Herşey Gösteriş mi?

Şu geleneklerimiz yeterince şatafatlıyken birde yabancıların partilerinide araya sıkıştırıyoruz.

Çoğu gereksiz angarya bana göre.

Maalesef son zamanlarda sosyal medyanında etkisiyle çok gösteriş meraklısı oldu herkes. Tatile bile sosyal hesabına fotoğraf atmak için gidenler var ne garip. Kendimiz için yaşamayı, dilediğimiz gibi davranmayı unuttuk. Bana kalırsa kına sizin kınanız dilediğiniz gibi davranmakta özgürsünüz kimse için bir şey yapmayın önce kendinizi düşünün.

İnsanlar 3 gün beni konuşsun diye örneğin bir tatilde eşimle huzurla yiyeceğim parayı gidip gereksiz rüküş şeylere harcamam.

Sade olan herşey iyidir güzeldir.

Nişanımda kokulu süs sabunlarından yaptırmıştım fazla değil ama hatıra kalsın yakınlarıma diye. Sonuç kimin evine gittiysem sabunları banyoya koyup kullanmışlar süs onlar süs hatıra diyemedim. bence haklısınız

Benim tacim yoktu, topuzum daginikti, yanlara iki buyuk yapma orkide taktirdim, herkes cok begendi.
Nikah sekeri dagitmadim.
Sac makyaj onemli ama herkesin yaptigi seyleri yapmak zorunda degilsiniz.
O bride yazan sabahligi da ilk kez duydum, bizim
Zamanimizda yoktu oyle seyler.

Benimde başıma geldi nişanlım evlilik teklifi ederken tek taş almış gayet güzel ve yeterli olduğunu düşündüm bazı elalem çetesi aaa olur mu tek taşın önü boş mu kalacak beştaş yeditaş aldır dedi olmazmış öyle boş boş. Şuan her yere takıldığı için tek taşımı bile nadir takıyorum neden aldıracaksam onları

İşte bende bunu diyorum ben kimseninkini asmadım asmayacağım kimsede benimkini asmasın :))) buzdolabımda nikah tarihinizi görüp evlenme yıldönümüzü kutlayacağız arayıp demiştim birine

Sende bendensin. Millet yesin içsin eğlensin az konuşsun diye kendimizi parçalıyoruz burda resmen

Benim o arkadaşım da her yere takılıyor diye takmıyor artık tek taşını. Beş taştan vazgeçmiştir sanırım artık
Bir de adamın içinden gelir alır da açıkça istemek neyin kafası bilmiyorum.

Ya çok üzüldüm buna Fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz aslında geç değil uygun fiyata yapanlarda var. Hatıra kalır güzel hatırlarsınız en azından

Hiçbirini yapmadım. Ne Nisan bohçası yaptım. Ne çeyiz serme yaptım. Ne nikah şekeri dagittim. Eve de çok az eşya aldım. Kuaförum çok iyiydi ama o da sans hee. Hiç öyle aramadım. Gelinliğimi çok uyguna aldim. Hatta benden sonra evlenen kardeşim ve ablam da aynı yerden aldı. Doğrusu böyle şeyler yapmadığım için mutluyum. Kimseyle yüz göz olmadım. En guzeli:))

Bir insanın teferruatlara takılmamasını kınaydı düğündü yapmak istememesini anlarım ben de kına filan yapmadım.Ama senin bakış açın bana biraz garip geldi.
Eğlenceli kınayı,güzel yerde olacak düğünü millet için mi yapıyorsun kendin için mi?
Yani sonuçta kına yapmak isteyen düğün yapmak isteyen sensin.İnsanlar da senin davetine icabet etmek için özel gününde yanında olacaklar.Yani güzel yerde düğün görmek veya kınada göbek atmak onlar için bir jest değil.
Sbahlıktı tacdı kuafördü....bunların insanların hevesleriyle alakalı bir şey.Yapmayanın tercih meselesidir yapmaz.Yapan da altı üstü bir sosyal medya sayfasında milleti etiketlemek için o kadar para harcamaz.Yapanlar varsa da geneli bu değil.Herkesde kalkıp sayfasında etiketlemiyor.
Bu biraz maddi olanaklarınızla önceliklerinizle alakalı bir durum.Yapmak istemiyorsan yapmazsın.Herşeyi masraf olarak görüyorsan kına veya düğün de yapmayabilirsin Nikah candır.

Eğlenceli kına ve güzel bir yerde düğünü tabi ki kendim istediğim için yapıyorum bunları yaparken hevesli olduğumu söylemek istemiştim. Yani etrafımdakiler aaa senin de birşeye hevesin yok dedikleri halde düşünüyorum zaten içimden gelenleri büyük bir hevesle günlerce araştırarak yapmışım.

Kuaför dışında hepsi gereksiz. Ama iyi bir kuaför seçin kesinlikle pişman olursunuz. Söyleyin sayfaya koymak için fotoğraf çekmesinler.

diğerlerinde haklısınz da, nikah şekeri ve kınadaki küçük hediyelikler kısmında cimri buldum sizi. gelenektir yani, o yok bu yok ne var peki nikah şekeri de yoksa mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…