• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetin Reklamları

ha bir ek
bir başbakan bile birilerine hakaret etmek için onları ateist derse,bu halkın inançsızlara yani deist ve ataistlere bakış açısı değşirmi.yada normal bakarmı.saygı dıuyarmı.
asla. çünkü önünde ki örnek belli.
bir başbakan bunu diyorsa halk haydi haydi der bunu. ve kötügözle bakar.
kısaca yaftayı bizlere taa en yukardan yapıştırdı yapıştıran.

Haklısınız. Zamanın başbakanının sırf kapalı olarak meclise girdiği için hakaretler ederek, yuhalatarak kovdurttuğu kadını düşününce o zaman da bir başbakan bile bunu yaparsa halktan öyle düşünenler de haydi haydi dışlar diyorduk. Böyle düşününce birbirimizi anlamamız daha kolay sanırım...

Dini içerik taşıyan konular açılıyor ama , yine de inançlar , ibadetler , ibadethaneler ve inançsızllıkar üzerine konuşmak için çok başı boş değiliz diye hatırlıyorum bende:52:

Zaten yasak olmasa da bu başlık altında özellikle uyarısı var , camii konusu kapansın artık diye , ben onu hatırlatmak istedim .Son sayfadan konuya girenler kalınan yerden devam etmesin diye .
çok açıldı siyasette dini konu. bayağıda devam etti o konular..
burada tartışmadan polemiğe girmeden yazmaya izin veriyor mune...

Haklısınız. Zamanın başbakanının sırf kapalı olarak meclise girdiği için hakaretler ederek, yuhalatarak kovdurttuğu kadını düşününce o zaman da bir başbakan bile bunu yaparsa halktan öyle düşünenler de haydi haydi dışlar diyorduk. Böyle düşününce birbirimizi anlamamız daha kolay sanırım...
işte oda yanlıştı buda yanlış. bir yanlışa başka yanlışla cevap veremeyiz. oda feci buda.

Son düzenleme:
Ben destek veririm. Neden biliyor musun? Cünkü bu dünyada inancsizlarin hakkini koruyan bir hukuk sistemi yok. Inanan kendine ait ibadethanesini isteyip durur, hatta bir yetmez iki ister, iki yetmez, sitenin icine kadar ister. Inanan, inanci geregi her yere mescid ister. Bugün alisveris merkezlerine kadar, aklinizin ucuna gelebilecek her yerde mescid var. Ama yetmez.

Inanan isterken, inanc özgürlügü oluyor adi. Peki inanmayan? Neden inanmayanin ezan sesi, can sesi duymak istemiyorum demeye ve istememeye hakki yok? Sana güzel geliyor da, ona iskence gibi. Senin inanc özgürlügünse onun da özgürlügü yok mu? Gece yatagindan ezan sesiyle sicramak zorunda mi mesela? Ya da gündüz tam kafasini dinleyecek bir agac alti bulmusken, inanmadigi, hoslanmadigi bir seyi duymak zorunda mi? Degil. Ya da Pazar günü uyumak istiyorsun gec saatlere kadar, kilise canlari basliyor, uzun da yani. Ama inananlar inancsizlar üzerine öyle bir baski kuruyor ki, ne var benim inancim bu dinlemek zorundasin diyor.

Inancsiz insan cami olmasin kilise olmasin demiyor ama her adim basina da gerek yok diyor. Ben evimin tam yamacinda cami istemiyorum diyor. Inanan, o zaman baska yere tasin diye cevabini yapistiriyor. Ama sitesinin icine kadar, kapisinin dibine kadar cami isteme, alt caddede olmasina ragmen, kendi sokagina da cami istemeye kendinde hak görüyor inanan. Neden mesela inanmayanin evlere cok yakin yerlere cami, kilise kurulmasin demeye hakki yok? Biz bir binaya tasinacaktik, resmen caminin minaresi balkonun dibinde, dedim ben geceleri sicrayarak uyanmak istemiyorum. Tasinmadik. Peki hep böyle mi olacak? Sey mi yapalim, inananlar cami diplerine dogru yaklasin, inanmayanlar arka binalara. :)

Kapali toplumlarda inanmayan inana küfür ediyor, bir sey oldugu yok. Inanmayan yapinca ayni seyi adi oluyor "din, peygamber, Allah" hassasiyeti, ceza kanunu bilmem kacinci maddesi inanmayana isliyor. Neden digerinin inancsiz olma hassasiyetine saygi o kadar mühim degil?

