kırmadan bu durumu nasıl söyleriz?

evlenene kadar yine biriktiricez toplam üç aşağı beş yukarı 100 olur gibi geliyor bana. ve tabiki yetmez. bu bize kalsın istiyorum ben. zaten babam böyle bir şeyi duysa bana 5 kuruş çıkartmaz. çalışmaya başladığımdan beri tüm maaşımı yatırıyorum. arada kaçamak yaptım azıcık :) babam “kızım varken ben veririm sana harçlık biter abinden istersin. ama senin yaptığın birikim geri gelmez dokunma ona” diyor hep. benim paramı elletmez yani, tereddütüm sevgiliminkine de çok dokunulmaması. ihtiyaçtır alınır ama büyük kısmı kalsın istiyorum haybeye gitmesin
Zaten anca yeter bu para .Birakin ailesi yapsin ne istiyorsa ,dügunden once arabasini yenilesin sizde ikna edin .Benim esiminde birikmisi coktu evlendigimizde .Arabasini yeniledi ve kalaniyla dügun yaptik ailesi paran var diye hicbirseye karismadı .Keske tum paramla araba alsaydim demisti yillar once .Diger cocuklara herseyi onlar yapti .
Dünyanin bin türlu hali var yada siz araba alin evlenmeden üstünüzde oldugu ispatlı olur .
Sonra o harcanan para hic olup uçup gidiyor .

Zaten anca yeter bu para .Birakin ailesi yapsin ne istiyorsa ,dügunden once arabasini yenilesin sizde ikna edin .Benim esiminde birikmisi coktu evlendigimizde .Arabasini yeniledi ve kalaniyla dügun yaptik ailesi paran var diye hicbirseye karismadı .Keske tum paramla araba alsaydim demisti yillar once .Diger cocuklara herseyi onlar yapti .
Dünyanin bin türlu hali var yada siz araba alin evlenmeden üstünüzde oldugu ispatlı olur .
Sonra o harcanan para hic olup uçup gidiyor .
dimi param yok deseydi pasa pasa yapacaklardı oysa.. en azından araba görünürdü gözünüze somut olarak. evet işte o paraya güvenmesinler. ya da şimdiden o paranın yeri var diye yerini yapsın erkek arkadaşım. söylesin yani bunu yapıcam diye. ya da dediğiniz gibi bi yere yatırım yapsın nakit durmasın.

Sizin paranizdan haberdar değil kayinvalide. Eger bu kadar gosterisli birsey yapmak istiyorsa guvendigi bir parasi vardir herhalde. Yapmak istiyorsa yapsin ona birakin. Eger sizden de beklerse bu kadar maddi gucunuzun olmadigini soylersiniz. Nitekim yok ta. Cunku siz o parayi baska bir niyetle biriktirmissiniz.

uuuu cok iyi:KK45:

bunu nişandan sonra yapmamız daha mantıklı. ama aklımda duracak iyiymis bu
Benim param benim senin paran her ikimizin mantıgıyla :p
En azından annesinin birikiminden haberi varsa sweetos la suralara gidicez dolar euro aldı başını gitti anca yetiyor balayına diyebilir

