Herkesin mi kocasi boyle ?

Cnm eşini en iyi sen tanır en hassas noktasını Sen bilirsin..
Bende ev temizligi yaparken ortalikta dolanan esime cok sinir oluyorum mesela o an bise dese patlicak gibi hissediyorum kendimi..
Esinin yaptigini dogru bulmuyorm asla..
Esinin bu durumlarindan dolayi bu evliligi bitirmek yerine cozum ariyorsan oncelikle sennde uslubunu degistirmen gerk..
cunku annem bile bana Allah seni ıslah etsin dese ..cok kızar cok sinirlenirim..Bu bana gore cok agır bi laf...
Nasıl ki bizim daha onemsedigimiz konulari esimiz onemsemediginde sinir oluyorsak...
Esinde o ayakkabinin disarda durmasina sinir oluyo olabilir..aaa onu ne ilgilendirir deglde benim esim bu durumdan hoslanmiyor unuttugunda bile unuttum cnm demek varken Allah seni ıslah etsin duayla karisik beddua eder gibi bi konusma baslatirsan bunun cevabi asla ve asla guzel bi karsilik olmaz...
benim esimde ütü birikmesine sinir olur kendi anneme bile sikayet etti..
Halbuki onu ne ilgilendirir tercih ettigi kiyafetlerin hepsi ütülü..bnm kiyafetlerm bile birikmis olsa o ütü sepetinde kızar..
ciddi ciddi kızar yani...üstüne gitmek yerine buda onun huyu deyip sineye cektim...
Cunku evlilikte sorunlara çözüm arama taraftariym..kestirip atmamak lazim ufacık seylerde..snra bir bakiyorsunuz boyle ufak defek seyleri halledemediginden birikiyor ve bosanmalar oluyo..
Esimle ruh ikizimiyim hayir ama seviyorum onu huysuzluklarinada eyvallah diyorum bende huysuzum sanki ben mukemmelmiyim nerdeee..
Eger bi evlilikte mutluluk huzur varsa bunun tek sebebi kisinin kendi haklarindan vazgecmesi(utu esimi ilgilendirmez evet hakliyim!ama hakkimdan vazgeciyorum ve utuleri yapiyorum..neden?huzurumuz bozulmasin vb) ile gerceklesiyor...
Ve kesinlikle saygi...
Unutmaki herkes kendi karakterinin geregini sergiler...
Karsindaki seni çileden cikarsada sen cikma ki karakterini bozma asla...
Sabır..
Evlilik hakliyken susarsan devam eder demsler...:)

bizimde ikizlerimiz var tatım :) Allah bağışlasın:)
önce sen kendine değer ver, ondan bekleme sakın, ondan saygı iste , asla saygısız davranmasına müsaade etme, değer zaten peşinden gelir :)
sizinkileri de Allah bağışlasın.
üstteki yazında öyle güzel özetlemişsin ki. ben de aynı şeyleri duyuyorum. aldatmıyorum, sövmüyorum, dövmüyorum. ya evet ama bunları yapmıyorsun diye bir şey rica edemeyecek miyim?
örneğin hastaysam şunu şurdan kaldır halim yok diyemiyorum. kızlar kudurunca gel biraz oyalayalım diyemem. geçen gün dedim madem şuan çalışmıyorsun ev işlerinde destek ol. neymiş iş bakıyormuş. onun görevi değilmiş. peki bu adam akşam 17:00 ye kadar uyuyup yanıp evden çıkıyor.gece 1-2 eve geliyor ve sabaha kadar oturup ilanlara bakıyor. ben de dedim iş bakan insan sabah 08:00 de kalkar kahvaltısını yapar görüşmeye gider.bu işyerleri 2 ye kadar mı açık?!!! çıt yok benimkinde.üstüne geliyormuşum falan.. psikolojik harp yaşıyorum resmen. telefonda tartışsak eve gelince surat asmıyorum olmuyor, konuşmuyorum olmuyor, hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorum bu sefer de hatasını hiç farkedemiyor????
ne yapacağımı şaşırdım.
sizde durumlar nasıl?nasıl aştınız bu sorunları (tabi umarım aşmışsınızdır)?

