Herkesin mi kocasi boyle ?

Öncelikle şunu belirtmek isterim. toplumumuzda yuva kuracak insanlar evliliğin sorumluluğunu öğrenmeden evleniyorlar. herşeyden önce eşler arasında sevgi ve saygı mutlaka olmalı.
sizin bu sorununuzun çözülmesine gelelim.
her iki tarafında sorunu çözmek için anlaşması gerek.
sonra da aşağıda derlemiş olduğum kişisel gelişimle ilgili yazıyı oku:

**Eşler birbirlerini değiştirmeye ve eşi için kendini değiştirme çalışmasınlar. Birbirinizi olduğunuz gibi kabul edin ve eşinizin hayrı için ona dualar edin. Emin olun bu şekilde ilişkiniz kademe kademe yükselecek ve evinizden bolluk-bereket eksik olmayacaktır.

**“Seni seviyorum” cümlesine hayatınızda daha sık kullanın. Sevgi bizim kırılma noktamızdır.

-Uyandığınız güne sevgiyle başlıyorsanız o zaman doğru yoldasınızdır.

Sen kendini sevdirmek istiyorsan, önce kendini sevmelisin. Ben kendimi sevmezsem, değer vermezsem sen neden bana değer versin ki? Yaradan’ın yarattığı her şey değerlidir.

Beraber olduğunuz kişinin değerini bilin ve şükredin. Eşinizi yargılamak, aşağılamak ve küçük görmek yerine onu olduğu gibi kabul edin ve bu hayattaki takım arkadaşınız olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

-Elbette yaşamda zorluk çektiğimiz dönemler yaşıyoruz. Bunlar bizim imtihanlarımız. Önemli olan bu imtihanlardan el ele vererek geçebilmektir. Böylelikle mutlu olduğumuz anlar fazlalaşır.

-Eşler birbirlerini değiştirmeye ve eşi için kendini değiştirme çalışmasınlar. Birbirinizi olduğunuz gibi kabul edin ve eşinizin hayrı için ona dualar edin.

-Emin olun bu şekilde ilişkiniz kademe kademe yükselecek ve evinizden bolluk-bereket eksik olmayacaktır.

- Ailenizden birine kızmak yerine ona sevgi gönderin. Bunu deneyebilirsiniz. Göreceksiniz o kişinin hayatınızdaki olumsuz rolü bitecektir.

-Bir evin içinde iki insan düşünün, eş mutlulukları için bir şeyler yapmaya çalışıyor, fakat diğer eş negatif yönde tavır sergiliyorsa evin içindeki bolluk ve bereket sıfırdır.

-Eşler birbirlerine sevdiklerini sık sık söylerlerse, gün içinde ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar yorulmazlar. Çünkü sevgi olduklarının bilincindedirler ve bu onlara bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji verir.

-Unutmayın, yaşadığımız kavgalarda ya da küçük tartışmalarda haklı ya da haksız yoktur. Kavgalarımız ve olumsuz düşüncelerimiz sadece evdeki bolluk-bereketimizin enerjisini düşürür. Karşınızdakini suçlamak, aslında kendi yarınızı suçlamaktır.

Problem diye bir şey yoktur. Eşler birbirlerini suçladığında hiçbir taraf kazanmaz. İki tarafın sadece korkuları vardır. Bu korkuları değiştirmek bireylerin elindedir. Kimse kimseyi değiştiremez. İnsanlar değişime değil değiştirilmeye karşıdır! Bu yüzden değişimi kendimiz için başlatmalıyız. Siz değiştikçe çevrenizde sizinle birlikte değişimi yaşayacaktır. Fakat bu değişimi çiftler karşılıklı olarak kabul etmelidir. Eğer karşı taraf kabul etmez ise hiçbir şey yapamayız.

Değişimi kendi içinde gerçekten isteyen insanlarda %99 başarı yakalanmıştır.

-Geçmişte hepimizin kırgınlıkları, kızgınlıkları ve bunlardan doğan korkularımız ve güvensizliklerimiz vardır.

