chp zihniyetini değiştirmiyor ama oylarımızı veriyoruz. Çünkü seçim barajı elimizi kolumuzu bağlıyor. Akp'nin karşısında muhalefet biraz kalabalık olsun belki işe yarar tek tük adam çıkar diyoruz. İktidaar ne kadar mükemmel olursa olsun muhalefet şart. Yoksa yönetim diktatörleşiyor..

bence de muhalefet şart:128:
hangi parti gelse de başa karşısında sağlam bi muhalefet olmalı ki iktidar sürekli kendini kontrol etsin..

valla ben chpli kısma zaten katılmıyorum
bu şekilde insanların damgalanmasına da sinir oluyorum
ülkede nedense chpliler müslüman olmaz gibi bi yargı var bazılarında
bi de akpli olmayanı dinsiz ilan eden şuursuzlar çıkabiliyo
çok anlamsız ve saçma buluyorum bunu herkesin dini kendinedir sonuçta

konuya gelince ben sadece yurtdışında da böyle olduğunu söylemek için yazdım
yani çoğunluğun dini neyse ona uyuluyo azınlıklara göre hareket edilmiyo
o açıdan rahatsız olsanız da yapacak birşey yok diyorum sadece

sen sadece rahatsızlığını dile getirmişsn zaten
ben okutulmasını istemiyosun diye düşündüm
ama bazı arkadaşlar çok sert bi şekilde eleştiriyo bu da hoş değil bence o zaman da bu konuda hassas insanlar kırılabiliyo
(senin için yazmıyorum bu arada)
bazıları bir yerde bunu protesto için camiyi bile basmıştı okutulmasın diye öyle hatırlıyorum
ben aslında tarz girişimleri saçma buluyorum işte inançlara saygı derken bundan bahsettim

Zaten beni yanlış anladığını farkettim o yüzden kendimi daha iyi ifade etmeye çalıştım simon. Sen konunun başını görmedin ben diğer arkadaşa sinirlendim. Şimdi tekrar tekrar alıntı yapıp polemik istemiyorum. Ama şöyle şeyler dedi.

chpli olupta namaz kılanda var kadeh kaldıranda, akp li olupta namaz kılanda var kadeh kaldıranda , inanç kişiseldir Allah ile kul arasındadır, benim cevremdeki chpliler ezan sesi duymak istemıyorlar..

ben benım cevremde olan kişileri bahsettim, ezan sevmıorlar bunlar kesn chpli demedim,

bir insan ezandan neden rahatsız oluyor onu çözemıyorum işte ben , şahsen benım ailemde ezanı duymak istiyorlar ama sırf onlar rahatsız oluyor diye ezandan mahrumuz

Ezan sesinden niye mahrum kalmış anlamadım. Rahatsız olan kişiler ezan sesini susturmuş zaar. Bir de inanç kişiseldir diyip chpliler böyle ama diye dipnot eklemeler. Ortaya kışkırtıcı laflar olup yok ben genellemedim benim çevremdekiler böyle demeler.

Tarzı beni rahatsız etti.

Yoksa ezanı, çanı susturun demek benim haddime değil..

chp gibi hiç bi iş yapmayı beceremeyen partiler olduğu için olmasın?? adam muhalefet olmayı bile beceremiyor.
neydi bi atasözü vardı tam da bununla ilgili ama...
hah
koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler..

adamlar bişeyler yaptığı için baştalar.. ve chp ve zihniyeti gibi Türk halkının aslında bulunan tesettür namaz vb şeylerin rahatça yapılabilmesinin önünü açtığı için...

dsp chp ye kalsa ne yapar??? benim lisede olduğum dönemlerdeki gibi başını bahçe dışında açtırır, namazını okulda asla kıldırtmaz.. okula Kuran getirmek yasak olur. ben bunları yaşadım gördüm kimse inkar edemez. sol partiler de ülkenin aslına sırtını döndüğü sürece bişey olamazlar.
ekonomi ise yerlerde.. şimdi diyoruz vay efendim şuna zam buna zam geldi..
biz ecevitin yaptığı krizlerde yağ kaç katladı tüp kaç katladı diye sorardık.

bu ülke dürüst ve refah bi şekilde bi lider tarafından yönetilecekti(yaşım gereği hatırladıklarımdan kıyas yapıyorum) onun da ipini kestiler, Erbakan hocanın.