Ayni seyleri yasiyoruz demek ki. Bende de hersey dortdortluk aileler olsun hersey iyi ama bu sinir herseyi bitiriyor. herseye sinir herseye surat asma insani bitiriyor. Umursama yazmis bir cok arkadas ama nasil umursama aksam olsun eve gidiyim kocam gelsin diyorum adam evde ufacik bis3ye kizip surat asiyor gel de umursama hadi. Ama nasil duzelcek nasil
ben de akşama kadar eve gelse diye dört gözle bekliyorum.kızlar baba baba diye sayıklıyor. eve gelince ne yaptın diye sormak suç, kızlar azıcık bağırsa suç, neredeydin demek tartışma başlangıcı.oysa birazcık sohbet etmek istiyorum, dertleşelim, konuşalım istiyorum yok olmuyor. çay demle der.o sıra kızlarla ilgilenirim 1 dk sonra çay hazır mı der, yok daha mufağa gidemedim desem zaten şöylesin böylesin, bir çay yapmıyorsun falan.kalkar ''odasına'' gider.son 3 senedir böyleyiz.
canım sizin de mi borcunuz var?

Hep mi böyledir Kocanız yoksa sıkıntılı bir dönemden mi geçiyorsunuz da böyle. Bazı erkeklere sorumluluklar fazla gelir böyle asabileşebilir. Benim abimde evlenmeden önce çok sakin, şen şakrak, bir söyleyip beş gülerdi, yanında somurtup oturamazdık ama evlenince çok değişti, Çok asabi, sürekli gergin, sürekli sinirli... Evliliğin yükü, sorumluluğu ağır geldi. üstüne birde Dünyalar tatlısı bir yeğenim oldu. Abim kızı için deli oluyor, yeğenimde babası için deli oluyor ama çocuk az gitsin babasına şımarmaya kalksın yengeme bağırır hemen " al şu çocuğu yanımdan" diye... Ne bileyim anlamak zor erkek milletini. İnşallah eşinizinki geçici bir süreçtir. Sıkıntılı bir sürecin geçiş dönemidir umarım. (gerçi öylede olsa bunun acısını sizden çıkarmaya hakkı yok ama biz yine iyi düşüp bu durumun geçici olmasını dileyelim)
benim eşim de çocuklarını dilinden düşürmez ama iki ağlasalar üstlerine yürür.
kayınpederim 8 ay önce vefat etti.eşim 2 engelli kardeşi ve annesinin sorumluluğunu da üzerinde hissediyor sanırım.daha da hırçınlaştı bu yüzden. ha diyeceksin ki onların her şeyleriyle ilgileniyor mu.hayır!!! geçen ay kardeşinin doğum günü idi ben evi süsledim kv pasta, tatlı aldı.eşim geldi bir arkadaşı çağırmış. dedim pastayı keselim 15 dk sonra çık. ofladı pufladı tartışana kadar söylendi.sonra çıkıp gitti. şimdi bu adam bana gelip kardeşlerime zaman ayırıyorum demesin.arkadaşlarına gideceğine keşke onların yanına gitse....

Ben
Merhaba arkadaslar benim derdim kocam. Biz severek evlendik 2 yil olcak. Esimi seviyorum bazi yonleri cok iyi bazi yonlerinden nrfret ediyorum. Mesela cok sinirli. Cabuk parliyor. Ve bana karsi cok saygisiz. En kotusude o zaten. Neyse devam edeyim mesela sinirleniyor birseye ve agzina geleni soyluyor. Zaten surat bes karis. En son yasadigimiz olayi anlatayim. Ayakkabimi kapida birakmistim bir onceki gun aksam annemlerden gelirken ayakkabinin uzerine basiyor iceri almadim diye ezdi ayakkabiyi. Bende kizdim allah seni islah etsin dedim oda insallh geberirsin dedi.O kdr zoruma gitti ki anlatamam. Daha anlaticak cok sey var ama sikmak istemiyorum. Hep sorguliyorum herkes mi boyle diye bunlar evlilikte normal mi bence degil ama siz biseyler deyin:KK43:
bence bu diyalog yaşandığında alttan alacağına kızabilirdin aynı dili konuşmak gerek bazen.çivi çiviyi söker derler ya.kaba olduğunu nezaketten haberi olmadığını sölerdim bn olsam.ayakkabıyı alsan eline mi yapışır.ven hergün senin kirli çamaşırlarını topluyorum derdim.derdim de derdim yani.

