Şimdi sizin soylemleriniz bunları yapmadığım yönünde ben bu yolların hepsini denedim benimde çantam ortada duruyor her seferinde sorar söylerim olmayınca istiyorum derNiye, ne olmasını umdunuz? Çocuğun yanlış hareketini hatasını görüp ses çıkarmamak fayda mı zarar mı?
O zaman konuşsaydınız, oğlum harçlığın yetmiyorsa söyle arttıralım ama bunu yapma deseydiniz belki önlem alınırdı. Veya niye bunu yapma ihtiyacı duydun, söyleyip alabilirdin, bana haber ver anne bu parayı alabilir miyim diye ben de al derim deyin.
Benim çantam hep ortadadır. Kural belli, söyleyip cüzdanımdan para alabilirler. Anne şunu almak istiyorum paramız var mı? Pahalıysa hemen olmaz biriktirmemiz lazım derim, ama önemsiz bir şeyse al kızım derim. Hatta pahalıysa, şu kadar al dursun sende sonra yine veririm toplarız parayı derim. Pahalı dediğim de atıyorum 100 TL ve üstü gibi.
Eşimle konuştum ama zaten altın olduğu için yukseldim yoksa daha önce dediğim para mevzusunu param eksik birinize ihtayac olmuş olabilir mi diye sormuştum yok deyince tamam dedim ama takipteydim bu biraz farklı benim derdim ne yapabilir giden paradan çok nereye kullandığı tabiki bu çok yanlış doğru bir davranış değil aslaBence emin olmadan çocuğun üstüne gitmeniz iyi olmamış. Gerçi nasıl emin olunur onu da bilmiyorum. Eğer o aldıysa çok daha dikkatli davranacaktır açık etmemek için. Buldum diyerek nereye varmaya çalıştığınızı anlamadım oğlunuz aldıysa bulmuş olamayacağınızı biliyor zaten. Keşke ilk başta bir şey söylemek yerine gözlemleseydiniz. Babasından saklamanın da doğru olduğunu düşünmüyorum bu sizi resmen suç ortağı yapar. Sanırım en iyisi bir psikologla görüşmek olur.
Benim halamın da yüzüğü kaybolmustu evden bisiler kaybolup duruyordu. Suçlu bambaşka biri çıktı. Elinizde kanıt olmadan ah almayinArkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim
Haklısınız onun kalbini kırdımBenim halamın da yüzüğü kaybolmustu evden bisiler kaybolup duruyordu. Suçlu bambaşka biri çıktı. Elinizde kanıt olmadan ah almayin
Benim halamın altınları kayboldu yüzüğü tam altını çeyrek iki tane de. Arada para da gidiyormuş. Oglandan şüphe ettiler arada para tirtiklayan gercekten oglanmis. Ama altınları alan nasılsa oglandan bilirler diye alan kişi halamin gorumcesi çıktı. Bi de gorumcesi oğlum yapmaz öyle şeyler deyip dayımı suclamisti. Aklıma şu an başka bi şey daha geldi. Halamın arkadasi vardı bize gelmişlerdi. Kadında kocaman bir alyans var. Kocası almış bunun eski alyansini ver sana daha büyük bisey alayım demiş. 20 yıllık evliler bide adama çok güveniyor kadın. Sonra kadın yüzüğü kaybetti takside. Aradık taradık bulamadik. Bunlar gidince geldikleri şehre taksici aramis yüzük bulunmuş git al dediler. Gidip aldım. Kargoya dediler. Yüzük kararmış gibi duruyor. Halama söyledim git bi parlattir dedi. Kuyumcular gittim kargodan önce kuyumcu dedi ki bu altın değil. Ben de kadına bisi söylemeden kargoladim. Yüzük aynı yüzük zaten içinde isim vardi. Ama kadına göre dünyanın en dürüst adamı kocası. Oglunuzda olabilir ama olmayabilir de.Haklısınız onun kalbini kırdım
Bütün deliller oğlunuzun yaptığını gösteriyor. Kontrollü bir şekilde para köyün bulabileceği yere bakalım yine kaybolacak mı?Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim
Oğlunuz madde kullanıyor olabilir mi? Genelde madde almak için malesef çocuklar bu yönteme bsşvuruyorlar.. Benim oğlumda bu illete düştü ve ben 7 ay sonra öğrendim.. Çok hırçınlaşmıştı, ona hayır yada gidemezsin dediğimizde agrasiflrşip düşman gibi bağırıyordu... Oysaki çocuğum saygılı bni dinleyen bir çocuktu. Bir arkadaşıma bunu anlattığımda bna madde kullanıyor olabilirimi demişti.. Asla demiştim.. Malesef başlamış. Çok şükür kurtardım.. İyiyiz şimdilik. Ama oğlumda hırsızlık yaptı... O bna hiç kıyamadığından param çantam hep ortada kartımı ona verdiğimde dahi 1 tl harcamadı..ama burda bir arkadaşı var yıllardır madde kullanıyor. O çocuk evden, binadan, amca, hala her kezin parasını altınını alıyormuş.. Ailesi söyledi bna da. Oğlumda bir dönem onunla madde içerken beraber hırsızlık yaptılar... Çok kötü bir durum..Takibindeyim ama herhangi agresif konusmalar dışında birşeyle karşılaşmadım bildiğim kadarıyla elinde kolunda yada halinde farklı bir durum yok ama bunun için kan tahlili verdirirsem belki daha sağlıklı olur rutin kontrol altinda tahlil yaptırabilirim Allah korusun öyle bir şey olursa sanırım çıkar tahlillerde
