- 6 Aralık 2018
- 9.824
- 8.499
-
- Konu Sahibi TaylanveBen35
Nefret edıorum boyle ınsanlardan .Muhattap olmayınMerhaba,
Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum.
Biz 4 kardeşiz en buyüğumüz tek erkek kardeşim. Adam 40 yaşında ve gerçekten herşeye burnunu sokan bir eşi var. Her zaman abimin tek olduğunu vurgulayan kadın. Herşey ona aitmiş gibi konuşuyor yani tek gelin ya herşey ona kalacakmış gibi alttan alttan dile getiriyor.
Aslında yazmak istemiyordum ama en son olay beni baya yıprattı. Geçen ben bir dükkanda iş buldum kendime bunu da yengem duydu. Bir kaç gün sonra beni aradı, “ sevilay o işe abin girsin “ demez mi? Kendi de höporları açmış abime dinletiyor. Bende bende çalışmak istiyorum deyince “abin çalışsın o başka iş bulunca sen girersin dedi. Abimle aramız limoni sonra o beni arıyor bana ciddi ciddi iş saatlerini soruyor. Bende daha haber gelmedi dedim. Kızlar be yapacağımı şaşırdım insanlar nasıl böyle yapar?
Benim de işe ihtiyacım var. Kimse can sıkıntısından iş aramıyor. Şimdi ben ne yapayım. Ha bu ara herkes yengeyle arayı iyi tutuyor abimle aramızı açmasın diye. Sürekli babamı eleştirir yerlerini satmıyor diye abimle beraber . Babamın da bunlardan haberi yok olsa kızar ama annem herşeyin üstünü örtüyor. Başıma ağrılar giriyor böyle çirkef insanlar la nasıl baş edilir? Abime gelince bir konu olunca gene çaktırmadan tek erkek olduğunu vurgular biz kardeşiz ayagiğına yatar bağırıp çağırır bastırmak için. Ben gerçekten bıktım bir el atın bana dostlar.
Ben ki kendi çapımda naif insanım. Bazı insanların seviyesine düşmekten nefret ederim ama var ya o yengeyi iki bacağından ayırırım. Tersime gelmesin. Kendi gelip yatacak birilerinden bir şey gelsin diye bekleyecek bir de gelip benim hakkıma çökecek. Kimsenin hakkına ortak olmam ama bana gelene hele böyle yatıp gelene var ya. Zorla seviye düşürüyor böyleleri ya...
İsin abine uygun oldugunu nereden biliyor :) Atiyorum,bir ic camasiri markasi icin katalog ceken bir firmayla modellik yapmak icin anlastin.Ne diyecek?? -"Sevilay sen dur abinin ihtiyaci var,o gitsin" mi diyecek" :)Aslında yazmak istemiyordum ama en son olay beni baya yıprattı. Geçen ben bir dükkanda iş buldum kendime bunu da yengem duydu. Bir kaç gün sonra beni aradı, “ sevilay o işe abin girsin “ demez mi? Kendi de höporları açmış abime dinletiyor. Bende bende çalışmak istiyorum deyince “abin çalışsın o başka iş bulunca sen girersin dedi. Abimle aramız limoni sonra o beni arıyor bana ciddi ciddi iş saatlerini soruyor. Bende daha haber gelmedi dedim. Kızlar be yapacağımı şaşırdım insanlar nasıl böyle yapar?
İşin tanımı ne? Yani vasıfsız eleman mi araniyor? Abinle ikiniz aynı tarz okullardan mi mezunsunuz? Nasıl iş ikinize de uyuyor onu anlayamadim. Ve asla da işimi vermem. Ekmek aslanın agzinda.
Elinle gidip vermezsen hiç bir şeyi alamaz.
Uyanık olun.
Yenge adeta bir asalak.
Fırsat vermeyin.
Hayat gayesi eşinin ve eş ailesinin malına mülküne çökmek olan kadına ne derseniz ne yaparsanız az.
Anneniz zahmet olmazsa üstünü kapatmasın.
Son olarak abinde iş yok.
Anladim. O zaman abin çok daha rahat iş bulabilir. Sen kesinlikle verme sirani.Normal kasada eleman. Herkes yapar
Orası daha iyi olurmuş. İşte anlamadığım bu.Anladim. O zaman abin çok daha rahat iş bulabilir. Sen kesinlikle verme sirani.
Yengenin kıskançlığı iste. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünüyor.Orası daha iyi olurmuş. İşte anlamadığım bu.
Yengenin kıskançlığı iste. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünüyor.
Yarın öbür gün laf olacak. Herşey ters anlatılacak ve ortadaki yılan ben olcam. Çekemem böyle cahil muhabbetlerini
Di mi bencil olmasin, rabbena hep bana demesin, insanlarin emegine havadan konmasin, az koca dötunu kaldirip gidip kendine iş arasin, ha bi de azicik haddini bilsin. Nasi bi kafa yasiyosunuz, pes.Gördüklerinden emin misin? Yani abin evli ve issiz bu çok zor bir durumdur eminim onlar için. Böyle bencil olma. Ne olursa olsun etle tırnaksiniz siz. Sen iyilik yap balık bilmezse halik bilir
Sizin gibi benim eşimde 4 kardeşler, 3 ü kız.
Bir şey olunca kv benim oğluna pek düşkündür.
Oğluma alayım, vereyim diye konuşur.
Bir evi var satılsın parasını size vereceğim der.
Aksine bende eşime asla sadece kendisinin almamasının gerektiğini, eşimin 3 kardeşi olduğunu söylerim.
Kızı erkeği yok bu işlerin ama sizin yenge tek gelin diye mal varlığı onun olacak sanmış.
Şöyle bir gelin olamadım
Abin de çok çalışmak istiyorsa işini kendisi bulsun.
Vur kafasina, al lokmasini insaniKonunun tamamını okudum
Gelin o kadar iyi yapmış ki
Tüm malı alır yer gezer içer hayatını yaşar umarım
Bu dünyada uyanık olacaksın
Yemeyenin malını yer
Konu sahibi işe girmekten bile vazgeçmiş
Neymiş laf söz olurmuş
Komedi
Gelinin arkasındayım. Tüm malı mülkü satar avrupada seyahatlerde yer umarım
Konu sahibi de her zaman ki susar
Konunun tamamını okudum
Gelin o kadar iyi yapmış ki
Tüm malı alır yer gezer içer hayatını yaşar umarım
Bu dünyada uyanık olacaksın
Yemeyenin malını yer
Konu sahibi işe girmekten bile vazgeçmiş
Neymiş laf söz olurmuş
Komedi
Gelinin arkasındayım. Tüm malı mülkü satar avrupada seyahatlerde yer umarım
Konu sahibi de her zaman ki susar
Korkarım sizin de bi konunuzu göreceğiz yakında, ben kardeşlerime canımı verdim zamanında onlar bana bir tas su vermedi diye. Hep böyle oluyor çünkü. Bu sefer yanılmak istiyorum.Gördüklerinden emin misin? Yani abin evli ve issiz bu çok zor bir durumdur eminim onlar için. Böyle bencil olma. Ne olursa olsun etle tırnaksiniz siz. Sen iyilik yap balık bilmezse halik bilir
Ben olsam arayı soğuk tutardım. Abim olsa bile öyle bir eşi olduktan sonra bana çok gidip gelmemesi, nadir görüşmemiş daha iyi. Siz de öyle yapabilirsiniz. Çirkef gelin çekilmez.Merhaba,
Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum.
Biz 4 kardeşiz en buyüğumüz tek erkek kardeşim. Adam 40 yaşında ve gerçekten herşeye burnunu sokan bir eşi var. Her zaman abimin tek olduğunu vurgulayan kadın. Herşey ona aitmiş gibi konuşuyor yani tek gelin ya herşey ona kalacakmış gibi alttan alttan dile getiriyor.
Aslında yazmak istemiyordum ama en son olay beni baya yıprattı. Geçen ben bir dükkanda iş buldum kendime bunu da yengem duydu. Bir kaç gün sonra beni aradı, “ sevilay o işe abin girsin “ demez mi? Kendi de höporları açmış abime dinletiyor. Bende bende çalışmak istiyorum deyince “abin çalışsın o başka iş bulunca sen girersin dedi. Abimle aramız limoni sonra o beni arıyor bana ciddi ciddi iş saatlerini soruyor. Bende daha haber gelmedi dedim. Kızlar be yapacağımı şaşırdım insanlar nasıl böyle yapar?
Benim de işe ihtiyacım var. Kimse can sıkıntısından iş aramıyor. Şimdi ben ne yapayım. Ha bu ara herkes yengeyle arayı iyi tutuyor abimle aramızı açmasın diye. Sürekli babamı eleştirir yerlerini satmıyor diye abimle beraber . Babamın da bunlardan haberi yok olsa kızar ama annem herşeyin üstünü örtüyor. Başıma ağrılar giriyor böyle çirkef insanlar la nasıl baş edilir? Abime gelince bir konu olunca gene çaktırmadan tek erkek olduğunu vurgular biz kardeşiz ayagiğına yatar bağırıp çağırır bastırmak için. Ben gerçekten bıktım bir el atın bana dostlar.