- 23 Mayıs 2017
- 507
- 1.432
- 26
- Konu Sahibi mucizelazim
O gösteriş meraklısı insanların çoğu borç batağında yüzdüğünü biliyoruz ve görüyoruz. Şahsen ben yaptırmam, yaptıranı da anlamıyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bunu soracaktım ben de, o neymiş yahu hiç görmedimbride yazan sabahlık mı
ilk defa duydum daha neler uydurcaklar acaba..
Bunu bende söyledim onların hediye getirmesi gerekmiyor mu diyeHiç birini yapmadım gayet de memnunum. Sadece gelin ve damadı yolmak üzere yapılan antin kuntin isler ve açıkçası çok özenti duruyor. Gördüğümde gülüyorum. Siz de millete kulak asmayın. Onların gormemislikleri yüzünden paranız heba olmasın. Ayrıca kına nisan hediyeligi nedir. Sen evleniyorsun sana hediye versinler. Son yıllarda artik öyle bir furya başladı ki insanlar yakında cenazelerinde tabut şeklinde hediyeliklerin içinde helva dağıtacak.
Evet böyle dedim diye yakında adımı cimriye çıkaracaklar :)) gelin olduğum belli arkamda Bride yazmasada olur dediğim için hemde.İstediğin şeyleri yap o senin tek düğünün, istemediğin hiç bir şeyi yapma o senin ve eşinin tek düğünü. Magnet uğruna harcanacak 500 liraya evine gayet güzel bi kahve makinası alırsın. O salak “gelin” şeylerini bir kereden fazla giymeyip bi sürü para harcayacaksın onun yerine kullanışlı bi kaç pijama alırsın m&s da çok güzel şeyler var. Yani bence çok haklısın gerisini salla :) bi kere gelin oluyorum şımarıklığı yüzünden abuk subuk bir pazar oluştu sanki Paris’te yaşıyorlar da eksik kalmayacaklar bence bazı şeyler inanılmaz komik oluyor çiğ duruyor
ahh duymak istediğim sözler işte çook teşekkür ederim. Düğünümüzde bile başkasını mutlu etmeyi düşünüyoruz onlar beni mutlu etsinler yaSadeliğin dibine vurmuştum "HERKES" . İcinde kalir vb bidi bidi bidi yaptı. Aradan 5 yıl geçti iyi ki onlara boyun eğmemisim. Benim tarzim olmayan sırf baskı yüzünden abuk subuk hem vakit alan hem de maddi olarak beni zorlayacak seyler olacaktı. O yollardan gecmis biri olarak söylüyorum zerre pisman değilim. Siz de boyun eğmeyin!
Hiç bitmiyor hiç , çok teşekkür ederimHayirli olsun canim Allah kolaylik versin. Zor isler.. Kazasiz belasiz atlatin insallah. Kesinlikle senin fikirlerin onemli kim ne derse desin trend diye istemedigim seyleri yapamam evet gosteris ayrica, hadi yaptin diyelim, kimi memnun edeceksin. Bir de sac icin prova yapiyorlardi bak onu atlama
Kız çoğunu atıyorlar bile boşver eğlenmen önemli gelen de onun için gelen de almasın canımKızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Gerçekten o bütün bunları yapanlar yapmayanları ezmeye çalışıyor birde ayyy canım sen neden yapmadın diye, Var param yapmıcam sanane denmiyor amaAnnen baban hariç kimse saklamaz o hediyeyi emin ol. Yani paran çöpe gider. Çok istiyorsan 20-30 tane az bir adet yaptır aile içinde en yakınlarına dağıt. Gelin tacı da tercih meselesi, şeker yaptıracağıma ona özenirdim yerinde olsam. Ben gelinlikçimin hediye ettiği tacı taktım oldu bitti hiç te fena durmadı
Herşey gösteriş olmuş. Millet adeta birbiriyle yarışıyor. Organizasyon şirketleri köşeyi döndü vallah. Babyshowerlar, cinsiyet partisi, 6.ay partisi, 8.ay partisi, karnı burnunda partisi Evet bunları yapanlar gerçekten var.
Basit bir hastane odası süslemeye 2000₺’den aşağı istemiyorlar organizasyon şirketleri. Ney için peki? İnsanlara gösteriş olsun diye...kim ne derse desin çok boş işler bunlar. Çocuğumu sağ salim kucağıma alayım yeter, gerisi tınnnnnn.