• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetin Reklamları

yoo öyle bişeymı dedim nerden cıkartıyorsun bizım belirleyip belirlemeyecıgımızı , dinlemek zorunda degiller elbette , dinleyecekler diyede silahta dayamadık :1: ama bir insan ezandan neden rahatsız oluyor onu çözemıyorum işte ben , şahsen benım ailemde ezanı duymak istiyorlar ama sırf onlar rahatsız oluyor diye ezandan mahrumuz , kim belirlemiş siz karar verin artık

Dini inançlarını senin gibi yaşamıyorsa rahatsız olur. Adam sünni değildir, müslüman değildir, ateisttir, deisttir, agnostiktir, alevidir, ya da her neyse ezan ona bir şey ifade etmiyordur.

Kulağının dibinde günde 5 kere kilise çanı öttürselerdi anlayabilirdin..

neden duymak istemediklerine dair bir sürü ihtimal olabilir. ama size normal geldiği gibi onlara da anormal gelmesi arasında ne fark var?
mesela duymak istemeyenler, allah allah bu insanlar neden bu sesi duymak istiyorlar diyorlar mı size :) sizinki de aynı şey.

tabi ki olabilir bana bunlarla gel işte, hemen şapp lafı koyuyorsun siz mi belirleyeceksiniz diye, asla öyle bişey demedim demem , bu ülkede aleviside var hristiyanıda var ,ermeniside var benım lafım bir müslümanın bundan rahatsız olması benı düşündüruyor ben bu yüzden neden rahatsıız oluyorlar onu düşünmüşümdür hep :40:

Dini inançlarını senin gibi yaşamıyorsa rahatsız olur. Adam sünni değildir, müslüman değildir, ateisttir, deisttir, agnostiktir, alevidir, ya da her neyse ezan ona bir şey ifade etmiyordur.

bundan asla rahatsız olmam sonuçta ordada ALLAH zikrediliyor, bize uygun şekilde degil ama orasıda bir inanç ibadet yerı arkadasım ben bu şekilde düşünüyorum

Sakin olabilir miyiz dedim:51:

Cami gibi ibadethaneleri de konuya karıştırmayın, ibadethanelerin partilerle alakası yoktur, olmamalıda,cami parti denklemi kuracaksanız benden size bir örnek: bizim burası Chp yönetiminde ama o kadar güzel bir camimiz var ki, cami tadilata girdi birkaç sene önce, insanlar imece usulu yardımlaşarak camiyi muhteşem bir hale getirdi, çevre duvarlarını bile çok güzel yaptılar, siz avizesini alıyorsanız başka bir hayırsever şu kada metrekare duvarını ben yaparım dedi, sonuç çok güzel bir cami çıktı ortaya.

Balıkesir'den bahsedilmiş, Altınoluk kısmında oluk oluk su akar, su sorunu yoktur, denizi yosunludur çünkü orası lodosu bol bir yerdir, temizlense de sürekli yosun gelecektir, belediyenin başa çıkabileceği birşey değil yosun:34:

Rahatsız olanlar bir zahmet içinden rahatsız olmalı. Yurtdışında ortodoks kilisesinin karşısında yaşadım senelerce. Çanlar her pazar sabahı çok erken bir saatte ötmeye başlardı. Bayağıda uzun sürerdi öyle saniyelik filan değil. Bir kerede 'rahatsız olmak' gibi bir düşünce geçmedi aklımdan. Nede olsa o onların inancı. Özgürlük istemiyor muyuz? Ben nasıl anlayışlı davranıyorsam karşımdakinden de onu beklerim.

tabi ki olabilir bana bunlarla gel işte, hemen şapp lafı koyuyorsun siz mi belirleyeceksiniz diye, asla öyle bişey demedim demem , bu ülkede aleviside var hristiyanıda var ,ermeniside var benım lafım bir müslümanın bundan rahatsız olması benı düşündüruyor ben bu yüzden neden rahatsıız oluyorlar onu düşünmüşümdür hep :40:
herkes inancını veya inançsızlığını sizinki gibi yaşamak zorunda değil diyeyim o zaman. mesela inançlıyım ama arada bir içiyorum dediniz. sizi de sorgulamazlar mı hem müslümanım diyor hem de içiyor diye. mesela sizin cümlenize uyarlayabiliriz:

benım lafım bir müslümanın içki içmesi benı düşündüruyor ben neden müslümanlar içiyor onu düşünmüşümdür hep :40:

:27::27::27:

aynı şey.

Sakin olabilir miyiz dedim:51:

Cami gibi ibadethaneleri de konuya karıştırmayın, ibadethanelerin partilerle alakası yoktur, olmamalıda,cami parti denklemi kuracaksanız benden size bir örnek: bizim burası Chp yönetiminde ama o kadar güzel bir camimiz var ki, cami tadilata girdi birkaç sene önce, insanlar imece usulu yardımlaşarak camiyi muhteşem bir hale getirdi, çevre duvarlarını bile çok güzel yaptılar, siz avizesini alıyorsanız başka bir hayırsever şu kada metrekare duvarını ben yaparım dedi, sonuç çok güzel bir cami çıktı ortaya.

Balıkesir'den bahsedilmiş, Altınoluk kısmında oluk oluk su akar, su sorunu yoktur, denizi yosunludur çünkü orası lodosu bol bir yerdir, temizlense de sürekli yosun gelecektir, belediyenin başa çıkabileceği birşey değil yosun:34:

bak bunu duydum sevindim arkadasım tabiki böyle olması gerekıyor cami yapımına yardımına gercekten mutlu oldum, ama su kısmında ciddi bi sorun yaşıyoruz , ayvalık kumlubahce stesi , birgün gdersen sende görüceksin sıkıntıyı

Rahatsız olanlar bir zahmet içinden rahatsız olmalı. Yurtdışında ortodoks kilisesinin karşısında yaşadım senelerce. Çanlar her pazar sabahı çok erken bir saatte ötmeye başlardı. Bayağıda uzun sürerdi öyle saniyelik filan değil. Bir kerede 'rahatsız olmak' gibi bir düşünce geçmedi aklımdan. Nede olsa o onların inancı. Özgürlük istemiyor muyuz? Ben nasıl anlayışlı davranıyorsam karşımdakinden de onu beklerim.
ben içimden rahatsız oluyorum. :26: :) ama empati yapmanız hoşuma gitti.

herkes inancını veya inançsızlığını sizinki gibi yaşamak zorunda değil diyeyim o zaman. mesela inançlıyım ama arada bir içiyorum dediniz. sizi de sorgulamazlar mı hem müslümanım diyor hem de içiyor diye. mesela sizin cümlenize uyarlayabiliriz:

benım lafım bir müslümanın içki içmesi benı düşündüruyor ben neden müslümanlar içiyor onu düşünmüşümdür hep :40:

:27::27::27:

aynı şey.

düşünmek yasak degil düşün tabiii,benım düşündügüm gibii :34:

ex'im site içinde camii isteğe bağlı olabilir, site yönetimi oy birliğiyle karar çıkarıyordur ama Balıkesir'de çok cami vardır, çokta güzel camiileri vardır, ibadetini rahatça yapıyor insanlar.
İstanbul'da bile koca koca sitelerde ibadethane yoktur:34: Ama etraflarında camiler mevcuttur, artık cami konusu kapatılabilir mi?

Zaten susturulsun demedim. Biraz dikkat.. biraz empati yapalim istedim. Ancak bir insan bu sesten neden rahatsiz olur sorusuna cevap verdim. Ben 6 ay almanya da kaldim o can sesinden fenalik geldi artik..siz rahatsiz olmadiniz mi o kiliseden. Yapacak bir sey yok tabi ki buna. Kimsenin de susturmaya hakki yok. Ancak rahatsiz oldugunu dile getirmek sorun olmasin lutfen.

ex'im site içinde camii isteğe bağlı olabilir, site yönetimi oy birliğiyle karar çıkarıyordur ama Balıkesir'de çok cami vardır, çokta güzel camiileri vardır, ibadetini rahatça yapıyor insanlar.
İstanbul'da bile koca koca sitelerde ibadethane yoktur:34: Ama etraflarında camiler mevcuttur, artık cami konusu kapatılabilir mi?

Evet site içerisine ibadethaneye gerekte yok zaten Mune'cim. Etrafında bir çok camii var.
Balıkesir'e gitmedim. Ama oralı bir arkadaşım vardı. Fotoğraflarını göstermişti çok hoş bir yer gerçekten. Eminim dediğin gibidir.:34:
Çok hassas konular bunlar. Nerden çıktıysa? Bence de kapatılmalı.

bundan asla rahatsız olmam sonuçta ordada ALLAH zikrediliyor, bize uygun şekilde degil ama orasıda bir inanç ibadet yerı arkadasım ben bu şekilde düşünüyorum

O zaman cok guzel ama beni sesin her turlusu rahatsiz ediyor. Bunu da dile getirince ayiplanmamaliyim. Ben korkuyorum can sesinden ve sabah ezanindan..

açıkçası yurtdışındayken benim kulağımın dibinde ötüyodu çok ses çıkıyo bide ezan gibi de değil çok erken saatlerde ötüyo
ama bence sinirlenecek birşey yok bunda
sonuçta çoğunluğu hristiyan bi ülke ve inançları gereği yapıyolardı
ben hiçbir zaman da eleştirmedim bunu
başka dine mensup azınlıklar var diye kilisenin çanını durduracak değiller
o yüzden rahatsız olmak anlamsız geliyo bana bu tarz şeylerden
inançlara saygı diye birşey var
türkiye çoğunluğu müslüman bi ülke sonuçta ezan sesi olması çok normal bence
sadece sabahları ortak yayın yapılmamasından rahatsız oluyorum
bazı yerlerde ezan sesi birbirine karışıyo çünkü biri devam ederken diğeri başlıyo

Zaten susturulsun demedim. Biraz dikkat.. biraz empati yapalim istedim. Ancak bir insan bu sesten neden rahatsiz olur sorusuna cevap verdim. Ben 6 ay almanya da kaldim o can sesinden fenalik geldi artik..siz rahatsiz olmadiniz mi o kiliseden. Yapacak bir sey yok tabi ki buna. Kimsenin de susturmaya hakki yok. Ancak rahatsiz oldugunu dile getirmek sorun olmasin lutfen.

Yoo rahatsız olmadım. Hoşuma da giderdi açıkçası.
Bir dine mensup ibadet için 'Rahatsız oluyorum' demek bana kaba, kırıcı geliyor. Bazen huzurlu bir hayat yaşamak için anlayışımızı genişletmeliyiz bana göre.

bak bunu duydum sevindim arkadasım tabiki böyle olması gerekıyor cami yapımına yardımına gercekten mutlu oldum, ama su kısmında ciddi bi sorun yaşıyoruz , ayvalık kumlubahce stesi , birgün gdersen sende görüceksin sıkıntıyı
O su sıkıntısı siteyi yapanla alakalı olmasın sakın, bir yerin iskanını alıp su vs bağlatmak için inşaatı yapan kişi veya firmanın inşaatla ilgili tüm borçları ödemiş olması gerekiyor, iskan aldıktan sonra su vb bağlanır.
Bununda belediyeyle ilgili olduğunu sanmıyorum, siz bence site yönetimiyle görüşün başka birşey vardır, Ayvalık, Akçay, Altınoluk tarafında bir sürü site var, hepsinde elektrik su var.

Evet site içerisine ibadethaneye gerekte yok zaten Mune'cim. Etrafında bir çok camii var.
Balıkesir'e gitmedim. Ama oralı bir arkadaşım vardı. Fotoğraflarını göstermişti çok hoş bir yer gerçekten. Eminim dediğin gibidir.:34:
Çok hassas konular bunlar. Nerden çıktıysa? Bence de kapatılmalı.

