- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
-
- Konu Sahibi kirmiziyanak
ahlaki kurallar olmasaydı hayat kadınlar ve güçsüzler için nasıl olurdu sence?inanın bizim de hareketlerimiz akıldan çok içgüdülerimizin kontrolünde. ahlak, etik, toplumsal kurallar... bunların hepsi uydurulmuş şeyler.
ah evet halbuki şu an hayat kadınlar ve güçsüzler için ne kadar da harikulade değil mi..ahlaki kurallar olmasaydı hayat kadınlar ve güçsüzler için nasıl olurdu sence?
keinlikle olması gerektiği için var insanlar toplumlar kurallar olmadan yaşayamazlar..ah evet halbuki şu an hayat kadınlar ve güçsüzler için ne kadar da harikulade değil mi..
tanrım iyi ki ahlak kuralları var !!
özümüzü görsek başkaları tarafından ortaya konulmuş kural ve oluşumları(evlilik gibi) kutsal sanmasak iyi olurkeinlikle olması gerektiği için var insanlar toplumlar kurallar olmadan yaşayamazlar..
Herkes aynı olamaz ki canım. Benim eşim yapmıyor öyle şeyler. Yapan da var yapmayan da var. Ama bunlar evlilikte normal şeyler değil, söyleyeyim. Taraflardan birinin saygısı yok. Saygı olmayan evlilikler kolay kolay yürümüyor yani.Merhaba arkadaslar benim derdim kocam. Biz severek evlendik 2 yil olcak. Esimi seviyorum bazi yonleri cok iyi bazi yonlerinden nrfret ediyorum. Mesela cok sinirli. Cabuk parliyor. Ve bana karsi cok saygisiz. En kotusude o zaten. Neyse devam edeyim mesela sinirleniyor birseye ve agzina geleni soyluyor. Zaten surat bes karis. En son yasadigimiz olayi anlatayim. Ayakkabimi kapida birakmistim bir onceki gun aksam annemlerden gelirken ayakkabinin uzerine basiyor iceri almadim diye ezdi ayakkabiyi. Bende kizdim allah seni islah etsin dedim oda insallh geberirsin dedi.O kdr zoruma gitti ki anlatamam. Daha anlaticak cok sey var ama sikmak istemiyorum. Hep sorguliyorum herkes mi boyle diye bunlar evlilikte normal mi bence degil ama siz biseyler deyin
Esim tek bu ofke kontrolu konusunda sikintli diger yonleriyle gercekten cok iyi bi es. Ama ofkesini kontrol edemiyor. Kac defa konustum agladim zirladim. Ayrilirim diye tehdit ettim. Kustum yuzune bakmadim. Ama yok iki gun duzeliyor sonra yine ayni. Herseyi burnumdan getiriyor bu huyu yuzunden.
ahlak, saygı ve sadakat uydurma değil insan olmanın gerekliliğidir. Asıl bunlar eksikse sorun çıkıyor..asıl normal olmayan evlilik. aslımız hayvanlardan çok da farklı değil kendimizi bize ait olmayan normlara göre şekillendirmeye çalışıyoruz ahlak, saygı, sadakat gibi saçma sapan şeyler uyduruyoruz. sonra da böyle sorunlar çıkıyor işte.
Bizim evliligimizde sevgi var ama kesinlikle saygi yok
Bekara kadin bosamasi kolay demisler. Sanirim s3n bekarsin boyle kolay konusabildigine gore.ayakkabıma bile bile basan adamdan hayır gelmez ustune ustluk geberirsin insallah diyen adamla aynı evi paylasmam duzelcek tarafımı var ya
ozaman devam edin mutlu mesut evliliginize ben kendi fikrimi soyledim bana geber diyen bir adamın beni sevdigini dusunmem ve oylebir evliligi surdurmek istemem..Bekara kadin bosamasi kolay demisler. Sanirim s3n bekarsin boyle kolay konusabildigine gore.