- 18 Haziran 2013
- 54
- 1
- 48
- Konu Sahibi gadjo dilo
çok uğraşıyorlar ya hadi hayırlısı bakalım Allah başımıza Türk Milletini sevenleri getirsin :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Televizyondan canlı izlemesek canlı canlı mitinge gitsek de montaj fln yok, o kalabalık gerçekti desek o zaman da millete kömür, makarna verilip otobüslere doldurulup miting alanına götürdüler dersiniz. Laf bitmez... Aynı gezi olaylarından sonra gittiğimiz adım atcak yer kalmayan Kazlıçeşme için de montaj denildiği gibi...
Evet mührü basılmış oy pusulalarının niçin hazırlandığını biliyor musunuz?
"Ben de geçenlerde arkadaşla konuşurken öğrendim; demiştim ki para veya kömür falan gibi şeyler karşılığı nasıl oy veriyorlar yani istiyorsan al verdiklerini ama oyunu kime istiyorsan ona at diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş;
Arkadaş dedi ki sana vadettikleri karşılığında önceden evet mührü basılmış oy pusulası veriyorlar ve sen oy kullanmaya gittiğinde boş oy pusulasını alıp kabine girerek orada boş oy pusulası yerine sana önceden verilmiş olan evet mührü basılı pusulayı zarfa koyuyorsun sonra sende kalan boş pusulayı götürüp sana vadedileni alabilmek için adamlara veriyorsun.
Boş pusula getirmezsen sana vadedileni alamıyorsun. Böylelikle oy satın alma işlemi garantiye alınmış oluyor."
Haklısınız. Zamanın başbakanının sırf kapalı olarak meclise girdiği için hakaretler ederek, yuhalatarak kovdurttuğu kadını düşününce o zaman da bir başbakan bile bunu yaparsa halktan öyle düşünenler de haydi haydi dışlar diyorduk. Böyle düşününce birbirimizi anlamamız daha kolay sanırım...
Anlamak istiyorum sizin söylediklerinizi anlayamıyorum.
Şimdi bu adam 11 yıldır hükümetin başında ve sadece türban yasağını kaldırdı diye mi destekliyorsunuz?
Tarihin en büyük yolsuzluğunu yapmış,bizim çocuklarımızın geleceğini çalmışlar,hiç mi umrunuzda değil???
Cevabınızı biliyorum ''siz inanmıyorsunuz yaptığına''
Peki neden inanmıyorsunuz?
Hiç düşündünüz mü BAŞBAKAN MAAŞIYLA BİR İNSAN NASIL GEMİ ALIR?
Evet mührü basılmış oy pusulalarının niçin hazırlandığını biliyor musunuz?
"Ben de geçenlerde arkadaşla konuşurken öğrendim; demiştim ki para veya kömür falan gibi şeyler karşılığı nasıl oy veriyorlar yani istiyorsan al verdiklerini ama oyunu kime istiyorsan ona at diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş;
Arkadaş dedi ki sana vadettikleri karşılığında önceden evet mührü basılmış oy pusulası veriyorlar ve sen oy kullanmaya gittiğinde boş oy pusulasını alıp kabine girerek orada boş oy pusulası yerine sana önceden verilmiş olan evet mührü basılı pusulayı zarfa koyuyorsun sonra sende kalan boş pusulayı götürüp sana vadedileni alabilmek için adamlara veriyorsun.
Boş pusula getirmezsen sana vadedileni alamıyorsun. Böylelikle oy satın alma işlemi garantiye alınmış oluyor."
Anlamak istiyorum sizin söylediklerinizi anlayamıyorum.
Şimdi bu adam 11 yıldır hükümetin başında ve sadece türban yasağını kaldırdı diye mi destekliyorsunuz?
Tarihin en büyük yolsuzluğunu yapmış,bizim çocuklarımızın geleceğini çalmışlar,hiç mi umrunuzda değil???
Cevabınızı biliyorum ''siz inanmıyorsunuz yaptığına''
Peki neden inanmıyorsunuz?