sizinkileri de Allah bağışlasın.
üstteki yazında öyle güzel özetlemişsin ki. ben de aynı şeyleri duyuyorum. aldatmıyorum, sövmüyorum, dövmüyorum. ya evet ama bunları yapmıyorsun diye bir şey rica edemeyecek miyim?
örneğin hastaysam şunu şurdan kaldır halim yok diyemiyorum. kızlar kudurunca gel biraz oyalayalım diyemem. geçen gün dedim madem şuan çalışmıyorsun ev işlerinde destek ol. neymiş iş bakıyormuş. onun görevi değilmiş. peki bu adam akşam 17:00 ye kadar uyuyup yanıp evden çıkıyor.gece 1-2 eve geliyor ve sabaha kadar oturup ilanlara bakıyor. ben de dedim iş bakan insan sabah 08:00 de kalkar kahvaltısını yapar görüşmeye gider.bu işyerleri 2 ye kadar mı açık?!!! çıt yok benimkinde.üstüne geliyormuşum falan.. psikolojik harp yaşıyorum resmen. telefonda tartışsak eve gelince surat asmıyorum olmuyor, konuşmuyorum olmuyor, hiçbirşey yokmuş gibi davranıyorum bu sefer de hatasını hiç farkedemiyor????
ne yapacağımı şaşırdım.
sizde durumlar nasıl?nasıl aştınız bu sorunları (tabi umarım aşmışsınızdır)?
amiiin canım:)
bizde durumlar tabiki 4 -4 lük değil ama en azından daha saygılı, mesela herkesin huyu olur dimi takıntıları filan kimi erkek evde yemek hazır olsun ister, kimi ütüsü olsun, kimi titizdir vs.. bilirsin ve uygularsın, çok şükür takıntısı böyle şeylerde yok , benim canımın sıkıldığı aşırı rahatlık, soru sor cvp yok yada kaba saba, bişey anlatırsın umursamaz, ani ve gereksiz öfkelenme vs , tavlayana kadar yollarıma çiçekler serip evlenince kaktüse dönüşmesi sinir bozucu:)) neyseki yonta yonta iletişim kurmaya çalışıyoruz:KK70:
ben öyle kendime senin görevin dedirtmiyorum anında ima bile edicek olsa parlıyorum, yoksa biliyorumki arkası fena gelir. kadının dışarıda çalışması gerekmez sonuçta bi emek paylaşımı var, erkekte bunu farkedicek bizahmet.
zannedersem senin eşinde yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali zeytinyağ gibi üste çıkma durumu var.
ben şunu anladım, sen kendine olan güvenini kaybetmiceksin, saygısızlığa müsaade etmiceksin ki anca aaa evde benim karım varmış , o karımında hisleri varmış moduna azda olsa girebiliyorlar:) arada sıyırmak lazım demekki :KK53:

benim eşim de çocuklarını dilinden düşürmez ama iki ağlasalar üstlerine yürür.
kayınpederim 8 ay önce vefat etti.eşim 2 engelli kardeşi ve annesinin sorumluluğunu da üzerinde hissediyor sanırım.daha da hırçınlaştı bu yüzden. ha diyeceksin ki onların her şeyleriyle ilgileniyor mu.hayır!!! geçen ay kardeşinin doğum günü idi ben evi süsledim kv pasta, tatlı aldı.eşim geldi bir arkadaşı çağırmış. dedim pastayı keselim 15 dk sonra çık. ofladı pufladı tartışana kadar söylendi.sonra çıkıp gitti. şimdi bu adam bana gelip kardeşlerime zaman ayırıyorum demesin.arkadaşlarına gideceğine keşke onların yanına gitse....

Konu sahibinin de dediği gibi Allah islah etsin demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.. Tamamen psikolojik baskı altında hissediyorlar kendilerini. Maalesef bizde sorumluluk sadece kadına yükleniyor erkekler daha bebekken bile ağa paşa olarak muamele görüyor. Erkek anneleri kızlarını ezdikleri kadar oğullarını da ezseydi şimdi bunları konuşmuyor olurduk. Bebeğimin cinsiyetini öğrendiğimizde kızımız olacak diye eşimle havalara uçtuk sevinçten, büyüklerimizi arayıp müjdeyi!! verelim dedik ( halalar,teyzeler vs ) gelen tepkiler aynen şu
"aaa olsun ya hayırlısı olsun da kızı da bir erkeği de bir"
" hadi yaa olsun üzülmeyin hem kız avlat daha çok sevdirir kendini"
"ayy iyi işte yaa evlenir gider size bi masrafı olmaz"
"üzmeyin tatlı canınızı inşallah ikincisi erkek olur"
(bu arada Karadenizliyiz)
Gelen tepkilerden sonra çok üzülmüştük eşimle halbuki biz hep kızımız olsun istemiştik, hala da çok mutluyuz kızımız olacağı için, hiç bir zaman böyle düşüncelerimiz olmadı. Ama çevreden gelen tepkilere baksanıza... Erkek olsaydı bayram tadında coşkuyla karşılanırdı. Niye erkek, adam , ağa , paşa... Bu zihniyetler yetişiyorlar, evlenip iki sorumluluk altına girince asabiyim, gerginim... Tamamen şımarıklıklarından...