Inanan, bir diger inanca yine hadi saygi duyuyor da, garibim inancsizlar, yüzyillardir cirkin cirkin kelimelerle tasvir edilip, küfür, hakaret yerine kullaniliyorlar. "Gavur bunlar, Allahsiz oglu Allahsiz, pis kafir, Allahsiz köpek" vs vs. Bunlar hep normal ama tabi... Bir tek inananlarin hassasiyetleri var. Bir tek onlarin hassasiyetleri yerine getirilmeli. Digerlerinin istekleri, inanc özgürlügüne aykiri oluyor direk.

Ben bu konuyu degerli bir hukuk profu ile konustum. Haklisin ama dünya buna hazir degil dedi. Inanmayanlarin haklarinin korunmasi icin baslatilmis, yarim kalmis, kabul görmemis calismalar var dedi. Dünya buna hazir degil... Ne sacma ama öyle.

Yalniz hic degilse Avrupa`da inanmayanlar daha özgürler, istedikleri gibi ifade etmekte serbestler. Onca serbestligin icinde de aman neyse can sesi deyip gecistirebiliyorlar.

Ama olaya objektif bakarsan, aslinda bu "ses" kavramini istememe onlarin hakki. Evlerin diplerine cami, kiliseyi bu sebepten istememe hakki da onlarin hakki. Ama uzlasmasi zor bir konu, dünya hazir degil. :1:

Ben bir rahmetli biliyorum, adam inanmiyordu, normal gömülmek istemedi. Sonra bütün akrabalar birden cullandi ailenin üstüne, olur mu canim diye, adami mezarliga gömdüler, imam esliginde. Yani inanmayanin ölürken bile cenaze seklini dilemeye hakki yok.

not: din konusmak da yasak ama konu bir hayli dallanmis budaklanmis. ben de son bir cevap vereyim dedim. :)

Yazını okurken aynı şeyi düşündüm.

İnançsızlığa "inançlıların" tahammülü yok, çünkü inançsızlık kabul edilir olduğu gün, inançtan çıkar sağlayan "inançlı" bazı kesimler çok feci hezimete uğrar. Bazıları birilerinin inançlılığından besleniyor, çoğu inançlı masum da bu oyuna kanıyor.

Not: İnançlı sayılan kesimdenim ama inancımla oynatmam.

Son düzenleme:
hay kalemine sağllık
:46::46:
. benim gibilerin sesine kulak verdin. bizler hala çoğu yerde inançsızlığımızı söyleyemiyoruz.

azınlık olan heryerde ezilmiştir zaten. kendin çoğunluksan senin sesin önemlidir. hele o az kişiden biri sesini çıkarsın denmeyen kalmaz.

hakaretin bini bin para..
insanlara şurada bile inancı yok,inannçsızda onun için namussuzdur yazan o kadar kişi olduki. yazmaktan iflahım kesildi onlara,
namus,dürüst olmak,erdemli olmak sadece inançlı insanlarda var sanıyorlar.
inanmayanların değerleri yok diye düşünüyorlar. acıma duygusunu eksik,,,iyiyle kötü arasında farkı anlayabilme yetisi eksik gibi..

bu arada siyasette din yasak değil diye biliyorum ben.

Evet bir de o kismi var degil mi, direk yaftalama. "Üniversitedeyken mesela bakire olmayan kizlara Allahsiz da onun icin o o...pu diye cikisirlardi."
"Ya da satanist kafir o kizim ya, yalan söylüyordur" seklinde yaftamalar cok gördük.

Ülkede ateistler öcü gibi gösterildigi icin OKY, direk yaftalaniyorsun. Ama Avrupa`da "cok inancli" biri dahi normal karsilamayi biliyor. Hani böyle normal birseymis gibi cikiyor agizlardan, konusuyorsun konusuyorsun "belki ateist oldugum icin, olaya ben su acidan bakiyorum" gibi bir cümle kuruyor, ekmek gibi su gibi normal, konusma devam ediyor. Kimsenin gözleri büyümüyor, kaslari catilmiyor, kimse yaftalamiyor.

