Herşey Gösteriş mi?

Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Sen nasil istiyosan oyle yap. Sonra icinde kalan o olabilir. Bende bicok seyi sacma ve gosterisli bulup yapmadim yapmam da. Sirf adet diye yada millet istiyo diye olmaz yani

Benim düğünümü görsen ağlardın herhalde.
Hiçbirini yaptırmadım.
Makyajımı bile kendim yaptım, kimseye bişey dağıttırmadım.
Düğün yapmadım.
Sonra da gittik arttırdığımız parayla araba aldık.
Kazanan ben oldum başkası iki gün konuşsun unutsun diye çöp bile yapmadım.
Çok mutluyum.

Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Oncelikle mutluluklar dilerim....
bir kisim insanlar gercekten beğenip yaptiriyorlardir, yargılamak istemem, ama bir kısımda sırf foto paylaşmak icin, gösteriş icin. elestirileri kulaklarinizi tıkayın. kafanıza gore takılın...

Ben kına bile yapmayacağım. Eskiden köy adeti diye burun kıvırırlardı şimdi moda oldu. Sektör haline geldi resmen. Magnet dağıtanlara da bir sözüm var, Allah aşkına kimse asmıyor sizin fotoğrafınız adınız olan çirkin magnetleri dolabına, neden asayım ya? Hepsi çöp. Bu kadar egoist bir hareket görmedim ömrümde.

Bu saydiklarinizin hic birini yapmadim.

Cok da iyi oldu.

Nikah yaptik. Cikolata dagittik sadece
Hepsi bu.

Magnet olayina ekstra gicigim. Almiyorum. Illa verirlerse de cikista atiyorum.

Dolabimda neden birinin dugun magneti olsun ayol?

Ben kına bile yapmayacağım. Eskiden köy adeti diye burun kıvırırlardı şimdi moda oldu. Sektör haline geldi resmen. Magnet dağıtanlara da bir sözüm var, Allah aşkına kimse asmıyor sizin fotoğrafınız adınız olan çirkin magnetleri dolabına, neden asayım ya? Hepsi çöp. Bu kadar egoist bir hareket görmedim ömrümde.

Hay ağzına sağlık..
Ben elalemin adı sanı olan şeyi dolabıma asmam dediğimde hortlak görmüş gibi bakıyorlar.

Yeni evli biri olarak kesinlikle kuaförün cok iyi olsun gerisini boşver..bende gelin saci aksesuari gelinlikcinin verdiğinden kullandim gelin cicegimi kendim yaptim mesela..cok gereksiz..herkes saçımı çiçeğimi o kadar begendiki düğün aninda kac kisi yanima gelip sordu..
ayrica cok iyi düşünmüşsünuz

Bende sosyal mesaj vermek istiyorum.
Hevesli kardeşlerim, bacılarım :KK53: Magnet yapınca ne olur ayetel kursi bilmem şunu duası yapmayın. Asan atılmaz satsan satılmaz..

Bide davetiyelere resim basanlar var :işsiz::işsiz:

aslolan eğlence..denk geldım bır kınaya herşey çok guzel ama herkes oturmaya gelmiş.gelın tek başına oynadı bı kaç kişiyle.:halay::KK73::KK73:

1980-1990 yıllarin düğünlerde tekonoloji mi vardi..
nikah şekeri mi vardir... mendil mi vardi...
az masrafla düğün yaparlardi..
düğün 12 ye kadar sürerdiii.... düğün bitince millet evlerine dönerlerdi...
YIL 2018
instagram facebook millet bakarak aynisini yapma peşinde aaa çok güzel olmuş bizim de çok güzel olmali... ondan daha mükemmel olmali... peşinde...:işsiz:

Aynı fikirdeyim.
Nikah şekerim oldu benim, düğünde kıyılmıştı nikahım ama masalara şekerleri kendimiz yerleştirmiştik.
Hatıra olarak bir çok kişi sakladı sanırım (magnet değildi dağıttığımız).

Diğer yandan kına da hediyelik dağıtmanıza gerek yok zaten.
Kınada minik poşetlerde kına ve kuruyemiş zaten dağıtılıyor.
Farklı bir masrafa gerek yok.
Adet ne ise o, fazlası bence de abartı ve gösteriş.
Ne gerek var o kadar harcama altına girmeye.

Dediğiniz gibi zaten düğün masraflı bir iş, bir de gereksiz yere deve yükü ile sırf millet görecek, instagramda paylaşacağım diye harcama yapılmamalı.

Hayırlı olsun sizin için evliliğiniz ve yeni hayatınız.
Siz doğru düşünüyorsunuz, o konuda içiniz rahat olsun.

Hevesın yoksa bence de saçma ve bos işler.Ben gelinlik bile almadm nisanligımi cok severek aldm o kadar para verıldi evde kaldı.dügün zamanı almıcam dedim herkes sok oldu aaa olur mu diye arkadasımin gelinligine bayılmıstm zaten onun gbi alıcaktm arkadastan rica ettim giydim hic pisman degilim.altına topuklu giymedm gene çok bilen tayfa aaa dedi dügünde oynadm hopladm dügün sonunda herkes pertti iyiki giymedn dediler.albüm kapagmda ayakkabim lastık denız ayakkabisı ama belli bile olmuyor.icinden geldigi gibi yap gerisıni boşver kim ne derse desin.sonra hatirlanmiyo bile hatirlansa bile kime ne

İstemiyorsanız sırf tren olan şeyleri yapmak adına yapmayın moda bu akım gibi bir şey işte şimdi bu olur yarın öbür gün başka bir şey çıkarırlar boşverin siz nasıl mutlu oluyorsanız
Nişanımda dağıttım diye kınamda bir şey dağıtmamıştım nikah şekeri de öyle
Kuaföre 10 kişi falan gitmedim en yakın arkadaşımla gittim öyle sabahlık falan da yoktu
Gelin tacımı ve çiceğimi n11 den almıştım ucuzdu ama güzeldi instagram sayfalarına göre
Gelin başımı beğendiğim bir kuaför yapmıştı marka olanlar değil
Yani gereksiz gördüğünüzü yaptırmayın pişman da olunmuyor fazlaca gereksiz bence

Kuaföre gidip abimin düğünü var hemen saçımı gorseldeki gibi yapalım makyaja da özen istiyorum diyip duvağı evde taktim. Herşey gayet iyiydi zaten çok farklı olağanüstü sıradışı birşey yapmıyorlar gelinlerede. Çok ucuza olmuştu
:KK9::KK9::KK9:

ben de gelin olduğumu söylemek istemiyorum. çünkü zaten istediğim sade bir topuz. en fazla 50 lira tutacak bişey gelin saçı denilince 500 tl tutacak biliyorum. duvak desen zaten taraklı ve saça rahat takılıyor.

X