Abime olan öfkemden genel olarak erkek anneleri dedim ama yeni nesilin artık daha bilinçli yetiştiğine inanıyorum o yüzden yeni nesil erkek annelerinden özür diliyorum aslında benim öfkem abime ve abimi bu kadar şımarttığı için anneme o yüzden sizler kusuruma bakmayın lütfen..

Konu sahibinin de dediği gibi Allah islah etsin demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.. Tamamen psikolojik baskı altında hissediyorlar kendilerini. Maalesef bizde sorumluluk sadece kadına yükleniyor erkekler daha bebekken bile ağa paşa olarak muamele görüyor. Erkek anneleri kızlarını ezdikleri kadar oğullarını da ezseydi şimdi bunları konuşmuyor olurduk. Bebeğimin cinsiyetini öğrendiğimizde kızımız olacak diye eşimle havalara uçtuk sevinçten, büyüklerimizi arayıp müjdeyi!! verelim dedik ( halalar,teyzeler vs ) gelen tepkiler aynen şu
"aaa olsun ya hayırlısı olsun da kızı da bir erkeği de bir"
" hadi yaa olsun üzülmeyin hem kız avlat daha çok sevdirir kendini"
"ayy iyi işte yaa evlenir gider size bi masrafı olmaz"
"üzmeyin tatlı canınızı inşallah ikincisi erkek olur"
(bu arada Karadenizliyiz)
Gelen tepkilerden sonra çok üzülmüştük eşimle halbuki biz hep kızımız olsun istemiştik, hala da çok mutluyuz kızımız olacağı için, hiç bir zaman böyle düşüncelerimiz olmadı. Ama çevreden gelen tepkilere baksanıza... Erkek olsaydı bayram tadında coşkuyla karşılanırdı. Niye erkek, adam , ağa , paşa... Bu zihniyetler yetişiyorlar, evlenip iki sorumluluk altına girince asabiyim, gerginim... Tamamen şımarıklıklarından...

Abime olan öfkemden genel olarak erkek anneleri dedim ama yeni nesilin artık daha bilinçli yetiştiğine inanıyorum o yüzden yeni nesil erkek annelerinden özür diliyorum aslında benim öfkem abime ve abimi bu kadar şımarttığı için anneme o yüzden sizler kusuruma bakmayın lütfen..
Kizim olacagini duyan herkes ayni tepkiyi bana da verdiler. Ama su hayatta kiz annesi olmak kadar guzek bisey var mi ki. Kiz annesi oldugumuz icin ben kendimizi cok sansli goruyorum. Hele ki evlendikten sonra. Bi annenin tek dostu kizi

Evlilik gerçekten karşılıklı sabır , anlayış ve hoşgörü ile ilerler . Herkesin evliliğinde mutlaka pürüzler vardır . Kimi evlilikte sorun olan şeyler , kimisinde gülünüp geçiliyor olabilir çünkü her insan birbirinden çok ama çok farklıdır . Ben eşinizin yaptığını onaylamıyorum ama bu size evliliğiniz yanlış deme hakkını da vermiyor bana . Kaldı ki yukarıda bi arkadaş daha yazmış ben de eşime 'ALLAH seni ıslah etsin ' desem , sanırım kavgamız 3gün 3gece sürerdi . Mesela sizin eşiniz o lafınıza fazla tepkı vermemıs , ama benım esım cıldırırıdı , misal .. Benim eşim de , sinirlenince uslubunu değiştirir asabidir . Ama ben zaten onu biliyorum . Ben onun asabiyetıne karsılık , daha da öfkelensem cevap versem bağırsam zaten şu an evli olmazdık . O da benım hassas noktalarımı bilir ve o da ona gore davranır.
Evlilik dendiği gibi kolay değil . Hayatı paylasıyoruz , hayatı birlikte yasıyoruz.
Esini sen daha iyi tanıyorsun , tavrını uslubunu ..
Mesela ne yapabilirsin , cok cok sınırlı olunca ona cevap verme ..
Ama aranız harıka mesela , romantık anlardan bırını yasıyorsunuz , o sırada bıraz aglamaklı , gecen gun sana karsı yaptıgı tavrın senı cok uzdugunu , aklından cıkmadıgını , senı o kadar kırıcak kadar onemlı bısey olup olmadıgını , anlat .
Erkeklere herseyı soyleyebılırız. Yaptırabılırız de . Önemli olan ; ZAMANI ve YERİ !