Ateist de senin benim gibi bir insan yahu diye cikip yollara bagirasin geliyor kendi ülkendeki seviyenin düsüklügünü görünce, üzülüyorsun.

Ama gel de kir önyargilari.... :)

reklamlar için yorum yapacaktım ama konu farklı boyutlara taşınmış yine :44::44::44::31::31:

Evet bir de o kismi var degil mi, direk yaftalama. "Üniversitedeyken mesela bakire olmayan kizlara Allahsiz da onun icin o o...pu diye cikisirlardi."
"Ya da satanist kafir o kizim ya, yalan söylüyordur" seklinde yaftamalar cok gördük.

Ülkede ateistler öcü gibi gösterildigi icin OKY, direk yaftalaniyorsun. Ama Avrupa`da "cok inancli" biri dahi normal karsilamayi biliyor. Hani böyle normal birseymis gibi cikiyor agizlardan, konusuyorsun konusuyorsun "belki ateist oldugum icin, olaya ben su acidan bakiyorum" gibi bir cümle kuruyor, ekmek gibi su gibi normal, konusma devam ediyor. Kimsenin gözleri büyümüyor, kaslari catilmiyor, kimse yaftalamiyor.

Ateist de senin benim gibi bir insan yahu diye cikip yollara bagirasin geliyor kendi ülkendeki seviyenin düsüklügünü görünce, üzülüyorsun.

mesela ben deistim. pambuk gibi bir hatunum. beni sevmeyen ölsün dermişim:))
mune konu dışıı değil valla bak mesajım. banlama ha. yumoş okyi:)

İsteyen istediği reklamı yapabilir diğerleride yapsınlar :D AKP reklamlarını gördüğüm zaman siyasi fikrimde değişmiyor, hayat görüşümde :D
o yüzden herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum. Türban (başörtüsü) zaten 11 yıldır dillerinden düşürmeyip sürekli kullandıkları bir konu o yüzden şaşırmadım. :)

Ben bu kadar kendilerinin meth ediliyor olmasından rahatsızım. Çünkü onu destekleyenlerde ağız birliği gibi aynı şeyleri konuşuyor.
Ben yapılan icraatler için geç bile kalındığını düşünüyorum, çünkü zaten devlet bu icraatleri yapmak için yediğimiz ekmekden, içtiğimiz sudan dahi vergi alıyor. Bu demek oluyorki benim param ile bana hizmet etmek zorunda. Yollar yapılmış, evet ama zaten bi başkasıda olsa yapılacaktı o yollar. Asıl önemli olan şey biraz araştırmak sanırım. Örneğin o yol yada kaldırım ihalesinin hangi firmaya verildiği ve firmanın kime ait olduğu!!!

Yani para eniştesinin cebine gitmesi için yol yapıyorsa bu bana hizmetinden değil, kendi çıkarlarındandır. Bunu da bilmeyen insanlara icraat gibi göstermeleri saçma oluyor. Ben kimsenin kandırılıyor olmasına tahammül edemem, yılanın ucu mutlaka herkese dokunucak. O zaman ak mı, kara mı ortaya çıkıcak. İnşallah o günler yakındır diyorum.

Benim hislerime tercüman olucak partinin bağımsız olarak vs başa gelmesi mümkün olmadığından en yakın hissettiğim chp'ye oy vermek durumunda kalıcam. Belki mustafa sarıgül ve kemal kılıçdaroğlu olmasa daha sıcak olurdum chp'ye karşıda.

Hazır siyasi bir konuya yazmışken, açıklamadan geçemeyeceğim. Dün fb hakkındaki ses kaydını dinledim. Kendi adamları olan mehmet ali aydınlara oy verilmesini sağlamak için, biz tarafımızı gösterelim dediler. Ülkeyi bu kadar bölenlerde kendileri, keşke bir aynanın karşısına geçip kendilerine itiraf edebilseler bu ülkeye yaptıkları kötülükleri

Ben destek veririm. Neden biliyor musun? Cünkü bu dünyada inancsizlarin hakkini koruyan bir hukuk sistemi yok. Inanan kendine ait ibadethanesini isteyip durur, hatta bir yetmez iki ister, iki yetmez, sitenin icine kadar ister. Inanan, inanci geregi her yere mescid ister. Bugün alisveris merkezlerine kadar, aklinizin ucuna gelebilecek her yerde mescid var. Ama yetmez.