Hiç düşündünüz mü BAŞBAKAN MAAŞIYLA BİR İNSAN NASIL GEMİ ALIR?
Tabii ki sadece türban yasağını kaldırdı diye değil. Ayrıca ben şu an başbakanı değil Kadir Topbaşı desteklediğimi söylüyorum ve hatta yazımda da geçiyor, bu hizmet belediyecilikle ilgili değil ama... diye. Şimdi yazacaklarıma sizler eminim "o kadar vergi toplanıyor yapılacaktı tabi" diyeceksiniz ama yinede yazayım. Eskiden de beylikdüzünde oturuyordum şimdi de. Ve o zaman beylikdüzünden kadıköye gitmek demek ekspress otobüslerle bile olsa 2,5-3saati kesin buluyordu. Şimdi ise Kadıköy-Söğütlüçeşmeden Tüyapa kadar metrobüs olması sizin için birşey farkettirmemiş belli ki? Yapılan o kadaaaar TOKİ evleri, KİPTAŞ evleri, kim kime 240 vadeyle ve de eve oturduktan sonra ödemeye başlancak şekilde, üstelik de cüzi taksitlerle ev veriyor söyleyin? Benim bir tanıdığım var başlangıçta sadece 2bin tl yatırdı. Kurada adı çıktı ve 2bin tlye ev sahibi oldu denilebilir. Neden? Çünkü o çıkan evde oturmayıp kiraya verse kirası ödediği taksitlerden çoktu. Aylık ödemesi 500se 600e kiraya verebiliyordu, düşünün. Herneyse sonra metrolar? Marmaray? 4dakikada sirkeciden üsküdara düşünün. Sirkeciden üsküdara en iyi ihtimalle vapurla geçebilirdiniz öncesinde o da 20dak.sürerdi. Daha önemlileri 3.havaalanı. Anlamıyormusunuz bu havaalanının yapılmasını ingiltere, almanya kimse istemiyor. Çünkü TR aktarma merkezi haline gelirse o ülkelerin, havaalanlarının önemi azalacak. Kanal istanbul??? Ben inanıyorum ki gezi olayları da, 17 aralıkta bu 3.havaalanı ve kanal istanbul projelerinin çıkmasıyla patlak verdi.
Benim yolsuzlukla ilgili ne düşündüğümü biliyorsunuz. Ben de size sorayım bakalım ne düşünüyorsunuz? "Bu adamlar 12yıldır baştaydı, 12yıldır iyiydi ve yolsuzluk yapmıyordu da ne zamanki kanal istanbul dedi, 3.havaalanı dedi, dahası dersaneleri kapatıyoruz! dedi o zaman mı yolsuzluk yaptı?" Çok ilginç değil mi sizce de bu? Cemaat denilen grubun içinde de yer almış-işleyişlerini çok iyi bilen biri olarak diyorum ki cemaat deyip küçümsemeyin. Heryerde herşeye etkileri var. Adamlar daha ilkokuldan alıp TSKya eleman yetiştiriyorlar. Hakim savcılık sınavlarında oyunlar, mülakatlarda torpiller. Devletin heeeer kademesinde! Bana bile KPSSden 70 al gel yerleştiririz bir yere dediler. O kadar kolay ki onlar için! Adamlar güya dini bir topluluk ama KPSS, ALES, POMEM sınavlarının sorularını çalıyor kul hakkı demiyor, Bankaları kapancak sandıklarında BDDKnın başında bilmem ne abi var bişey olmaz rahatlığındalar, Bir davalarında kendi savcılarının hakimlerinin olması rahatlığında, TUBİTAKta 148elemanlarının olmasının rahatlığında... Silivrideki askerlerin orda olmasına sebep olup TSKya kendi adamlarını yerleştirenler yine onlar. Ne zamanki mit te de bizim adamımız olsun istediler, ne zamanki dersaneler kapanacak dendi o zaman gördük gerçek yüzlerini. Ha başbakana kızmıyormuyum? Kızıyorum! Bahsettiğim sınavların sorularının çalınmasından kesin haberi vardır birşey yapmadı. Askeriyeye sokulan adamlarından keza öyle. Ama birşey demedi, yapmadı. Şimdi kendi başına bela oldu o zamanında göz yumduğu kişiler. Bu noktada kızıyorum evet, ama ses kayıtlarına vs inanmıyorum.