Kizim olacagini duyan herkes ayni tepkiyi bana da verdiler. Ama su hayatta kiz annesi olmak kadar guzek bisey var mi ki. Kiz annesi oldugumuz icin ben kendimizi cok sansli goruyorum. Hele ki evlendikten sonra. Bi annenin tek dostu kizi

Eşimle zaten Hamile kaldığımı öğrendiğimizden beri hep inşallah kız olur diye hevesleniyorduk hep, Bizim için çok sevindirici oldu ama tepkilere çok ama çok şaşırdım bu devirde hala mı... dedim Hatta telefonlardan sonra eşimle yürüyüş yapıyorduk eşime dedim ki "kendimizi asla yapmamamız gereken birşeyi yapmışısız gibi, yada birşeyleri yanlış yapmışız gibi hissediyorum" demiştim..

Beni de teselli ediyolardi sanki kizim olcagi icin uzuluyormusum gibi :) ben gulup gectim eminim ki herkes kiz annesi olmak istiyor icten icten. Kizim ve annem benim canlarim. Kizim olunca annemi cok dah iyi anladim. Bosver sen yasa ve gor bak ne kadar sanslisin.

Evlilik gerçekten karşılıklı sabır , anlayış ve hoşgörü ile ilerler . Herkesin evliliğinde mutlaka pürüzler vardır . Kimi evlilikte sorun olan şeyler , kimisinde gülünüp geçiliyor olabilir çünkü her insan birbirinden çok ama çok farklıdır . Ben eşinizin yaptığını onaylamıyorum ama bu size evliliğiniz yanlış deme hakkını da vermiyor bana . Kaldı ki yukarıda bi arkadaş daha yazmış ben de eşime 'ALLAH seni ıslah etsin ' desem , sanırım kavgamız 3gün 3gece sürerdi . Mesela sizin eşiniz o lafınıza fazla tepkı vermemıs , ama benım esım cıldırırıdı , misal .. Benim eşim de , sinirlenince uslubunu değiştirir asabidir . Ama ben zaten onu biliyorum . Ben onun asabiyetıne karsılık , daha da öfkelensem cevap versem bağırsam zaten şu an evli olmazdık . O da benım hassas noktalarımı bilir ve o da ona gore davranır.
Evlilik dendiği gibi kolay değil . Hayatı paylasıyoruz , hayatı birlikte yasıyoruz.
Esini sen daha iyi tanıyorsun , tavrını uslubunu ..
Mesela ne yapabilirsin , cok cok sınırlı olunca ona cevap verme ..
Ama aranız harıka mesela , romantık anlardan bırını yasıyorsunuz , o sırada bıraz aglamaklı , gecen gun sana karsı yaptıgı tavrın senı cok uzdugunu , aklından cıkmadıgını , senı o kadar kırıcak kadar onemlı bısey olup olmadıgını , anlat .
Erkeklere herseyı soyleyebılırız. Yaptırabılırız de . Önemli olan ; ZAMANI ve YERİ !
Iste surat asmasi da benim tahammul edemedigim tek sey. O oyle yapinca ben alttan alamiyorum. Alabilsem dedigini yapmayi denerdim

Merhaba arkadaslar benim derdim kocam. Biz severek evlendik 2 yil olcak. Esimi seviyorum bazi yonleri cok iyi bazi yonlerinden nrfret ediyorum. Mesela cok sinirli. Cabuk parliyor. Ve bana karsi cok saygisiz. En kotusude o zaten. Neyse devam edeyim mesela sinirleniyor birseye ve agzina geleni soyluyor. Zaten surat bes karis. En son yasadigimiz olayi anlatayim. Ayakkabimi kapida birakmistim bir onceki gun aksam annemlerden gelirken ayakkabinin uzerine basiyor iceri almadim diye ezdi ayakkabiyi. Bende kizdim allah seni islah etsin dedim oda insallh geberirsin dedi.O kdr zoruma gitti ki anlatamam. Daha anlaticak cok sey var ama sikmak istemiyorum. Hep sorguliyorum herkes mi boyle diye bunlar evlilikte normal mi bence degil ama siz biseyler deyin:KK43:
görücü usulümü evlendiniz?

siz mi birbirinizi seviyorsunuz?
siz seviyor olabilirsiniz ama,
eşiniz sizi sevmiyor.

X