- 28 Mart 2017
- 16.514
- 68.153
-
- Konu Sahibi mucizelazim
Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin
Içimizden ne geliyorsa onu yapın. Bir kuralmis gibi o olcak bu olcak olayı bana da saçma geliyor. Kınada mesela amaç bence gelinin ve davetlilerin eglenmesidir. Ama şimdi tutuluyor bir organizasyon gelinin etrafında 4 5 kına kızı. Sırada yok renkli kemer takip oynama var, yok davul çalacaksın, yok testi kıracaksın. Gelin bu görevleri yapmaktan eğlenemiyor bile bence.Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
tam olarak benkına hiç yapmadım..
nikah şekeri dahil hiç bir hediyelik dağıtmadım..
bride yazan sabahlığı ilk kez sizden duyuyorum..
bebeğim oldu mevlit yapmadım..
fotolarımı instagrama bile koymadım.
zamanım da enerjim de yok böyle boş şeylere ayıracak..
Zaten stresin üzerine bir de elalem çekilmiyorValla biz evlenirken öyle bindallı falan giyilmiyordu kına gecesinde. Bride yazan sabahlıklarda yoktu. Nikah şekeri,davetiyelar falan çok sadeydi. Sadece arkadaşlarıma dağıtılmak üzere sevdiğimiz şarkılardan oluşan bir cd yaptırmıştım ben. En çok o beğenilip saklanmıştı. Gerisi Faso fiso. Bu anlattıklarımın eksikliğini hiç hissetmedik. Hatta bizim çocuklar öksüz gibi baby shower sız falan mevlütle yetinmişlerdi. Trendlar değişiyor. Sizi içlerinden size uygun olanları,hoşunuza gidenleri yapın. Mecburiyet olmamalı. En güzel ama en stresli dönem evlilik öncesi. Herkesi takmadan,mümkün olduğunca tadını çıkartın bu sürecin.
Bence kimseyi takmayın. Keyfini çıkartmaya bakın. Düğünlerde kimseyi tam olarak mutlu edemezsiniz benden söylemesi. Herşey dört dörtlük bile olsa konuşacak,eleştirecek şeyler buluyor insanlar. O yüzden kendinize odaklanın. En güzel gününüzün tarını çıkartınZaten stresin üzerine bir de elalem çekilmiyor
Herkesin onemsedgi konular farklidir...size katiliyorum cogu sey gereksiz para tuzagi,diger acidan bakinca sektor canlandi millet ekmek yiyor ama kimse niye yaptadin diye dile getirmedginiz takdirde farkina bile varmaz.oralara verecegniz parayla daha mutlu olacginiz seyler yapin.Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Valla benim en çok içimde kalan güzel biryerde düğünümün olmamasıydı...Kuaföre bile gitmedim, fotoğraf çekiminin lafını etmedim,balayı zaten hayallerde ama bilen yok...Eşim için bile hiçbir anlam ifade etmiyor şuan yapsaydın diyor tabi o güne dönme gibi bir ihtimal yok...Ben eşim sorun yaşamasın diye istemedim çünkü herşeyi ailesi zorla yapıyordu resmen çok çok üzgünüm hala o günler içimde yara düşününce gözlerim dolar abartılmasın ama sende fedakarlık için böyle düşünüyorsan düşünme bu kadar benim doğru düzgün fotoğrafım yok düğünle ilgili çoğunda eşimin ailesi var ve suratları asık sildim sileceğim onlarıda baktıkça gerçekten sinirim bozuluyor.Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...