Hırsızlık mi yapıyor yardım

Sussskun

Sebepsiz
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
432
564
41
Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim

Ben de lise öğretmeniyim katıldığım konferans vb öğrendiğim şey şu ki çocuk uyuşturucu kullanmaya başladığı zaman böyle şeylere de başlıyor ve anneler çocuklarına ilk uyuşturucuyu yakistiramadigi için fark etmeleri 14 ay falan buluyor. Hırsızlıktan önce uyuşturucu kullanıyor olabilir mi onu gozlemleyin

Takibindeyim ama herhangi agresif konusmalar dışında birşeyle karşılaşmadım bildiğim kadarıyla elinde kolunda yada halinde farklı bir durum yok ama bunun için kan tahlili verdirirsem belki daha sağlıklı olur rutin kontrol altinda tahlil yaptırabilirim Allah korusun öyle bir şey olursa sanırım çıkar tahlillerde

Şuan mezuna hazırlanıyor kutuphanede ders çalışıyor ama tabi arada uğruyoruz arkadaşlarının birkaç tanesini tanıyorum ortama göre yetiyor yada yetmiyor demedi ama şöyle bir durum var ki bazı hediyeler alıyor dediği arkadaşım verdi ama ben inanmıyorum çünkü pahalı bir kulaklık sonra pahalı Bir mont butur şeylere mi acaba harcıyor bilemiyorum

Oğlunuzu en iyi siz tanırsınız. Siz öyle seziyorsanız çok yüksek ihtimalle alıyor. Nereye harcadığını bulmanız gerek çok acil. Uyuşturucuya falan başlamış olabilir. Baba anlayışlıysa ona da bu şekilde anlatın. Kendiniz yüklenmeyin sorumluluğu. Umarım sadece gençlik heyecanıyla savuruyordur

Hocam oğlum mezuna hazırlanıyor bir arkadaşı var kulaklık vermiş biraz pahalı bir kulaklık bana öyle dedi ama ben hediye için pahalı olduğunu düşünüyorum sonra kardeşi ile dışarda iken kullakligin bir yarafi kırılmıştı satan bir yere gitmiş garantisi vardı ama bulamıyorum demiş bunu söyleyince kız kardeşi abi onu sana hediye vermedi mi arkadaşın diye sormuş o da ya yağmur boş ver bu başka bir şey demiş bir tane kız arkadaşı var kız arkadaşının babasının eşofman takımı yaptığını biliyorum geçenlerde bir ceketle geldi arkadaşım verdi dedi hediye etti dedi kardeşi de çok beğendi ben de oğlum parasıyla arkadaşına söyle bir tane de yağmur için getirsin dedim kabul etmedi söylemedi bile bugün baktığımda monta mont da pahalı yani bir şey istediğin zaman alsın giyinsin çok istiyorum ama alıp giymeyi sevmiyor acaba bunları için mi harcıyor bilemiyorum gerçekten çok karmaşık çok zor bir durum

Umarım öyledir böyle bir alışkanlık aklıma gelmedi açıkçası ama hemen randevu alıp onu götürmem lazım sanırım emin olmak için

Çok haklisini bunu tek başıma üstlenmek çok zor küçük oğlum var yoksa onu an an takip ederdim ama olmuyor malesef arkadaşları ile konuşsam acaba ama işte nasıl derim ne düşünürler yanlış sanırım kafam çok karışık

Arkadaşlarıyla ne konuşabilirsiniz mesela? Bilemedim. Eğer iletişiminiz varsa konuşun ama bu sefer oğlunuz küçük düşebilir. Bence gittiği yerleri sıkı takip edin. Geceleri cikar mi disari?

Kulaklığı garantiye verdiği yere gidin oglunuzun ismini verin ne zaman nasıl alındığını öğrenin ve uyuşturucudan kesinlikle şüphelenin satışını bile yapıyor olabilir ben küçük bir ilçedeyim doğuda asla yapmaz dediğim çocukların neler yaptığına şahit oldum

Arkadaşlarıyla ne konuşabilirsiniz mesela? Bilemedim. Eğer iletişiminiz varsa konuşun ama bu sefer oğlunuz küçük düşebilir. Bence gittiği yerleri sıkı takip edin. Geceleri cikar mi disari?
Hayır çıkmaz arada kapıda takılır 9,10 biraz geçer gelmesi

Hayır çıkmaz arada kapıda takılır 9,10 biraz geçer gelmesi
Tamam nereden geldiğini söylesin size. Siz de teyit edin ama. Mesela X arkadaşımın yanından geliyorum diyorsa arayın X'i. Ya da tanıştır beni arkadaşınla yemeğe çağır falan diyin.

Ben bu hikayeyi biliyorum. Maalesef evet çalıp satıyordur diye düşünüyorum. Uyuşturucu, iddia ya da sadece hava atma amaçlı marka şeyler için alıyor olabilir. İddia için bir şekilde telefonu kurcalamak yeterli, saç telinden yapılan testler var yastığından alıp yapabilir misiniz diye bakın, turkiyede bu kitler var mı bilmiyorum.

Bence üniversite için, bu konudan emin olmadıkça, uzak bir yere yalnız gondermemeye çalışın. Ama bulunduğu ortamdan kaynaklı ise de ortamını değiştirmek için yapanileceginiz bir şey varsa deneyin derim. Çok zor, kolay gelsin.

Basit bir yolu var. Her zaman paranizi tuttugunuz yere gozden cikarabileceginiz bir para koyun, mesela 500tl. Oglunuz evdeyken kizinizi alip disari cikin. Döndüğünüzde para yoksa ya da eksilmisse oglunuz almis demektir.
Yalniz bu 500tl yi 5 tane 100luk banknot yerine 20,50 tl gibi kucuk banknotlarla hazirlayin. Nasilsa burada cok para var, annem yanlis saymisimdir diye düşünür benim aldigimi farketmez mantigiyla alir ordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…