Tabii ki sadece türban yasağını kaldırdı diye değil. Ayrıca ben şu an başbakanı değil Kadir Topbaşı desteklediğimi söylüyorum ve hatta yazımda da geçiyor, bu hizmet belediyecilikle ilgili değil ama... diye. Şimdi yazacaklarıma sizler eminim "o kadar vergi toplanıyor yapılacaktı tabi" diyeceksiniz ama yinede yazayım. Eskiden de beylikdüzünde oturuyordum şimdi de. Ve o zaman beylikdüzünden kadıköye gitmek demek ekspress otobüslerle bile olsa 2,5-3saati kesin buluyordu. Şimdi ise Kadıköy-Söğütlüçeşmeden Tüyapa kadar metrobüs olması sizin için birşey farkettirmemiş belli ki? Yapılan o kadaaaar TOKİ evleri, KİPTAŞ evleri, kim kime 240 vadeyle ve de eve oturduktan sonra ödemeye başlancak şekilde, üstelik de cüzi taksitlerle ev veriyor söyleyin? Benim bir tanıdığım var başlangıçta sadece 2bin tl yatırdı. Kurada adı çıktı ve 2bin tlye ev sahibi oldu denilebilir. Neden? Çünkü o çıkan evde oturmayıp kiraya verse kirası ödediği taksitlerden çoktu. Aylık ödemesi 500se 600e kiraya verebiliyordu, düşünün. Herneyse sonra metrolar? Marmaray? 4dakikada sirkeciden üsküdara düşünün. Sirkeciden üsküdara en iyi ihtimalle vapurla geçebilirdiniz öncesinde o da 20dak.sürerdi. Daha önemlileri 3.havaalanı. Anlamıyormusunuz bu havaalanının yapılmasını ingiltere, almanya kimse istemiyor. Çünkü TR aktarma merkezi haline gelirse o ülkelerin, havaalanlarının önemi azalacak. Kanal istanbul??? Ben inanıyorum ki gezi olayları da, 17 aralıkta bu 3.havaalanı ve kanal istanbul projelerinin çıkmasıyla patlak verdi.
Benim yolsuzlukla ilgili ne düşündüğümü biliyorsunuz. Ben de size sorayım bakalım ne düşünüyorsunuz? "Bu adamlar 11yıldır baştaydı, 11yıldır iyiydi ve yolsuzluk yapmıyordu da ne zamanki kanal istanbul dedi, 3.havaalanı dedi, dahası dersaneleri kapatıyoruz! dedi o zaman mı yolsuzluk yaptı?" Çok ilginç değil mi sizce de bu? Cemaat denilen grubun içinde de yer almış-işleyişlerini çok iyi bilen biri olarak diyorum ki cemaat deyip küçümsemeyin. Heryerde herşeye etkileri var. Adamlar çocukları daha küçükten alıp TSKya eleman yetiştiriyorlar. Hakim savcılık sınavlarında oyunlar, mülakatlarda torpiller. Devletin heeeer kademesinde! Bana bile KPSSden 70 al gel yerleştiririz bir yere dediler. O kadar kolay ki onlar için! Adamlar güya dini bir topluluk ama KPSS, ALES, POMEM sınavlarının sorularını çalıyor kul hakkı demiyor, Bankaları kapancak sandıklarında BDDKnın başında bilmem ne abi var bişey olmaz rahatlığındalar, Bir davalarında kendi savcılarının hakimlerinin olması rahatlığında, TUBİTAKta 148elemanlarının olmasının rahatlığında... Silivrideki askerlerin orda olmasına sebep olup TSKya kendi adamlarını yerleştirenler yine onlar. Ne zamanki mit te de bizim adamımız olsun istediler, ne zamanki dersaneler kapanacak dendi o zaman gördük gerçek yüzlerini. Ha başbakana kızmıyormuyum? Kızıyorum! Bahsettiğim sınavların sorularının çalınmasından kesin haberi vardır birşey yapmadı. Askeriyeye sokulan adamlarından keza öyle. Ama birşey demedi, yapmadı. Şimdi kendi başına bela oldu o zamanında göz yumduğu kişiler. Bu noktada kızıyorum evet, ama ses kayıtlarına vs inanmıyorum.
