- 28 Mart 2013
- 12.811
- 17.272
Evet bu da çok mantıklı geldi bana. Bende altın küpelerimi satmıştım lisedeyken sevgilime hediye almak için.Acaba o pahalı hediyeleri kız arkadaşı mı alıyor, oğlunuz da ona mı hediye alıyor? Onu pahalı yerlere mi götürüyor?
Ben de lise öğretmeniyim katıldığım konferans vb öğrendiğim şey şu ki çocuk uyuşturucu kullanmaya başladığı zaman böyle şeylere de başlıyor ve anneler çocuklarına ilk uyuşturucuyu yakistiramadigi için fark etmeleri 14 ay falan buluyor. Hırsızlıktan önce uyuşturucu kullanıyor olabilir mi onu gozlemleyin
Aldıklarına çok mu karisiyorsunuz veya izin vermiyorsunuz o yüzden mi gizli yapma ihtiyacı hissediyorŞuan mezuna hazırlanıyor kutuphanede ders çalışıyor ama tabi arada uğruyoruz arkadaşlarının birkaç tanesini tanıyorum ortama göre yetiyor yada yetmiyor demedi ama şöyle bir durum var ki bazı hediyeler alıyor dediği arkadaşım verdi ama ben inanmıyorum çünkü pahalı bir kulaklık sonra pahalı Bir mont butur şeylere mi acaba harcıyor bilemiyorum
Bilgisayar oyunu oynar mi ? O tür şeylere de çok para gidiyor çünkü...Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim
Merhaba oğlunuzun aldığına emin misiniz? Elinizde kesin bir kanıt yok çünkü. Eşiniz bir borç içinde almış olabilir ya da kızınız.Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim
Acaba o pahalı hediyeleri kız arkadaşı mı alıyor, oğlunuz da ona mı hediye alıyor? Onu pahalı yerlere mi götürüyor?
Eşimin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum çünkü geçim sıkıntımız yok şükür kendi işi kızım daha 13 yaşında evden okula okuldan eve ki para biriktirir evdedir hasligi yanına çok para almaz oğlum demek istemiyorum çok kötü bir şey çünkü ama demin cüzdanında bulunan bir miktar yuro vardı ki çocuklarında eşimde bilir ve şuan Yok çok üzgünüm gittim konuştum sen hep beni suçluyorsun diyor bana ben almadım bilmiyorum sende varmiydi diyor ki biliyor çünkü onun şakasını bile yapmıştık yaş 18 olunca kart çıkarttı kendine hesap bilgilerini görmüyoruz demin tamam hesabına bakicam ozaman dedim tamam al dedi açtı ama elinde alt harcamalara bakicam dedim olmaz dedi göstermem dedi bakmam lazım dedim iyice sinirlendi bağırdı çağırdı bir ara bitkoin vardı o hesabım vardı çok para diyor ama yine göstermedi ve git polise diyor çağır gelsin baksınlar diyor ya bilmiyorum kardeşim ne yapicam nasıl başa çıkacağım eşimle konuştum ama bu son olayı söylemedim oda konduramiyor yapmaz diyor onunla suclayamayiz diyor ki haklı yardım alsak nasıl davranmamız lazım diye piskoloktan acaba olur mu bilmiyorumMerhaba oğlunuzun aldığına emin misiniz? Elinizde kesin bir kanıt yok çünkü. Eşiniz bir borç içinde almış olabilir ya da kızınız.
Giyim kuşam inanın giyinsin istiyorum alıyorum ama giymiyor yada kendine diyoruz öyle şişe meraklı değil Alican dese giysi genelde alırız daAldıklarına çok mu karisiyorsunuz veya izin vermiyorsunuz o yüzden mi gizli yapma ihtiyacı hissediyor
Bilemiyorum bundan üç ay öncesi Panorama diye bir bileklik aldı aslında pahalı amaEvet bu da çok mantıklı geldi bana. Bende altın küpelerimi satmıştım lisedeyken sevgilime hediye almak için.
Telefon şifresi kart şifresi herşey kilitli malesef gireniyorumBen bu hikayeyi biliyorum. Maalesef evet çalıp satıyordur diye düşünüyorum. Uyuşturucu, iddia ya da sadece hava atma amaçlı marka şeyler için alıyor olabilir. İddia için bir şekilde telefonu kurcalamak yeterli, saç telinden yapılan testler var yastığından alıp yapabilir misiniz diye bakın, turkiyede bu kitler var mı bilmiyorum.