Inanan isterken, inanc özgürlügü oluyor adi. Peki inanmayan? Neden inanmayanin ezan sesi, can sesi duymak istemiyorum demeye ve istememeye hakki yok? Sana güzel geliyor da, ona iskence gibi. Senin inanc özgürlügünse onun da özgürlügü yok mu? Gece yatagindan ezan sesiyle sicramak zorunda mi mesela? Ya da gündüz tam kafasini dinleyecek bir agac alti bulmusken, inanmadigi, hoslanmadigi bir seyi duymak zorunda mi? Degil. Ya da Pazar günü uyumak istiyorsun gec saatlere kadar, kilise canlari basliyor, uzun da yani. Ama inananlar inancsizlar üzerine öyle bir baski kuruyor ki, ne var benim inancim bu dinlemek zorundasin diyor.

Inancsiz insan cami olmasin kilise olmasin demiyor ama her adim basina da gerek yok diyor. Ben evimin tam yamacinda cami istemiyorum diyor. Inanan, o zaman baska yere tasin diye cevabini yapistiriyor. Ama sitesinin icine kadar, kapisinin dibine kadar cami isteme, alt caddede olmasina ragmen, kendi sokagina da cami istemeye kendinde hak görüyor inanan. Neden mesela inanmayanin evlere cok yakin yerlere cami, kilise kurulmasin demeye hakki yok? Biz bir binaya tasinacaktik, resmen caminin minaresi balkonun dibinde, dedim ben geceleri sicrayarak uyanmak istemiyorum. Tasinmadik. Peki hep böyle mi olacak? Sey mi yapalim, inananlar cami diplerine dogru yaklasin, inanmayanlar arka binalara. :)

Kapali toplumlarda inanmayan inana küfür ediyor, bir sey oldugu yok. Inanmayan yapinca ayni seyi adi oluyor "din, peygamber, Allah" hassasiyeti, ceza kanunu bilmem kacinci maddesi inanmayana isliyor. Neden digerinin inancsiz olma hassasiyetine saygi o kadar mühim degil?

Inanan, bir diger inanca yine hadi saygi duyuyor da, garibim inancsizlar, yüzyillardir cirkin cirkin kelimelerle tasvir edilip, küfür, hakaret yerine kullaniliyorlar. "Gavur bunlar, Allahsiz oglu Allahsiz, pis kafir, Allahsiz köpek" vs vs. Bunlar hep normal ama tabi... Bir tek inananlarin hassasiyetleri var. Bir tek onlarin hassasiyetleri yerine getirilmeli. Digerlerinin istekleri, inanc özgürlügüne aykiri oluyor direk.

Ben bu konuyu degerli bir hukuk profu ile konustum. Haklisin ama dünya buna hazir degil dedi. Inanmayanlarin haklarinin korunmasi icin baslatilmis, yarim kalmis, kabul görmemis calismalar var dedi. Dünya buna hazir degil... Ne sacma ama öyle.

Yalniz hic degilse Avrupa`da inanmayanlar daha özgürler, istedikleri gibi ifade etmekte serbestler. Onca serbestligin icinde de aman neyse can sesi deyip gecistirebiliyorlar.

Ama olaya objektif bakarsan, aslinda bu "ses" kavramini istememe onlarin hakki. Evlerin diplerine cami, kiliseyi bu sebepten istememe hakki da onlarin hakki. Ama uzlasmasi zor bir konu, dünya hazir degil. :1:

Ben bir rahmetli biliyorum, adam inanmiyordu, normal gömülmek istemedi. Sonra bütün akrabalar birden cullandi ailenin üstüne, olur mu canim diye, adami mezarliga gömdüler, imam esliginde. Yani inanmayanin ölürken bile cenaze seklini dilemeye hakki yok.

not: din konusmak da yasak ama konu bir hayli dallanmis budaklanmis. ben de son bir cevap vereyim dedim. :)

Ellerine saglik lambcimm..