Şöyle ki oğlunuz mu aldı, kim aldı diye düşünürken oğlunuzun vukuatları da bizi oğlunuza yönlendiriyor. Kulaklık, pahalı mont, cğzdsndski parası,,, kardeşine söylenen yalan, anneler anlar.... Oğlunuzu bu ara suçlamayın, sakin izleyin farkettşrmeden... Konuyu devamlı açmayın..Allah'ım yardım et bir baskasida alabilir mi bilmiyorum ki evet anahtarim eltimde kayınvalidem de var onlarinkide bende ama asla aklimdan geçmiyor başka birisi giripte alsın nolur
Zamaniniz varsa bir gün takip edin ya da ettirin kutuphaneye gidiyorum dedigi gun? Oyle mi acaba gercektenÇok haklisini bunu tek başıma üstlenmek çok zor küçük oğlum var yoksa onu an an takip ederdim ama olmuyor malesef arkadaşları ile konuşsam acaba ama işte nasıl derim ne düşünürler yanlış sanırım kafam çok karışık
Merhabalar önce oğlunuz adına üzüldüm ama kurtulmuş şükür seviniyorum oğlumda reşit olduğu için kendine karisilamaya ağı duygusu dışında birde bana karşı terslesme var madde kullandığını sanmıyorum ama bilemiyorum da fiziksel bir değişiklik yok ararsan acar konuşur davranışları olağan dışı değil kız arkadaşı ile de pek görüşmüyor bu ara tahlil konusuna gelince babasinda tiroid hastalığı var biz arada yaptırıyoruz çocuklarda o niyetle yollamayı düşünüyorum ama ondan önce dök.yanina girip rica etsem bakarmi bilmiyorum ona söylemeden beni rahatsız eden başka bir konu dün banka ekstiresine bakmak istedim açtı alta doğru in dedim olmaz dedi göstermedi orda başka harcamalar var dedi yüklü mü dedim yüklü dedi bakicam dedim kavga etti baktirmadi oyuzdende endişem arttı bütün gece döndüm durdum sabah sarikdim öptüm oğlum bak korkuyorum seni suçlamıyorum ama nereye gitmiş olabilir dedim Anna kamera taktiralim diyor bilmiyorum ne yapacağım arkadaş gurubunun bir kısmını tanıyorum iyi çocuklar ama onalarida bilemem ki koca adam öldü eskiden surdan anlardı şimdi çekip gidicem diye korkuyorum bunu bir şekilde çözmem lazımOğlunuz madde kullanıyor olabilir mi? Genelde madde almak için malesef çocuklar bu yönteme bsşvuruyorlar.. Benim oğlumda bu illete düştü ve ben 7 ay sonra öğrendim.. Çok hırçınlaşmıştı, ona hayır yada gidemezsin dediğimizde agrasiflrşip düşman gibi bağırıyordu... Oysaki çocuğum saygılı bni dinleyen bir çocuktu. Bir arkadaşıma bunu anlattığımda bna madde kullanıyor olabilirimi demişti.. Asla demiştim.. Malesef başlamış. Çok şükür kurtardım.. İyiyiz şimdilik. Ama oğlumda hırsızlık yaptı... O bna hiç kıyamadığından param çantam hep ortada kartımı ona verdiğimde dahi 1 tl harcamadı..ama burda bir arkadaşı var yıllardır madde kullanıyor. O çocuk evden, binadan, amca, hala her kezin parasını altınını alıyormuş.. Ailesi söyledi bna da. Oğlumda bir dönem onunla madde içerken beraber hırsızlık yaptılar... Çok kötü bir durum..
Çocuğunuz da fiziksel değişmeler var mı? Göz kızarıklığı, aşırı uyku hali, yada uykusuzluk, aşırı iştah, yada iştahsızlık, kilo kaybı, öz bakım eksikliği, arkadaş çevresi değişikliği, geç gelme, agrasşfleşnek, sinirlilik hali, telefonunuzu açmamak gibi... Tahlil meselesine gelince 19 yaşında reşit bir çocuk, onun isteği olmadan bu tahlili yapamazsınız. Bazı maddeler çıkmayabiliyorda,.... En iyi doktor sizsiniz, anneler anlar..
Fakat çocuğunuzun gittiği mekanlar, yada kız arkadaşına karşı maddi olarak yetersizse de bunu yapabilir. Bnce bir süre sakin kalıp onu gözlemleyin.. İnş madde değildirÇalışmıyormu?