Bence üniversite için, bu konudan emin olmadıkça, uzak bir yere yalnız gondermemeye çalışın. Ama bulunduğu ortamdan kaynaklı ise de ortamını değiştirmek için yapanileceginiz bir şey varsa deneyin derim. Çok zor, kolay gelsin.
Pandoralar 1000 liranın üstünde o kadar harçlık veriyor musunuz? Ya da birikim yapacak bir çocuk mu?Bilemiyorum bundan üç ay öncesi Panorama diye bir bileklik aldı aslında pahalı ama
Telefon şifresi kart şifresi herşey kilitli malesef gireniyorum
Aslında ev içinde eltim aldi galiba deseniz halinden tavrından anlamaz misiniz?Allah'ım yardım et bir baskasida alabilir mi bilmiyorum ki evet anahtarim eltimde kayınvalidem de var onlarinkide bende ama asla aklimdan geçmiyor başka birisi giripte alsın nolur
Hayır haftalık 200 gibi düşünün yetmediği de oluyor ma en fala bir haftada 300 belki nadir istemiyor oylePandoralar 1000 liranın üstünde o kadar harçlık veriyor musunuz? Ya da birikim yapacak bir çocuk mu?
Bu durumda en az bir aylık harçlığını biriktirmiş olması gerekli. Durum sandığınız kadar korkunç değil en azından. Umarım aldıysa da sevgilisine hediye almak için almış olsun .Hayır haftalık 200 gibi düşünün yetmediği de oluyor ma en fala bir haftada 300 belki nadir istemiyor oyle
Oglunuzla siz basa cikamazsiniz muhakkak babasiyla konusmaniz lazim ancak kendisi dizginleyebilir. Siz böyle yaptikca aksi halde yapmaya devam edecektir.Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim
Niye, ne olmasını umdunuz? Çocuğun yanlış hareketini hatasını görüp ses çıkarmamak fayda mı zarar mı?evden kaybolan paraları geçtim
Sizi korkutup üzmek istemem ama benim de erkek kardeşim uyuşturucuya başladığında evden para ve altın götürüyordu. İlk başlarda konduramamıştık öğrendiğimizde bağımlı olmuştu artık.Arkadaşlar merhaba daha önce buna benzer bir şeyden bahsetmiştim ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum 19 yaşında genç bir oğlum var dışarıda yaptığı herhangi bir kötü alışkanlık sadece sigarası harçlığı olur isteyince veriyoruz ama evden kaybolan paraları geçtim iki yüzük bir çift küpe yok önce tek taşlı yüzüğüm kayboldu bir yerde düşürdüğümü sandım sonra bulduğum yüzüm bir ay öncesine kadar yerindeyken şimdi yok ve çift kızımın küpesi eşim bilmiyor çünkü çok sinirli bir insan oğlumla açık açık sordum bunların olmadığını söyledim Bir yere mi harcadın acaba birini ödünç verdin ya da bir sıkıntı oldu onun için kullanmış olabilir misin diye sordum ben almadım bilmiyorum dedi önce çok sakin ertesi günü tekrar sinirlendim bir daha bahsettiğimde sen beni neyle suçluyorsun farkında mısın dedi sonra pişman oldum her yere bakıyorum yok sonra ona bak oğlum daha önce kaybolan paraların aldığını biliyorum bir şey demedim sordum yok dedin ses çıkartmadım dedim ben almadım demedi busefer ama yüzükleri almadım diyor dışarıdan eve giren yok yeri belli ve ben ne yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilecek öneride bulunabilecek kimse var mı lütfen eleştiri yaparken suçlayarak yapmayalım zaten benim için zor bir durum insan evladına bunu yakıştırır mı yakıştırmaz her yere tekrar tekrar bakıyorum ama yok yok ve kafayı yemek üzereyim eşime söylesem ayrı bir dert zaten çakışıyorlar ama bu çok yanlış bir şey ve ben bunun altından tek başıma kalkamıyorum öneri bekliyorum ya da yalan söyleyip söylemediğini bir insan anlar yani anne anlar ben konuyu geçiştirmesinden ben konuşurken yüzüme bakmayıp telefonla uğraşması ben görmedim deyip ağız ucuyla söylemesi ya da o esnada farklı hemen değişik konulara girmesi beni bunlar şüphelendiriyor teşekkür ederim