1.kimse halkın çoook da sevdiği için oy verdiğini düşünmesin akp ye.
2. sol hükümetlerin bi iş yapabildiği görülmemiş şimdiye kadar.
bu ikisi çok büyük etken.

chp zihniyetini değiştirmediği sürece oy moy alamaz.
ben chpliyim yada şu partiliyim demedim ben sadece Atatürk düşmanı insanların bu vatanı yağmalamasından hoşnut değilim
kabul ediyorum yaptıkları çok şey var ama yaparken de eksilen bi ülke var bilmem farkında mısınız?
ben hiç bi partiyi savunmuyorum beğenmiyorum bu da bir gerçek
hepsi birbirinden beter
açıkcası çok şey yazmak isterdim ama bende kalsın gerisi..
ayrıca bişeyleri yaptıktan sonra ki mecburlar yapmaya bu hangi hükümet olursa olsun
yapılan şeyler milletin gözüne sokulmaz benim demek istediğim buydu

ben chpliyim yada şu partiliyim demedim ben sadece Atatürk düşmanı insanların bu vatanı yağmalamasından hoşnut değilim
kabul ediyorum yaptıkları çok şey var ama yaparken de eksilen bi ülke var bilmem farkında mısınız?
ben hiç bi partiyi savunmuyorum beğenmiyorum bu da bir gerçek
hepsi birbirinden beter
açıkcası çok şey yazmak isterdim ama bende kalsın gerisi..
ayrıca bişeyleri yaptıktan sonra ki mecburlar yapmaya bu hangi hükümet olursa olsun
yapılan şeyler milletin gözüne sokulmaz benim demek istediğim buydu

yok ben chp li olduğundan ya da olmadığından yazmadım.. hemen herkesin aklındaki sorulardan oluşan son satırlarındaki cümlelerine cevaben yazdım.. sadece alıntı yapmış olduğum kişi siz olmuş oldunuz o kadar..

Son düzenleme:

Arkadaşım sonuna kadar arkandayım, ben başörtülü biri degilim ama her zaman müslüman bir ülkede başörtülüye uygulanan zulmün ne denli saçma oldugunun farkındayım, yani özgürlük diye yırtınıp duruyorlar ama başörtülü bir insanın özgürlügünü çalacak kadarda vicdansizlar.Benım başörtüsüyle ilgili sıkıntım hiç olmamış olabilir ama hastaneler ve su sorunuyla ilgili cok sıkıntı cekmiştik ailecek. Annem ruhsal rahatsızdır , ilaçlarını alamadıgı ilaç kuyruklarında o babamın annem içinne eziyetler cektigini gayet iyi bilirim, suyumuz akmıyordu gidip annemle camiden güyümlerle alır gelirdik.Akrabamın balikesir tarafında bi yazlıgı var belediyesi chp ye ait, sular hala daha akmıyor :) denız temızlenmıyor yosun içinde , yazlık site içinde cami hiç yok ,cami yapılmasına bile karşı gelen komşularmz varr ,hepside koyu chpli zihniyet :) ben sağdan soldan duydugumu degil yaşadıgımı anlattım, şimdi birileri cıkar hükümeti kötüler,meyve veren agacın taşlayanı cok olurr
:ssz:

Katiliyorum kardesim....

ben sahsen söyle bir gecmise bakarim

[video=youtube;ZE2uViIjiYE]http://www.youtube.com/watch?v=ZE2uViIjiYE[/video]

sonradaaaa güzel türkiyemin simdiki haline, ona görede secimimi yaparim...