Saolun fikirlerinizi paylasiyorsunuz benimle. Insan icine ata ata patliyor yazdiklarinizi okumak iyi oluyor. Deniycem dediklerinizi ama ins bida yasamayizda denemek zorunda kalmam.

Benimde nisanlımın var birden sinirlenme durumu canım cabuk sinirleniyor ama hemen geçiyor öfkesi. Onun haricinde bi sorunumuz yok ama hemen öfkelenmesi korkutuyor beni evlilikte. Bence karşına al seni ne kadar çok kırdığını söyle üzüldüğünü anlat inşallah düzelir herşey canım

Bence sende dikkat et once onemsemiyorsun ama evlilikte bu cabuk sinirlenme cok sorun oluyor. Sekil a ben .

merhaba canım,
ben de eşimi anlayamıyorum bazen.7. yılımız bitecek ve toplamda 10 yıldır beraberiz.severek evlendik.ikiz kızlarımız var.
bazen bizimle çok ilgili, yemek temizlik yapılmış yapılmamış sorun etmez. bazen de aklında tutmuş tutmuş sen de bunu böyle yapmıştın diyor. çabuk parlıyor.çocuklardan önce haksız da olsa gönlümü alırdı.ama şimdi haklı olayım olmayayım farketmiyor gönlümü almak yok.bir çift tatlı söz yok. zaten çocuklar korkuyor tartışamıyoruz.geçenlerde senin huyların değişti.şöyle şöyle hataların var.beni üzüyorsun.kendini düzeltmen hatalarını gömen lazım dedim.açtı ağzını yumdu gözünü.sen de şöylesin, böylesin.şu hataların var. e diyorum o zaman güzellikle söyle hatalarımı düzelteyim ne parlıyorsun? epeydir eve geç geliyor.geç geldiğini kabul etmiyor. ben de artık çocukları uyutup yatıyorum. umursamamayı öğrendim.ama yine de içim yanıyor.biz böyle değildik.....
eşim şuan işsiz onun için böyle diyeceğim ama değil.çalışırken de böyleydi.kendimi onun gözünde çok değersiz hissediyorum

Bizimde cocuktan sonra ben kendimi degersiz hissetmeye basladim. Hic ilgi yok onceden yine dikkat ederdi cocuktan sonra resmen bana gozoldu adam.
Bende diyorum dun hatam neyse soyle ben dusunuyorum bulamiyorum sen soyle neye kiziyorsan dikkat edeyim dedim bisey demiyor simdi hatirlamiyorum ama sende yapiyorsun diyo. Cevaba bak guler misin aglar misin :)

aynen canım ya.benim içimi dökecek kimsem de yok. e zaten yekın bir arkadaştan başka kime anlatırsın.
adam aldatmıyor, para getirince nereye harcadın, nasıl bitti demiyor. ama birşeyler eksik. iltifat değil istediğim. güler yüz. sıcak bakış. ama yok yok. ben böyle bir konu açacaktım kısmet sana imiş. çocuktan daha beter oldu benimki. zaten iki cadı var evde. daha bugün 15 dk bakamadı çocuklara. aktara gittim. arıyor, çocuk arkadan ağlıyor tabi. çabuk gel ben bu çocuğun gırtlağını sıkacağım.ya eve nasıl koştum yağmurda. dedim sinirini çocuktan alacak.yani çocukları öz babalarına bırakmaya korkar oldum. ya biz ne yapalım biri söylesin? ev işi çocuk koca.hatta çalışıyorsak iş güç.hatta akrabalar...
bizim de biraz alttan alınmaya, nefes almaya hakkımız yok mu

