- 23 Eylül 2013
- 23.861
- 48.526
- Konu Sahibi mucizelazim
Şu geleneklerimiz yeterince şatafatlıyken birde yabancıların partilerinide araya sıkıştırıyoruz.
Çoğu gereksiz angarya bana göre.
Çoğu gereksiz angarya bana göre.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aaa nostalji olarak ben onu begeniyorum sahsen. Annemler 78'de evlenmisler fotograflari var davetiyede.Bide davetiyelere resim basanlar var
Benimde başıma geldi nişanlım evlilik teklifi ederken tek taş almış gayet güzel ve yeterli olduğunu düşündüm bazı elalem çetesi aaa olur mu tek taşın önü boş mu kalacak beştaş yeditaş aldır dedi olmazmış öyle boş boş. Şuan her yere takıldığı için tek taşımı bile nadir takıyorum neden aldıracaksam onlarıYapmak istemiyorsanız başkasının lafıyla yapmayın. Bana da çok gereksiz geliyor. Bir kere "trend" nedir ya? Sizin belirlediğiniz abidik gubidik trendlere uymak zorundayım sanki... Ben kına yapmayı bile düşünmüyorum. Zorlayan olursa da kalbini kırarım.
Bir arkadaşım yapılan yapılmayan her şeyi o kadar eleştirip o kadar çok konuşmuştu ki, en son "Nikahta beş taş pırlanta takması gerekmiyor mu ya? Nasıl takmam der? Gelenek sonuçta" dediğinde "Anana da mı beş taş takmışlardı" deyip rahatlamıştım.
İşte bende bunu diyorum ben kimseninkini asmadım asmayacağım kimsede benimkini asmasın :))) buzdolabımda nikah tarihinizi görüp evlenme yıldönümüzü kutlayacağız arayıp demiştim birineBen kına bile yapmayacağım. Eskiden köy adeti diye burun kıvırırlardı şimdi moda oldu. Sektör haline geldi resmen. Magnet dağıtanlara da bir sözüm var, Allah aşkına kimse asmıyor sizin fotoğrafınız adınız olan çirkin magnetleri dolabına, neden asayım ya? Hepsi çöp. Bu kadar egoist bir hareket görmedim ömrümde.
Sende bendensin. Millet yesin içsin eğlensin az konuşsun diye kendimizi parçalıyoruz burda resmenBenim düğünümü görsen ağlardın herhalde.
Hiçbirini yaptırmadım.
Makyajımı bile kendim yaptım, kimseye bişey dağıttırmadım.
Düğün yapmadım.
Sonra da gittik arttırdığımız parayla araba aldık.
Kazanan ben oldum başkası iki gün konuşsun unutsun diye çöp bile yapmadım.
Çok mutluyum.
Benimde başıma geldi nişanlım evlilik teklifi ederken tek taş almış gayet güzel ve yeterli olduğunu düşündüm bazı elalem çetesi aaa olur mu tek taşın önü boş mu kalacak beştaş yeditaş aldır dedi olmazmış öyle boş boş. Şuan her yere takıldığı için tek taşımı bile nadir takıyorum neden aldıracaksam onları
Ya çok üzüldüm buna Fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz aslında geç değil uygun fiyata yapanlarda var. Hatıra kalır güzel hatırlarsınız en azındanValla benim en çok içimde kalan güzel biryerde düğünümün olmamasıydı...Kuaföre bile gitmedim, fotoğraf çekiminin lafını etmedim,balayı zaten hayallerde ama bilen yok...Eşim için bile hiçbir anlam ifade etmiyor şuan yapsaydın diyor tabi o güne dönme gibi bir ihtimal yok...Ben eşim sorun yaşamasın diye istemedim çünkü herşeyi ailesi zorla yapıyordu resmen çok çok üzgünüm hala o günler içimde yara düşününce gözlerim dolar abartılmasın ama sende fedakarlık için böyle düşünüyorsan düşünme bu kadar benim doğru düzgün fotoğrafım yok düğünle ilgili çoğunda eşimin ailesi var ve suratları asık sildim sileceğim onlarıda baktıkça gerçekten sinirim bozuluyor.
Bir insanın teferruatlara takılmamasını kınaydı düğündü yapmak istememesini anlarım ben de kına filan yapmadım.Ama senin bakış açın bana biraz garip geldi.Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Eğlenceli kına ve güzel bir yerde düğünü tabi ki kendim istediğim için yapıyorum bunları yaparken hevesli olduğumu söylemek istemiştim. Yani etrafımdakiler aaa senin de birşeye hevesin yok dedikleri halde düşünüyorum zaten içimden gelenleri büyük bir hevesle günlerce araştırarak yapmışım.Bir insanın teferruatlara takılmamasını kınaydı düğündü yapmak istememesini anlarım ben de kına filan yapmadım.Ama senin bakış açın bana biraz garip geldi.
Eğlenceli kınayı,güzel yerde olacak düğünü millet için mi yapıyorsun kendin için mi?
Yani sonuçta kına yapmak isteyen düğün yapmak isteyen sensin.İnsanlar da senin davetine icabet etmek için özel gününde yanında olacaklar.Yani güzel yerde düğün görmek veya kınada göbek atmak onlar için bir jest değil.
Sbahlıktı tacdı kuafördü....bunların insanların hevesleriyle alakalı bir şey.Yapmayanın tercih meselesidir yapmaz.Yapan da altı üstü bir sosyal medya sayfasında milleti etiketlemek için o kadar para harcamaz.Yapanlar varsa da geneli bu değil.Herkesde kalkıp sayfasında etiketlemiyor.
Bu biraz maddi olanaklarınızla önceliklerinizle alakalı bir durum.Yapmak istemiyorsan yapmazsın.Herşeyi masraf olarak görüyorsan kına veya düğün de yapmayabilirsin Nikah candır.