Son düzenleme:
az bile reklam var...yapılan yüzlerce icraat hizmet varken...:nazar:
başka partiler olsa bunun bin misli reklam yapardı...

güzel ülkeniz kalacak mı bakalım... en basit soygun olaylarının bile davasını hopp diye kapatamazsın.. hakim değiştirip içeriden adam alıyorlar aman konuşmasın diye.. göz göre göre oluyor her şey...

Özet video: https://www.facebook.com/photo.php?v=297623240403828

Din tacirliğini,
Kadınların kürtaj yasağı,
Kadın cinayetlerinin yüzde bin artmasını,
Baş örtülü örtüsüz kadın ayrımını keskinleştirdiğini,
Zengin fakir arasındaki maddi uçurumun artmasını,
Atatürk düşmanlığını,
Suriyeli çocuklara maddi yardım gönder derken savaşı esas onun köstekleyip çocukların ana babasız kaldığını, (Umarım Kırımda da Rusyaya yardım etmez)
Hırsızlığa adının bulaşmasını,
Doğanın katlini,
Halk ile polisi karşı karşıya getirişini (Polis devlet olduk)
Gezi parkını önce yurtdışı, sonra DHKPC, sonra CHP, en sonra da cemaate bağlayışını,
Her yerde mis gibi (!) kadrolaşmasını,
Atanamayan öğretmenlere bir de mülakat gibi torpil aracı koymasını,
Sağlıkta performans sistemi getirip çalışanların köle haline getirilmesini,
Termik santraller, HES'ler, Nükleerler...

Bunların hepsini düşündükçe AKP'ye oy veren insanların hala çıkmasına inanamıyorum! Daha saymadığım pek çok nokta var biliyorum. Geçenlerde Muğla'daki konuşmasını dinleyince bu halkın belli bir kısmının gerçekten cahil olduğunun farkına vardım:

- Eskiden burada beton da yoktu, Chp nasıl olduysa beton bari dökmüş.
- Hüloğğğ!
- Fethiye, Bodrum gibi ilçelerimiz var, Allah vergisi yeşiller içinde doğası var. Bu ilçelerimiz CHP'yi hak ediyor mu ki? (Beton mu hak ediyor ?)
- Hüloğğğğ!
- Üniversitede okuyan bir kızımız bana size iftira atıyorlar üzülüyorum dedi. Bela okuyorlar dedi. Bela okuyana lanet olsun! ( Lanet olsun demek de bela okumak değil mi?)
- Hüloğğğğğ!....

Hayır işt e benim bahsettiğim de rahatsız oldum bu sesten demek inançlı insanı rahatsız etmesin. Sizler lafımı farklı yere çekmek için uğraşıyosunuz ya da yanlış anladınız bilmiyorum. Arkadaş demişti ki benim gördüğüm bütün chpliler ezan sesinden rahatsız oluyor. bir insan neden ezan sesinden rahatsız olur ki.. Ezan sesi kulağıma güzel gelmek zorunda değil. bunu içimde de tutmam. Yani demek istediğim bunu sorgulamaya gerek mi var oluyorsa oluyor oluyor işte. Rahatsızlığını dile getirmekte neden bir sakınca olsun. Bunun chpyle ne alakası var ya. Chpye oy verip de bu ülkede müslüman olmayan çok azdır zaten..

Ben çan sesinden çok korkuyorum, rahatsız oluyorum, uykumun en tatlı yerinde bölünmesine sinir oluyorum vs vs Almanya'da bunu söylediğim hiç kimse bana aaa bir insan bu sesten niye rahatsız olur demedi. Haklısın dendi bitti.

Aynı şekilde sabah ezanları benim için işkence. Çocukluğumda her ezan sesinde çığlıklarla uyanırdım çünkü evimiz caminin yanındaydı. Bir de o ev fatihteydi. Düşünün. Hepsi birbirine karışır o tam bir gürültü kirliliğidir ki o boyutuna hiç girmiyorum şu an. Onun çözümü zaten belli. Merkezden okuma vs.. Hala o sesten korkuyorum, ürküyorum, duymak istemiyorum. Ama ben ezan sesinden rahatsız oluyorum dediğimde bana kimse pis chpli nesinden rahatsız oluyosun demesin, o ses huzur verici bir ses demesin.

Sorun insanların inançlarını özgürce yaşaması değil ki. Ya da ben bunu dedim diye ezanı susturmam da söz konusu değil. Eğer birileri bir gün öyle bir çabaya girerse hiç de destek falan vermem. Bu ülkede bu yüzden üzülecek milyonlarca insan varsa eğer.. Zaten susturulsun kesinlikle demedim demem. Ama "rahatsız oluyorum" bu kadar net.

Ben destek veririm. Neden biliyor musun? Cünkü bu dünyada inancsizlarin hakkini koruyan bir hukuk sistemi yok. Inanan kendine ait ibadethanesini isteyip durur, hatta bir yetmez iki ister, iki yetmez, sitenin icine kadar ister. Inanan, inanci geregi her yere mescid ister. Bugün alisveris merkezlerine kadar, aklinizin ucuna gelebilecek her yerde mescid var. Ama yetmez.

Inanan isterken, inanc özgürlügü oluyor adi. Peki inanmayan? Neden inanmayanin ezan sesi, can sesi duymak istemiyorum demeye ve istememeye hakki yok? Sana güzel geliyor da, ona iskence gibi. Senin inanc özgürlügünse onun da özgürlügü yok mu? Gece yatagindan ezan sesiyle sicramak zorunda mi mesela? Ya da gündüz tam kafasini dinleyecek bir agac alti bulmusken, inanmadigi, hoslanmadigi bir seyi duymak zorunda mi? Degil. Ya da Pazar günü uyumak istiyorsun gec saatlere kadar, kilise canlari basliyor, uzun da yani. Ama inananlar inancsizlar üzerine öyle bir baski kuruyor ki, ne var benim inancim bu dinlemek zorundasin diyor.

Inancsiz insan cami olmasin kilise olmasin demiyor ama her adim basina da gerek yok diyor. Ben evimin tam yamacinda cami istemiyorum diyor. Inanan, o zaman baska yere tasin diye cevabini yapistiriyor. Ama sitesinin icine kadar, kapisinin dibine kadar cami isteme, alt caddede olmasina ragmen, kendi sokagina da cami istemeye kendinde hak görüyor inanan. Neden mesela inanmayanin evlere cok yakin yerlere cami, kilise kurulmasin demeye hakki yok? Biz bir binaya tasinacaktik, resmen caminin minaresi balkonun dibinde, dedim ben geceleri sicrayarak uyanmak istemiyorum. Tasinmadik. Peki hep böyle mi olacak? Sey mi yapalim, inananlar cami diplerine dogru yaklasin, inanmayanlar arka binalara. :)

Kapali toplumlarda inanmayan inana küfür ediyor, bir sey oldugu yok. Inanmayan yapinca ayni seyi adi oluyor "din, peygamber, Allah" hassasiyeti, ceza kanunu bilmem kacinci maddesi inanmayana isliyor. Neden digerinin inancsiz olma hassasiyetine saygi o kadar mühim degil?

Inanan, bir diger inanca yine hadi saygi duyuyor da, garibim inancsizlar, yüzyillardir cirkin cirkin kelimelerle tasvir edilip, küfür, hakaret yerine kullaniliyorlar. "Gavur bunlar, Allahsiz oglu Allahsiz, pis kafir, Allahsiz köpek" vs vs. Bunlar hep normal ama tabi... Bir tek inananlarin hassasiyetleri var. Bir tek onlarin hassasiyetleri yerine getirilmeli. Digerlerinin istekleri, inanc özgürlügüne aykiri oluyor direk.