Ayni seyleri yasiyoruz demek ki. Bende de hersey dortdortluk aileler olsun hersey iyi ama bu sinir herseyi bitiriyor. herseye sinir herseye surat asma insani bitiriyor. Umursama yazmis bir cok arkadas ama nasil umursama aksam olsun eve gidiyim kocam gelsin diyorum adam evde ufacik bis3ye kizip surat asiyor gel de umursama hadi. Ama nasil duzelcek nasil

kimsenin kimseye evliliği çekilmez hale getirmeye hakkı yok, benzer sorunlar yaşadım, öyle hakaret falan etmez ama kaba saba ve günlerce surat, paylaşım olmaması , arada çocuklarıma çok sert çıkması vs ben tabi tavan yaptım
en sonunda bu böyle olmaz kabul ettiğin ilk an ayrılırız, ha çok canımı burnuma getirdin kabul etmeni beklemem boşanmaya bile gerek kalmaz alırım çocuklarımı izimi kaybettiririm, eğer bu urumda olabiliyorsa boşanmayı bırak bu evliliği iptal ettiririm dedim. ya istediğim saygı ya saygı !!!!!
10. yıl evlilik 15 yıllık tanışma öyle hergün vıcık vıcık bişey beklemiyorum ama öyle eve değil savaşa gelmiş gibide artık gına geldi. nedir ya paylaşım bu kadar zormu ev arkadaşıyla bile insan iyi anlaşmak ister kaldı ki eş !!!!
dövmüyorum, sövmüyorum, aldatmıyorum neyin eksik , derdin ne , ne istiyosun benden laflarına ayar oluyorum !!!!
herşeyin bedelimi olmalı sen görevlerini yerine getirince beni eziklemenmi lazım, zaten olması gereken görevlerini yapman değilmi, e bende görevlerimi yapıyorum geriye kalan saygıyla paylaşım yapabilmek diğilmi, höt höt mü olması gerekiyor!!!
bende yıllarca çalıştım, seni ezikledimmi, yemek yapmadımmı, kraliçemi olmak istedim bunlar karşılığında, e bide aldatmıyorum bununda bedelini öde !!!!
vel hasıl psikolojik şiddet çok fena !!! tavrınızı kesin koyun arkadaşlar !!!!

bizimde ikizlerimiz var tatım :) Allah bağışlasın:)
önce sen kendine değer ver, ondan bekleme sakın, ondan saygı iste , asla saygısız davranmasına müsaade etme, değer zaten peşinden gelir :)

yok benimki böyle degil
böyle olsa kesin bogazını sıkar öldürür sonrada gazete manşetlerine boy boy poz verirdim

Hep mi böyledir Kocanız yoksa sıkıntılı bir dönemden mi geçiyorsunuz da böyle. Bazı erkeklere sorumluluklar fazla gelir böyle asabileşebilir. Benim abimde evlenmeden önce çok sakin, şen şakrak, bir söyleyip beş gülerdi, yanında somurtup oturamazdık ama evlenince çok değişti, Çok asabi, sürekli gergin, sürekli sinirli... Evliliğin yükü, sorumluluğu ağır geldi. üstüne birde Dünyalar tatlısı bir yeğenim oldu. Abim kızı için deli oluyor, yeğenimde babası için deli oluyor ama çocuk az gitsin babasına şımarmaya kalksın yengeme bağırır hemen " al şu çocuğu yanımdan" diye... Ne bileyim anlamak zor erkek milletini. İnşallah eşinizinki geçici bir süreçtir. Sıkıntılı bir sürecin geçiş dönemidir umarım. (gerçi öylede olsa bunun acısını sizden çıkarmaya hakkı yok ama biz yine iyi düşüp bu durumun geçici olmasını dileyelim)

O ne ya. Saygısı bitmiş onun. Her evlilik tabiiki böyle değil ve normalde değil.

Bence sende dikkat et once onemsemiyorsun ama evlilikte bu cabuk sinirlenme cok sorun oluyor. Sekil a ben .
doğru söylüyosun canım bu sorun korkutuyor beni şimdi sinirlenince susuyorum hemen geçiyor diye evliliktede inşallah gösteririm bu sabrı yoksa gerçekten çok zor

Böyle bir olay yasadiğinizda sakin ol ve kocanin gözlerine dik gözlerini sonra ona doğru bir adim at ve sakince bana böyle yapma kızıyorum falan de.Bu şekilde onun bilinçaltına girmiş oluyosun ve bi daha sana ayni şeyleri yapmiyo

Erkekler çocuklarına karşı bizim kadar sabırlı değil. Sabırlı olanlar da vardır. Sorumluluk alamıyorlar fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…