Bir de şöyle düşünün; aralarında anlaşmazlık çıkana kadar birileri bir şeylere göz yumdu, siz de böyle düşünüyorsunuz. Peki bu kadar örgütlü bir yapı ki bu kadar örgütlenmelerinde "biraz" da göz yumulmasının sebebi var, devletin en üst düzey yetkililerinin de "özelini" takip edebilecek konuma gelmiş olamaz mı? Dershanelerin kapanması konularından sonra bu "paralel yapı" kendini güvenceye almak için bu dinlemeleri yapmış olamaz mı? Bu güce hatta daha da fazlasına sahip sanıyorum.
Yazdığınız son paragraftaki itirafları neden hiç hükümetide içine koyarak düşünmüyorsunuz?
Cemaati 11 yılda tüm kritik noktalara sokan kim?
Soruların çalınmasına,kul hakkı yenmesine göz yuman kim?
Bu cemaatin en varlıklı abilerinden birini tanıyorum.
AKP hükümeti başa gelmeden önce ortalama üstü bir gelirleri varken şimdi altın madenleriyle oynuyorlar.
En çokta Akp nin bu pişkinliğine tahammül edemiyorum işte ben.
Sanki bu cemaatin 10 yıldır her istediğini yapan,onlarla beraber ülkeyi yönetip cebini dolduran benim.
11 yıldır bizi soyup soğana çevirip,ülkedeki emniyet,yargı,eğitim ,askeriye ,tüm bunları cemaate ve mensuplarına peşkeş çektiler,NİYE?
Çünkü cemeat AKP nin yolunu temizledi.
Askerleri ,paşaları içeri tıktı,kritik noktaları ele geçirdi,böylelikle Akp de rahat rahat ülkeyi dolandırdı.
Ne zaman ki ters düştüler herkes birbirinin kirli çamaşırlarını ortaya döktü.
Önceden eli öpülesi cemaat lideri şimdi tu kaka oldu.
Cemaat-akp ittifakında tabii ki bir çıkar söz konusuydu. Birbirlerinin yaptıklarına göz yumarlarken muhakkak birbirlerinden faydalanacakları şeyler vardı. Ben de böyle düşünüyorum. Öküz öldü ortaklık bitti. Ama ortaklığın bitmesi sonrası bir tarafı daha tehlikeli olarak görüyorum. Düşünsenize devletin heeeeer kademesine adam yerleştirmeye çalışmak, maddi ve manevi çıkar ve güven sağlamaya çalışmak, hükümeti de kullanarak biryerlere gelmeye çalışmak. Bu mu daha tehlikeli sizce yoksa önüm açılsın, rahat hareket edebileyim diye paşalarla ilgili davalarda cemaatle işbirliği yapan, cemaatin adamları devletin biryerlerine gelsin-ne de olsa birlikte çalışıyoruz diye düşünüp buna müsaade edenmi tehlikeli? İkisi de kötü, pislik davranışlar belki ama ülkenin birliğini beraberliği sarsacak olan hangisi? Bu heryere kolay ulaşabilir olmayı kullanıp başbakan dahil herkesi parmağında oynatanlar benim gözümde daha tehlikeli. Ve ben oyumu AKPye değil Kadir Topbaşa vereceğim demiştim bir kez daha söylüyorum. Bu genel seçim değil, yerel seçim ve her ne kadar gördüğümüz anladığımız yorumladığımız olmaması gereken hareketler varsa da bunu Kadir topbaş yapmadı yada AKP toptan yapmadı. Bu yüzden başbakana kızıp neden istanbul büyükşehire sarıgül gibi "seçmen yumruklayan" "ya alkışla, ya kaybol" diyen, ilkokul kavgası yaparmış gibi "yar saçların lüle lüle, tayyip sana güle güle" diyen adamı layık göreyim? Kaldı ki onun rakibi tayyip değil topbaş ama adam farkında değil:))