Canımın içi arkadaşın bahsettiği de site içinde ibadethane:34:
Bunun belediyeyle alakası yok ki, üstelik tamam yapalım dense yazlık yerlerde her dinden insan var, o zaman kalkıp o sitedeki birileri bende ibadetimi yapacağım sinagog istiyorum derse sitede:ssz:
Kaldı ki bizim buralar İngiliz dolu, ingiliz sitelerinde de yoktur ibadethane:34:

Neyse cami'den bahsedilmesin artık:50:

O su sıkıntısı siteyi yapanla alakalı olmasın sakın, bir yerin iskanını alıp su vs bağlatmak için inşaatı yapan kişi veya firmanın inşaatla ilgili tüm borçları ödemiş olması gerekiyor, iskan aldıktan sonra su vb bağlanır.
Bununda belediyeyle ilgili olduğunu sanmıyorum, siz bence site yönetimiyle görüşün başka birşey vardır, Ayvalık, Akçay, Altınoluk tarafında bir sürü site var, hepsinde elektrik su var.

Canımın içi arkadaşın bahsettiği de site içinde ibadethane:34:
Bunun belediyeyle alakası yok ki, üstelik tamam yapalım dense yazlık yerlerde her dinden insan var, o zaman kalkıp o sitedeki birileri bende ibadetimi yapacağım sinagog istiyorum derse sitede:ssz:
Kaldı ki bizim buralar İngiliz dolu, ingiliz sitelerinde de yoktur ibadethane:34:

Neyse cami'den bahsedilmesin artık:50:
Mune aklıma gelmişken söylemeden edemeyeceğim.
Moskova'da Belinay'ı yatırdığımız hastane biraz şehir dışında kalıyordu. Hastanenin bahçesinin tam ortasına kulübe yapmışlar. İçinde her din için ufak ufak yan yana bölümler yapmışlar. Çocuk hastanesi olduğundan mıdır bilmiyorum ama çok hoşuma gitmişti hassasiyetleri.

Yoo rahatsız olmadım. Hoşuma da giderdi açıkçası.
Bir dine mensup ibadet için 'Rahatsız oluyorum' demek bana kaba, kırıcı geliyor. Bazen huzurlu bir hayat yaşamak için anlayışımızı genişletmeliyiz bana göre.

açıkçası yurtdışındayken benim kulağımın dibinde ötüyodu çok ses çıkıyo bide ezan gibi de değil çok erken saatlerde ötüyo
ama bence sinirlenecek birşey yok bunda
sonuçta çoğunluğu hristiyan bi ülke ve inançları gereği yapıyolardı
ben hiçbir zaman da eleştirmedim bunu
başka dine mensup azınlıklar var diye kilisenin çanını durduracak değiller
o yüzden rahatsız olmak anlamsız geliyo bana bu tarz şeylerden
inançlara saygı diye birşey var
türkiye çoğunluğu müslüman bi ülke sonuçta ezan sesi olması çok normal bence
sadece sabahları ortak yayın yapılmamasından rahatsız oluyorum
bazı yerlerde ezan sesi birbirine karışıyo çünkü biri devam ederken diğeri başlıyo

Hayır işt e benim bahsettiğim de rahatsız oldum bu sesten demek inançlı insanı rahatsız etmesin. Sizler lafımı farklı yere çekmek için uğraşıyosunuz ya da yanlış anladınız bilmiyorum. Arkadaş demişti ki benim gördüğüm bütün chpliler ezan sesinden rahatsız oluyor. bir insan neden ezan sesinden rahatsız olur ki.. Ezan sesi kulağıma güzel gelmek zorunda değil. bunu içimde de tutmam. Yani demek istediğim bunu sorgulamaya gerek mi var oluyorsa oluyor oluyor işte. Rahatsızlığını dile getirmekte neden bir sakınca olsun. Bunun chpyle ne alakası var ya. Chpye oy verip de bu ülkede müslüman olmayan çok azdır zaten..

Ben çan sesinden çok korkuyorum, rahatsız oluyorum, uykumun en tatlı yerinde bölünmesine sinir oluyorum vs vs Almanya'da bunu söylediğim hiç kimse bana aaa bir insan bu sesten niye rahatsız olur demedi. Haklısın dendi bitti.