Ben bu konuyu degerli bir hukuk profu ile konustum. Haklisin ama dünya buna hazir degil dedi. Inanmayanlarin haklarinin korunmasi icin baslatilmis, yarim kalmis, kabul görmemis calismalar var dedi. Dünya buna hazir degil... Ne sacma ama öyle.

Yalniz hic degilse Avrupa`da inanmayanlar daha özgürler, istedikleri gibi ifade etmekte serbestler. Onca serbestligin icinde de aman neyse can sesi deyip gecistirebiliyorlar.

Ama olaya objektif bakarsan, aslinda bu "ses" kavramini istememe onlarin hakki. Evlerin diplerine cami, kiliseyi bu sebepten istememe hakki da onlarin hakki. Ama uzlasmasi zor bir konu, dünya hazir degil. :1:

Ben bir rahmetli biliyorum, adam inanmiyordu, normal gömülmek istemedi. Sonra bütün akrabalar birden cullandi ailenin üstüne, olur mu canim diye, adami mezarliga gömdüler, imam esliginde. Yani inanmayanin ölürken bile cenaze seklini dilemeye hakki yok.

not: din konusmak da yasak ama konu bir hayli dallanmis budaklanmis. ben de son bir cevap vereyim dedim. :)

Son düzenleme:
$1779941_716031625084135_2012348368_n.jpg

Ben reklamları reklamcılık açısından çok başarılı buldum.
Firma çok güzel çalışmış.Reklam yani çok güzel başarılı :46::46::46::46:

Birde gerçeklerle örtüşseydi iyi olcekti emme neparsın gari o kadarınıda edire edivercez artıkım.:17::17:

Ben destek veririm. Neden biliyor musun? Cünkü bu dünyada inancsizlarin hakkini koruyan bir hukuk sistemi yok. Inanan kendine ait ibadethanesini isteyip durur, hatta bir yetmez iki ister, iki yetmez, sitenin icine kadar ister. Inanan, inanci geregi her yere mescid ister. Bugün alisveris merkezlerine kadar, aklinizin ucuna gelebilecek her yerde mescid var. Ama yetmez.

Inanan isterken, inanc özgürlügü oluyor adi. Peki inanmayan? Neden inanmayanin ezan sesi, can sesi duymak istemiyorum demeye ve istememeye hakki yok? Sana güzel geliyor da, ona iskence gibi. Senin inanc özgürlügünse onun da özgürlügü yok mu? Gece yatagindan ezan sesiyle sicramak zorunda mi mesela? Ya da gündüz tam kafasini dinleyecek bir agac alti bulmusken, inanmadigi, hoslanmadigi bir seyi duymak zorunda mi? Degil. Ya da Pazar günü uyumak istiyorsun gec saatlere kadar, kilise canlari basliyor, uzun da yani. Ama inananlar inancsizlar üzerine öyle bir baski kuruyor ki, ne var benim inancim bu dinlemek zorundasin diyor.

Inancsiz insan cami olmasin kilise olmasin demiyor ama her adim basina da gerek yok diyor. Ben evimin tam yamacinda cami istemiyorum diyor. Inanan, o zaman baska yere tasin diye cevabini yapistiriyor. Ama sitesinin icine kadar, kapisinin dibine kadar cami isteme, alt caddede olmasina ragmen, kendi sokagina da cami istemeye kendinde hak görüyor inanan. Neden mesela inanmayanin evlere cok yakin yerlere cami, kilise kurulmasin demeye hakki yok? Biz bir binaya tasinacaktik, resmen caminin minaresi balkonun dibinde, dedim ben geceleri sicrayarak uyanmak istemiyorum. Tasinmadik. Peki hep böyle mi olacak? Sey mi yapalim, inananlar cami diplerine dogru yaklasin, inanmayanlar arka binalara. :)

Kapali toplumlarda inanmayan inana küfür ediyor, bir sey oldugu yok. Inanmayan yapinca ayni seyi adi oluyor "din, peygamber, Allah" hassasiyeti, ceza kanunu bilmem kacinci maddesi inanmayana isliyor. Neden digerinin inancsiz olma hassasiyetine saygi o kadar mühim degil?

