-
- Konu Sahibi TaylanveBen35
Babanız herşeyi tek çocuğuna bıraksa dahi itiraz etme hakkınız var babanız ölünce. Ne olursa olsun öyle bir abiye bırakmayın hakkınızı.I babam da belli olmaz. Belki çoktan bırakmış bile ona . Tek vasisi olarak. Çünkü herşeyin fazlasını ona yapıyor. Bu da beni yeni yeni rahatsız etmeye başladı.
Neden mi? Bir kere babamın eli sıkışıktı ve abim o parayı geri aldı babamdan. Öyle bir olay çıkardı ki biz gene kapattık üstünü “ parasını versen iyi olur belki eli sıkışıktır “ diye. Tek korkum babam hasta olur duyarsa bunları. O ara biz de destek olduk babamıza ama kızları geri istemedi lafını bile etmedi
kendılerı teklıf etmezlerdı zaten bencıllık
Bulduğunuz işe siz girin. Abiniz de kendine iş arasın. Bence siz o abiyle araya mesafe bile koyun.
miras meselesine gelince öncelikle kimin önce öleceği belli değil. Genç yaşlı , ben sen tanımıyor ölüm. Babanızın uzun sağlıklı ömrü olsun. Ama bir şekilde miras durumu oluşursa yasal hakkınızı alın.
babanız erkek evlat kayırmaca yapmasa o ev böyle olmazdı. Ayrımcılıkta Kaynak babanız büyük ihtimalle.
ben anladım onlar sız kızları rakıp olarak goruyor..Abim sıkışık olsa Hızır olurdum. Hatta başka iş teklifi yaptığımda kabul etmedi. İlle benim istediğim yer olacak ya
ben anladım onlar sız kızları rakıp olarak goruyor..
benım dayımlar 3 kız annemde dahıl malları kacırdı..kızlardan onların hakkı yok cunku kadın ınsan değil..ama kendı kızlarını nasıl koruyolar
kımsenın hakkı kımsede kalmaz
gozunuzu acık tutun
ben olsam babama soylerdım
bız dıs kapının dıs mandalımıyız baba boy boyle lafla soylenıyo deyın..Söylesem belki kızar bile . Bu muhteşem aile tablosunu yıktın diye
Boş verin yılan olun. Yenge iyi olsun. Ne var yani etraf iyi görünce madalya mı takılıyor? Yoo tam tersi kim kötü, çirkef görünüyorsa ona daha çok saygı duyuluyor daha az üzerine gidiliyor.. dünya tersine dönmüş iyilik, güzellik mı iş yapıyor bu devirde. Öyle olsa siz kazanirdniz mantıken ama tam tersi çekiliyorum diyorsunuz.Yarın öbür gün laf olacak. Herşey ters anlatılacak ve ortadaki yılan ben olcam. Çekemem böyle cahil muhabbetlerini
Bayan gibi oturup derken. Cekistirmeyi, dedikoduyu bayanlara mı yakıştırıyorsunuz? Siz de yaniKızlar bunlar çok didişiyor karı koca lafları birbirine ağır geliyor. Ama iş aileye gelince mesela yeğenlerimi ( ablamın çocuklarını) tartışmaya gelince abim bayan gibi oturup çocuğu yaşta insanları hemde öz yeğenlerini eleştiriyor HANIMI ile beraber. Ben anlamadım belki evli bayanlar anlar bu psikolojiyi.
Uzaklaşmak istiyorum bu aileden. Hatta anne babadan da. Annemle babam çocuk onlar reis olmuş. Kendime bir rol ismi veremiyorum bu ortamda.Boş verin yılan olun. Yenge iyi olsun. Ne var yani etraf iyi görünce madalya mı takılıyor? Yoo tam tersi kim kötü, çirkef görünüyorsa ona daha çok saygı duyuluyor daha az üzerine gidiliyor.. dünya tersine dönmüş iyilik, güzellik mı iş yapıyor bu devirde. Öyle olsa siz kazanirdniz mantıken ama tam tersi çekiliyorum diyorsunuz.
Benim yazmama gerek kalmadı.teşekkürler....Aile yapiniz nasildir bilmiyorum. Bizim ailede erkek olmanin ekstra bir ozelligi yok mesela, tek erkek olunca hersey onun olmuyor. Halama yapilan destek babama yapilmamiştir oyle yani kiz cocugu daha desteklenir.
Ben boyle bir durumda kalsam önce geline bir giydirirdim "babamin mali seni ilgilendirmiyor, dilinden dusurmuyorsun hayirdir kazanirken birlikte miydin mal bolusturuyrosun kafana gore?" Derdim.
Babama da gider daha sen hayattayken mallar bana kalacak demeye basladi gelin, dilinden dusmuyor diye anlatirdim.
Babam onlarin hakkindan gelirdi kesin.
İşinizi vermeyin. Naparsa yapsinlar.
Bayan gibi oturup derken. Cekistirmeyi, dedikoduyu bayanlara mı yakıştırıyorsunuz? Siz de yani
Bravo! Madalyanızı takarlar yakındaÖyle tabi ama geçim zor kadın için de erkek için de . Ben kardeşlerim için her şeyi sineye çeken bir insanım hatta vur başına al ekmeği cinsinden
Kötü olun küsün ne olacakBu da çok kolay herkes beni topa tutar.
Annem de çekiniyor kötü olmamak için.
“Babam satsın yesin” diyor çünkü satarsa en çok onlar faydalanacak ya. Abim de ses etmiyor. Galiba hanımının en mantıklı sözü gibi geliyor kulağına
AhaTiksinti bir yenge .... yengen yüzsüz ve terbiyesiz canım.Sen bekar mısın? Eğer bekarsan abin issizse senin yerine o girsin tabi ev geçindirmek çok zor ama sen de evliysen durumlar senin eşinin işine maaşına geçim durumunuza göre değişir