Herşey Gösteriş mi?

mucizelazim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
804
1.047
Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

bende ne nişanımda ne kınamda dağıtmadım. düğünde kv dağıtmış ben sonradan gördüm. ama tacıma gelinliğime kuaförüme ve organizasyona çok özendim. benim için önemliydi. o yüzden ne istiyosan onu yap. istemediğin birşeyi yapma sen bile unutuyorsun sonra. boşver millet ne derse desin. bride sabahlığı da almadım gereksizdi bana göre çünkü. giyenleri de beğeniyorum yalan yok ama o süreçte benim önceliklerim farklıydı o yüzden aklıma bile gelmedi.

Bu saçmalıkları kim çıkardıysa ona bi temiz sopa lazım. kesinlikle gereksiz masraf ve zaman kaybı. zate düğünden sonra kimse gelinliği, nikah şekerini dağıtılan öte beriyi hatırlamayacak. o parayı ihtiyacı olan birine verseniz daha makbule geçer kanımca.

Istemiyorsaniz yapmayin tabiki. Siz kendinizi rahat ve huzurlu hissetmeniz gerekli. Millet özeniyor ki yap diyorlar standart oldugu icin (herkes yapiyor sende yspmalisin gibi)
Siz neyi nasil istiyorsaniz öyle yapin

İcinizden gelen neyse onu yapın sonucta sizin düğünüz millet değil siz karar vermelisiniz bırakın kouşan konuşun takmayın hic sizin istekleriniz huzur ve mutlunuz önemli olan sevmediniz istemesiniz huzur bulmadınız birşeyi millet acba ne der diye düşünüp yapayın o gün sizin günüz

Konu komşu sizin düğün hakkında en fazla 15 dk konuşcak:)

Gereksiz buluyorsanız yaptırmayın. İçinizin geçmesiyle alakası yok. Paranız olsada istemeyebilirsiniz. Ama insanlar çılgınca gösteriş peşinde...

Kimseyi küçümsemek haddim değil belki ama karı koca asgari ücretli çalışıyor, bebeğin doğumu, kontrolleri için otobüsle hastaneye gidiyor. Ama bebeklerinin cinsiyeti için gender party yapmışlar 2 bin tl harcayıp kız mı erkek mi?? Pastalar elbiseler, hediyelikler. Bence günah. Cool olmaktan çok komik duruma düştüler. Açıkca söyledim. Savunan olacaktır belki ama bana gereksiz geliyor.

bende yapmadim onun yerine özel menü hazirlattim xD hem büfe hem menü. almanyada dügün yapanlar yemek isini bilir...

tek yorum: pilav yok mu, keske pilavda olsaydi

Bende kına yapmadım söz oldu aile arasında düğünde gayet sade oldu bir yerimden bir şey de eksilmedi

Bence şatafatlı olup düğünümde milyarlar harcadığım gelinlik bozulmasın diye odun gibi duracağıma, sade rahat gelinlik eğlendiğim bir düğün olması daha mantıklı...

Örnek:bir arkadaşım nikah yaptı sadece çok rahat bir gelinlik giydi nikah bitişi lunaparka gidildi çok eğlenceliydi

Seninle aynı fikirdeyim
İki kerw evlendim ikisinde de kına yapmadım
Ailemin durumu da iyiydi kendim de calısıyorum
İkinci de düğün de yapmadım:)
Milleti bosver hayat boyu konusacak çnk o insanlar

Seeni hızla alıp fanusa koymak istiyorum. Saklamak için. Cidden nadide bir parçasın. Seviyorum akıllı kızları ve kadınları.
Kesinlikle canim seni ne ne kadarı mutlu ediyorsa onu yap.
Mutluluklar diliyorum.

Ben kına gecesi bile yapmadım içimde de kalmadı. Boşa masraf boşa yorgunluk.. İçinden ne geliyorsa onu yap. Herkes onu yapıyor bunu yapıyor diye sende yapmak zorunda değilsin.

Hah işte tam bundan bahsettim kime bu gösterişimiz bizim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…