Kaybolan paranızın ve altınlarınızı oğlunuzla daha konuşmayın... Yapmış olsada söylemez,,, eğer bir daha yapmıycak olsada söylemez... Kız arkadaşıyla yüz yüze görüşseniz... Ama sakın bu hırsızlık olayını hiç kimseyle paylaşmayın... Yada ortamdan uzak bir tanıdık yaşıtı varsa onun arkadaş gurubunda neler olup bittiğini öğrenebilir mi? Bir aracı gerekli size... Tahlil meselesi ise her kan tahlillinde her şy çıkmaz. Özellikle doktorlar şuna bakılsın diye işaretlerler ve hiç bir doktor sizin için bu madde tahlili e bakmaz... Çıktı diyelim ki oğlnz doktora dava açabilir,,, sizce doktor bunu göze alır mı??? Asla.. Bn biraz madde olayını yazdıklarınızdan dolayı pek düşünmemeye başladım... Sanırım marka takıntısı, pahalı ürünler takıntısı var, umarımda öyledir.... Bunu kolay çözersiniz diye düşnyrm...Merhabalar önce oğlunuz adına üzüldüm ama kurtulmuş şükür seviniyorum oğlumda reşit olduğu için kendine karisilamaya ağı duygusu dışında birde bana karşı terslesme var madde kullandığını sanmıyorum ama bilemiyorum da fiziksel bir değişiklik yok ararsan acar konuşur davranışları olağan dışı değil kız arkadaşı ile de pek görüşmüyor bu ara tahlil konusuna gelince babasinda tiroid hastalığı var biz arada yaptırıyoruz çocuklarda o niyetle yollamayı düşünüyorum ama ondan önce dök.yanina girip rica etsem bakarmi bilmiyorum ona söylemeden beni rahatsız eden başka bir konu dün banka ekstiresine bakmak istedim açtı alta doğru in dedim olmaz dedi göstermedi orda başka harcamalar var dedi yüklü mü dedim yüklü dedi bakicam dedim kavga etti baktirmadi oyuzdende endişem arttı bütün gece döndüm durdum sabah sarikdim öptüm oğlum bak korkuyorum seni suçlamıyorum ama nereye gitmiş olabilir dedim Anna kamera taktiralim diyor bilmiyorum ne yapacağım arkadaş gurubunun bir kısmını tanıyorum iyi çocuklar ama onalarida bilemem ki koca adam öldü eskiden surdan anlardı şimdi çekip gidicem diye korkuyorum bunu bir şekilde çözmem lazım
Umarım öyledir teşekkür ederimKaybolan paranızın ve altınlarınızı oğlunuzla daha konuşmayın... Yapmış olsada söylemez,,, eğer bir daha yapmıycak olsada söylemez... Kız arkadaşıyla yüz yüze görüşseniz... Ama sakın bu hırsızlık olayını hiç kimseyle paylaşmayın... Yada ortamdan uzak bir tanıdık yaşıtı varsa onun arkadaş gurubunda neler olup bittiğini öğrenebilir mi? Bir aracı gerekli size... Tahlil meselesi ise her kan tahlillinde her şy çıkmaz. Özellikle doktorlar şuna bakılsın diye işaretlerler ve hiç bir doktor sizin için bu madde tahlili e bakmaz... Çıktı diyelim ki oğlnz doktora dava açabilir,,, sizce doktor bunu göze alır mı??? Asla.. Bn biraz madde olayını yazdıklarınızdan dolayı pek düşünmemeye başladım... Sanırım marka takıntısı, pahalı ürünler takıntısı var, umarımda öyledir.... Bunu kolay çözersiniz diye düşnyrm...
Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim
İnşallah bunlar için harcıyordur, bunlar daha kolay çözülür yeter ki uyuşturucuya filan bulaşmasın.Hocam oğlum mezuna hazırlanıyor bir arkadaşı var kulaklık vermiş biraz pahalı bir kulaklık bana öyle dedi ama ben hediye için pahalı olduğunu düşünüyorum sonra kardeşi ile dışarda iken kullakligin bir yarafi kırılmıştı satan bir yere gitmiş garantisi vardı ama bulamıyorum demiş bunu söyleyince kız kardeşi abi onu sana hediye vermedi mi arkadaşın diye sormuş o da ya yağmur boş ver bu başka bir şey demiş bir tane kız arkadaşı var kız arkadaşının babasının eşofman takımı yaptığını biliyorum geçenlerde bir ceketle geldi arkadaşım verdi dedi hediye etti dedi kardeşi de çok beğendi ben de oğlum parasıyla arkadaşına söyle bir tane de yağmur için getirsin dedim kabul etmedi söylemedi bile bugün baktığımda monta mont da pahalı yani bir şey istediğin zaman alsın giyinsin çok istiyorum ama alıp giymeyi sevmiyor acaba bunları için mi harcıyor bilemiyorum gerçekten çok karmaşık çok zor bir durum
Allah razı olsunDualarım sizinle