Dedigin gibi dunya hazir degil turkiye hic hazir degil bu dediklerine. Inancli olmak inancin ne olursa olsun kutsal saygi duyulmasi gereken bi sey. Inancsiz olmak tu kaka. Bana yazilan cevaplarda da gorebilirsin. Ben can sesinden rahatsiz oluyor musunuz diye sordugumda boyle yanitlar aldim...

Bana bi sey ifade etmeyen ses bana sadece gurultu olarak gelir. Bu da rahatsiz edicidir. Bunu soylemek saygisizliksa allahsiz diye hakaret etmek ne peki. Yok allahsiza saygi duymaya gerek yoktu degil mi..

Dedigim gibi cok umrumda degil ezan can susturulmus mu. Su an oturdugum evimden duyulmuyor. Ama sitemin yanina ingilizce isimli buyuk bir cami yapiliyor. O bitince ne olur bilemem. Camimi kapatirim duymam. Caminin ismi niye oyle onu da anlamadim..

Yazlik siteye de yaptirsinlar parasi benden cikmicaksa aidatlara bisey yansimicaksa istediklerini yapsinlar. Ama ayy bu caminin megafonu gurultulu sesini mi kistirsak ya da site ici nasilsa kucuk yer ciplak sesle okusun dedigimde de bana saygi duyulsun lutfen..

Inancsiz bir vAtandas olarak benim de istegim azicik saygi. Senin de dedigin gibi..

:27::27:
$kml.jpg

bizler hala çoğu yerde inançsızlığımızı söyleyemiyoruz.

azınlık olan heryerde ezilmiştir zaten. kendin çoğunluksan senin sesin önemlidir. hele o az kişiden biri sesini çıkarsın denmeyen kalmaz.

hakaretin bini bin para..
insanlara şurada bile inancı yok,inannçsızda onun için namussuzdur yazan o kadar kişi olduki. yazmaktan iflahım kesildi onlara,
namus,dürüst olmak,erdemli olmak sadece inançlı insanlarda var sanıyorlar.
inanmayanların değerleri yok diye düşünüyorlar. acıma duygusunu eksik,,,iyiyle kötü arasında farkı anlayabilme yetisi eksik gibi..

bu arada siyasette din yasak değil diye biliyorum ben.

oncelikle kalemine saglık lamb. ne guzel acıklamıssın...

reklam inanc ozgurlugunu iceriyor ise konuda dinden bahsetmemek olanaksız zaten, senin yazdıklarının hepsi de inanc ozgurlugu gibi inanmama ozgurlugunun kısıtlanması ve bu alanda bir "icraat" in yapılamaması.

hatta boyle bir ozgurlugun tanınmamasıyla ilgili olarak bu insanlar eski donemlerdeki gibi fiili olarak cezalandırılmasalar bile oky.nin yazdıgı gibi hakaret ile toplum icinde suc islemis gibi davranılıyor...

birseylerin degisimini dunyanın hazır olup olmaması degil, o alanda verilen mucadele belirler. bir hukuk prof. bunu nasıl bilmez dedim yazını okurken. ne yani kadinlarla ilgili bircok sorun varken "aşiretler henuz buna hazır degil" mi diyecegiz?

maalesef toplumsal baskı her alanda var ve sozlu olarak kalmayıp siddetin fiziki hale donuserek verilebilecek bazı tepkiler, inanmayan insanların kendilerini saklamasına yol açıyor. ömer hayyam da saygı duyulan biri oldugu halde tepki almıyor muydu? yakın tarihte de insanlar nasıl ki rum ermeni olmak gibi kimliklerini korku nedeniyle saklamak zorunda kaldılar ise bugun aynı azınlık haklarının tanınmaması durumu ateistler icin gecerli. hem de bu gayet açık bir dille yapılabiliyor, nitekim kürsülerden halkı kışkırtıcı ve hedef gosteren soylemlerden de çekinmiyor siyasetciler...