Aslına bakarsanız bu işler sanırım biraz da karşılıklı. Sonuçta şu an bulunduğumuz konu da "hükümetin reklamları". Belediyecilikle ilgili bir durum mu başörtüsü :44: Aradaki farksa şu, Sarıgül mantıklı tepkiler veremiyor yüzüne gözüne bulaştırıyor ama AKP taktik yapıyor. Bir tarafta "çocukluk", bir tarafta "kurnazlık". 2si de bana göre hiç samimi değil, ama ben her zaman kurnazlıktan bir tık daha fazla korkarım, çünkü bir tarafı tek hareketiyle anlayabiliyorken diğer tarafın iç yüzünü bilemiyorsunuz. Bu durum benim için böyle, ama herkes için olmak zorunda değil tabii ki de. (İstanbul'da yaşamadığım için bir kere daha şükrettim şu an :))
Dediğiniz de haklı olabilirsiniz ama taktik yapan birinde parti diğerinde kişi. Yani sarıgül yüzüne bulaştırıyorsa kişi olarak bulaştırdığı için Topbaşdan öyle hareketler görmediğimiz için şansı yok benim gözümde:) Dediğiniz gibi türbanda belediyecilikle ilgili değil ki ilk yorumumda belirttim bunu da. Gereksiz bir reklam yerel seçimler için ama yaptıkları herşeyi göz önüne sermek istemişler oy toplamak için. Çünkü bu seçim AKP için yerel seçim de olsa "gördünüz mü oy kaybetmedik" demek olacağı için, güven kaybedip kaybetmeme testi meselesi haline geldiği için böyle şeyler yapıyorlar...
zaten yerel seçimleri tüm partiler genel seçim havasına soktu
bu durumdan memnun değilim
yatırımlardan konuşacaklarına genel gündem ağırlıklı gidiyo mitingler
ve önceden yapılanlar konuşuluyo gelecekteki projelere pek değinilmiyo ben öyle görüyorum yani
tüm partiler için geçerli bu
Aynen öyle.. Mahalle kavgasına çevirdiler iyice ne dediklerini dinlemiyorum bile artık. Belli çünkü. Bir Türk filmi vardı ya Şener Şen'le İlyas Salman ağız dalaşına giriyordu hah işte ondan bir farkı yok benim için. Ha ama bir fark var, o filmdi gülüyorduk bu ise gerçek
Seçim arifesi her yerde reklam panoları var. Tüm panolarda yaptıklarımız, yapacaklarımız... Bir de teşekkür faslı var. TV de özellikle sürekli reklamlar dönüyor.
Sürekli kendikendine teşekkür ve tebrik eden hükümetin bu tutumu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
İktidarın reklam filminde oynayan kadın diyor ki;
- Konya'da oturuyorum Ankara'da okuyorum.Hızlı trenle 2 saatte gidiorum.Ben lafa değil hizmete bakarım.
Bu reklamı yapılan Ankara-Konya aras yuksek hızlı tren ücreti 35.00 tl gidiş-dönüş 70.00 tl.Bu kızcagız 15.00 tl de yemege çaya verse 85.00 tl.Baska hiç masrafı olmasa ve haftasonu ek kurs vs olmasa 85.00 tl * 22 gün:1.870.00 tl.
846 tl asgari ücret alıp da kadın haklı diyenlere selam olsun... ALINTIDIR.
Biraz mantık.Çok zor değil birazcık.:44: