Herşey benim diyen insanlar

Abimde değil tek annem ve babamda. Sanki suları onlardan geliyor.

E neden cevabını vermiyorsunuz? Abim çalışmak istiyorsa gitsin iş bulsun deyin. Sustukç şımartmısınız bunları

Bence de işi verme. Verince iyi olmayacaksın ki. Abinin hakkıydı der çıkar.

Ben şahsen mutlu olmazdım kardeşimin yerini kapmakla. Bakalım daim olacak mı zannettiği hak onu mutlu edecek mi?

Bir yandan büyük bir ders oldu bana. Bende işimi bilirim. Gitmem gelmem vereceğim bir selam olur başka yok

Annemde oğullarım kardeşlerinin hakkını yemez diye düşünüyordu ama sağolsun yengelerim babamın evi üzerinde hak talep etmeye başladılar ima yoluyla, o dönem öğrenciydim babamın verdiği harçlığa karışmaya annemin aldığı çeyizler için anneme laf sokmaya başladılar. Bir tanesi sürekli anneme kıza 1 erkeğe 2 pay düşer diye konuşmaya başladı. Öğrenciyken babam birgün beni okuldan çağırdı. Eve gelince beni notere götürüp hakkima düşen malları üzerime devretti daha sonra aldıklarınin bir kısmını annemin üzerine yaptı bir kısmını da direk bize eşit olarak tapuda üzerimize verdi. Ben annemlere her zaman diyorum bu saatten sonra mal kazanma derdine düşmeyin yiyip içip gezin, siz bize yapacağınızı yaptınız bu saatten sonra herkes kendi kazansın diye.

Abiniz de yengeniz de bencil insanlar. Aile de kardeş te olsa siz hep vericiyseniz sınır koymanız gerek bence. Aylardır iş arasa yana yakıla gerçekten iş bulamasa derdim ki hiç düşünmeyin ev geçindiriyorsa abiniz çalışsın. Ama bu durum farklı. Bir de abinizin aklı yok mu 40 yaşında adam bu kadar karışı tarafından yönlendiriliyorsa gitsin işi de karısı bulsun o zaman. Diğer konular da susmayın kimsenin malının hesabını yapmak kimseye düşmez. Yengeniz çalışsın kendi mal biriktirsin madem

Yengenizden gelen hicbir telefonu açmayın muhattap olmayın. Birşey sorsa cevap bile vermeyin. Sizin muhattabiniz abiniz. Onunla da mesafeli olmak da fayda var.

Burada amaç kadını kıskandırmak değil size birşeyleri duyurmak. Alttan alta işliyor sizi zamanla böyle bir şey gerçek olsa bile zaten onların hakkı diye düşüneceksiniz.

Keske isverene de fikri sorulsaymis

Dayısı yegenlerini karısı ile birlikte yeriyorsa sizde teyze olarak hadlerini bildirmelisiniz. Böyle durumlarda susmak onaylamaktir. Ben yengelerimin hadsiz davranışlarına tepki mi verdim şimdi gayet iyi geçiniyoruz. Kimsenin yediğinde içeriğinde gözüm yok çok şükür yılda 2 kere evlerine gittiğimde Güler yüzle hoşgeldin desinler yeter benim için de aynı şey geçerli

Gördüklerinden emin misin? Yani abin evli ve issiz bu çok zor bir durumdur eminim onlar için. Böyle bencil olma. Ne olursa olsun etle tırnaksiniz siz. Sen iyilik yap balık bilmezse halik bilir
Sizin kafanizda pek normal degil he rahatsizmisiniz? İs bulmak isteyen bulur kizin buldugu ise konmak ne demek yuzsuzlere bak ya sinir oldum
Hic muhattap bile olma konu sahibi git isine calis tekmis erkekmis sizin basiniz sikissa kacacak delik arar emin olun

Ben anlamadım bu işin bir patronu yok mu abin çalışma saatlerini soruyor gidip kafasına göre kendi kendine işe mi girecek
Sen girme işe abin girsin nedir böyle saçmalıkta ilk defa duydum

Sağolsun annem öyle öğretti. Kötü olmayın diye hep girdi aklımıza.
Bir laf vardır biraz küfür içeriyor
Lâkin doğruluğu asla tartışılamaz bir sözdür

"Deveye diken, insanı s.ken yaranır"
Açılımı; ( bir insana ne kadar iyi ve anlayışlı olursan, her şeye evet dersen, aman kavga olmasın susayım gönlü olsun, o insanın gözünde o kadar aciz ve yaranılmaz olursun. Ama aynı insana gerektiği yerde ağzının payını verip, hatta aşağılarsan, kötü davranırsan senden kıymetlisi olmaz)

Aksini kanıtlayan asla olmamıştır
Yanı ben hiç görmedim.

Farketmişsiniz en sonunda. Kendini ezdirmemek lazım hak edene hakettiğini söyleyeceksin en iyisi bu

Kizlar kafayi yemeye ramak kaldi. Dün gelmiş evimizden bana ait olan birşey götürmek istedi anneme söyleyerek. Bende o benim dedim. Elini çekti. Annem de götürsün diyor. Ben hiç sesimi çıkarmadım sevgili gelini de götürmedi. Sonra o bizde iken anneme benim şahsi eşyalarıma karışma dedim. Annemde sesini başına attı. Ben manyakmışım galiba yalakalık yapmadım diye. Benim günlerdir o iş mevzusuna morelim bozuk olduğu halde kalkmış benim onlara köle olmamı bekliyor. Birde bana diyor ki “ kardeşin için ver” bıktım bu laflardan. Bana o sözü birdaha konuşma dedim. Sonra ciddi ciddi ne ölüme ne dirime gel dedim. Bu kadar ayrımcılık yapar mı bir anne. Gelinden oğlundan korkar bizim ağzımıza eder onlara yaranmak için. Sen benim şu an tutumumu biliyorsun niye kalkıp konuşuyorsun ki. Gerçekten bıktım. Annemi de görmek istemiyorum. Kalkmış bana fesatsın diyor birde. Aramıza fitneyi kendi sokuyor. Gidecek yerim de yok sinirden patlıyorum. Onların huzuru kaçmasın diye bizi ayaklarına vermek derdinde. Birde ben ayırım yapmıyorum diyor .

Mesajınızı okuyunca yıllar önce Müge Anlıda yayınlanan konyalı bir karı kocanın öldürüldüğü olay geldi aklıma. evin asalak oglu eşi ve cocuklerıyle beraber anne babanın evinde hep beraber yaşarken diğer kardeşlerinin da hakları olan evin üstüne konmaya çalışmıs basaramamıs. babasına yeni kendine ait olan bir ev aldırmak istemiş onu da başaramamış ve sonunda tüm deliller onların suclu oldugunu gösterse de anne babasını oldurdukleri kanıtlanamamıştı. hatta evdeki görümce bile olayı gördüğü bildiği halde onların suclulugunu gizlemişti. galiba sizin anneniz de oglu ve gelininden korkuyor olup sizi pasifleştiriyor olabilir. bence hiç bir hakkınızı yedirmeyin. evin tek oglu olmak herseyin sahibi olacagı anlamına gelmez. kendi geleceginizi kimseye kaptırmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…