oky.le beraber verdiginiz orneklerdeki gibi hakaret iceren sozcukler ya da yaftalama çabası nefret soylemleri iceriyor, eee nerde bunun hukuki cezası? buna nazaran inanmayan birinin dini ve peygamberi tanımadıgını soyleme hakkı bile yokmus gibi davranılıyor ve açıgı yakalandıgı an cezalandırılıyor.. baskalarının inanc degerlerine kufretmiyor ama tanımaması da gayet dogal degil mi? kabul etse zaten herhangi bir inanc sistemine dahil olurdu.

ayrıca senin verdigin kilise çanları vs aslında ibadet saatlerinin haber verilmesi bir nevi saat alarmı gorevi goruyor. haklarımın da korunması adına her sokakta bir ibadethaneden cıkan sesli bir yayın olmasına karsı cıkmak teknoloji cagında yasıyorken baskalarının haklarını gaspetmek anlamına gelmez, hatta buna dayanarak tumden reddetme hakkımız dahi var, yine de inanc ozgurlugunu kulturel olarak devam ettirmeyi istemelerine saygı gostermemiz bir çatışma yaratmaktan ziyade fazla iyi niyetli bir tavırdır bence.

reklama donecek olursam inanç özelinde konusuluyor gibi oluyor ama demokrasinin saglanması azınlık haklarını korumaktan gecer... bu anlamda "icraatler" elbette onemli fakat demokratikligin "lafta" kalması nasıl bir çelişkidir?

hem "yerel secimler" icin bir anlamı olmamalı bu reklamın, bir onceki belediyenin calısmalarıdır icraatler, eger -belediye baskanının farklı partiden olma nedeni ile- pratikte gosterilecek birsey yoksa sozden baska ne anlatabilirler ki? bunu tum partiler ve bagımsız adaylar icin soyluyorum.
(varsa belediyeye goturulen teklifler toplanan dilekceler imzalar vs soylenebilir, istekler buna ragmen belediyelerce karsılanmadıysa bu teshir edilir ya da yerine getirildiyse de buna emek verdikleri icin o hizmeti paylasabilirler belki. )
eger ki dini ayrısmalar uzerinden oy topmaya ve ideolojilerinin gorunen yuzu bunu yapmaya kararlı iseler kampanyalarını her sokaga bir cami yaptık/yapacagız diyerek duyursalar daha mantıklı.

maalesef hergun haberlerde az veya cok yer verilse de cogu partinin propagandası benzer siyasi çarpıklıklarla dolu, bir yanlısı baska bir yanlısla kapatmaya calısmak veya karsılık vermek de siyaset yapmanın gerekliligi gibi sunuluyor. en azından sorgulayabilen insanlar sempati duydukları partileri elestirebilmeliler ama baska bir secmen kitlesine koyun derken kendileri pek de farklı davranmıyorlar...

Son düzenleme:
Neyseki canlı izledik, kalabalığı gözümüzle gördük çok şükür ki bu farklı açılardan çekilmiş yada kendi yaptıkları montajları akpnin motajı diye gösterenlere inanmıyoruz:)))

Canlı yayında da montaj yapmışlar o da ortaya çıktı kamera da balık lens kullanılmış kameralarda:ssz:

Benden açıklama bekleyen pek kıymetli siyasetseverler:)))
Siyaset bölümünde haber kaynaklı din konuları açılıyorsa ayet, hadis paylaşmadan, çok derinlere dalmadan konuşabiliyorsunuz, bu topikte cami meselesi konuşulunca ikaz ettim çünkü mevzu cami değil hükümetin reklamları, seslerinizi duyar gibiyim ama muneee reklamda baş örtülü bir kadın kullanılmış, o yüzden yorumlarda otomatikman din üzerine oluyor, hemen cevap vereyim o seslere tek reklam bu mu, başka reklamlarını da konuşun yahu:))))

Canlı yayında da montaj yapmışlar o da ortaya çıktı kamera da balık lens kullanılmış kameralarda:ssz:

Televizyondan canlı izlemesek canlı canlı mitinge gitsek de montaj fln yok, o kalabalık gerçekti desek o zaman da millete kömür, makarna verilip otobüslere doldurulup miting alanına götürdüler dersiniz. Laf bitmez... Aynı gezi olaylarından sonra gittiğimiz adım atcak yer kalmayan Kazlıçeşme için de montaj denildiği gibi...

Back