Inanan, bir diger inanca yine hadi saygi duyuyor da, garibim inancsizlar, yüzyillardir cirkin cirkin kelimelerle tasvir edilip, küfür, hakaret yerine kullaniliyorlar. "Gavur bunlar, Allahsiz oglu Allahsiz, pis kafir, Allahsiz köpek" vs vs. Bunlar hep normal ama tabi... Bir tek inananlarin hassasiyetleri var. Bir tek onlarin hassasiyetleri yerine getirilmeli. Digerlerinin istekleri, inanc özgürlügüne aykiri oluyor direk.

Ben bu konuyu degerli bir hukuk profu ile konustum. Haklisin ama dünya buna hazir degil dedi. Inanmayanlarin haklarinin korunmasi icin baslatilmis, yarim kalmis, kabul görmemis calismalar var dedi. Dünya buna hazir degil... Ne sacma ama öyle.

Yalniz hic degilse Avrupa`da inanmayanlar daha özgürler, istedikleri gibi ifade etmekte serbestler. Onca serbestligin icinde de aman neyse can sesi deyip gecistirebiliyorlar.

Ama olaya objektif bakarsan, aslinda bu "ses" kavramini istememe onlarin hakki. Evlerin diplerine cami, kiliseyi bu sebepten istememe hakki da onlarin hakki. Ama uzlasmasi zor bir konu, dünya hazir degil. :1:

Ben bir rahmetli biliyorum, adam inanmiyordu, normal gömülmek istemedi. Sonra bütün akrabalar birden cullandi ailenin üstüne, olur mu canim diye, adami mezarliga gömdüler, imam esliginde. Yani inanmayanin ölürken bile cenaze seklini dilemeye hakki yok.

not: din konusmak da yasak ama konu bir hayli dallanmis budaklanmis. ben de son bir cevap vereyim dedim. :)
hay kalemine sağllık
:46::46:
. benim gibilerin sesine kulak verdin. bizler hala çoğu yerde inançsızlığımızı söyleyemiyoruz.

azınlık olan heryerde ezilmiştir zaten. kendin çoğunluksan senin sesin önemlidir. hele o az kişiden biri sesini çıkarsın denmeyen kalmaz.

hakaretin bini bin para..
insanlara şurada bile inancı yok,inannçsızda onun için namussuzdur yazan o kadar kişi olduki. yazmaktan iflahım kesildi onlara,
namus,dürüst olmak,erdemli olmak sadece inançlı insanlarda var sanıyorlar.
inanmayanların değerleri yok diye düşünüyorlar. acıma duygusunu eksik,,,iyiyle kötü arasında farkı anlayabilme yetisi eksik gibi..

bu arada siyasette din yasak değil diye biliyorum ben.

Son düzenleme:
bu arada siyasette din yasak değil diye biliyorum ben.

Ben siyaset başlığında da olsa yasak diye biliyorum oky ,

Ayrıca son sayfayı görüp konu devam ediyor sanan arkadaşlara da hatırlatalım :34:,

Cami mevzusunun bu konuda kapatılması ile ilgili munenin bir kaç kez uyarısı oldu .