Aynı şekilde sabah ezanları benim için işkence. Çocukluğumda her ezan sesinde çığlıklarla uyanırdım çünkü evimiz caminin yanındaydı. Bir de o ev fatihteydi. Düşünün. Hepsi birbirine karışır o tam bir gürültü kirliliğidir ki o boyutuna hiç girmiyorum şu an. Onun çözümü zaten belli. Merkezden okuma vs.. Hala o sesten korkuyorum, ürküyorum, duymak istemiyorum. Ama ben ezan sesinden rahatsız oluyorum dediğimde bana kimse pis chpli nesinden rahatsız oluyosun demesin, o ses huzur verici bir ses demesin.

Sorun insanların inançlarını özgürce yaşaması değil ki. Ya da ben bunu dedim diye ezanı susturmam da söz konusu değil. Eğer birileri bir gün öyle bir çabaya girerse hiç de destek falan vermem. Bu ülkede bu yüzden üzülecek milyonlarca insan varsa eğer.. Zaten susturulsun kesinlikle demedim demem. Ama "rahatsız oluyorum" bu kadar net.

reklamların tek bir amacı vardır: insanların bilinç altına oynama yapmak,şöyle düşünün bir çikolata reklamını izliyorsunuz ve markete gittiğimizde o çikolata hemen gözer çarpar yada bilinçli olarak değilde sırf o reklamı gördüğümüz üzre o çikolatayı alırız çünkü merak duygusu da işin içine girer..
bu hükümette bu yolla,bilinç altına işleme yapıyor,bilmeyen kişi,kendi isteği dışında oy versin diye..
he bi de kendilerini yüceltiyorlar :) biz bunları bunları yaptık diye
üst geçitlerdeki afişlerde 1994 den beri bunları yaptık diye insanın gözüne sokuyorlar
benim anlamadığım,hükümet dediğin zaten kendi toplumu için iyi bişeyler yapmak zorunda! değil midir?sen bunları bile bile devlet olmuşsun neden ısrarla ben yaptım bunları diyorsun ki :)

chp gibi hiç bi iş yapmayı beceremeyen partiler olduğu için olmasın?? adam muhalefet olmayı bile beceremiyor.
neydi bi atasözü vardı tam da bununla ilgili ama...
hah
koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler..

adamlar bişeyler yaptığı için baştalar.. ve chp ve zihniyeti gibi Türk halkının aslında bulunan tesettür namaz vb şeylerin rahatça yapılabilmesinin önünü açtığı için...

dsp chp ye kalsa ne yapar??? benim lisede olduğum dönemlerdeki gibi başını bahçe dışında açtırır, namazını okulda asla kıldırtmaz.. okula Kuran getirmek yasak olur. ben bunları yaşadım gördüm kimse inkar edemez. sol partiler de ülkenin aslına sırtını döndüğü sürece bişey olamazlar.
ekonomi ise yerlerde.. şimdi diyoruz vay efendim şuna zam buna zam geldi..
biz ecevitin yaptığı krizlerde yağ kaç katladı tüp kaç katladı diye sorardık.

bu ülke dürüst ve refah bi şekilde bi lider tarafından yönetilecekti(yaşım gereği hatırladıklarımdan kıyas yapıyorum) onun da ipini kestiler, Erbakan hocanın.

1.kimse halkın çoook da sevdiği için oy verdiğini düşünmesin akp ye.
2. sol hükümetlerin bi iş yapabildiği görülmemiş şimdiye kadar.
bu ikisi çok büyük etken.

chp zihniyetini değiştirmediği sürece oy moy alamaz.

Öncelikle bir durup mantıklı düşünmek lazım.Camilerin öncelikli amacı nedir?İnsanlara ibadet edebilecekleri temiz ve sakin bir ortam sunmak değil mi?E şimdi yazlık sitenin içinde zaten herkes kendi evinde,ibadet için camiye gerek var mı?Sonra genellikle insanların yaz sezonu maksimum 3-4 ay kaldıkları bir yerde çok da gereği var mı bunun?Bunları düşününce zaten mantıklı olan yazlık sitenin içinde cami olmamasıdır.

Back