iyi geceler kızlar.
1 buçuk yıllık tanıdığım biriyle 5 aylık bir ilişkim var. bilmiyorum birçoğunuz belki erken diyeceksiniz ama ben sanki 5 yıldır hayatımdaymış gibi hissediyorum. ona güveniyorum seviyorum. ve ilişkimizde yaşadıklarımız hiç öyle 5 aylık çiçeği burnunda çiftlerin yaşadıkları gibi değil. ve ben her atlattığımız olayda ona bir kez daha güvendim onu bir kez daha sevdim. sanki hepsi birer sınavmış gibi ve benim sevdiğim hepsinden tam not almış gibi gözümde :)
neyse son zamanlarda evlilik hayalleri falan kuruyoruz malum. ilişkimiz ciddi ilerliyor ailelerimizle tanışmadık veya onları tanıştırmadık ama haberleri var. gönül eğlendirme ilişkisi değil. zaten ikimiz de belli olgunluğa erişmiş insanlarız. ikimiz de düğünden nefret ediyoruz. erkekleri anlarım ama ben de nefret ediyorum artık böğhk geldi saçma sapan gösteriş showlarından. o bunu duyunca baya sevinmişti hatta. “bu konuda öyle büyük konuştum ki düğünde her şeyin en şaşaalısını isteyen birine aşık olacağım diye çok korkmuştum” dedi hatta:KK48: sevgilim bir evin tek çocuğu. şımarık değil mesela buna şaşırmıştım, hayatın ciddiyetinde birisi. varlık içerisinde okurken bile kendi ayakları üzerinde durma eğilimliymiş. biz kafamızda oluşturuyoruz. ben diyorum ki aile arasında söz-nişan bir arada yaparız. sonra kına ve nikah. nikahtan sonra bir de yemek. fazlasında gözüm yok ve o kadar masrafı da hiç tasvip etmiyorum. insanlar “aaaa x’lerin düğünü de efsaneydi ya” desin diye evlendikten sonra borç ödeyemem ya da yatırımımı bu cümleye harcayamam:işsiz: o da bu fikirde. ama gel gelelim annesi sürekli diyormuş ki “benim bir oğlum var her şeyi gönlümce yapacağım en güzelini yapacağım” vs vs. ben gerçekten istemiyorum bu kadar konuşulmak göz önünde olmak. bizi salsınlar ya :)
o da ben de iş hayatına adım attığımızdan bu yana yatırımdayız. o hep maaşlarının bir kısmını ayırmış biriktirmiş keza bende. benim 30.00₺ kadar onun da benden fazla var. tam ne kadar olduğunu bilmiyorum. ikimizin de ingilizcesi var ve yeni yerler keşfetme gezme olayına bayılıyoruz. o hiç izin kullanmamış, iş yeri de değiştirmemiş. bu yüzden yaklaşık 3 aylık izni var. ben diyorum ki biz bu paranın büyük kısmıyla istediğimiz ülkeleri gezelim. yani bu hayalde kalmasın gerçekleştirelim. ama bunun için bizim paralarımıza dokunulmaması gerekiyor. yani elbette masrafımız olacak ama ben bu paranın çoğu kalsın istiyorum. bu kadar lüks arzusu varken kayınvalideciğimin bu nasıl olacak? insanların göz hitabı mı bizim hayallerimiz mi daha önemli? annesine onu kırmadan bunu söylemesini istiyorum. ama kadının da tek çocuğu hevesi varmış:110: nasıl söylettirmeliyim? ya da dillere destan bir düğün yapmak zorunda mıyım? bu olmayınca olmuyor mu yani? dayatılmış bir üstün görünme çabası gibi geliyor bana.

Kayinvalideniz dugun yapnak istiyorsa yapsin sizde birikiminize dokunmayin. Yok eger para sizden cikacaksa dugun istemediginizi gezmek istediginizi soyleyin... tek ogullari varsa onlar yapacaklar nasil olsa dugunu. Sade bir dugun talep edebilirsiniz

Sizin paranizdan haberdar değil kayinvalide. Eger bu kadar gosterisli birsey yapmak istiyorsa guvendigi bir parasi vardir herhalde. Yapmak istiyorsa yapsin ona birakin. Eger sizden de beklerse bu kadar maddi gucunuzun olmadigini soylersiniz. Nitekim yok ta. Cunku siz o parayi baska bir niyetle biriktirmissiniz.
yok canım zaten zorla düğün yaptırıp benim birikimimi kullanacak hali yok. ben kendi de yapsa istemiyorum sorun bu. ve sevgilimin birikimine de dokunulmaması

Kayinvalideniz dugun yapnak istiyorsa yapsin sizde birikiminize dokunmayin. Yok eger para sizden cikacaksa dugun istemediginizi gezmek istediginizi soyleyin... tek ogullari varsa onlar yapacaklar nasil olsa dugunu. Sade bir dugun talep edebilirsiniz
sanırım kendisi de yaşayamamış, çevresi geniş bunca zaman eşin dostun düğününe gitmiş ben de çok güzel düğün yapacağım diyor. zaten yaparız falan demiyor direkt yapıcam diyor. sadece ben tereddüt ettim.

X