Son düzenleme:
Evet bu bir genel seçim değil, o yüzden yerel seçime uygun bir afiş olmamış çünkü yapılan hizmetin belediyeyle ilgisi yok belki ama gayet güzel bir afiş. Yaşamayan anlamıyor görüldüğü üzere. Yaşamayan bilemez belki ama çok gördük biz "alt tarafı bir bez parçası" mantığında hareketle engellemeleri. Ama nedense yıllarca korktular hep o bez parçası dediklerinden. Kapalı olarak girdiği meclisten yuhalanarak kovulan vekil vardı, ne çabuk unuttunuz? Hastanede doktorsun hemşiresin, ama başın kapalı hasta bakamazsın açacaksın! Öğretmensin ama kafanın dışına taktığın o bez parçasıyla ders anlatamazsın açacaksın! Başın kapalı derse giremezsin, aç öyle gir! Komik değil mi? Gerekçe neydi? Kamu kurumlarında kıyafet kuralı? Ee iyide biri gelip haç kolyesi takacak olsa uygulanıyor mu o kural? Benim dini inancım bunu gerektiriyorsa bu neden birilerini rahatsız ediyordu? Bırakın kamu kurumlarını sokakta bile hazmedemeyenler var. Kapalıysanız ve güzel bir işte çalışıyorsanız kesin torpil vardır! Kapalıysanız ve araba kullanıyorsanız "şuraya bak bunlar bile araba kullanıyor" laflarına şaşırmamalısınız. Daha ne tacizler! Mahalle baskısı diye bağıranlar baskının gerçeğini kendileri yapıyordu, kapalıları insan yerine koymayıp bulunulan ortamlarda yokmuş gibi davrananları vardı. Neden? Çünkü kapalıysa cahildir, cahil insanlarla konuşmak istemiyorum mantığı var bazı insanlarda. Genellemiyorum herkes üstüne alınıp cevap vermesin! Ama böyle insanlarla karşılaştım ki yazıyorum. Şimdiyse çok şükür, insanlar ne düşünürse düşünsün en azından kapalı olarak okula-derse girebiliyorum. Kendimi her alanda daha özgür hissediyorum. Bunu kimse inkar edemez-türbana siyasi simge deyip tüm kapalıları türbanlı diye kategorileyenler dışında! Ben kapalıyım, örtülüyüm, türbanlı değil. Senin gözünde benim örtünme şeklim türban gibidir, aynı çinlilerle japonları birbirine benzetmemiz gibi:) orasını bilemem ama benim örtüm siyasi simge de değil! Örtüyü siyasete bulaştıranlar şimdikiler değil oraya buraya giremezsiniz diye yasak koyanlardı. Şimdi bunlar bu yanlışlıkları düzeltmeye çalışınca türbanı kullanıyorlar öyle mi? Komik olmayın....

Son düzenleme:
ha bir ek
bir başbakan bile birilerine hakaret etmek için onları ateist derse,bu halkın inançsızlara yani deist ve ataistlere bakış açısı değşirmi.yada normal bakarmı.saygı dıuyarmı.
asla. çünkü önünde ki örnek belli.
bir başbakan bunu diyorsa halk haydi haydi der bunu. ve kötügözle bakar.
kısaca yaftayı bizlere taa en yukardan yapıştırdı yapıştıran.

Ben siyaset başlığında da olsa yasak diye biliyorum oky ,

Ayrıca son sayfayı görüp konu devam ediyor sanan arkadaşlara da hatırlatalım :34:,

Cami mevzusunun bu konuda kapatılması ile ilgili munenin bir kaç kez uyarısı oldu .

munenın hatırlıyorsam,sadece siyasette dini konu konuşalabilir diye bir yazısı vardı. yanlış hatırlamıyırsam

munenın hatırlıyorsam,sadece siyasette dini konu konuşalabilir diye bir yazısı vardı. yanlış hatırlamıyırsam

Dini içerik taşıyan konular açılıyor ama , yine de inançlar , ibadetler , ibadethaneler ve inançsızllıkar üzerine konuşmak için çok başı boş değiliz diye hatırlıyorum bende:52:

Zaten yasak olmasa da bu başlık altında özellikle uyarısı var , camii konusu kapansın artık diye , ben onu hatırlatmak istedim .Son sayfadan konuya girenler kalınan yerden devam etmesin diye .

Son düzenleme:
Back